Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 13
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by lavi02
N-am mai intrat 24 de ore si voi ati scris 8 pagini! Imposibil, chiar si pt puterile mele! Asa ca am citit pe diagonala - recunosc.
Ripley iar ne potrivim mai fata? Si moi asijderea, o sa am pana in 20 de persoane la botez, dar mai bine ii duc la restaurant decat sa gatesc atata plus ca n-am atatea tacamuri, farfurii, pahare, scaune, loc in casa, timp, energie, mame/soacre sa ma ajute...
Dar cred ca eu cu Lordra o punem de un concurs: care isi boteaza copilul ultima
Va pup, sa nu mai contribui si eu la nr f f f crescator de pagini....
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Lavi, s-ar putea sa cistig eu concursul cu botezatul ultima! Acum nu avem bani de belete de avion pt. parintii mei, sa vina la botez (macar unul dintre ei), asa ca mai asteptam si speram ca pe la sfirsitul lui aprilie vom face si noi botezul. Altfel, eu nu ma grabesc deloc! Na, asa, sa moara babele de ciuda!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
RaluD spune:
Buna, fetelor!
Eu n-am mai scris de mult, ca muncim de ne sar capacele. Dar va citesc si ma bucur ca sunteti sanatosi. 
Bb Ina e o scumpica, papa, rade, doarme si creste, manca-o-ar mama. Am gadilat-o si rade, fratilor, chiar face zgomote de ras in hohote. Sau se ineaca, oare? Ai vostri fac asa?
Noi am facut botezul de Sf Ion (Ina e Ioana Florentina).
L-am facut la restaurant. Deh, avem multi prieteni, rubedenii, etc. Si a iesit foarte bine! Sa nu va fie teama, e chiar mai misto (la Emi am facut acasa), scapi de vase de spalat, servit la mese, stres si altele. Am venit dupa aia acasa cu nasii si cativa prieteni si am facut baita. Bineinteles ca Emi a vrut si ea sa faca baita dupa Ina, ce mai, a fost de tot hazul.
Am lasat kupilu' sa faca baie, sa se simta bine in centru' atentiei. ![]()
Daca va intereseaza recomandare de restaurant in Bucuresti, dati-mi PM. Garantez ca nu e pila, noi am dat peste ei din intamplare, e un restaurant nou gasit de cumnata-mea in zona bisericii unde am facut botezul.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by Siminafquote:
Originally posted by lavi02
Si moi asijderea, o sa am pana in 20 de persoane la botez, dar mai bine ii duc la restaurant decat sa gatesc atata plus ca n-am atatea tacamuri, farfurii, pahare, scaune, loc in casa, timp, energie, mame/soacre sa ma ajute...
Dar cred ca eu cu Lordra o punem de un concurs: care isi boteaza copilul ultima
Lavi, s-ar putea sa cistig eu concursul cu botezatul ultima! Acum nu avem bani de belete de avion pt. parintii mei, sa vina la botez (macar unul dintre ei), asa ca mai asteptam si speram ca pe la sfirsitul lui aprilie vom face si noi botezul. Altfel, eu nu ma grabesc deloc! Na, asa, sa moara babele de ciuda!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Simina, concursul e f disputat, departe de a se fi decis: eu iau in considerare 2 bucati variante: 1. prin aprilie si 2. la inceputul lui mai. A doua varianta are ca plus faptul ca nu mai e post si ca deja putem merge sa mancam intr-un loc cu terasa unde nu trebuie sa-mi fac probleme de fum la bb. Plus ca voi putea sa-i dau lui bb o masa de la borcanas.
Lordra?
---------
catutza da, trebuie sa mergi la dr, mai ales ca n-ai facut nici controlul...
pisi-si-boscu spune:
Buna fetelor!
Am citit ce ati scris voi despre diversificare si am cateva observatii:
1. Joy cand se vorbeste de inceperea alimentarii copilului in nici un caz nu se refera nimeni la sarmale !! Daca a facut cineva asa ceva, e o prostie, dar asta nu inseamna ca poti baga in aceeasi oala sarmalele cu de ex. frisca ( asta o facea mama,nu eram incantata, dar asta e, ii dadea lui Sebi pe varful degetului putin afrisca si ala mic o lingea cu placere, dar asta numai cateodata, cand lua prajituri cu frisca naturala ). A incepe sa ii dai si ALTCEVA decat lapte e o chestie destul de dificila, cam in genul a ce face Dordia, un pic de suc de fructe o perioada, apoi un pic de fruct ras f bine, apoi zeama de la supa de legume ( numai morcov, patrunjel radacina, un pic de sare ), ingrosarea laptelui de bibe cu cereale ( fara gluten, e FFF important ) apoi ingrosarea supei cu morcovul pasat, apoi alte legume in supa, una cate una, etc. Ma rog, asta in linii mari !
2. Am vazut ceva despre Caprari care m-a cam...bulversat. Nu ascund faptul ca dintre toate "mamele si copii" pe care le-am citit, Capraru mi s-a parut cel mai bun "manual" de crescut copii. De ce? Pentru ca in stilul lor ( deloc comunist, am auzit ca au fost chiar interzisi o perioada pentru paginile despre contraceptie si pentru sfaturi ce nu corespundeau cu "alimentatia rationala" ) sfaturile sunt aplicabile AICI, in Romania. Cat despre legatura cu inceperea la 6 saptamani diversificarea cu faptul ca mamicile incepeau lucrul si duceau copii la cresa unde erau hraniti cu lapte praf ( apropo, in 83 sora mea a fost crescuta cu HUMANA si cu MILUPA in plina epoca comunista ) , mi se pare nereala si tendentioasa... Si DF ! nu sunt si nici nu am fost VREODATA adepta regimului, iar taica-miu pe 18 dec era anchetat de securitate !
3. Am vazut ceva despre marsupiu. Deoarece am o displazie cervicala combinata cu un pic de probleme in zona lombara, pentru mine a fost un chin purtarea copilului in portbebe. Dar, am gasit solutia pentru a nu avea dureri de spate, coloana, etc. de la marsupiu si anume, la cel pe care il aveam eu bretelele erau incrucisate pe spate si avea o catarama prin care erau ele sustinute in X, ei, bine, exact catarama era smecheria ! Daca o tineam foarte sus, deci X se forma pe ceafa, durerea era infernala si in timpul purtarii si dupa. Cu cat X-ul se forma mai jos pe spate, greutatea se distribuia in mod egal pe umeri si pe muschii spatelui si am mers asa cu el si in excursie la munte!
Destul cu polemica, ca am si treaba ...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
lordra spune:
Lavi, pai.....io cre'c-o las pe Dara sa-si aleaga singura religia si sa se boteze cand o vrea ea
.Hehehehehe... just kidding: sunt eu o mama toleranta da' nici chiar asha. Te bagi la licitatie? Care da mai mare, da? Io incep deocamdata cu prima saptamana de dupa Pashte. Toi?
Bicu', io prefer sa merg pe māna americanilor si a unor europeni asha ca o bag cu incredere la diversificare la 6 luni si nu mai devreme.
Gandacelu', si io o sa-i dau toate alimentele posibile, insa nu mai devreme de 6 luni. Am timp s-o obisnuiesc cu toate si dupa aceasta varsta, cand stomacelul ei va fi pregatit.
Bai, am stat eu asha si m-am gandit si mi-am dat seama ca Dara-mi n-a plans de cand s-a nascut, mai mult de 2 minute. O fi rau? Pur si simplu nu suport s-o las sa planga. Mor de mila ei deshi, daca stau bine si cuget, de multe ori scanceshte fara un motiv precis. Asha ii tuna ei.... Una peste alta, totushi, e o fata tare buna, manca-o-ar mama s-o manance!
dordia2000 spune:
Buna dimineata fetelor!!!
In primul rand le urez La multe luni lui Zapacila si Salisa pentru puii lor!!!
In al doilea rand le urez "Bun venit" printre noi lui Ioanina si Nichitei si sa ne povesteasca mai multe despre ele sa le cunoastem mai bine!!!
In al treilea rand vreau sa va spun ca am vazut si eu pozele insfarsit si aveti niste comori de bbi dar nici al meu nu e mai prejos nu??? Eu am pus o tona de poze si...astept pareri!!!
Despre noi va spun ca suntem bine, sanatosi, am dormit si azi-noapte de la 12 la 8 si acum dormim iar, deci suntem baieti cuminti!!! Am inceput sa ne intoarcem de pe burtica pe spate si ne asteptam in curand sa ne ridicam in genunchi ca se chinuie de zici ca il arde!!! Dar asta probabil peste vreo luna cam asa ceva!!!!
Lavi02 bine ai revenit dupa absenta, ms pt apreciere si sa fii mai activa ca si pana acum ca eu intru in panica!!!Ma bucur ca fetele sunt ok!!
Fetelor azi e soare dar e cam frig; voi scoateti bb-ii la plimbarica? Eu parca nu m-as risca dar...e totusi soare!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
Morgano spune:
Neata,
Lordra, fata clar ca n-a plans ca n-ai lasat-o tu sa-si faca plamanii :)) Eu zic sa ai totusi putina grija cum o inveti ca dupa 3 luni incep sa aiba memorie si se smecheresc. Trebuia sa ai si tu putin timp pentru tine, fara sa te intrerupi de la orice, chiar daca iti face placere. E bine pentru copil sa mai stea si singur in patut sa se joace sau doar sa stea cuminte, chiar si lasata putin sa scanceasca Dara ta nu va pati nimic.
