Clubul nurorilor (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Nu am citit tot, dar ma grabesc sa-i raspund Andreei:

Tu esti sigura ca nu ai facut boala in copilarie sau ca nu ai fost vaccinata? Pentru ca atunci ai deja anticorpi si nu te doare capul!

Cam orice boala virala poate da malformatii, mai ales in primul trimestru de sarcina. Poate tu totusi scapi. Nu lua nici o masura radicala inainte de a-ti doza anticorpii IgG si IgM pt. rujeola, adica sa vezi daca ii ai, si cit de vechi sint, adica daca ai luat boala acum sau ii ai mai demult, deci ai fost in contact cu un bolnav mai demult, sau poate chiar ai fost vaccinata.

Capul sus, disperarea nu te ajuta, mai mult iti scade forta de aparare a organismului! Hai, curaj! Sintem toate alaturi de tine aici!

Pai nu sint sigura daca am facut sau nu boala asta in copilarie. Iar despre vaccin pe vremea aia...nu poate fi vorba, avand in vedere ca eram la tara... Plus ca nu erau asa la moda vaccinurile ca acuma. Mama stie ca am avut ceva, dar nu stie ce...ca a trecut ceva vreme de atunci...
Multumesc de incurajari. Dupa raspunsul primit ieri de la dr. Dragomir m-am mai linistit.

11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

SunSmile si eu vreau tort.... Sa imi trimiti si mie o feliuta, cat de mica o fi ea...

11+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Vaccinul antirujeolic este obligatoriu in Romania cam din 1976-77, nu stiu exact din ce an. Si obligatoriu si la tara, oriunde. Mai ales pe vremurile raposate, rar "scapau" copii de la vaccinare. Deci foarte probabil ca ai deja anticorpi. Daca mama ta nu mai stie exact ce boala a copilariei ai facut, intreab-o daca bubitele au durat 3 zile sau mai mult de o saptamina. Si atunci o sa stii.

Oricum, cu ginecologul tau trebuie sa discuti exact ce si cum, ca el e de specialitate. Iar anticorpii de care-ti spuneam se dozeaza la clinici/laboratoare si in alte orase mari, nu musai in Bucuresti. Si iti arata f. clar daca si cind ai facut sau nu boala.

Stai linistita, oricum de abia la echografia morfologica de la 18 saptamini se poate vedea clar bebeul. Tu sa fii calma si linistita, sanatoasa si tine-ne la curent (continuu ) tot timpul!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

neata nurori!
Ce repede am dormit
Sper ca ti-a trecut durerea Sunsmile...daca stiam ca nu dormi mai stateam aseara de vorba

Mergi la inceput

fannna2003 si eu am dormit....repede. niciodata nu imi ajunge noaptea pt somn, chiar daca dorm si la pranz, asa de pe la 4 jumate pana la 7. Dorm cu iubi, parca suntem niste bebei.

11+
POZE

Mergi la inceput

Raza ia zi tu la fete ce ai avut cu soacra-ta azi-noapte...

11+
Mai am 23 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

quote:
Originally posted by a.cicel

fannna2003 si eu am dormit....repede. niciodata nu imi ajunge noaptea pt somn, chiar daca dorm si la pranz, asa de pe la 4 jumate pana la 7. Dorm cu iubi, parca suntem niste bebei.

11+
POZE

la tine e explicabil...cind estiai o stare de somnolenta dar eu nu am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Ei ca deja mi greu sa tin pasul cu voi la cat scrieti:)))
fannna esti totala, se vede ca te-a prins dependenta de DC si daca nu ne-ai fi spus
andora si a.cicel acuma nu stiu cum sa va zic Andreea la amandoua:)))
Simina ai fost pe pozitii :)

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by impreuna

andora si a.cicel acuma nu stiu cum sa va zic Andreea la amandoua:)))

Cum adica??????????????

11+
POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf

Vaccinul antirujeolic este obligatoriu in Romania cam din 1976-77, nu stiu exact din ce an. Si obligatoriu si la tara, oriunde. Mai ales pe vremurile raposate, rar "scapau" copii de la vaccinare. Deci foarte probabil ca ai deja anticorpi. Daca mama ta nu mai stie exact ce boala a copilariei ai facut, intreab-o daca bubitele au durat 3 zile sau mai mult de o saptamina. Si atunci o sa stii.
Oricum, cu ginecologul tau trebuie sa discuti exact ce si cum, ca el e de specialitate. Iar anticorpii de care-ti spuneam se dozeaza la clinici/laboratoare si in alte orase mari, nu musai in Bucuresti. Si iti arata f. clar daca si cind ai facut sau nu boala.
Stai linistita, oricum de abia la echografia morfologica de la 18 saptamini se poate vedea clar bebeul. Tu sa fii calma si linistita, sanatoasa si tine-ne la curent (continuu ) tot timpul!

O sa o intreb pe mama cat a durat. Poate asta isi aminteste. Daca in liceu am avut varicele....e posibil sa fi avut rujeola cand am fost mica? Eu, cum ti-am mai spus, sunt ceva mai linistita acum, ca, chiar daca am luat boala, sunt sanse destul de mici sa il afecteze si pe BB. Cu ginecologul nu am reusit sa vorbesc inca pt ca nu am dat de el. Si pana la spital nu m-am incumetat sa merg. Dar azi o voi face,daca nu reusesc sa vorbesc la telefon.

11+
POZE

Mergi la inceput