bebelusi de ian-feb2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Cu intarziere ,ca de obicei, UBI si CORNELIA sa va traisca micutele si sa creasca mari , cu sufletele implinite!

ANA MARIA (NataliaS),ANDREI RAZVAN (tigabita),IUSTIN GABRIEL (gabi.i)
RAZVAN (cici_2004),GABRIEL (Catiflo)
Si voi la fel! Sa fiti fericiti , sanatosi si norocosi!

Multam fain Leta, Anamaria si pe celelaletecare ne-ati fost alturi, pentru sfaturile legate de raceala!Nu am luat nimic..decat apa calda cu sare la picioare ,ceeeei la greu cu miere si lamaie,spirt in cap, si ..soooooomn!

Tudor e bine slava lui Dumnezeu!

Amaya
am citit ceea ce ai scris tu de bronsiolitaa! Mie de la Gr Alexandrescu mi-au dat antibiotic, pe care l-am intrerupt si pe urma m-am captusit cu minunatele injectii...Si noi primele raceli au trecut cu bine fara antibiotic, dar cum haraia groaznic m-am speriat rau , mai ales ca dr de acolo imi zisese ca boala asta nu se trateaza acasa....Bine ca a trecut..Oricum de acum tr sa merg si pe intuitie..

Erica...

M-ai uimit definitiv...Io-s un fel de "talent" minuscul in ale bucatariei...Asa de minuscul incat tr sa ma caut cu lupa cand ma apuc de bucatarisela

Patricia, am citit si eu cu uimire de bunica de 80 de ani...Si noi cu injectiile acum am trecut prin multe! PArintii finei mele veneau din Pantelimon dimineata la 6,dupa ce plecau seara la 9-asta dupa ce trei zile cat Tudor a facut injectii la 6 ore au stat la noi!

Si nu sunt nici pe departe cei mai sanatosi!Tatal prietenei mele are operatie de cristalin,diabet si temperaturile de dimineta va inchipuiti ce "baalsam" erau pentru ochi, dar sunt topiti dupa copil si nu stiu cu ce sa ma mai ajute!

Imi faceu cumparaturile ,trecea sotul meu de la serviciu si le lua, venea si imi faceaa de mancare si nici cana de ceai nu o spalam dupa ce mancam! Nu se bagau in cum ii spun copilului, ce ii dau sau nu s manince, cum ii vorbesc! Nu stiu cum as putea sa le multumesc!Si acum vin si ma ajuta o data pe saptamna la ce nu reusesc eu sa termin!!

A fost tare greu mai ales ca mama mea era cu bunica in spital cu punctzii si nu vorbeam decat la telefon...Cand venea de la spital acasa primul lucru trecea pe la Tudor si desi stm la o strada nu imi cerea nic sa trec pe la catzel...

Asta spre deosebire de "bunicii paterni " ai copilului care vin la pensie ,deci o data pe luna si de nu stiu cate ori i-am auzit numai barfind :ca sunt o mama rece,ca las copilul in tzarc ore intregi, ca ridic tonul, ca Tudor nu trebuie sa planga pentru ce este baiat...NU are voie...Asta in conditiile in care el abia se ridica de pe burta...SI astea sunt doar 0,1% din magarii!

Venea sotul meu de la serviciu si suierat ii spuneau sa il mai ia nitel din tzarc ca toata ziua a stat bietul copil acolo! Saracul nu stia cum sa le inchida gurile si sa nu aud eu petnru ca vedea cata treaba era de facut!La piata cu el in carutz si cu carutzul de piatza, intinde rufe,calca,spala si acolo repede o mancarica in fuga...

Ei sunt pensionari , nu au nici o treaba,absolut nici una, stau la bloc.... Ba pardon au o pisica care e mult mai importanta decat nepotul lor...Discutiile pe tema pisicii, cat e de bine ingrijita ,adulata si ocrotita nu se sfrsesc...MA rog poate exagerez,dar de cand suntem castoriti nu au gandit ca ne pot ajuta cu ceva...cu orice...Am inteles si asta...Si multeeeeee...Da nu incepe frte cu sfaturi in ceea ce priveste copilul cand nici nu il cunosti si cnd nu te-a preocupat nici dc l-a durut dupa vaccin sau a plans sau a vomitat...

