Copilasi de iunie-iulie 2003 (68)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Mama, ce discutii savante pe aici . Adevarul e ca eu cred ca toate ne dorim niste copii 'telectuali, ca de-aia stam atata pe aici sa ne informam si alea-alea, ca sa le oferim lor ce-i mai bun/bine.

Si eu vreau ca fie-mea sa fie cu cinci minute mai isteata ca restul lumii, dar sa vedem ce-o iesi pana la urma. Important e ca acum sa se bucure de realizarile specifice varstei, sa se murdareasca in parc, sa-si faca prieteni de-o seama cu ei, sa se minuneze de cate o jucarie noua... si mai tarziu sa ne satisfaca orgoliile de parinti cu realizarile scolare. Oricum, vreau, si incerc s-o educ astfel, sa aiba infinit mai mult tupeu si incredere in ea decat are subsemnata, vreau s-o fac sa creada ca ea poate face orice pe lumea asta, daca-si pune in cap. Eu n-am fost crescuta/educata asa, am avut si am in continuare mult prea mult bun-simt pentru lumea in care traim si am avut o gramada de pierdut din asta. Vreau ca ea sa fie la limita dintre bun-simt si tupeu, astfel incat sa fie capabila sa profite de oportunitatile care i se pot ivi.

Si ca sa vedeti ce preocupari 'telectuale are fie-mea, Mariuca sta toata ziua cu ochii in oglinda si cred ca, asa cum zicea si nepoata-mea cand era de varsta ei, o facem dansatoare.
Ieri mi-am luat eu o pereche de pantofi si-i zic lui Dan - "hai sa-ti arat ce pantofi mi-am cumparat", la care Mariuca sare mami, mi-ai cumparat pantofi? Care sint pantofii mei? Zic "nu mami, astia sint ai mei", la care ea da' mie nu mi-ai cumparat ? Veau si eu. Hai sa-i pobam! si tot ea continua veau si fustita cu volane de 1 milion , la care sare si ta'su "da de unde stie ea de milioane?" . Cred ca o sa-mi cam manance urechile cu toaletele, ca de-acuma are o mie de fite in cap.

Hai c-am divagat destul, v-am pupat.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

neatza! stefan e bine acum, de ieri am revenit in programul obisnuit de gradinitza!
vin si eu....dar spuneti-mi unde e carciuma asta!!!!
pupici tuturor.

cgaby (mama lui stefan nazdravan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Bibi, daca nu te-as cunoaste, as zice ca te-ai suparat pe mine si ca ai avut impresia ca vreau sa va jignesc pe toate ca numai eu vreau copil inteligent. Sper ca mi se pare.

Daca tu (voi) reusesti (reusiti) sa nu iti faci nici un fel de asteptare doar pentru ca are numai 2 ani, bravo tie (voua) . Eu nu pot.

Mihaela, piesa a fost foarte bine jucata, asa ca merita din plin vazuta! Desi trebuie sa recunosc ca m-am cam saturat de dramaturgii astia rusi, parca romanii numai asta pun in scena .

Deschid lista de intalnire:

10 martie, Thalia (nebatut in cuie)
1. Gio
2. Cgaby
3. Madishor
4. Magdone
5. Magda
6. Bibi
7. Dana
continuati va rugam!

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

1. Gio
2. Cgaby
3. Madishor
4. Magdone
5. Magda
6. Bibi
7. Dana
8. Andra

Apoi:
Magdone - cum adica "nu te lasa, ce sa faci?"... Pleaca pur si simplu!!! Ce-ti pot face: te dau afara?!? Madam, baga-ti concediu mediacal, concediu fara plata sau orice alt concediu iti trece prin cap (by the way pina la 7 ani parca iti poti lua concediu de ingrijira a copilului daca e bolnav, tre' sa nu depaseasca 30 zile pe an parca, oricum se poate.

Bibi - hai draga ca am inteles ce vrei tu sa spui, ideea e ca Dana are standarde inalte ptr biata Stefa care nu stie inca ce o asteapta , dar daca nu o sa fie cercetator la NASA nu cred ca n-o va iubi la fel de mult. Cit despre singele rau pe care ni-l facem cu toatele vis-a-vis de performantele progeniturilor... domana Bibi imi aduc aminte cum te frasuiai ca David nu vorbeste in timp ce alti frazuiau, asta e, toate avem momentele noastre. Nu aruncati, please!!!

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Eu de multe ori ma intreb ce se vor face copii astia cind vor fi mari. La o astfel de intrebare sotul meu imi zice "lasa ca se descurca ei".

