Nazdravani de aug-sept 2003 (69)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Dragi mamici, am pus gradi in cui si mai asteptam sa se faca fata mai mare si sa mai avem si referinte despre educatoare caci se pare ca nu-i suficient numai despre gradi. mergem la o doamna, de care la prima vedere sunt incantata, care-i gateste si careia ii platim 5 mil. Acum eu i-am spus femeii sa-mi spuna ce asteapta si ea de la noi, ca sa nu apara frustrari ce pot face rau pruncului. Intre timp a si racit fata mea, cu tuse oribila cu expectoratie si mucisorii pana la picioaruse, dar fara febra mare. daca si deseara e la fel am sa incep si antibioticul. Saru'mana de incurajari si sfaturi de salarii bona...Sper sa fiu mai zdravana cu capul si sa fiu capabila sa lucrez ca saptamana trecuta am fost dusa...
Directoarea de la gradi l-a intrebat pe sotul meu daca luam fata din cauza doamnei rele iar al meu ca o floare a raspuns ca nu...adica stiu si ei ca au insecta pe joben......
Dana Ene sa va ajute Dumnezeu sa treceti cu bine peste nastere si sa veniti repejor acasa.
sa aveti toate o saptamana linistita si sa va fie pruncii sanatosi!

victoria si minunea mea Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Dana - Ene- tinem pumnii stransi, stransi si pregatim sampaniile sa o intampinam maine pe Sansana!!!!

Noi rezistam eroic la gradi si ne incapatanam sa ramanem.Radu s-a facut bine intr-o zi datorita unui tratament homeopatic dar a inceput in schimb sa scartaie tare cand plec dimineata si il las acolo.Se linisteste repede dar ma sfasie sa-l aud plangand si eu sa plec...
Azi au mancat dimineata paine cu margarina si cateva urme de gem si ceai..Anka mama, pai ce sa intreb io de bugetul pe mancare???Ei comanda la pranz de la o firma de catering iar dimineata si gustarea (adica 1 napolitana sau o eugenie....)o asigura ei din ce e mai ieftin pe piata....

Azi cica ii invata poezii pt. serbare (fac o serbare pe 2 martie).
Nu v-am zis ca m-au pus sa cumpar manuale de 250 de mii?CA cica ei fac multimi si scriu indreptul pozelor cate figuri sunt.....Cand l-oi vedea eu pe radu facand altceva decat mazgalind cu frenezie cartile alea.....

Inca o data... pt. Dana Ene...si pt. Sansana

Irinuca 17+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireaf spune:

Hai ca intru si eu o fuguta, ca dorm copiii. Fetelor, sunt disperata, ma plang si eu la voi, ca n-am la cine. Mi-e rau de atata oboseala si am greturi, dureri de spate, febra musculara care parca nu mai trece de la atata efort. Mai nou mi-a venit ciclu iar, desi se terminase acum o saptamana, nu mai pot, vreau si eu o pauza, vreau sa dorm ca porcul..
Copiii nu stiu ce au, de o sapt incoace noaptea se trezesc la 1h, sau chiar juma de ora… .Ii tot verific sa nu le fie cald/rece, le bag suzetele si mai adorm 1h dupa care o iau de la capat. Am avut cateva nopti cand se trezeau direct la 5-6 dim si eram o fericita. Nici ziua nu prea mai vor sa doarma, doar cat stau afara vreo 2-3h si cam jumatate de ora pana seara.
Mai nou vor in bratze amandoi, nu mai adorm singuri, in special Gabita care-mi rupe spatele frate, parca-i bolovan.

Cu mancarea am trecut la supa de legume, care nu prea le place, se cam stramba, dimineata tot morcovior cu mere, vreau sa mai incerc si alte fructe si in rest lapte. Laptele meu s-a dus, a scazut treptat productia, probabil de oboseala, nesomn, etc. Oricum am reusit 4 luni sa le dau si ceva san.

Tati ma ajuta tare mult si vreau sa-l laud, ca asa un barbat responsabil am, manca-l-ar mama pe el. S-a sch f mult de cand ne-am cunoscut, a invatat sa gateasca, face curat, sta cu copiii, ii sch si le face baita, ce mai, ma mir si eu cum rezista, el care imbratisa tv-ul cand venea de la servici. Dar suntem rupti de oboseala amandoi. Ieri am facut mancare, curatenie, stat cu cccc copiii si eram franti seara amandoi. Noroc ca se mai trezeste el noaptea ca eu am inceput sa nu mai aud copiii.

Dar hai ca ma vait ca o baba. Sa va mai zic si de bine. Gabita a inceput sa lege vocalele si zice : aidaaa, aideee, daiii, da-da-de, ghe-ghe, ghi-ghi, e tare sporovaitor, cred ca ne va face capul afis. Mihaita in schimb e putin mai in urma, e la faza de gangureala, da e vesel si el, rade in hohote. Gabitza vrea sa stea numai in fund, se ridica cand il apuci de maini si a inceput sa se miste in patut. Il gasesc cateodata de-a curmezisul. Mihaita e si el destul de iute in miscari, dar nu sta asa bine in fundulet. Eu ma bucur ca sunt sanatosi si constat cu surprindere ca sunt chiar mai avansati decat era Alexandra la varsta lor. Nu asta e important, dar find gemeni mi-era teama sa nu fie putin intarziati.

Ca vorbeati de imbracat/dezbracat. Alexandra in general se dezbraca singura, mai putin ce e de scos pe cap si se incalata, desface la fermoare/nasturi, imbraca amandoua picioarele intr-un singur crac la pantaloni. Cu vorbitul stam bine, ne-a zapacit cu intrebarile, asa ca pregatiti-va mamici cand si-or da drumul puii. Numara pana la 12, da il sare pe 7, ca si Eliza. Zice cantecele, poezii mai putine, da le amesteca si face un amalgam pe care il spune « patiolilor »la telefon.
Ceea ce ma deranjeaza la ea e ca a inceput sa urle cand n-o lasi sa faca ce vrea. Te cearta si arata cu mana, vorbeste (a se citi porunceste) ca un mic dictator. Binenteles ca nu intelege de vorba buna si cum bunicii ii cedeaza, ca deh, e mica si nu intelege cred ca vom avea mult de lucru la toamna.

Dana_ene, tinem pumnii, sa dea Domnul sa fie bine, bb sanatos si refacere usoara !

Lili, mersi mult , esti asa o draguta ca de fiecare data ma incurajezi. Si povesteste-ne draga de Andrusca ghidusa, raraita mica. Ce daca e mai precoaca , toti piticii sunt niste draguti si important e sa fie sanatosi.

Iuliana 76, ma bucur ca sunteti bine. Ai niste nazdravane, parca-s baietoi. Ce bine ca va relaxati sambata, bravo sokrelei, asa da viata !
Ankalaura, ah ce mi-am chinuit neuronul sa inteleg despre ce vorbesti, noroc ca am vazut pe mail. Tinem pumnii! Pupici la Eliza si poate ne vedem pe 17-18 luna asta, o aduc si pe Alex.

Nu mai stiu ce sa zic, mai vroiam ceva, da am uitat.

Aaaa, succes micilor gradinari si-mi pare rau de ce s-a intamplat. Cel mai bine stie mama ce-i trebuie puiului in momentul respectiv, asa ca eu zic ca e mai bine sa nu traumatizam copiii. Cat despre BONA, m-am ingrozit ce de bani tre sa dai. Ma scuzati, da mi se pare mult 5 mil. Pai eu cat sa dau pt. 2 ? Apropo, ca vorbeam cu niste parinti de gemeni, care au schimbat n-spe bone. La un moment dat faceau pariuri cat rezista, o sapt, cateva zile…Tot baieti au.

Va las ca vorba lunga, saracia omului.

Pupici multi
Flori, Alexandra (22 sept 2003), Mihai si Gabriel (28 sept 2005)
http://comunity.webshots.com/user/alexuta2003
http://comunity.webshots.com/user/gemenii05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Dana-ene bafta multa, sa mearga totul uns, sa ai parte de nastere usoara, sa iasa bebelina Sansana sanatoasa, norocoasa! Si tie mami, fruntea sus, curaj (gaina!) si sa te refaci rapid! Pupici Oanei Speedy!

Va pupa mama pe toti (noi avem probleme, Raduc a racit, cred, avea febra, nu ma lasa dimineata sa-l apas pe urechiuse, era sacait; de-astaam o stare de kko,imi vine sa pling, sa urlu, sa bat pe careva, la servici cam am probleme, nu prea merg treburile, deh, daca nu am limba abraziva....nu mai zic, ca nu imi place sa ma pling).

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

ia sa mai scriu si io maica pe aici ca trecu un catar de ani

Capsunika e tot la cresa pana in August. A inceput sa mai rupa niste cuvinte. din repertoaire fac parte: latic (laptic), ce vei (cand vrea ceva ea zice ce vrei ca asa o intreb eu, deh ), pipi, caca, cei (ceai), muci, cah, puteee, mama, vasi (cand il striga pe tasu), tati (tot pe tasu).

in rest stie sa se imbrace cu pantalonii singura, ciorapii, dresu, bluze, tricouri, caciula, fular, geaca, sa isi puna cizmele in picioare (fara fermoar desigur) adidasii dar limba o pune sub talpa .

se spala pe dinti dar inghite pasta, se sterge singura pe maini, isi trage singura ianltzatorul pt chiuveta, dar nu prea stie sa dea drumu la apa (ma bucur ca cine stie ce inundatie as mai gasi).

cara pisica in bratze prin casa, da de mancare la pisici, pe Theo il striga Te iar pe Fen il striga Ten. M-a vazt ca ii chem cu aport pe motani si cand pe pune de mancare zice Ten aici, ino (Fen, aici, vino).

Se admira nonstop in oglinda, isi asorteaza hainele de m-a zapacit. Se piapta asingurica in directii de ea stiute.

Nu suporta apa orice as face la baie e teroare cu urlete si crize.

Nu suporta aspiratoru, blenderul (culmea ca robotul il suporta, masina de paine la fel). La aspirator singuru mod in care reusesc sa o fac sa nu planga este sa o iau cu mine si ea tine stickul si eu imping cu el pe covor si mai zambeste, altfel 20 de minute cat dau in toata casa urla. Cum termin e f fericita si straga GATA si rade fericita si ma ajuta sa duc toate piese la cutie ale aspiratorului.

daca mut o jucarie de la locul ei si o las pe undeva o ia si o duce repede la loc. I-am aruncat intr-o seara intr-o criza de nervi toate jucariile in hol si s-a dus plangand si le-a pus pe toate la loc si pe urma zambea fericita. si zicea Bravo.

La cresa ma seaca asistenta ei si abia astept sa termine cu cresa sa le zic vreo doua de dulce. M-am aliat cu mai multi parinti si urmeaza sa io tragem in stil mare ()

Tati ei m-a cerut de sotie pe 1 ianuarie cand am venit inapoi in tzara de mi-a picat fatza. Initial l-am refuzat, mai primise deja o cere, si dupa ceva timp de analiza am acceptat cererea lui tati. La Capsunika nu cred ca i-a picat bine, s-a schimbat in comportament, a fost mai agresiva, plangacioasa, lipicioasa, violenta cu pisicile. Acum vad ca s-a mai calmat. Dar tot nu vrea sa il ascult neam pe tasu nici la cea mai simpla comanda sa nu faca ceva. I-am lasat juma de ora de capu lor inchisa intr-o camera si n-am mai rezistat urlau amandoi ca zevzeci unu la altu. Acu tati ii zice la Capsunika sa se linisteasca ca vine mami si ii bate pe amandoi

Din Iulie o sa fim o familie completa cu acte, ne pastram numele ca si pana acum, am gasit restaurant, acu ii caut rochitza la fata si am gasit ceva dragutz la Targul de Nunti la un pret de cacao de 500.000 o rochitza dementiala. Mi-o face pe masuri, ce model vreau eu in maxim 2 saptamani.

Pantofi am zis ca mai astept sa ii iau pana in iunie.

Din August o duce la o gradi particulara ca nu am scapat de pampers si bem inca cu biberonu. Am redus laptele de 3 ori pe zi ca ne seaca.

Avea 98 cb pe 3 ianuarie si 17 kile, 27 la picior. In trei luni a crescut 7 cm si a luat 1 kil. Tre sa ii schimb scaunul de masina ca nu o mai prinde si ises din scaun si ieri credeam ca fac infarct cand am vazut-o in fatza langa mine.

Pune singura DVD-urile, isi da drumu la muzica si danseaza, adora oglinda, se admira imediat ce o schimbi cu ceva nou.

A, si stie Mos Craciun si Podu de Piatra s-a daramat. Io imi aduc aminte din copilarie de versuri pe ici colea. Dar caietu meu de muzica nu il magasesc asa ca imi pare rau dar la capitolu asta nu o prea ajut neam.

gata ca ma doare mana.. pauza

sanatate la bebici, copilasi si nastere usoara Dana.

s-ar putea sa mai facem si noi unul pe la anu, nu sunt convisa ca eu vreau inca sa il fac.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Wow Freiace de vesti si toate bune. Casa de piatra si multi copii buni si frumosi ca Capsunica
Danatpupan urechile lui raduc si uram insanatosire grabnica!
mireaftoata admiratia pentru voi ca va descurcati singuri cu gemeneii. Cand am citit ca le-ai dat si san timp de 4 luni....Jos palaria!!!!
iuliana76te tin in priza mandrele...bine ca s-au terminat toate cu bine
mihaela_sce imaginatie are printesa voastra...deja se imagineaza un personaj de film.....si aveti si mamica papusilor. Toata admiratia!!!
iulianadaca la voi se intampla asa unde se mai teme lumea de gura presei iti dai seama ce-i la noi... Eu am un foc pe educatoarea rea...si asa as face valuri....
ankalaura noi dormim cu pruncul si am observat si noi dupa 2 ani ca picioarele pe care le primeam noaptea in cap sau in gura insemnau nevoia de limite. Acum ii limitam spatiul cu perne si noi dormim in siguranta Nici eu nu ma bucur ca nu vine bona acasa, dar daca suntem prinsi cu usa de unde timp sa caut pana gasesc??? In plus noi mai avem un mare defect, un caine mare cu care nu multa lume se incumeta sa stea...
Irinucaaaatin pumnii sa nu mai dureze perioada de adaptare. Il pup pe Raducu cel curajos!!!
Doamna cu care sta daria mi-a spus ca a mancat bine azi, ca si-a baut sucul de fructe, ca a adormit neleganata si neplansa. Sa ne ajute Dumnezeu! Aseara am avut telefon de acasa de la mama cu reprosuri, cu stari de rau, cu amenintari de razbunari de soarta, ce mai telenovela pe nervii mei...
Pup si mai povestim

victoria si minunea mea Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

FREIA, sa fie intr-un ceas bun!!! lasa mai, ca daca e liniste si armonie in casa se linisteste si capsuna!! ca doar n-o s-o tina asa la nesfarsit!! acum as zice "totul e bine cand se termina cu bine", si nota 10 pentru viitorul cincinal pus la cale!!

dana tinem pumnii maine!!! sa treaca repede partea de la reanimare si sa tii sansana in brate cat mai repede!! si normal, asteptam poza de familie , ca doar io fusei prompta

flori ce sa mai zic?? io nu ma mai vait ca n-am curaj, cand vad cum rezisti tu... vedem mai tarziu cum va fi cu iris misunatoare.

irinucasi de ce ma rog ati cumparat manuale?? asta e culmea! pai si la gradi particulara trb sa cumperi?? ca sa nu mai zic ca as vrea sa vad si eu ca nu dau banii degeaba. dar mai tragica e chestia cu mancarea. pai bine nene, ce e asta?? cred c nici la gradi de stat nu e chair asa!asta ar trebui vb f serios cu ei, sau sa li se traga o reclamatie pe cinste. nu cumva sunt obligati sa respecte un minim de calorii pe zi?? si o anume diversificare?? pe bune de n-ar merita o reclamatie!!!

iuliana76, ma, daca as sti semnele de circulatie nu m-as stresa, da' trb sa le invat si pe-alea!! plus ceva reguli de circulatie... cu condusul cristi zice ca trebuie sa invat, sa mai bea si el o bere ca-n reclama.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

FREIA, CASA DE PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super vestea asta, m-a remontat teribil, ca aveam un morcov urias...
Capsunika e scumpa foc si ii trimit o gramada de pupicei pe obrajorii ei scumpi !

Abia astept sa scap, fetelor, va multumesc mult pentru incurajari !

Sa-mi tineti pumnii !

Oana e scumpica foc, draga de ea. Stie ca maine vine Sansana, dar ma indoiesc ca pricepe de fapt cum sta treaba.
Mi-e greu fara ea si abia astept sa stau acasa cu cele doua printzese ale mele.
Pana atunci mai e ceva, ma rog sa fie si Roxana sanatoasa si sa revenim acasa repede.

O s-o rog pe Ileana sa va dea de veste !

Pupici !

Daniela (39+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nu ma pot abtine...
din seria "ce bunici ne dorim", iata una tare
vine tata azi in capitala la doctor. si trece sa-si vada si nepotii (apropo, pe iris e a doua oara cand o vede). sta, ii jumuleste o ora, apoi da sa plece... io ma uit stramb la el.. ca doar e in vacanta, n-are nici o treaba acasa, unde vrea sa plece?! io n-am facut curat, n-am facut mancare. sa stea cu copiii pana imi termin si eu treaba si apoi e liber.
nu va mai zic cat a bombanit... ba ca de ce andrei nu se culca, ca lui ii e somn... ba ca nu l-am lasat eu sa doarma si cat a stat intins in pat (ca a picat andrei 45') i-am arat poze si filmulete cu nepotii...
l-am intrebat si eu de ce ma mai bate la cap sa trimit copilul la ei, daca el nu poate renunta o zi la tabieturile lui. replica (sper ca stati jos) pai ce, nu e si maica-ta??. da. adevarul e ca noi asa am crescut, tata cu tabieturile si mama cu restul.
i=am zis ca ma duc acasa la sf lunii cu copiii... pai da, sa ma duc, ce-i cu asta... adica nu va fi nici un fel de minivacanta pt mine!!! tot eu ma voi ocupa de copii, ca doar n-o sa renunte el la somnul de frumusete de dupa-amiaza!
l-am luat la rost ca, daca tot pretinde ca-i iubeste asa mult, de ce nu vine mai des sa-i vada. ah, replica fatala, ca e drumul obositor!!! (60km) si ca el trebuie sa se odihneasca!!! acum si mama zice ca-i iubeste pe copii. aterizeaza in bucuresti in fiecare joi. se duce la frate-miu, ii duce mancare la camin, apoi vine al mine, sta cu copiii sa-mi fac treaba, si cand alaptez se apuca ea de cate ceva. ba am inceput sa-i mai las cu ea si sa mai dau o fuga ba pana la chiosc... ba pana la coltul strazii... pleaca acasa seara, ajunge pe la 11 noaptea... acum nu ca iubirea se traduce prin gesturi, dar n-am putut sa nu remarc diferenta...
si recunosc ca-s furioasa pe taica=miu!!! da' rau de tot!!!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby spune:

Buna fetelor si pupici la nazdravani si suriori!

Desi citesc de zor, nu prea apuc sa scriu pentru ca la servici tot apare cite ceva exact atunci, asa ca am hotarit sa deschis forumul si pe acasa sa nu ne uitati.

dana_ene: tinem pumnii strinsi, nastere usoara si un copilas sanatos si mincacios;

freia: super veste, sa fie intr-un ceas bun, si sa fiti sanatosi si fericiti pina la adinci batrineti, si la cit mai multe bucurii si citi copilasi mai vreti voi;

iuliana: ne bucuram ca totul este bine si tinem pumnii strinsi mai departe;

ankalaura: felicitari si multa bafta;

Cit priveste subiectele de interes de la aceasta virsta venim si noi cu noutatile de rigoare:
Olita: daca sta fara pampers si nu are activitati care sa il solicite intens si sa uite, anunta pipi, si sta la olita cuminte, dar inca nu am incercat si peste noapte sau la plimbare;
Imbracat/dezbracat: are momente cind chiar nu vrea sa il ajute nimeni si se tot chinuie mai ales la bluzite, la pantalonasi se descurca mai bine, iar fermoarele de orice fel si marime le adora;
Vorbit: nu prea leaga cuvintele,dar parca in ultima vreme daca nu il bate nimeni la cap si se joaca vorbeste mai mult dar nu il intelegem noi; in rest cuvintele simple si uzuale; Din pacate nu am renuntat la suzi noaptea;
Si vestea buna, sa nu fie de deochi, parca maninca si el mai bine, mai cu pofta si chiar cere singur, sau isi mai ia singur.

Cit priveste gradinita, mie mi-a placut la nebunie, dar e adevarat ca am fost doar la program scurt, si cred ca o sa incep si cu David la fel de la toamna. Iar cu mama, stiti ca stau cu ea, ce sa zic, are momente mai bune si mai rele, dar nu ma pling, sa fie sanatoasa ca ma ajuta enorm.

Toate bune,
Reby si David

Mergi la inceput