Dar ma rog,sotul meu zice ca cel care ii va condamna cel mai tare va fi chiar copilul,care si asa nu ii cunoaste... Li s-a propus de propriul copil, ca dc chair ii intereseaza pot sa faca un efort sa ne ajute o data pe saptamna...Eeeeee ...nu spun cate fitze ...ca sunt bolnaaavi, caa stau depaaaaaaaarte-aceesi distanta ape care o parcurg si parintii prietenei mele, ca eu dc vin ei am pretentie sa ma ajute la treaba, nu doar sa stea cu copilul...Ei au impresia ca un copil e facut daor ca sa te joci cu el...PAi de jucat ma joc si eu dc imi mai revin din oboseala...Ai mi-e si mie drag ,nu?

Asta dupa ce bunica sotului care sta cu noi, din 3 cuvinte pe care le scoate una e minciuna si alta o magarie! Mi-a zis cand copilul avea 6 saptamni si colici:"Ei ,na daca ai facut un copil nervos!!" Si atunci era sa pierd laptele... sau " ce iti mai trebuie alt copil !Creste-l pe asta si pe urma mai vezi..!!

Atunci cand am fost ajutata cu un minim, m-a stiut tot neamul de la A la Z! Si fiecare venea sa isi dea cu parerea si sa se faca "util" la capitolul reprosuri sau pareri!Si magaria era gata "..aaa, ti-ai vazut interesul...."Asa ca o sa raaman cu interesul pe buze si cu toate rautaile pe care le emit structural! Ce, vipera realizeaza ca e vipera? NU!Asa si oamnii astia ...ma gandesc ca veninul ala o sa-i atace candva...pentru ca nu mai au posibilitea de face rau..si asta ii doboara cel mai tare!
"

Cum poti sa iti lasi copilul frate pe mana unor asemenea specimene care fac totul pe dos si pe urma iti spun direct cu tupeu-caracteristic persoanelor fara scrupule-:"Daca nu vrei sa te ajut!Eu te ajut, dar tu nu vrei!"In momentul ala te gandesti cum de Dumenzeu nu ii trazneste!Da daca ma uit atent i-a traznit destul.... Cand scoti pe gura numai rautati, minciuni, barfe, cum poti pune capul seara pe perna?

Si am ajuns la concluzia urmatoare, citind multe din aforismele de pe aici:"Daca cineva te inseala o data, e de vina el, daca te inseala a doua oara esti de vina tu!" Si este perfect adevarat! Cine trdeaza o data o va face la infinit, cine e invatat sa minta as va trai , cine e invatat daor sa profite asa o va face indiferent de reactia celor din jur! Ca sa te protejezi de mizerii e bine sa iei distanta si sa tii la distanta pe cei ce nu au avut de-a face cu educatia elementara!

Lumea famiilor cred eu ca se imparte in doua :simtitii si lipsiti de bun simtz!Cei care au impresia ca majorittea lucrurilor li se cuvin..."Bunicii" cred ca sunt bunici doar prin simplul fapt ca li s-a nascut un nepot! Le-am spus clar ca daca parinte e cel care te creste, asa e si in cazul bunicilor! Fara suparare...Nu vrei sa te implici,sigur nu e nici o problema ,dar nu veni sa te dai bunicul lui si sa ii explici ca ce mult il iubesti, sa faci teatru ca ai veni dar nu poti, ca nu mai intri la el! Punct!

Vorba sotului meu "dar cand e vorba de o petrecere puteti veni,nu? Da ,venim de Craciun, PAste, de ziua lui icsulescu de Revelion,de sf X, de sf Y, ca doar stii ca suntem bonavi!"