Mai mamici, la cit de complexa e viata acum se pare ca si daca vrei sa fi agricultor trebuie sa fi intelectual. Asa ca vor nu vor trebuie sa invete.

Eu stiu cam ce vreau sa nu fie copiii mei: sa nu fie rai si insensibili, sa nu fumeze, sa nu bea, sa nu se drogheze, sa nu... etc. In rest, daca vor deprinde "bunele maniere" pot fi orice vor dori ei. Sa fie sanatosi ca atunci oricum vor reusi sa faca si ei ceva in viata.

Am inceput diversificarea cu Maria. I-am dat azi mar pe razatoare si facea niste mutrite cind ii bagam in gurita...Sint obligata sa-i dau la o masa altceva decit lapte de la mine deoarece trebuie sa merg la stomatolog si sa-mi faca anestezie. Dupa trei sarcinii dintii mei sint varza.

Maria e tare dulce si e cel mai cuminte copil din citi cunosc. Am tras lozul cel mare cu ea. Va doresc acelasi lucru si voua celor cu burtici.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici Mariei, Romana! Ma bucur tare ca e un bb cuminte.

Inca nu ma ajuns la gradinita recomandata. Probabil sapt. viit., daca imi fac timp.

Sunt racita cobza si cred ca am si otita. Bineinteles ca nu am ajuns si la doctor si nu pot lua antibiotic fara reteta. Sunt varza si duminica botez o fetita. Cred ca imi pun masca la gura.

Maria e o obraznicatura. Prea am alintat-o in ultimul timp. Cred ca ajung si eu ca parintii pe care ii criticam ca isi dau copilul la gradinita ca sa fie educati acolo!

Eu nu o nimeresc niciodata cu zilele de nastere, doar am niste repere , dar cred ca a fost ziua Danei sau/si a sotului ei. Daca e asa, "La multi ani!". Daca am gresit, nu strica o urare .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

1. Gio
2. Cgaby
3. Madishor
4. Magdone
5. Magda
6. Bibi
7. Dana
8. Andra
9. Bobi

buna fetele...

deocamdata nu am nici o noutate, doar ca stau acasa si imi aduc aminte cum era pe vremea CIC-ului..., am 3 feluri de mancare gatita in frigider si maine o pun si de un desert... si o mai pun si de alte chestii, si am mai facut curat, o sa ma vopsesc si am fost la cumparaturi, i-am luat un laptop lui andi pe care adoua zi l-a stricat (nu se mai aude) si puzzle-uri faine din zupamashe

am vizitat o gradi de stat azi pe Parfumului pe langa casa de casatorii sect 3. e de stat, v-am zis? Moooaaama cum arata, malelica ce meseriasha e! Insa:
1. nu am avut voie sa intru sa vizitez, am vorbit pe hol cu agenta de paza
2. directoarea nub era
3. inscrierile la ei se fac din mai-iunie si pana atunci nu se poate face nimic. probabil se face pe sestache cu spagi, o fi gradi de stat cu circuit inchis si te trezesti in mai ca nu mai sunt locuri din ianuarie!
Tre' sa gasesc o pila acolo, super gradi sub nasul meu, nu pot sa o ratez!

va pup, si sper ca pana la intalneala sa fiu angajata!

p.s.
m-am gandit la ce as vrea sa faca/fie andi:
- sa isi urmeze inima
- sa ii dau incredere in el
- sa aiba incredere in oameni

va pup week-end placut, bucurati-va de zapada!

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

editez, sa va spun ce mi-a zis andi azi...
eram cu el la masa, si isi papa desertul, danettel la un mom dat cand era pe sfarsite imi zice mie sa ii mai culeg de pe peretii recipientului. cum ii dadeam eu asa sa pape, el se uita la mine dragastos, facea starmbaturi dragalase. ii zic: "ce e mami, ma iubesti?" la care el: "ihi". pe urma: :"eu nu te iubesc. eu te iubesc mult", apoi: "eu nu te iubesc putin, eu te iubesc mult, mult!"
m-a spart! puiu mamii!

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Buna dimineata
Fetelor ramane sa fixati cum doriti ziua intalnirii pentru ca eu saptamana viitoare toata am hotarat sa o petrec in bacau alaturi de Flaviu; am 4 zile de CO pe care le-am solicitat.
Am fost la Bacau si m-am intors asa cu sufletul rupt pentru ca am asistat la o mica scena acasa, referitor la cum se manifesta Flaviu cand afla ca plec! Am iesit intr-o seara sa incui portile afara si nu cred ca am lipsit mai mult de 3 min. si cand m-am intors era plans tare cumanutele pe fata statea si se vaicarea "Une'i mama mea?!Vai Mamaaaa!" si cand m-a vazut a sarit de gatul meu cu manutele pe fata mea si ma pupa si plangea de se zguduiau hainutele pe el spunand "Vai mama mea! vai mama!"
Asa ca... innebunesc! mi-as dori mult sa inteleaga dar nu stiu ce sa fac! ma gandesc sa nu ramana cu sechele pe tema asta!

Si de abia in august cred c avom reusi sa achizitionam ceva ... of! imi vine sa las totul balta si sa ma duc acasa si va spun ca nici toti banii din lume nu m-ar multumi in acest moment si nimic nu merita un sacrificiu ca asta!

va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Mihaele: E dureros . Si pentru tine si pentru Flaviu, dar deocamdata se pare ca nu aveti alta solutie. O sa inteleaga cind mai creste. Dar voi nu aveti un ritual de despartire? Sotul cind pleca la servici le face cu mina si amindoi ii raspun "tai, tai , tata" uneori cu entuziasm, alteori plictisiti sau grabiti sa se intoarca la joaca. E drept ca el vine seara acasa si in plus ramin eu cu ei peste zi. Of, e greu.

Bobi: Am vazut si eu gradinita aceea , din strada, si la prima vedere impresioneaza. Ce nu am observat e daca au curte unde sa lase copiii afara la aer.

Cornelia: Cred ca la fel ca Maria ta si ceilalti prichindei de doi ani si opt luni s-au cam obraznicit. Si Cristi a devenit foarte dificil. Ma contrazice mai mereu, nu mai raspunde la comezii decit cind e in toane bune. Ii bate pe Alin si pe Maria.
Stau si ma gindesc daca pusul la colt e cam nepotrivit in etapa asta de viata. Vineri l-am pus la colt ca a lovit-o pe Maria. Norma ca nu a vrut sa stea dar l-am tinut eu un pic acolo. In acest timp plinga ca vroia sa plece "gata, acuma gata". DUpa ce l-am lasat sa plece plingea ca vroia la mine in brate . nu am cedat si a plins in continuare. La faza asta a intervenit sotul ( cam nervos pe moment) si mi-a zis sa-l iau in brate si sa nu-l mai las sa plinga. Apoi a zis sa nu-l mai pedepsesc ca de aia face ce face.
Of, citedata am senzatia ca a inebunit copilul.

Simbata se uita Alin intr-o carticica si pe o pagina era un desen cu un cocos si doua gaini. Alin "citea" ce vedea acolo: "cocosul si doua cocote" . Am ris si inca mai rid cind imi aduc aminte. Asa de clar si de dulce a spus "cocote" ca-mi venea sa-l maninc.

Deci ce ne facem cu copiii obraznici?

Cele care aveti bone, cum procedeaza bonele cu ei? Le dau la fund , ii pedepsesc sau ...ceva mai rau...bataie?

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Romana, o regula de baza este ca tu si sotzul sa faceti front comun in fata copiilor. Daca nu sunteti de acord asupra metodelor de educatie, foarte bine, discutati in privat, dar nu in fata copiilor pentru ca dupa aceea ei stiu de unde sa exploateze slabiciunile. Daca sotzul tau ti-a spus ceea ce ti-a spus in fata lui Cristi, a gresit rau, acum tu esti "mama cea rea" si ti-a subminat autoritatea.

Eu nu o trimit la colt pe Stefi, dar o pedepsesc (nu fizic). La noi cel mai bine merge cu targurile "daca nu faci aia, nu primesti aialalta" sau mai ales in sensul pozitiv "daca faci aia, primesti ciocolata". Dar niciodata nu trebuie sa cedezi odata ce ai decis ceva.

Bona nu are voie sa ridice mana asupra copilului, as da-o afara!!! Dar are voie sa o pedepseasca in acelasi fel in care o facem noi si chiar as vrea sa se poarte cam in acelasi stil.

Noi o lasam sa planga destul de mult, pentru ca face niste adevarate crize de isterie, si nu vreau sa cedez.

Mihaela, adica in august sa va mutati inapoi sau cum? Ce achizitii?

Cornelia, da , a fost ziua mea sambata trecuta. Multumesc de urari .

Si acum o intrebare cheie: se pricepe careva la investitii financiare? Fonduri mutuale, depozite la termen etc. Ceva unde sa fie rentabil sa iti tii banii pe termen scurt-mediu (<5 ani) cu risc minim spre mediu, si fara sa ma apuc sa joc la bursa ca nu ma pricep.

Va pup si saptamana placuta. Noi miercuri cred ca plecam la munte, o mai fi zapada?...

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput