Bebelusi de mai-iunie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Loreen, este in Super bebe ianuarie un articol f bun despre intoarcerea la servici. Alegerea ne apartine. Totul este sa fim multumite si impacate cu ce alegem. Avantaje si dezavantaje sunt in ambele situatii. Nu fa pasul pana nu esti convinsa. Mie imi era groaza la gandul ca voi sta atata acasa, eu fiind o pers.activa, dar acum mi-e groaza de momentul cand voi merge la munca si voi lasa ratusca pe mainile altcuiva. Eu una nu sunt pregatita sa ma dezlipesc de ea. Ada spunea f bine ca viata sociala si neuronii se refac. Astia mici cresc repede si fiecare zi ce trece nu se mai intoarce. Pe de alta parte liberbatea pe care ti-o ofera orele petrecute in alta parte, comunicarea cu adultii, si nu doar jucatul si cantatul cu un bebelus, te fac si pe tine mai relaxata din unele pct. de vedere. Asta nu te face o mama mai putin buna, asta nu inseama ca iti tradezi copilul si in nici un caz nu afecteaza relatia dintre mama si prunc. Din contra, si tu si micuta traiti experienta de separare. Bebelusii se adapteaza rapid sise ataseaza si de alte persoane,sa stii. Ei stiu f bine cine este mama, chiar daca ea lipseste de langa ei cateva ore. Isi dezvolta astfel abilitatile de relationare cu alte persoane si in absenta ocrotitoare a mamei. Am multe cunostinte cu bebelusi, fiecare vede altfel problema asta. Unele vad totul ca un sacrificiu. Asa n-o sa iti fie niciodata bine, indiferent ce ai face. Ele fac ce TREBUIE si tot nu sunt multumite. Altele sunt dedicate carierei, asa ca s-au intors la munca. Au o viata armonioasa cu intreaga fam. pt ca sunt relaxate. Comunicarea cu adultii in per. asta este imp. pt nervii nostri...Am insa si multe cunostinte care radiaza pur-si-simplu. Si nu fac altceva decat sa petreaca 24/24 cu bebelusii. Tine de fiecare. De bebe, de personalitatea mamei, de rel cu sotul, de ajutoare (bunici,dadace..), chiar si de bani pana la urma. Fa ce simti, nu ce trebuie. Dalia se va acomoda la oricare din alegerile tale dat fiind faptul ca esti o mama buna si ii daruiesti caldura si iubirea de care are nevoie. Ce am ales eu? Ca dupa vara pe care vreau sa o petrec departe de Bucuresti cu Ema si cu Mihai (atat cat poate el) sa ma gandesc sa ma intorc la munca. Dar nu mai devreme. Abia astept sa plecam la vara la Cluj si pe unde s-o mai putea. Ema va avea peste un an. Nu spun ca mi-e usor, am si momente in care picde oboseala, in care mi-e greu sa ma concentrez la cursuri (si stii cat de imp. este pt mine specializare asta) dar momentele deimplinire pecare mi le ofera copilul meu nu mi le-ar putea oferi in acest moment al vietii nici o alta experienta. Dezavantajele sunt in cazul meu: lipsa de atentie si concentrare, instrainarea de o parte din prietenii activi, demodare, simplitate (daca ar fi asta un dezavantaj...) In schimb sunt linistita simultumita cu alegereamea. Nu pendulez, nu regret. Din contra, nu as vrea sa fiu altundeva decat cu copilul meu. Au trecut incredibil de repede 8 luni. Mai este atat de putin...Bani, cariera..? Abia implinesc 29 de ani peste cateva zile. Am pana la pensie timp sa fac avere. deocamdata stau langa comoara mea.
Sunt sigura ca vei face o alegere buna!

Cum creste Ema: 0-4 luni luni 5-7 luni

grimasa zilei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Adina m-ai pus jos cu ce ai scris...si-ti dau mare dreptate si stiu ca daca cei de la munca ar spune "lasa stai acasa si ne ajuti cu ce poti de-acolo" as sta cu Delia pana in toamna daca nu pana in ianuarie anul viitor...de fapt nehotararea mea de aici pleaca... vreau cand stau acasa si sa fiu impacata sufleteste cu toata lumea pentru ca eu in incertitudini si stari conflictuale nu pot trai,mai ales dupa ultimii doi ani...Nu am o cariera fulminanta,pentru ca mi-a placut viata cazona,nu am o viata sociala activa pentru ca nu am cu cine lasa copii,asa ca pentru mine lumea inconjuratoare se limiteaza la casa mea si putinii prieteni care imi inteleg situatia si ne accepta cu copii cu tot,ceea ce nu fac toti...Probabil ca daca voi fi fortuita de incapacitatea sefului meu de a intelege situatia va trebui sa ma reintorc la servici,insa stiu clar ca va fi rau pentru ei,fiind extrem de principialista si nu-mi voi neglija sub nici o forma casa...
Si iar mi-a fi fost foarte usor daca "separatia" de copil ar fi fost facuta de cineva din familie,cum a afost cazul Biancai cand a stat mama cu ea,apoi bunica mea si abia dupa cateva luni femeia,ceea ce in cazul Deliei nu poate fi vorba...

Va multumesc inca odata mamicilor pentru disponibilitatea voastra de a-mi impartasi din experientele voastre...

Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Beatrice reteta aia daneza seamana putin cu musacaua romaneasca?!Ca dupa cum o prezinti un strat carne unul cartofi cam asa ar fi...
Ce vroiam sa te intreb...carnea este bucatele sau tocata...?! ...cartofii gata facuti piure sau doar pisati si amestecati cu branza...?!
Ea in ansamblu suna bine si merge turnata si la bebelusi,exceptand plicul de condiment de spaghete(care-l folosesc si eu la greu) si inlocuit cu busuioc,oregano,suc de rosii si un pic de sare...

Alex & Delia
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hello, intru pe fuga ca am niste drumuri de facut.
Ruxel, Teodora a facut vaccinul antirujeolic pe 18, adica miercurea trecuta, nici o reactie sa stii. Ne-a zis ca s-ar putea sa aiba rectii in cinci zile de la vaccin dar maine sa face saptamana si vad ca totul e ok. Fiecare organism probabil ca rasounde in felul sau.
Am fost si cu el in timp util facut ca am fost primele cand a desfacut doza.

VA pup

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Ziua buna la mamici,
Revin si eu cu intrebarea ce iaurt le dati bebelusilor ca as vrea sa incercam si noi si nu stiu daca trebuie facut in casa sau cumparat din magazine.
Iulia tocmai a tras o repriza de voma....doamne e asa de lenesa cateodata.....tine mancarea in gura, in gat nu stiu unde dupa care o da afara.Deschide gura si eu ii indes dar numai ca ea nu inghite sau nu stiu ce face ca sfarseste prin a o da afara....si nu e prima data cand face asa.
Beatrice astept si eu lamuriri cu privire la reteta aceea (ceea ce intreba si Loreen) ca vreau sa o incerc si eu.....am pus niste carnita la desghetat
Stiu ca ati discutat ca inca va luptati cu kilogramele acumulate in timpul sarcinii.................la mine nu e cazul............sunt mai slaba acum decat cand am ramas insarcinata. Oboseala pe mine m-a slabit enorm.
Sa-mi spuneti daca v-au placut pozele cu Iulia Craciunita????

Mikka eu cu ficatul am patit-o rau de tot. A facut dermatita alergica de la el si nu am scapat de ea decat dupa 2 saptamani. Cand imi vedeam copilul plin de roseata si bubite mici imi venea sa mor.............nu stiam ce sa mai incerc. Am inteles ca ficatul nu trebuie dat proaspat ci numai dupa ce a fost congelat.....eee eu am facut tocmai invers. Acum mi-e si frica sa mai incerc .

Andutzy va pup si pe tine si pe printisor si mi-e dor de voi.......v-ati facut mari nu gluma. Sa-mi spui daca i-a placut printisorului tau de Iulia.

Nelia lasa ca nu-i chiar asa rea mutarea daca zici ca-s perspective mai bune acolo......sa aveti noroc ca lucrurile le aranjezi tu........rabdare si tutun draga mea.

Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

salutare,

UAUUUUU ce frig e si azi!!!
raceala mea cred ca a luat-o si Matei, asta ca sa fie totul frumos, nici azi noapte nu a dormit, nici macar la noi in pat, la 4.30 era vesel nevoie mare, vorbea cu suzeta. are mucisori da vad ca inca nu a facut febra.
Doamna din Cora a auzit ce i-am spus ca a fost oripilata, de obraznicia de a o face taranca. ea nu a intels ca nu tine de locul unde te-ai nascut ci de civilizatie!
Loreen daca era dupa mine, cred ca as fi fost mult mai dura, dar sotu' care este un pudic si nu suporta discutii cu voce tare in magazine, ca ne facem de ris, nici o sansa.
as fi vrut sa-ti spun cite ceva ieri, apropo de intorsul la servici, dar ma las pagubasa ca au scris fetele destul. indiferent de decizia luata ai avantaje si dezavantaje. pentru a fi mai impacata cu seful tau, cred ca ar trebui sa-i spui ferm cind te intorci, indiferent ca este la anul, in felul acesta nu poate sa-ti reproseze ca l-ai incurcat. dar data la care i-ai spus atunci sa te intorci.

Adina,in primul rind pupam Ema, in al doilea rind comentariile nu au fost la poze, au fost la diverse discutii gasite pe DC.partea proasta sau buna, sau cum vreti voi, tot ceea ce scriem noi aici apartine DC (administratorilor) so, nu avem nici un drept. drept urmare de ex. daca o poveste apare miine in revista, sa fii iubita nu ai nici un drept, numai despre copii. cu pozele este alta poveste, daca le-ai pus pe net, aveai optiunea private, nu ai facut-o, la revedere nu poti cere nimanui nimic. acum sunt paranoica! asta e! in momentul in care traficul pe DC a crescut, reclamele au crescut, comunitatea este vizibila, mult mai vizibila, ceea ce nu este rau, in sfirsit si administratorii au o rasplata a muncii lor, dar exista si reversul medaliei.

tzumpiloi trimite-mi mail-ul tau mai am ceva ptr. tine.

gabitzam super poze! si ce curios este. eu sunt cocosata ca a invatat mersul in picioare tinut de mina si este super incintat. asa ca suntem cocosati, da, cita energie au!!!

m-ati innebunit cu aspirator de nas, mey, la mine nu sta nici la pompa si credeti ca am sanse la aspirator?? HA!

Beatriced, demult vreau sa-ti spun, TOATA ADMIRATIA, tu chiar gatesti in fiecare zi! m-am gindit, nu vrei un job??, miine te-as angaja, copil stii sa ingrijesti, mincare super, de rest ma ocup eu! ce zici??? da, rogu-te indurate de noi astea de tinem regimuri, cu tine balesc mai ceva ca Matei, daca pui si poze ling ecranul.

Nelia, mutatul este o povara, DAR!! nu uita, este un nou inceput. stiai ca o vorba veche chinezeasca spune sa nu tii nimic vechi in casa, aduci trecutul in viata. tu iti schimbi casa, poate mutarea este un sut si un noroc, cine stie, nu-ti refuza incercarea, mai tirziu poate te vei intreba, ce ar fi fost daca.....bafta!!! si apoi Tony??? nu ziceai ca are ochi frumosi? ce faci in directia asta?? nu trebuie sa vezi cum creste, alea, alea... hai, hai paharul este pe jumatate plin intotdeauna.

ioana, eu prefer sa spun ca citesc si nu invat!!!

cam atit pentru moment, nu sunt chiar in apele mele, nu vreau sa va intristez si pe voi, azi la job e o zi tare,tare trista, a murit o colega de a nostra, avea 35 de ani, si s-a chinuit cumplit cu un cancer genital. are o fetita de 15 ani! fetita a ramas cu un unchi, o bunica bolnava din spital in spital, si o strabunica paralizata in pat.
imi doresc sa ma tina Dumnezeu sanatoasa pe mine si cei dragi, ca de rest... le-om duce incet pe toate. si m-am hotarit sa ma duc la doctor din 6 in 6 luni, fie ce o fi!!!
ma uitam aseara cum zac in spitale aparate sofisticate si nu sunt folosite pentru oameni!!!! cite vieti puteau fi salvate oare daca le foloseam. sa nu ii calci in picioare????
imi pare rau daca v-am stricat ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna la pranz!
Ne-am trezit la 7, am papat un biberon de 210 ml (inceput bun), am pus un chilotel curat ca avea pisu pana la buric si inapoi la somn (eu o data cu ea ca azi noapte iar m-a apucat 3) si ne-am trezit amandoua la 10.30 si deja au trecut de 5 ore de cand s-a sculat si nu ii e foame, i-am pregatit, dar se stramba, da din cap, nici macar nu e curioasa ce are in meniu.

Babygirl foarte frumos ai spus toate alea cu alegerea intre servici si bebe, asa si e, fiecare stie cum ii este mai bine, eu m-am hotarat ca voi sta 2 ani acasa (am studiat problema si nu ma avantajeaza intorsul la servici, in special financiar), reiau munca doar daca imi va cadea vreun post in brate
Nelia in primul rand sanatate fetelor , le-am admirat in pozicile noi, Tudora a crescut, e curioasa si scumpa, iar Agata profita din plin de statutul de sora mai mare si mie nu mi se pare deloc grasuta, nu e slaba e numai bine, implinita pentru varsta ei, iar multitudinea de activitati nu-i vor permite sa puna pe ea si oricum e in crestere, eu ma plang de Andreas ca e prea slabut. Sunt scumpe, sa-ti traiasca!
Intradevar nu e placut mutatul in sine, dar parerea mea ca orice mutat (mai ales schimbat oras, locuinta) are parti bune, un nou inceput, eu m-as muta si maine, oriunde: casa noua, oras, tara, servici, intotdeauna mi-au placut schimbarile (pana si mobila in casa imi place sa o schimb, ca l-am disperat pe sot, pana s-a obisnuit ca asta sunt eu si a devenit mult mai...cooperant).
Hai ca va fi bine! Si e bine ca totul se petrece rapid, incat nu ai timp sa analizezi prea mult si sa ajungi sa-ti scape sansa. Sunt alaturi de tine
Cornelia Stefan e bine acum?
Gabitza dar stiu ca e strengar mare Andrei si tenace.
Oana cum e azi Alex, a mai facut febra?
Mikka foarte bine ca nu te mai stresezi cu ficatul, pentru ca ai toate sansele sa nu ti-l accepte mult timp, Andreas nici acum nu mi-l mananca si are 7 ani.

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Lucas iti trimit o doza de alinare sufleteasca sa poti sa-ti mai indulcesti amaraciunea...e odios ce se intampla in ultimul timp cu oamenii tineri.Pe 1 se fac trei ani de cand mi-a murit si mie o colega de 39 de ani de cancer infantil osos...daca l-ar fi facut cand era copil scapa...a ramas in urma ei o fata de 16 ani...Cumplit de dureros...
Pe mine a ajuns sa ma sperie moartea... cat de urata poate fi...
Si sotul meu e pudic de felul lui...dar cu tzatza de mine nu scapa...mai ales cand se intampla ceva cu copii mei...

Elisor belfereala nu gluma...auzi somn pana la 10,30...oare ce-o fi ala?!

Crissu eu i-am dat de la inceput Danonino...apoi am incercat iaurt simplu Prodlacta pe care mi l-a scuipat intre ochi...am renuntat la el...apoi iar am revenit la iaurt simplu si tot asa...pana la urma am ramas la Danonino...
Dar cu ficatul nu aveam nici o problema...deocamdata...ca-i cu sos...altfel sigur mi-l arunca prin par...
Iulia este mortala in costumatia de craciunita...si cu castile la urechi este tare de tot mai ales cum se incrunta...

Alex & Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Fetili pai:

carnea - este deja tocata. Si o puteti amesteca cu ce vreti voi ca sa pape si bebelusii si va asigur ca papa, ca e intr-adevar gustoasa.
cartofii - dupa fierbere ii faceti piure. La musaca se pun rondele. Aici sunt facuti piure, puteti pune in ei lapte, unt... ce mai vreti voi... Si puneti stratul de carne si apoi un strat de cartofi... Ca in schema...

Lucas, pai mi-ar place sa mai am si o alta ocupatie, dar deh... Suntem departe! Ca la cate bunataturi am invatat sa fac decand sunt aici, abia astept sa le pun in practica...

Ca sa va zic ca am facut si o ciorba de varza, pentru slabit, si a iesit a naibii de gustoasa, ca numai din asta as manca... Asa ceva!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Salutare mamici si bebici!
Monicica multumim. Sa ne mai spui exercitii din astea. O sa incercam si noi. Sa vedem cu ce rezultate.
Crissu, intrebai de fructe? Rares maninca para, gutuie coapta.
Andeeaatan, Elisor vreau si eu zapada si plimbare cu sania.
Androix, e clar cu meseriasii astia. Noi trebuie sa reamenajam apartamentul si asteptam sa se mai incalzeasca vremea pentru ca vrem sa ne "mutam pentru o perioada scurta" intr-un apartament nelocuit de la etajul 1 (noi stam la 2). Deocamdata ducem tratative cu proprietarul, dar slabe sanse de reusita.
Anul trecut nu m-am inteles cu familia ca eram insarcinata si nu aveam voie sa fac efort si stiau ei ca n-o sa stau cu miinile in sin. Acum mi se pare de o mie de ori mai greu, dar citind cele ce a scris Nelia parca am prins curaj.
Margott, eu am folosit Oximed spray pentru niste rani ce i-au aparut dupa urechiuse si pentru zgirieturile pe care si le-a facut cu unghiutele. Desi il stergem bine dupa baie, facea niste cojite dupa urechiuse si eu curatam si aplicam spray-ul . Pentru astea mi s-a parut foarte bun.
Fran, asteptam poze cu Iepu' in ghetute. ca sa fie lista completa asteptam si dintisorii nostri, ridicarile in picioare, mersul de-a busilea, sa faca 'pa', dar bag seama ca astea din urma se lasa asteptate. Eu am sunat la Crido din Mall si au zis ca au reduceri numai la hainute.
Gabitzam, nu ti-a fost teama ca pentru citva momente Andrei a stat cu caputul in jos? Parca nu-mi vine sa cred ca o sa misune si Rares asa...
Ma bate gindul sa gasesc o dadaca pentru citeva zile pe luna. Astfel ar avea si mama mai multa libertate de miscare. Simt cum o prinde dorul de casa desi ea nu spune, zice ca nu-i copil mic sa i se faca dor de casa. Credeti ca se poate? Adica vreau sa zic gasesc eu persoana care sa accepte sa stea cu Rares o saptamina pe luna? Si apoi se pune problema daca Rares poate sa accepte o schimbare de dadaca in fiecare luna. Chiar ma gindesc de citeva zile si nu stiu cum sa fac? Si pe parcurs sa raminem cu bona in permanenta.... Mi se pare atit de greu.
Lucas ai mare dreptate cu mersul la control din 6 in 6 luni. Eu am descoperit un fibrom dupa ce am ramas insarcinata. Niciodata nu m-am gindit ca as putea avea probleme. Si uite ce se poate intimpla .. Sa-i dea Dumnezeu putere celei mici sa treaca cu bine prin asa situatie.

Poze Rares

Mergi la inceput