De acord cu tine cu diversificarea dupa 6 luni, asta in cazul tau fericit cand ai laptic.
Dordia, Ana nu suporta sa stea pe burta, se enerveaza aproape instant, dar o mai pun totusi sa se "chinuie" sa se miste si in pozitia asta, pt ca de stat pe spate eu m-am saturat deja. Ieri in schimb i-a placut pe burtica, dar din singurul motiv ca statea pe burtica mea in pozitia asta :)
Lavi, Simina, Lordra, nici eu nu am facut botezul in stitul clasic, adica pana in 3 luni, am considerat ca e inca prea frig, de asta am amanat pana in ultima sapt. inainte de post. Nu am vrut in post ca sa putem chefui pe cinste, daca lumea sa vrea sa danseze sa nu fim magarushi sau sa se uite socru-mi-o crucis la lipsa de respect fata de post.
Catutza, incearca totusi sa ajungi la medicul tau, el te cunoaste cel mai bine si iti va da cele mai bune recomandari dupa ce te consulta. Dc a fost ok cu el si in sarcina, si la nastere, eu zic ca e pacat sa il schimbi.
Da mai Lavi, ne nimerim si noi :)
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
canuta-om-sucit spune:
Lordra nu esti singura care nu isi lasa copilul sa planga. Nici eu nu il las pe Dimitrie, stiu ca se spune ca trebuie sa planga sa il las, toti pediatrii ma cearta dar pur si simplu nu concep. Cand plange il doare ceva sau ii e sete, foame sau a facut caca si trebuie spalat. In toate cazurile astea nu vad de ce as lasa copilul sa planga. Nu mi se pare normal sa planga de foame si de sete, e ca si cum mie mi-ar fi sete si cineva nu imi da apa ca asa trebuie, sa plang, sau cand il frige caca la fund eu sa stau si sa il lasssss sa planga, ca de, asa trebuie. Eu nu cred asta. Ah ca daca plange de rasfat asta e altceva, dar Dimitrie plange numai in situatiile astea sau cand are colici. DE CE SA IMI LAS COPILUL SA PLANGAAA?!! Asa numai sa vezi cat poate??? Mi se pare o mare tampenie si eu nu aplic asta cu plansul deloc pe copilul meu, numai ca din pacate altii au aplicat-o.
Parintii mei stau pe Mircea Voda chiar in blocul ala, primul, cum vi de la Patria. Liceul l-am facut la Moisil si am stat in Tulcea pana cand am terminat liceul ca apoi m-am dus un an in Bucuresti la facultate, dupa care am renuntat la ea si am venit la Cluj si am dat la alta facultate, alt profil. Acum sunt in Mures, si tare rau imi pare dupa Cluj dar asta e![]()
Aura
Gandacel spune:
Lavi02, am lapte din belsug dimineata. La fel ca si inainte, am dureri de mor, din cauza ca se umplu pana sub brat si pana spre gat, in sus... Insa, am mai zis, e normal ce se intampla, daca 12 ore nu alaptez! Mie nu mi se pare insa un motiv de suparare sau de luat masuri de stimulare a lactatiei. In afara de a face mai mult lapte decat pot duce (ceea ce se si intampla dimineata), nu vad cu ce ar ajuta. E o evolutie fireasca a bebeului si ofertei mele de laptic. Cel putin asa vad eu lucrurile. Programul asta cu somn toata noaptea si-l fac sugarii mai inspre 6 luni, dar al meu si l-a facut de la 2 luni. N-am insa motiv de suparare. Probabil din cauza asta mai mult, varsta la care ei dorm toata noaptea coincide cu scaderea secretiei lactate si introducerea de suplimente si/sau alte alimente.
Ieri nu a mai cerut supliment, i-a fost suficient sanul. Astazi voi vedea. Poate a fost doar o toana, un hop, cum am citit eu ca au bebeii la anumite varste, cand au nevoie cateva zile de mai multa hrana decat in mod obisnuit.
Da' chiar ca avem bebei superbi! Eu am sa caut o poza mai recenta, ca sa actualizez "imaginea" macar la anumite praguri de crestere. Si poate 

salveaza link-ul cu pozele vechi undeva separat, ca sa avem un fel de album al copiilor la anumite varste. Ca si la absolvirea scolii generale, liceului, facultatii etc, doar ca am avea la nastere, la 3 luni, la 6 luni, la un an etc. Sa vedem cum ne cresc bebeii. Peste ani, panoul asta de onoare va fi o amintire splendida.