Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 15
bb_alinus spune:
Noki, fetele noastre s-au vorbit cred! ca de duminica,doarme mult ziua, noaptea continua sa doarma dar vrea tzitzi de doua ori, la 2 jumate si la 6 jumate, deci fix la 4 ore! Pana acuma reuseam sa ii dau noaptea la 6 ore sa manance, dar vad ca nu mai tine. Eu cred ca nu e de la lapte, ci pt ca am lasat-o prea mult sa doarma ziua si nu mai doarme profund noaptea!
Fetelor voi cum tineti bebeii treji ziua, ca eu am incercat ieri spre seara de toate si am avut parte doar de plansete enervate! Si am renuntat!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
pisi-si-boscu spune:
quote:
Originally posted by Gogolos
Noi avem o alta problema acum: cand il ragai bebe se misca asa de tare ca ii tot cade capul ba pe o parte ba in fata si ma gandesc sa nu ii dauneze cumva la coloana. Dar cand are nervi nu te pui cu el, ca se smuceste de zici ca vrea sa o ia din loc! E oare o problema?
Gogolos, cand il pui pe umar sa il ragai e bine cu o mana sa il tii pe sub picioruse ( ba chiar sa stea cu ele flexate de la genunchi ca si cum mana ta ar fi un sacunel, apasa putin burtica ) iar cu cealalta sa ii sustii capsorul. Nu il bate pe spate ca nu ar nici un efect. Si in acest mod, nu o sa ii mai "cada" capul. El devine din ce in ce mai puternic si vrea sa se miste, insa nu are inca controlul deplin asupra miscarilor...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
ionaina spune:
Bine v-am gasit!
Va salut pe toate fetelor!!
Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de mogaldetele frumoase pe care le aveti!!!!!!
Multumesc Delia pentru introducere. Chiar asa a fost, ne-am reintalnit dupa o pauza cam mare.Noroc cu burtile mari, ca asa mai tinem legatura...despre bebeluse.
Fetelor! Voi vorbiti serios despre diversificare - eu ce am citit, daca ai laptic, nu trebuie sa te grabesti decat pe la 6 luni,daca nu, poti incepe pe la 4-5 luni.Parerea mea e ca laptele de mama e cel mai bun pentru BB (nu de pomana l-a creat D-zeu).E drept ca pentru asta, tu ca mama ai de facut cam nulte sacrificii, dar cred ca pentru copilu tau ai face orice.Eu nu am de gand sa ma grabesc, cu atat mai mult cu cat am laptic.
Dar atentie cu sucul de portocale,zice ca e alergen. Asa ca lasati-l pe mai incolo.
Ioana si pitica Alexia
Gandacel spune:
Cristina, ma bucur!!! Cand vrei sa faci un panou nou, da de stire, ca sa sarim cu pozele! Ca sa nu dam pe rand, sa te zapacim de cap complet! Cand crezi tu ca e bine sa-l innoim, da un mesaj cu litere mari, colorat, ca sa nu il ignoram!
Fetele, voi ati observat ca bebeii vostri "discuta" diferit cu voi si cu taticii? Al meu tipa mai tare cand vorbeste cu el. Cu mine vorbeste mai incetisor, mai dragastos, iar cu el asa, ca de la barbat la barbat! Radem amandoi de nu mai putem seara, cand vine barbatul de la serviciu si se aseaza amandoi la discutii.
joy04 spune:
ALINA...uite eu vreau sa doarma in picut ziua si nu se prea poate...
In brate saracutu' doarme insa cand il pun jos dureaza fix 5 minute si se trezeste plangand.
Ieri a dormit da' mai mult NU, insa astazi este jale...i-am dat sa suga tot la 2 ore ca este marait si se framanta si cauta cu gurita si daca-i dau suzi, trage din ea de parca ar fi nemancat de 1 an...
Daca i-am bagat titzi in gurita, a mancat dar fara prea mare targere de inima...de aici si concluzia ca nu-i era foame asa de rau. Dar eu sunt cu stresu'....ca nu-i bun laptele asa ca ..n-aveti ce-mi face.
Dar trage la basinele....si pt fiecare se chirceste de numai poate.
Cred ca totusi cauta cu gurita...si trage din suzi aia din reflex. Nu o sa-i mai dau la 2 ore o sa-l las sa planga de foame, sa vad clar ca cere.
Chestia e ca ieri au trecut si 4 ore ...si el nu cerea.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
ionaina spune:
lEGAT DE BOTEZ, cred ca pot intra si eu in discutie. nici noi nu l-am facut inca. Dar e pe vine-
- pe 18 februarie. Ne agitam cu pregatirile,speram sa iasa bine.Nici nu ne-am gandit mai repede,caci e prea frig.Am vrut mai incolo, dar totusi se intra in post, si dupa aceea e chiar maricica de tinut atat in brate.
Am gasit un restaurant micut si dragalas, cu mancare super, asa ca de la biserica ,vom veni direct la sala sa ne chefuim.Avem multi prieteni, rude, etc...si nici nu ne-am gandit altfel. E mai comod.
O voi duce si pe Alexia la sala, ca sa-si primeasca musafirii sa ciocneasca cu ei, un pahar( unii de sampanie, altii de laptic),apoi sa deschida dansul...si apoi la culcarica.Am rezolvat cu cine o voi lasa-am o prietena f. buna, vecina cu mama si va sta cu ea, sper sa nu-i faca probleme, caci ea e tare cumintica ,de felul ei.Asa ne vom putea distra si noi linistiti.
Va multumesc ca m-ati primit printre voi!
mai am si eu cu cine schimba o vorba, cand doarme pitica.
Ioana si pitica Alexia
tania-z spune:
Xandra
noi eram aia cu iritatia pe varful putzulicii. AM fost la dr. si ne-a spus ca e de la scutec, dar ca nu e grav. Mi-a spus sa aplic tampon de vata cu rivanol (am facut-o cateva zile la rand, dar fara prea mare rezultat). Inca mai e rosu, nu asa intens, dar rozaliu. Am schimbat si scutecele cu altele mai moi si mai absorbante. Intr-adevar zona de pishu ramane pefect uscata pe scutecul asta, dar iritatia persista, totusi! daca afli ceva, da-mi si mie de veste!
Mai, din ceea ce povestesc Lordra, Ripley, Alinush, Noki, Lavi02 tin sa o cred pe aia cu fetitele sunt mai cuminti. Bine sunt si exceptii la baieti, ca de exemplu Stefan al Dordiei. AL meu, in schimb, parca are un ac in fund aproape permanent (exceptii: cand manaca, doarme, e la plimbare sau cearta becurile). In rest plange, chiar si in brate. Nici pe mine nu ma lasa inima sa il las sa planga (chiar si cand nu-i depistez vreun motiv) asa l-am tot carat in brate iar acum am probleme mari cu spatele
. Bicule sa-ti traiasca linku', cred ca o carpa de-aia imi voi lua si eu in curand!
la noi e lege trezirea la 2 si la 5, dar cel mai nashpa e ca dupa masa de 5 incep colicii sau nu-stiu-eu-ce si nu mai doarme pana pe la 11-12. Azi noapte a fost mai rau, mi-a fost tare mila de el: s-a trezit la 2, a papan la san, l-am culcat la 3, iar la 4:30 a fost sus, chiuind de durere si chircit tot. S-a scremut intr-una langa mine in pat, cu ochii inchisi, chiar si cat a supt, pana pe la 7. La 7 i-am dat 40ml de ceiuc si a reusit, in sfarsit, sa faca kk. E tare disperant sa-l aud cum face si nici nu stiu cum sa fac sa previn durerile astea, of! 
Meems cum mai sta Rianna cu somnul?
Ina, da roade programul nazist?
Intreba cineva de Coralia. Ne-am plimbat acum 2 zile, scurt, pentru ca fetitza ei cea frumoasa plange destul de mult in carucior si a trebuit sa o mai duca si in brate. Are o scumpete de fetita, cu parul luuung, care ne-a facut invidiosi (noi suntem aproape chel).
Tania & BB Stefan
pisi-si-boscu spune:
Joy, eu nu m-as ingrijora f tare inca. Nu pot sa zic ca e normal ceea ce face bblul tau, insa bbi mai patesc si ei cate ceva, au cate o zi mai proasta, ii doare burtica, au toane, etc. Ideea e sa fii TU calma, sa te simta "stapana pe situatie" si atunci va fi mai usor si pentru el.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
ionaina spune:
Fetelor!
Legat de problema cuminteniei... nu vreau sa ma laud, dar am un bebelus f.f. cuminte. Fetita mea, Alexia nu plange decat cand ii e foame si intind eu coarda si nu ma grabesc sa o asez la san, atat.
Doarme bine, se trezeste vesela, stam cu orele si ne jucam impreuna, nu prea in brate,in patut sau in leagan, rade, gangureste,ii place cand aude muzica( cu asta am obisnuit-o de cand era mica,mica).
in plus imi doarme noaptea- ne trezim doar o data pe noapte la mancare, amandoua cam buimace, papa repede, pe lumina cam slaba, termina ,o tin pe umar la back-back si apoi in pat, tstingem lumina si fiecare in patul sau, face nani in continuare, fara nici un comentariu. E domnie!!!
Pupici, Ioana si pitica Alexia
joy04 spune:
PISI, hai ca acum chiar ma ingrijorez....daca zici ca nu-i normal.
Eu am incredere in voi care mai aveti un bb sau mai multi, chiar daca stiu ca fiecare copil este unic in felul lui....si ce a mers la un copil poate nu merge la altul.
Dar cel mai mult am incredere ca daca nu merge ceva bine - o bubita, o durere de burta, diaree - voi care ati mai trecut prin ele le diagnosticati mai repede si usor.
Asa ca....sunt vulnerabila...
acum de ex sta linistit in patutul lui certanduse cu jucarelele...dupa ce i-am dat 50 ml ceai...OK, nu-i asa linistit adica a trecut juma de ora si se plictiseste asa ca incepe sa ma cheme.
TANIA....Cristi zice ca am facut copil electrician ca Vladut numa cu ochii in becuri sta si asa vb cu ele....
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut