Bebelusi de mai-iunie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Noi tocmai ce ne-am intors de la plimbare, e frig afara dar se pare ca Mayei nu-i pasa prea tare!
Acum i-am facut un sos cu piept de pui, rosii si usturoi si o astept sa se treazeasca sa vedem daca e pe placul ei!

Mey, noi ne chinuim de exact o saptamana sa-i ducem proba de urina la laborator. Am stricat pana acum vre-o sapte pungute si nu stiu din ce cauza nu reusesc. Cand i-am luat prima data am reusit din prima, i-am montat punguta fara sa stau pe ganduri dar de data asta chiar nu stiu ce se intampla. Azi de exemplu, m-am trezit la 5 si pana sa-i pun punguta a si facut pipi... in pat. Apoi i-am montat alta, am tot urmarit sa vad ce se intampla si nu a mai "prestat" decat la ora 10.00, cand era in zadar (trebuie sa ajungem la laborator pana in 9.30). Am tot studiat ambalajul de la pungute, nu este nici o instructiune acolo, eu totusi cred ca o montez bine, cu toate astea zilele trecute gaseam punguta goala si pampersul ud!
Am tot amanat sa iau rezultatul analizelor, am zis sa nu fac doua drumuri, sa-l iau cand duc si proba de urina dar in ritmul asta nu am nici o sansa! Azi dau o fuga pana acolo ca nu mai am rabdare. INTREBARE: e obligatoriu la bebelusi sa duc prima urina de dimineata pentru urocultura si sumar de urina?

Vad ca vorbiti de mutat. Si mie imi place ideea de a ma muta in casa noua, ma atrage tot ce e nou. (sunt in zodia Gemenilor)
De asta si cochetez cu ideea de a ma muta in Brasov, insa imi este teama ca odata acolo fiind sa nu inceapa sa apara inconvenientele. Deocamdata cautam oferte, vad ca pretul la apartamente este cam la fel. Elisor, multumesc pentru incurajari, ideea ca esti acolo imi da mai multa incredere!

Crissu, in aceasi situatie sunt si eu, referitor la kg! Nu imi vine sa cred ca am 48kg, iar cand am ramas insarcinata aveam 54! Mereu visam sa fiu mai slaba dar acum nu-mi place deloc cum arat! Am vazut pozicile Iuliei, e o scumpa! Are niste ochi superbi si o freza super!

Va pupic pe toate!

Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Elisor, m-ai linistit definitiv cu ficatul...

Crissu, sorry pt ce ai patit cu ficatul... Eu i l-am dat congelat, dar nu i-a placut oricum. In fine, capitolul e incheiat, mai incercam peste vreo luna. Cu iaurtul, am mai spus, eu il fac in casa, pun o cana de lapte Fulga cu o lingurita de smantana la cald, pe calorifer, si pina dimineata (sau seara, daca-l pui dimineata) e gata. Nu e acru deloc daca nu-l lasi mult timp. Kupilu' meu il maninca si amestecat cu fructe.

Florentina, si eu am avut probleme cu recoltatul urinii. Dar 2 medici mi-au spus ca cel mai bine e sa duci de dimineata. N-o sa poti lua neaparat prima urina, ca face pipiu toata noaptea, dar de pe la 5-6 daca se mai trezeste e ok. M-am chinuit si eu cu pungile alea... mai incearca s-o duci la baie si sa dai drumul la apa, poate daca aude siroind se inspira...

&Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Trebuie sa ne laudam si noi cu primul cuvant care l-am invatat in mod constient si anume "Pa".Atat am exersat cu ea si nu numai ca a invatat miscarea mainii ci de ieri a inceput sa spuna si pa.La inceput spunea in soapta, fiind cam timida si nesigura pe ea, apoi am surprins-o cand era singurica in camera si repeta cuvantul si astazi deja l-a pronuntat cu voce mai tare.Sunt tare fericita mai ales ca eu am invatat-o.In schimb noi nu spunem nici :mama" ,nici "tata".Eram asa de incantata si l-am sunat pe sot sa-i spun ca avem o surpriza ptr. el si el ma intreaba a zis"tata"

Beatrice,am citit reteta ta si ai scris ca este cu carne de porc,ii dai deja si carnitza de porc lui Alex?

Margott, si eu am folosit ptr. mine OXIMED,ptr. bebe nu ,dar ai grija ca la pulverizare degaja un miros tare innecacios si m-am uitat pe prospect si scrie ca se impune acoperirea ochilor si evitarea inhalarii aerosolilor. Mai bine folosesti un unguent.Noua ne-a mers cel mai bine la arsura mai puternica cu Neopreol dar tot a durat 3 zile vindecarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Lucas imi pare rau pentru pierderea colegei, e ingrozitor sa-ti pierzi mama la varsta ei, condoleante, stiu ca te da peste cap o asemenea veste si eu am inceput sa o visez pe inv. lui Andreas care a murit si culmea e ca insist sa se intoarca la ei si ea imi spune ca nu poate, asa m-a intors pe dos visul, inca ma gandesc la ea...
Loreen dar tine cont si de orele lipsa din noapte.
Corni esti tare , bravo Timeei, pentru reusita
Crissu eu ii dau iaurt prodlacta cu bifidus, e desfriu culinar la gura ei, e acrisor dar ne place. Are niste ochi frumosi Iulia, iar Craciunita e tare scumpa...mi-am intors gatul dupa ea
Florentina chiar vroiam sa te intreb cum au iesit analizele Mayei, cred ca tare dificil e la fetite sa recoltezi pisulica, poate te ajuta Fran cu explicatiile ca parca si ea i-a luat lui Iepu de mai multe ori. Voi va ganditi la 3 sau 4 camere? Daca vreti 4 camere poate imi spui si mie care mai sunt preturile.
Maysa cum stii ca ai fibrom, ai fost la un control si asa l-ai depistat sau ai banuit ca ai ceva in urma unor simptome.
Babygirl frumoasa Ema, are niste ochi superbi si o mutrisoara de-mi venea sa o pupacesc pe monitor.

Va las ca m-a palit o migrena si tre' sa iau masuri.

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Corni toata admiratia mea pentru performanta de a o invata pe Timeea cuvinte noi...bravo voua
Restul mama,tata le va spune din automatism,cred ca au cuvintele astea din "dotare"...

Elisor stiu draga ca-i greu sa pierzi noptile...si iarasi mai stiu ca somnul de zi nu compenseaza orele nocturne...O cunosc pe pielea mea,chiar daca cauza insomniilor mele nu este Delia...desi mi-as dori de cele mai multe ori sa fie asta...

Beatrice eu asa fac musacaua,cu cartofii pisati...am incercat si felii insa Bianca nu-i amatoare,asa ca eu ii feirb in coaja si ii pisez cu furculita si cand e gata arata ca un tort muscaua mea...banuiesc insa ca mancarea facuta de tine are un cu totul alt gust fiind cartofii piure...mai am niste carne tocata de pui in congelator si ii voi face Deliei...

Am reusit si eu o victorie pe ziua de azi...i-am dat felul I si felul II si a mancat fara prea mari proteste...daca nu as cunoaste-o prea bine as zice ca suntem pe drumul cel bun...dar e bine si asa...

Vroiam sa va spun ca va admir ca aveti curaj sa mergeti la doctor...eu una nici pana acum nu am ajuns la controlul de rutina de dupa nastere,desi am avut ruptura de col si o refacere intarziata...imi este scarba de medici,imi este groaznic de frica de ce voi afla,daca va fi ceva de aflat...si pana nu voi ajunge inainte la alti medici nu cred ca voi reusi sa-mi fac controalele de rutina
Mergeti la doctor,macar odata pe an pentru un control generalizat...

Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Corni, ii dau foarte putin sa guste, oricum nu are cu ce mesteca si carnita o molfaie nitel si apoi o scuipa... Ideea este ca e bine sa-i dai sa se invete cu gusturile... Oricum din reteta asta i-am dat numai piureul care a luat gustul de la carnita! Si i-a placut... In schimb am inceput sa-i cam dam exact ce mancam si noi... Asa ne-au zis si medici danezi, ca trebuie obisnuiti si pe alt gen de mancare, chiar daca este porc, salam, parizer sau altceva... Mai putin albusul de la ou! In rest cam de toate!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Control- eu ieri am fost la dr. cu care am nascut, ca sa-mi schimb anticonceptionalele. Si peste vreo luna merg sa fac un Papanicolau.
Apoi analize de sange imi fac cel putin 1 data pe an, de curiozitate.
Timp sa fie.

Loreen - eu abia acum mi-am revenit dupa stirea ca ai mei s-au razgandit cu mutatul la Cluj. Sunt f. suparata si nu stiu cand o sa-mi treaca.
In locul tau, mai ales ca ai femeia aia de treaba, m-as duce maine la serviciu.
Dar cum nu sunt in locul tau....

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Apropos de control... eu am facut controlul de 6 saptamani in State iar cand m-a intrebat medicul ce contraceptive vreau eu i-am raspuns ca nu iau! Urma sa ma intorc singura in tara iar sotul meu sa mai stea trei luni acolo. Dupa calculele noastre vroiam sa facem bb doi cat mai repede! Numai ca pusi in fata faptului am mai amanat proiectul... asa am ajuns sa merg si aici la control sa-mi iau anticonceptionale. Si mi-a dat doctorul o reteta, parca dinadins o face.... nu gasesc pe nicaieri acele pastile. Se numesc Microlut... si tare mi-e frica sa nu mai am ce face cu ele cand le-oi gasi!

Chrisdun, stiu ca tu mergeai la Dr. Nael, tot la el am fost si eu. Tie ce pastile ti-a prescris?

Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Flore, ai mers la Nayel! Cum ti s-a parut? Eu n-am mai fost din iulie, de cand am facut controlul de 6 saptamani . Stiu ca si Fran si Maysa au nascut cu el...

Ma mir ca ti-a recomandat altceva decat Yasmine... In fine, eu nu iau pastile, ca am pitici pe creier - in ideea ca ar fi cancerigene. Sterilet nu vreau sa-mi pun (tot pitici pe creier - cum sa stau cu corp strain acolo?!), si pot spune ca noi folosim cu succes prezervativul (desi ma cam boscorodeste al meu sot )...

Fetelor, noi suntem bine, dar am cam mult de lucru la serviciu si voi scrieti intr-o veselie ... n-apuc sa va citesc!
Nelia, sa fie intr-un ceas bun!
Bafta in sesiuni, spor la invatat! Apropo, Ioana, si eu urasc sa invat, pentru ca m-au complexat intotdeauna colegii care reuseau sa reproduca mot-a-mot, pe cand eu de-abia retineam ideile principale
Multa sanatate si numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Nu sunt cancerigene, dar te pot ajuta la ingrasat.
Acum iau Yasmin, sper ca va fi mai bine. Sterilet-no way. Condomut-nici atat.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput