Bebelusi de martie - aprilie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Multumesc pt urarile de La multi ani pt Sylvia.

Bun venit Connie si Calin.

Sylvia a primit o bratara de la bunica englezoaica si la fiecare aniversare ii va lua cite ceva de atirnat pe ea. Cind face 18 ani ii va da bratara cu totul. De la mama mea a primit niste cercei dar inca nu i-am pus pt ca pe-aici nu se obisnuieste cu gauri in urechi asa de mici si nici nu stiu unde m-as duce sa-I faca gauri. Nu mi-ar fi teama ca se agata etc, am avut si eu de mica sin u stiu absolute de nimeni care a avut probleme din cauza asta.

M-am uitat la pozele din albumele voastre. Ce copilasi mari aveti. Silvia mea pare tare mititica. Poate apuc sa merg s-o cintaresc saptamina asta. N-am mai fost de la 8 luni. O imbrac in hainute de 9-12 luni, desi unele sint de 6-9 luni (si vreo citeva chiar de 3-6 luni).

Nici ea nu sta in scaun cind maninca. Se ridica in picioare, nu pot sa ma intorc cu spatele nici o clipa. Masuta a fost a lui Dominic si nu mai avem hamul la ea, l-am pierdut in atitia ani (Domi are 6 ani acum).

Azi a mincat: cereale cu lapte, un borcanel de legume cu mozzarella, un castronel de mincare cu fasole rosie (si stafide, ceapa, usturoi, ardei, mirodenii), o banana si 300 g iaurt. Plus lapte. Pt ea asta e o zi buna, cred ca ar fi mincat mai mult chiar, daca ar fi stat locului.

Oana/Ocrainic – ce studiezi la biblioteca?

Adela – sora mea locuieste in Cipru si a invatat si ea greaca. Grea limba.

Giliuta – si noi am avut o pisica si tot asa, f cuminte cu Sylvia, desi maltratata (ma rog, cit poate un copilas de citeva luni). Asta vara am dat-o pe Annie la sora sotului meu sa aiba grija de ea cit eram noi in vacanta in Romania. Cumnatei i-a placut asa de mult de pisica de a vrut s-o pastreze. Ne-a convenit si noua, desi Dominic inca ii mai duce dorul din cind in cind.

Felicitari Adinutei pt primii pasi. Tot inainte!

Raluca/Hiroral – azi am vazut filmul “Memoirs of a geisha”. Cartea a fost mult mai buna.

Andira – sper sa fie totul bine si sa duci sarcina la termen.

Va pup,

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

La multi ani!!! pentru Sonia Mara - Ariadnabr, Bernhard - Alessia 105, Rada Valentina - Carmissis.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna dimineata!

Va multumesc pentru sustinere ! Suntem intr-adevar mai bine, ieri la pranz avea 38,2, pe la pranz am sa-i iau iarasi temperatura si sunt sigura ca o sa fie si mai mica. Mergem in continuare cu tratamentul, numai ca e cam greu sa-l conving sa ia antibioticul, numai cand vede lingurita isi duce manuta la gura si incepe sa planga. Mai avem cateva zile si gata, ce-a fost mai greu a trecut. Imi pare rau ca e asa de cald afara si soare, ieri la pranz erau 6 grade...si nu putem iesi afara. Mai astept cam o saptamana si am sa incep sa=l scot cate putin.
Connie, bine ai venit! Am vazut ca intrebai de crese. Am sa-ti spun de cea la care merge nepotelul meu. E in Podu Ros, si au program de dimineata pana dupa-amiaza, mananca, dorm acolo. Chiar azi e prima zi in care merge, toata lumea e foarte emotionata. Au trebuit sa faca foarte multe analize, atat parintii cat si copilul. Nu stiu exact dupa ce criterii au ales-o, dar au cautat foarte mult pana au gasit o cresa care sa fie asa cum vroiau ei. Si nici nu stau in zona, dar prefera sa-l duca si sa-l aduca in fiecare zi asa departe si sa aiba parte de cele mai bune conditii.
An-k, imi pare rau ca ti-a iesit testul negativ. Multa bafta luna viitoare!
Calimed, sucul de portocale e posibil sa-i regleze scaunul.
Andira si ai grija de tine!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Imi pare rau, vroiam sa spun asa de multe, mi-am cam pierdut sirul ideiilor. Oricum va urmaresc, atat cat imi permite Stefan in situatia in care se afla.
Va pup si mai vorbim!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Buna dimineata voua, seara buna mie!

Rrox - zis si facut, am vorbit cu Maria, si pina in iunie cind pleaca in RO, o sa vina toata saptamina. Acum urmeaza partea cea mai grea, a spune celor de la gradi ca nu mai mergem, caci ei zicea in contract (pe care de altfel l-am semnat), ca trebuie sa le zicem cu 2 sapt inainte. Asta e, daca ma pun sa platesc alte 2 sapt e ok, o sa platesc si gata. M-am hotarit sa mai amin capsunelele, mai bine mai tirziu dar sigur!

Mary-Jane - nu studiam nimic, dar iubesc bibliotecile, si de cind am venit aici mi-am tot facut veacul prin biblioteci. Initial invatind pt examenele de recunoastere, dupa aceea de placere rasfoind si savurind carti. Si sunt asa de frumoase bibliotecile pe aici, mai mare dragul, dar precis asa sunt si pe la voi, ca doar NZ este vita englezeasca si "ne supunem" cu mult elan dragii noastre regine! MA gindesc si eu, cum va fi cind voi avea asa un copilas mare. Va fi cuminte, va fi un rebel? Cum e Domi al tau?

Andira - Stai, stai ca nu inteleg!!! Cum tratament cu Amoxicilina pt candida??? Ceva nu suna bine! Amoxicilina este un antibiotic si afecteaza doar bacteriile, candida este o ciuperca, si are nevoie de un antimicotic sa o trateze. Din contra, antibioticele (dar nu toate), distrug din flora normala vaginala, si favorizeaza aparitia candidozei. Poate ca iei un antimicotic oral, nu? Poate Fluconazol? Dar nu prea sunt studii facute in sarcina, si nu este in mod uzual recomandat la gravide.

Adseana - nu dam inca capsunele la bebeu, m-am tot gindit si o sa amin. M-a ajutat si sfatul lui rrox ca sa ma hotarasc. Si in plus david are din cind in cind "pusee" de eczema, face in flexurile coatelor si in spatele genunchilor, pe fruntica bubilite, mai ales dupa expunere la soare (ni s-a intimplat cind am fost la mare, chit ca nu am stat la soare deloc, doar cit am umblat in stinga si in dreapta.)

Azi s-a intors si studiosul meu sot de la cursurile lui pregatitoare pt MBA, de la 9 la 5 pm, am mincat cu totii si ne-am repezit la tenis cu bebel cu tot. nu era nimeni pe terenuri, David a stat in carucior si se uita la noi si noi am jucat linistiti vreo 30 min, dupa care nu a mai vrut si pace sa stea linistit si sa se joace, se plictisea si el, vroia sus. Asa ca l-am luat si l-am pus in fundulet pe teren si am inceput sa ne jucat cu mingile, i-am dat si racheta, o ridica cu 2 minute fara de probleme, s-a distrat de minune. La un moment dat a inceput sa umble chiar in patru labe dupa mingi (nu e teren de beton, ci un fel de iiarba artificiala acoperita si cu putin nisip). Asa ca pot sa spun ca am fost toti 3 la tenis!

Azi am fost si la Pluket nurse, tanticile alea asistente care-i mai verifica pe bebelusi din cind in cind. Totul ok, a mers de-a busilea de ne-a innebunit prin tot biroul, s-a jucat cu un fel de socotitoare (mai stiti, din aceea cu bilute), si a zimbit non stop. Ne-a mai zis tanti una alta de cum sa mincam, am intrebat daca nu ar fi bine sa aflu si eu cum sta cu fierul, dar bineinteles ca mi-a zis ca nu are rost daca copilul e ok, creste bine, infloreste. Dar pe mine tot ma macina, daca totusi...? Uneori mi se pare palidut! Oricum inca nu, vad eu mai incolo. Dar cred ca o sa-i dau mai des carne rosie, caci noi papam 2 zile ou, o zi peste, o zi pui, si celelalte 3 vita si miel. Poate o sa-i dau pui mai rar, caci nu sta asa de bine in fier. mai bine vita si miel. Masuratorile de azi au fost 10.320 kg si 76 cm la 9 luni jumate. Suntem deasupra liniei de 75 percentile, adica mai mult de 75 % din copii de aceeasi virsta sunt mai micuti ca si noi. La fel pt greutate cit si pt inaltime, armonios.

Gata va pupicesc, ma duc sa mai citesc una alta, ca ma duc la spital si nu mai stiu nimic. Asa am impresia ca am uitat o gramada, si in ritmul de acolo nu o sa stea nimeni sa-mi aduc eu aminte si sa citesc in carte.

Cu mult drag pupicim toti frumosi pticei si mamicile lor harnice,
Oana si David, viitorul Federer

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Stati stati ca am uitat ceva. Mie imi spusese fiul Mariei, doamna care a inceput sa stea cu David, ca ea incepuse sa-si caute acasa sa faca pe bona. Asa ca daca se descurca bine cu Daviduc, pot sa v-o recomand cu placere cind se va intoarce in iunie in Bucuresti, daca va avea cineva nevoie si daca in final va vrea ea, caci eu nu am vorbit personal inca cu ea.

Cam prea multi daca deocamdata...dar oricum tineti minte!
Oana

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Dragele mele,nu mai apuc sa tin pasul cu mesajele,asa cum mi-as dori.Multumesc tutror fetelor pentru intelegere si susitnere,nu nominalizez,sa nu uit pe cineva,ar fi pacat,am citit si mi-a facut placere...
Alexut este din ce in ce mai activ,ieri a viermuit non-stop,si,fiind singur cu mamica aproape toata ziua,caci tati a avut treaba la Bucuresti,a stors-o de puteri si a facut numai pozne.A cazut ca o placinta si s-a lovit la capsor,desi vad ca nici o vanataie nu se arata,dar s-a lasat cu plans;a rasturnat dintr-o miscare mai iute decat a mamei care incerca sa-l contracareze castronelul cu supa pe el,pe mami,pe masa si pe jos;si-a prins degetele intre un sertar si tarc,nu tare,dar cat sa se sperie(si el si mami);a scuipat toata ziua,de o sa declar ziua de ieri 'zi nationala a scuipatului',cu bulbuci etc.A dormit binisor dupa toate astea,dar s-a trezit la 5;50Din cauza ca n-a plans insa ieri mai deloc,ma simt excelent psihic.
Dr.din Bucuresti a opinat ca mananca foarte bine,analize superok si chiar ne-a recomandat sa tot facem periodic mai ales copro si urina,caci sunt predispusi la varsta asta la belele,iar cu somnul...concluzia a fost ca asta-i modelul,'insomniac',si atat timp cat se dezvolta asa bine sa-l lasam in pace si...sa ne resemnam
Ne-a mai recomandat diverse chestii alimentare pe care le voi respecta...partial:perisoare(ok),acritul supei cu lamaie/bors(respins;nu-i vad rostul,atat timp cat papa foarte bine legumele facute de mine si nu prea-i plac cele de borcanel,in timp ce la fructe e invers),fingerfoods(oricum incepusem)etc.

Nici eu nu-i vad dintisorii decat pe furate,cand tipa/rade.

LA MULTI ANI Sonia,Rada si Benny!

andira,multumesc,chiar ma bucur daca si cand pot ajuta,trasatura asta de caracter am avut-o de copil,acum ma chinui s-o aplic mai selectiv,ca sunt unii care'musca mana care-i hraneste'.
ocrainic,bine ca ati optat pt Maria,mi-a fost o mila de daviduc,ma si vedeam in situatia respectiva
connie si adseana,v-am vizionat puiutii,partial insa ca mi-a cazut compu;tare frumusei,manca-i-ar mama pe ei!Cu ocazia asta am facut cunostinta si cu connie,care a fost o mamica model:slaaaabaaa...
ligia,stai linistita,nu m-am suparat,chiar am luat-o in gluma,emoticonul era sincerCu lasatul,imi vine sa urlu:doua bunici pensionare si eu caut femeieptr.ca una e 'prostul cu idei',si bineinteles periculoase,incapatanata foc in a aplica indicatiile mele,deci iese clar din discutie;iar cealalta se plange ca n-o ajuta 'puterile'decat pentru cateva ore,6-7,dimineata,deci nu pot s-o oblig.Si uite asa am dat sfoara in tara,dar fara mari rezultate pana acum si urmeaza trierea=neeeerviii.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calimend spune:

Multumesc Ellinia ptr mesaj! azi dimineata tot asa a facut kk ,chiar am sa incerc sucul de portocale .nu i-am schimbat nimic in alimentatie decat ca ii dau dimineata iaurt cu fulgi de cereale ,dar eu stiam ca astea ajuta digestia nu o ingreuneaza.
succes cu Stefan!
An-k in conditii de stres si oboseala intarzie mai mereu.eu am luat contraceptive o luna si am avut intarziere 3 saptamani ,am facut 3 teste de sarcina si toate au iesit negative,daca ai o intarziere de cel putin 7 zile iese sigur la teste.
pe noi ne gasiti la
http//community.webshots.com/user/calimend

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Buna dimineata (sau noapte buna celor care se culca acum) mamici!

Iar avem o zi frumoasa azi afara, numai buna de plimbat!!
Noi n-o sa iesim ca aseara am vazut niste bubuline pe pielicica Adinei si nu sunt lamurita ce e cu ele. Astept azi sa vad cum mai evolueaza si daca nu dispar, maine ne infiintam la cabinetul doctorei! Sunt mici, mici si dese; au aparut pe burtica, mai ales in zona inghinala, pe piept si gatut. S-ar putea sa fie o mica alergie sau s-ar putea sa fie vreo boala a copilariei. Mai asteptam azi si vedem maine ce e de facut. Alte simptome nu are, temperatura e normala, Adina e vioaie, nu e maraita... Dar mai bine n-o scot azi afara.

Ocrainic, e chiar aiurea ce ti s-a intamplat la day-care! Cred ca ai facut o alegere buna sa-l tii acasa cu doamna aceea, Maria, mai ales daca-i merge bine. Mai tarziu vezi tu ce faci, poate gasesti pe cineva de care sa fii la fel de multumita, sau poate gasesti o cresa mai buna...
Se vede treaba ca i-a placut lui David la tenis! Ce ma bucur ca puteti iesi cu el asa de mult, ca le face tare bine!!

Nino, cum a dormit Alex azi-noapte? Te-a mai trezit asa des?

Mamacita, ce zi plina de adrenalina ai avut ieri!! Ai scapat intreaga? Samuraiul tau e pus pe nazdravanii de mic, nu stiu ce-o sa faceti cand creste... Iti dau eu o idee: il imbracati in costum de burete cu manusi si casca de protectie (asa ne gandeam noi mai de mult sa-i facem Adinei pentru cand incepe sa misune, pe vremea cand statea numai in patut)

Andira, dupa cum vezi, te bucuri de multa sustinere pe forum, asa ca intra cat poti de mult ca sa-ti iei bula de oxigen! Stiu ca e greu cand ai probleme, dar putina sustinere morala chiar iti face bine. Iti urez sa ai o zi buna!

Ellinia, daca puiul tau se uita urat la lingurita cand ii dai antibioticul, incearca cu altceva, cu pipeta sau cu seringa aceea de la nurofen (daca ai). Poate accepta mai usor si va chinuiti mai putin in zilele care au mai ramas pana la sfarsitul tratamentului.

Ionela, cum te-ai descurcat cu Dora azi-noapte? Tot plangacioasa?

Ligia, felicitari pentru micutul vorbaret!! Poate pana acum a mers pe sistemul "tace si face"...

Lorelei, multa sanatate la bebeluse!

V-am pupat mamici, pitici si... burtici!

Giliutza si Adinutza (7 aprilie 2005)

Sa ne bucuram de ce avem, nimic nu tine o vesnicie!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

giliutza,ca bine ziciSper sa nu aveti nimic.In legatura cu jocurile,eu sunt in pana de idei:toata ziua ii citesc poezii,povesti,ii cant,il fugaresc cu "te prind,te prind",facem"bau",luam jucariile pe rand si le evaluam si ne jucam cu ele,ii fac casute din cuburi sau de lemn(avem seturi)pe care le darama cu mare placere si o luam de la capat de zeci de ori,ne uitam pe carticelele lui,cu explicatii ce si cum,in romana si engleza,se uita la mama cum se joaca cu mingea(lui ii e frica) sau cum sare,il plimb prin toata casa si-i arat dulapurile...si tot mai ramane timp in care mama a scos limba de epuizare iar el se plictisesteCe idei mai aveti?

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput