Nazdravani de aug-sept 2003 (69)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Axa-io - felicitari pentru kg pierdute, recunosc ca te invidiez eu nu am reusit deloc, dar recunosc ca nici vointa nu prea ma da afara din casa. Poate ne mai dai si noua (mie !) niste sfaturi ....Am fost si eu la un endocrinolog, dar cica n-am nimic .... Homeopatia isi face efectul in timp, mai ales la copii ai nevoie de cel putin trei luni de tratament ca sa "speri" la imunitate. Asa am patit si eu cu Sasha si m-am luat de pediatra lui care mi le recomandase si ea mi-a explicat.
Iuliana - mi se pare o nebunie cu cat te costa biletele ... e enorm, frate ! Incearca sa iei biletele din Romania poate e mai ieftin.
Mireaf - pupam baieteii frumosi si iuti si pe Alexandra (tiza lu' fi-miu).
Eu ma ingrozesc numai la gandul ca ar trebui sa am grija de TREI ... eu cu unul nu ma mai descurc ... Oricum Sasha este intr-o mare perioada de negativism, de sculat cu fata la cearceaf, de nervi si tipete, el si cand imi cere ceva o face pe un ton matzait si mai ca plange ...
Azi dimineata si-a " furat-o" ..... Si cu gradinita asta, frate, invata si rele .... l-a scuipat pe tati azi dimineata ...! Si intrucat era dupa o ora si ceva de urlete si mofturi si fitze recunosc ca l-am pocnit. Si, sa vedeti podoaba mea de copil : ajunge la gradinita cu tati si le spune tuturor ca l-a batut mami ... Si bineinteles ca toata lumea il compatimea, ca " nu il mai bateti, ca e mic... etc, etc".

Sper sa treaca cat mai repede faza asta de la doi ani ca ma termina !

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Salutare fetelor!

Iuliana Multumesc pentru ponturile cu desene. Am reusit sa facem si noi cateva decupaje si am petrecut o seara "romantica" lipind si colorand

axa-io 27! Felicitari!!

Mai fetelor, nu mai spuneti de copii obraznici si alintati, ca-mi vine si mie sa o iau la padure, cateodata! Aseara m-am dus iar pe renumitul balcon, de data asta sa duc niste borcane...si s-a pus copkila cu fundu-n usa si s-a poticnit cu picioarele in masa si nu voia sa ma lase sa ies, explicandu-mi ca ea este obraznica si nu vrea. Tremuram ca varga. Noroc de tati care a venit si-a salvat situatia. Mai, am senzatia ca locul meu in casa este pe balcon. O sa am grija macar sa-mi pun acolo o mocheta si-un fotoliu!

Azi am avut ceva emotii. Am fost si noi sa vorbim de gradinita. Bineinteles ca initial cam strambau din nas ca fii-mea nu are 3 ani impliniti pana pe 14 sept. dar am descoperit pe-acolo pe mama unui fost coleg de-al meu de generala si cica la anu' ia grupa mica si pt ca Andra e fii-mea s-au induplecat. Offff! Asa ca sapt viitoare pregatim dosarul.
Parca nu-mi vine sa cred ca am copil mare de-acum!
Aveam niste emotii (si inca mai am)...cand am vazut toate lucrurile alea in miniatura: scaunele, dulapioare, bancute...

Va pupilesc si va doresc un we minunat!
la noi we inseamna teatru de papusi dimineata si "la mingiute" seara!

P.S. Offf, de-ar veni primavara odata!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

hello..hai ca am intrat si eu fuga, nu mai stiu nimic ce se intampla pe aici, parca sunt pe alta lume (sorry, ca iar nu am apucat sa citesc toate mesajele)

pe roxana am felicitat-o deja ...ii urez si gianinei, sa aiba sarcina usoara si un bb sanatos si frumos. cine zicea ca o sa ducem lipsa de bbdoi??? exista mereu o continuitate..

Azi ne pregatim si noi de vaccin, am vrut sa i-l facem azi de dimineata, dar a trebuit sa iesim cu Horia in oras (am fost la ciufolici), asa ca l-am mai amanat putin.Il asteptam pe taica-su sa vina acasa..nu de alta....dar eu nu reusesc sa-l tin, si mi-e si mila, prefer sa ma duc in alta camera ...Sper sa nu-l doara prea rau...saracul am incercat sa-i spun putin despre vaccin, si s-a prins despre ce e vorba, si categoric, nu vrea, chiar i-au dat lacrimile.
In rest facem progrese mari la vorbit...frazele au cam 5 cuvinte acum.Nu gasesc insa o metoda cu olita sa-l pacalesc. Ati vazut pe undeva vreo olita sub forma de masina/tractor?? Asa poate as reusi sa-l conving.
Liliac: la gradi teoretic il ducem din toamna, si sunt destul de hotarata. Ar mai fi varianta de pana acum, adica sa-l las cu maica-mea + matusi-mea inca un an, mai ales ca bunavointa exista din partea lor. Dar pana la urma cred ca voi opta ptr. varianta cu gradi, e mai bine sa intre in contact si cu alti copii. Incerc sa cantaresc avantajele si dezavantajele.
Iuliana: hazoase pozele, mi-au placut..tu mereu esti cu albumul la zi..
Mai stiti ceva de Dana_ene?? Ce face bebelusha?

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

fetele, m-am intors!! si sunt inca cu nervii intregi, stiti voi...

sa incepem cu partile bune, lui andrei i-a placut la gradi la nebunie!!! dupa prima zi se scula dimineata si ne innebunea cu "dodo pii"(=mergem la copii), nu neaparat ca se juca cu ei, dar ca statea in aceeasi incapare cu ei. n=am mers eu mereu cu el, dar nici nu tinea mortis sa stam... adica stateam undeva pe hol, mai dadea o tura sa ne vada... a doua zi s-a dus tinta la masuta, si-a luat scaunel si-si facea de lucru. a fost profund impresionat cand au cantat toti copiii sau la ora de dans. cert e ca sia cum vrea la "pii" si io n-am de unde sa-i scot, aici ma indoiesc ca mi-l primieste 2-3 ore dimineata... dar hotarat, la toamna nu mai stam pe ganduri!
lui andrei i-a placut la bunici (na, cuiva trebuia sa=i placa). a facut armata cu ai mei, le-a intors casa pe dos, le-a trantit usile pana le=au sarit suruburile si arcurile de la clante... (io le-am zis sa-l certe, da' cum sa face ei asa cu nepotu'... deci, sa nu-mi scoata mie ochii...) am trecut prin faza cu "mama e rea si proasta", nu spusa direct, caci eu il certam si pe la spatele meu ei ii cautau in coarne... asa ca am facut un efort disperat sa nu urlu la ai mei. trebuie sa ma urc pe cantar sa vad daca efortul a fost si fizic, sau doar cei cativa neuroni distrusi nu cantaresc prea mult.
nu va inchipuiti ca m-am odihnit sau am invatat ceva pt carnet (aici trebuie sa ma laud ca am miscat masina din loc un km... si nu mi s-a oprit motorul). eu spalam copii, hraneam... culcam... ba mama avea tupeul sa-mi zica la um moment dat cand pleca la servici sa spal vasele si sa fac mancare... io acum o inteleg ca pleca si nu avea timp, da' io eram in VACANTA. si am refuzat cu indarjire, ca atat s-a rugat de mine sa ma duc acolo ca face ea tot... io nu misc un deget, asa ca... mi-am luat-o si eu in cap.

pauza de baita, revin cu continuarea.... n-am vazut cat s-a facut ceasul

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

asadar, continuare....
<<dupa o noapte "acasa" ma simt ceva mai bine, ca la mama n-am prea dormit. >>
in primul rand le-a schimbat programul copiilor. asa ca mai nou iris mananca noaptea, desi de pe la 2 saptamani n-a mai facut-o. andrei mananca seara de doua ori... o data cand ii dadeau ei, devreme, pe la 7, plus iaurtul lui pe la 10... se scoala si la 7,30-8, ca na, bunicii n-au somn dupa ce canta cocosul. iar eu sunt zombi, cu mancat iris la 2, 6 si andrei sculat la 8...
si a reusit mama sa-l "raceasca" pe andrei... s-a dus dupa el marti la gradinita si l-a adus acasa cu geaca deschisa, ca "era cald". pai da, copilul transpirat, imbracat doar cu bluza, ca "de gradinita"... asa ca m-am mai ales cu o noapte alba, ca tusea si plangea... traiasca farmacia ambulanta , atat ca plangea numai la mine in brate, la urechea lu buni nu avea chef. mucii ne-am mai trecut, cu ser efedrinat, tusea cu stodal, asa ca vineri am mai tras o tura la gradinita, asa, de adio...
numai ca de la andrei are si iris muci. si se ineaca dimineata, se trezeste, si spectacol.
si cum eu eram pachet de nervi, normal c-am tras si-o cearta cu mama... pe motivut de "indopat gasca". mai, e obsedata de mancare, toata ziua sa ne bage ceva pe gat. o rugasem de n-spe mii de ori sa nu ne mai aduca, ca mancam si singuri cand e ora de masa. nuuu, cu cine sa te intelegi. ce m-a scos din pepeni e ca-i dadea lui andrei pe furis.. ba banana (aici turbam., ca iar e constipat), ba un biscuit, ba pufuleti... si dupa ce ca nici cand nu-i dau nu se omoara el cu ora de masa si e circ continuu la pranz, cu biscuiti si ciocolata inainte va dati seama...
ba ca e ce-l chinui, sa nu-i dau ca o sa manance el. o sa manace pe dracu, mai ales cand il indopau ei intre mese. asa ca vineri cand s-a stricat vremea eu ma bucuram ca nebuna, ca-i anuntasem ca, daca incepe sa ninga sau altceva am plecat rapid, nu astept sa devina drumurile impracticabile.sambata dimineata cand am vazut zapada am pus toate bagajele in masina si-am fugit, teoretic inainte sa se aseze...
asa ca, iata-ne acasa, la datorie!!

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

si normal, , partea cea mai importanta, "ilustratia" mesajelor, aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Buna mamicilor ,

La mine ,Heloise ,nascuta pe 13 sept 2001 , e al treilea copil(mai am doua fete :Diane-9 ani si Adeline-5 ani).Am citit tot ce fac ai vostrii si pot spune ca a mea mai are...de recuperat.De vorbit ,vorbeste in scurte prop.3-4 cuv( e drept ca intelege doua limbi),cu olita nici vorba (nu vrea inca)...Dar cum e a treia ,nu o zoresc!Si astept sa se mai incalzeasca.Aici pediatra zice ca va cere ea ,atunci cand va fi..."coapta"sa zic asa.

La gradinita merge o zi pe sapt.Eu sunt in concediu de crestere a copilului si prioritate au mamele care lucreaza.Ei ii place si dimineata (vinerea) cand ii zic de gradinita ,pregateste sacul (doua cuse pampers ,jucaria preferata) si e in fata usii...

O sa va mai povestesc si data viitoare,caci de, sunt nou-venita,si ar fi multe de spus!!!Pe curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Si eu pe-aici...

Felicitari Gianina si Roxana !!!!!!!!!!!!

Irinuca, asa e... minunata senzatia cand misca bebelinul... Felicitari si tie !

Am trimis pe mailurile pe care le aveam cateva poze cu mandra cea mica.
Pentru fetele care nu au primit, puteti sa le vedeti si aici:
POZE ROXANA ELENA

E cumintica foc, colicii o supara foarte putintel, doar scanceste uneori. Ii dau un siropel care se pare ca o ajuta foarte mult (GRIPAL BABY WATER).
Doarme bine noaptea, mananca din 3 in 3 ore si - Slava Domnului ! - am lapte !
Deci, una peste alta, domnisorica e bine.

Eu mi-am revenit aproape complet. N-am facut nici un fel de efort si asta m-a ajutat sa ma refac repede.

Pe Oana n-am adus-o sa stea acasa si e cam trista din cauza asta. In plus, se pare ca sufera din cauza aparitiei Roxanei.
Initial, cand a vazut-o a reactionat foarte bine: a mangaiat-o, a dragalit-o, a vrut s-o ia in brate, si-au schimbat cadouri (mersi pentru pontul asta, Iuliana ).
Intre timp, insa, nu mai vrea sa vorbeasca la telefon cu noi, i-a spus mamei mele de cateva ori ca atunci cand ea a vrut s-o ia in brate pe Roxana, eu i-am spus sa nu o stranga... si pentru ea a fost ca si cand am certat-o .
Nici prin cap nu mi-a trecut ca va fi atat de sensibila.

Weekendul urmator o aducem acasa, pentru 2 zile, sa incercam sa se acomodeze cu cea mica.
Va fi destul de greu, vreau sa nu sufere Oana, dar pe Roxana va trebui sa o tin in brate si... of !

Oricum, e GROAZNIC fara Oana acasa, mi-e atat de dor de ea de-mi vine sa urlu...

Cam astea... deocamdata !

Va pup !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniela si printzesele Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003) si Roxana Elena (nascuta pe 7 februarie 2006)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Ah ! Mai vroiam sa spun ceva.

Rodica, multumesc muuuuuuult pentru mesaj ! M-a bucurat mult de tot.

Anka, am trecut prin depresie din pacate. Nasol . Am plans ca nu o aveam pe Oana acasa (inca mai plang, de fapt), am plans fiindca erau scame pe covor, am plans fiindca nu-mi placea cum a spalat vasele, am plans fiindca mi-era draga Roxana...
Doamne, ce-am mai plans !

Daniela si printzesele Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003) si Roxana Elena (nascuta pe 7 februarie 2006)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

dana, cred ca mailul cu sansana a fost primul pe care l-am vazut cand m-am intors ieri... dar aiurita ce sunt, am uitat sa te felicit.

credeam ca oana sta acasa... of, tu esti si cu cezariana, nu vad cum te-ai descurca singura, dar fa o incercare. de ce nu vine unul din bunici peste zi, sa stea cu ea la voi?? oana e fetita cuminte, va intelegeti cu ea, ar fi chiar imposibil sa o "repatriati"??
andrei era alta poveste, ca nu prea intelegeam noi ce vrea si nici el ce vrem noi, dar de multe ori cand ii dadeam fetei sa suga venea si el si se cuibarea in partea cealalta. ce o fi in sufletelul lor numai ei stiu.
dar oana a asteptat-o mult pe sansana, si daca e trista nu-i bine. mai ales daca nu vrea sa vorbeasca. eu i-am pus-o lui andrei in brate pe iris, ii luam manuta si-i aratam cum s-o mangaie... acum se duce singur la ea si n-a bruscat-o.
eu votez s-o aduci pe oana acasa. nu-ti e bine nici tie fara ea, nici ei fara voi. in fond, ea spunea frumos cine alcatuieste familia ei., pt toate fetele familiei ene!

gabgabriela, bine ai venit!! e cumva gresita data nasterii?? ca ai trecut 2001... puiutii nostri sunt 2003... dar ma gandesc ca, daca nu vorbeste, e 2003. si sa-ti traiasca fetitele mari!

Mergi la inceput