"Dar bolnavii tin regim si voi nu pareti nici pe departe ca avetzi vreo restrictie de vreau fel!" Tacere,...Uite domne ca te judeca un tzanc!"Da tzie nu ti-e rushine?" Replica celebra cand te vezi incltzit si pus cu botul pe labe!

Daca ii iei la bani marunti e vorba de doua lucruri :egoism si comoditate! Sigur ca nu e nici o tragedie sa stai deoprte..chiar in anii astia nu am obligat pe nimeni sa ne ajute daca nu a avut initiativa!Dar nu poti avea pretentzii la amablitatzi si relatzii de suflet! Relatziile de suflet exista numai dc pui suflet,nu? Sau m-am trezit eu in alta era ?

Poti trece prin viatza cum vrei, dar nu incerca sa dai justificari de trei lei pentru ca intri si mai tare la fund si nu faci decat sa certifici ceea ce esti de fapt!

M-am saturat de toti nesimtitii , pe care ii vezi ca racnesc doar la capitolul drepturi! La capitolul obligatii :cartitze...

Asa ca cinste oaamnilor care respectaa oamenii si rudelor care demonstreaza ca sunt RUDE! Din pacate egoismul ajuns la rang de virtute si ce e mai trist ca se practica si in cele mai intime reltii:acelea parinti copii!

Imi doresc enorm sa nu ajung asa...Nu cred ca as putea sa traiesc cu constiintza impacata stiind ca cineva e in nevoie si sta in puterea mea sa il ajut..CU ATAT MAI MULT CU CAT SUNT COPIII MEI!Offff...

Acum pot spune de copii....
Am vazut ghemotocul mic aseara: are 97 gr si 7 cm! Si e la fel de viezuros ca Tudor! Nu statea un pic :cand pe o parte cand pe alta! Din picioare dadea ca la..

Ma uit la Tudor si sunt fericita ca nimeni in afara de mine si tatal lui nu o sa ii poata spune nimic pentru ca nu au calitatea de a o face! Sunt fericita c pot sa il tin deoparte de rautatzi si minciuni "strecurate" cu "bunavointa" in momentele de "ajutor"! Ei sunt ghemotoacele mele de lumina si acum vad ca pentru el suntem in stare de mult mai multe lucruri decat ne-am imaginat!

E cand nu scriu ,nu scriu...da acum faacui o ditai povestirea!Saptaman viitore mergem la Iosup si atunci vedem ce ghemotoc promulgam pe piata!

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Bestutza, bravo, te-ai descarcat! Chiar vroiam sa te intreb ce face burtica...In cate luni esti? Eu tot la Iosup am fost cand eram insarcinata si multe alte persoane pe care le cunosc.

Leta, am vazut cuburile clementoni in selgros, cele pe care le ai si tu, erau 800.000 lei...as fi vrut sa-i iau, dar...sunt cam scumpe.

Mmmm, Patricia, ce de bunatati! Asteptam pozele si distractie placuta!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tot din cauza gerului anuntat am fost si noi azi mult plecati, in parcul Floreasca, apoi la Carrefour si tare bine i-a prins.
Daca vine gerul iar nu iesim cateva zile.

Aaaaaa, i-am luat o papusa baietel care spune mama, tata si plange. Poate invata si el sa spuna mama.....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Miha, si eu vroiam sa iti spun ca poate e de la masele. Noua cica ne ies, dar deocamdata nu vad nimic. Cine stie cat va mai dura. Deocamdata salivatia s-a mai redus, macar am scapat de un stres.

Erica, foarte interesant e link-ul dat de tine.

Fetelor, cam slabuta activitatea zilele astea. Mai spuneti si voi ceva.
Sa va spun faza haioasa: azi la Carrefour Rayan a inceput sa cante. Mama era cu el si mi-a spus ca oamenii din jur au inceput sa rada.
Imi pare rau ca n-am vazut faza, dar asta e.

Patricia, pune si tu poze cu prajiturile. Yam, yam... macar mananc cu ochii.
Eu acum sunt in pauza de prajituri, desi ma mancau degetele sa nu fac Brownies. Deocamdata rezist eroic, sa vedem cat ma tine.
Alte prajituri recunosc ca nu ma tenteaza, dar ce am de gand sa exersez in curand este fondantul, mai precis figurine din fondant si martipan.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

quote:
Originally posted by crinuta
Sa va spun faza haioasa: azi la Carrefour Rayan a inceput sa cante. Mama era cu el si mi-a spus ca oamenii din jur au inceput sa rada.
Imi pare rau ca n-am vazut faza, dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

La Multi Ani Iustin, Ana Maria, Bogdan, Gabriel, Andrei si Razvan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Crinuta, fondant si martipan tu ai luat de la Wilton? Din alta parte mai stii daca pot lua? Gen cofetarii de cartier...ca pana acolo nu cred ca ajung curand. Aaa, si coloranti alimentari, la fel? Am citit pe forumul de la culinar ca se poate face o compozitie din apa, zahar si lapte praf din care se modeleaza figurine, trandafiri pt. tort si m-ar tenta si pe mine sa fac...dar n-am cu ce sa-i colorez!

In alta ordine de idei, apropo de cumparaturi, ieri am fost si noi la selgros si ne-am intalnit cu MihaT&co(adica+sotul si copilu'), noi fiind vecine la cateva blocuri. Faza tare e ca ne intalneam pe culoarele selgrosului si Vlad si Alexia chiuiau si radeau cand se vedeau de se uita toata lumea la noi.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

acum s-a terminat si petrecerea....si in urma dezastru eu scriu si sotul meu pregateste vasele pentru spalat.

Deci: mincarea a fost delicioasa, prajiturile: lady's a facut furori, s-a mincat tot, nu a mai ramas nimic, chiar nici nu speram asa ceva, avind in vedere ca habar nu aveam cu este la gust, am avut emotii; brownies...din pacate nu a avut succes...

Rebecca a fost cam maraita, cred ca a sarit peste o etapa de somn astazi pentru ca nu am avut prea mult timp de ea, a mai si plins si ii era somnel, pina la urma am grabit putin taierea motului si venirea tortului, sa nu o ia somnul.
A ales: a cochetat cu inelul meu, l-a pus la loc, a mai luat ceva, a pus la loc, nu se hotara deloc. pina la urma a ales telefonul, o felie de paine si oglinda. Ce trebuie sa inteleg eu??

A primit multe cadouri, hainute frumoase, jucarii, scaun auto si bani. au venit toti membrii familiei mele, bunicul ei patern si...atitdaca intelegeti ce vreau sa spun. Mama soacra a avut alte angajamente mai importante. no problem...

eu sint fericita ca mama mea a reusit sa se opereze la ochi, ca ava glaucom si cataract foarte avansat si unii dr nu i-au dat sanse, insa joi s-a operat si este ca si noua din pct de vedere al..vederii. SAraca de ea nu mai vedea aproape deloc si nici nu se mai deplasa singura. Acum a stat la mine 2 zile, s-a jucat mult cu Rebecca, a hranit-o, etc, in timp ce eu imi faceam treburile.

cam atit. acum incarc foto, cind sint gata o sa revin.
Bestutza, te inteleg foarte bine...

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

De ce nu a avut Brownies succes? Si eu prefer Fingers, dar si Brownies e super.

Oana, nu am cumparat fondant de la Wilton, desi au, dar voi face eu acasa. Sunt mai multe retete si le voi incerca.
Intr-adevar am cumparat coloranti de la Wilton, sunt super. Deocamdata am 3 culori dar voi mai cumpara.
Poate ne intalnim o data sa facem impreuna, ce zici? Ci poate o cooptam si pe Erica ca si ea e pasionata de dulciuri.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Nu stiu, a ramas tava plina..poate ca a fost eclipsata de fingers si nu trebuie facute impreuna..

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput