Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneata fetelor!

Am tras o sperietura taaare nasoala in dimineata asta! Fii-mea care nu face kk la masa de noapte a executat una bucata, apoi iar pe la 7-8 si iarasi la 10. Plus ca ii fierbea burtica la greu. Deduc ca a facut diaree. Cind o schimb insa, surpriza placuta - no diaree, ba chiar kk putin si galben si cu jumari! Deci am rasuflat usurata, ca ma si veeam la botezul de duminica cu mucilagiul de orez dupa mine!
Fetelor, in schimb, copilul meu s-a dereglat de tot: de unde mai demult dormea pina la 6-6.30 si atuncea ii dadeam io papa ca fosnea, acuma isi duce masa din ce in ce mai devreme - azi noapte la 3.45. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Oare nu papa suficient seara? Sa-i bag un supliment? Io ii dau ambii sani, iar la al doilea cam adorme si mai ramane in el, dar nu pot s-o scol neam. Dar asa facea si mai demult, cind totusi dormea pina dimineata. Nu mai pricep nimik. Si apoi doarme destul de foit pina dimineata, cind la 7-7.30 se trezeste si o iau in patul mare cu noi ca nu mai e chip altfel sa faca nani. Dar la noi ii place si mai doarme iepureste pina pe la 9-9.30.

Ceva sfaturi pentru o mami cam amarata?

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Sorry, am pus buchetele de flori peste numele... Cristinei!!!
Mesajul meu voia sa fie:
Da' chiar ca avem bebei superbi! Eu am sa caut o poza mai recenta, ca sa actualizez "imaginea" macar la anumite praguri de crestere. Si poate Cristina salveaza link-ul cu pozele vechi undeva separat, ca sa avem un fel de album al copiilor la anumite varste. Ca si la absolvirea scolii generale, liceului, facultatii etc, doar ca am avea la nastere, la 3 luni, la 6 luni, la un an etc. Sa vedem cum ne cresc bebeii. Peste ani, panoul asta de onoare va fi o amintire splendida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Noki_Lara, nu cred ca-i cazul de supliment. Pur si simplu bebelina "lucreaza" la program. Pana si-l stabileste de tot, o sa mai aiba "scapari" din astea. Sau pur si simplu seara ii este mult mai mult somn decat foame si, desi nu mananca suficient, nu o sa isi sacrifice somnul pentru papica. Nu are rost s-o trezesti daca e FOARTE adormita. Am meu seara la culcare mereu adoarme dupa primul san si e LEMN! Eu il pun la ragait si doarme de rupe, i se balangane mainile si picioarele. Apoi il pun la celalalt san si nu e chip sa se trezeasca, asa ca il iau pe sus in brate si il duc in patut. Se trezeste o fractiune de secunda si pe urma doarme un sooooooooomn. Sfatul meu ar fi sa o culci in timpul zilei, ca sa nu mai fie asa de obosita seara si sa-i dai sa manance mult la penultima masa a zilei, ca atunci nu o sa se mai trezeasca infometata dupa ultima. La mine asa functioneaza. Si sa stii ca piticul meu, daca nu adoarme singurel in timpul zilei cam vreo 2 ore, ma duc eu langa el si il mangai usor, il invelesc bine (ca noaptea) si ii vorbesc continuu, bland, pana inchide ochii. O sa iti dai seama cand e obosita, dupa cum plange, plus o sa stii sigur ca nu ii e foame, e schimbata, nu-i e frig/cald, concluzia: ii e somn.
Succes!
P.S. Am o prietena care si acum e trezita fie la ora 2, fie la ora 4-5 de fetita ei care are 8 luni. Deci... Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa faci ce simti, ca mamica stie intotdeauna cel mai bine ce ii trebuie bebeului ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Gandacel- multumesc de sfaturi. Tind sa-ti dau dreptate... numai ca problema e ca doarme ziua la greu. Deci nu are de ce sa-i "cada capul" chiar asa...Dar nici nu doarme chiar tot timpul cat sa zic ca nu mai are somn noaptea... Ciudat, oricum. Mai ales ca ea era foarte disciplinata cu somnul.

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Noki, pai si care-i buba? Da-i fetei lapte de la sān si noaptea, cand se trezeshte. De ce sa-i bagi supliment cand tu ai lapte la sān? Daca si-a modificat programul de somn, te adaptezi si tu. Nu e musai sa doarma toata noaptea, nu? Si Dara mea are noptzi cand doarme de la 12 la 7, dar are si nopti cand se trezeshte pe la 3-4 si cere lapte. Il dau, adoarme la loc si gata....suntem amandoua multumite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

gandacel, uite cum imi citesti tu gandurile...
asta voiam sa fac, dar in martie. adica asa, la interval de doua luni, sa mai facem un tablouas... fara sa-l stergem pe-ala vechi.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

P.S. Am o prietena care si acum e trezita fie la ora 2, fie la ora 4-5 de fetita ei care are 8 luni. Deci... Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa faci ce simti, ca mamica stie intotdeauna cel mai bine ce ii trebuie bebeului ei!

Imi pare rau ca va sperii, dar si COPILUL meu s-a trezit pana la 1 an si jumatate la 2 si la 4 sa manance, apoi pana la 2 ani si ceva numai la 2, abia dupa aceea a inceput sa doarma toata noaptea.
Acum, la 5 ani, inca ma mai trezesc din reflex, il invelesc ( ciudat e ca o fac si atunci cand doarme cu maica'mea sau e plecat la tara ).

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Mneatza.

Mai PISI, hai ca am exagerat si eu cu exemplul dat - dar asa s-a intamplat a sfaramat un pic de carnita dar un pic nu mult si i-a pus asa pe buze. ormal ca bb-ul a inceput sa molfaie si automat a si inghitit. Nu cred ca s-a repetat asa curand, dar cam cu toate alimentele asa a procedat de pe la 2,5-3 luni...si eu cred ca-i exagerat.
Amu' referitor la marsupiu...eu am probleme la greu de cand am ridicat carutu' pe scari...fetelor, nici nu pot sa ridic bb-ul din patut...de fapt nici o oala de pe aragaz nu pot ridica...bine una de minim 2-3 kg.
Nici cu diclofenac nu mi-am mai dat ca am tot ddat dar nu trece, doar amelioreaza. Si nici ala nu-i bine de dat asa des...Pur si simplu numai pot.

Noi am fost cuminte de sambata pana astazi...cand ne-am dat in petec. De fapt cred ca mami a facut-o de oaie, ca a mancat aseara si AZI NOAPTE mazare si pe mine m-a cam durut burtica dimineata si am tras niste vantuletze.....

Mai de la mazare sa fie oare? . Ca da saracu niste agioase....
De la vaccin adik de sambata nu a facut kk decat de 3 ori....dar ultimele 2 au fost cammmmmm asa: o culoare ruginie sau mai bine zis portocaliu mai inchis si nu a ramas nimic deasupra pampersului decat la al doilea, dar f putin.
sa ma ingrijorez????

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Fetelor, ne-am cantarit azi dimineata si am luat 380g intr-o saptamana!!!!
Bebe al meu papa de rupe, dar in schimb nu s-a dolofanit, ci s-a lungit! La cat baga ma asteptam sa se mai umfle, am observat ca de obicei asta se intampla cu copii care se hranesc cu lapte praf. E drept ca eu ii dau si san, dar el s-a ingrasat numai la fata, are niste falcute de toata frumuseatea. In schimb la corp e sveltut, nici nu stiu unde o sa ii faca dra vaccinul
Noi avem o alta problema acum: cand il ragai bebe se misca asa de tare ca ii tot cade capul ba pe o parte ba in fata si ma gandesc sa nu ii dauneze cumva la coloana. Dar cand are nervi nu te pui cu el, ca se smuceste de zici ca vrea sa o ia din loc! E oare o problema?
Noi inca ne innecam destul de urat, ieri s-a innecat cu ceai asa de tare ca a inceput sa planga, asa de tare s-a speriat si el.
Pisi mersi de incurajarea cu capricornii Eu de cand ma stiu mi-am dorit un copil activ, vorbaret si bagaret, nu moale ca mine Il si visam cum o sa fuga toata ziua dintr-un colt in altul , cum o sa ma innebuneasca cu intrebarile. De abia astept!
fetelor, acum o intrebare de baraj: intentioneaza cineva sa isi puna sterilet? Ca pe mine ma bate gandul....
Gogolos si printisorul

Dordia, ti-am vazut scumpetea de baiat in poze. E asa de dulce!!!!!!! sa iti traiasca! La restul fetelor inca nu am apucat sa ma uit la poze, dar le iau pe rand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Salut!
PISI - merci de raspunsul cu pampersii. Adevarul e ca ii vin bine nr.3 si ma straduiesc sa aranjez aripioarele acelea cat mai bine. Noroc ca sesizez imediat daca se uda si-l schimb.
Nici eu nu am ajuns inca la medic... Am fost la un cabinet particular din Petrosani sa imi fac programare si mi-au zis ca au liber pe 1 sau 2 martie. Daca ar arde ceva ar trebui omul sa se duca la urgenta, asa ca sambata voi lasa copilul cu sora mea si voi migra din nou la Hateg, la medicul cu care am nascut, ca daca ma mai gandesc mult mi se face .

Adelina si bebe Albert (16.11.2005)

Mergi la inceput