Copilasi de iunie-iulie 2003 (67)
Raspunsuri - Pagina 8
cgaby spune:
madishor - spune-ne si unde e crasma asta..plizzzz....
![]()
pupici.
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
alexandrueduard spune:
Am gasit restaurantul: http://www.sapteseri.ro/index.php?page=details&ln=3&city=1&pid=1431.
Magda si Alex(2 anisori si jumatate)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
madic spune:
Ma inscriu si eu pt marti la intalneala.
1. Andra
2. Magda
3. Gaby
4. Magdone
5. Bychi
6. Mihaela
7. Madishor
8. Bobi
9. Madic
Miercuri mi-am luat o zi libera si am fost cu sot si cu copil in vizita la gradinite sa ne hotaram la care s-o inscriem in toamna pe pitica. M-am inarmat cu cate o "atentie" pentru directoare si-am purces.
Prima gradi - 191 - curata, paza la poarta, liniste pe culoare, usile la clase inchise. Dam de d-na directoare, care primul lucru imi spune ca e cam mica la 3 ani si 2 luni s-o dau la gradi. Insist si intr-un final imi trece pe un biletel numele si nr de telefon si urmeaza ca prin aprilie, mai, cand are o situatie cu cati copii pleaca la scoala, va vedea daca va face si grupa mica. Eu multumesc, dau "atentia", copilu' spune "mutumim pentru tot" si plecam.
A doua gradi - 216 - mare, cu doua corpuri de cladire. Il nimerim pe cel bun, o gasim si pe dna directoare. Prima intrebare: cati ani are? Ii spun, si urmarea, fireasca, este "da' de ce n-o dati la cresa? N-aveti cu cine s-o mai lasati? E inca mititica si o sa se imbolnaveasca". Urmeaza o poveste cum s-au prins toate bolile de copilul ei, adus la doi ani jumate la gradi, si apuc si eu sa spun ca problema mea nu e ca n-am cu cine s-o las, ci ca ea doreste sa fie in compania copiilor de seama ei, de-aia vreau la gradi. Directoarea pare sa se inmoaie, o intreaba pe fie-mea cum o cheama, iar ea, careia nu-i tace gurita o clipa, nu spune nimic. O ia de manuta si intra intr-o clasa cu ea - sunt copii mai marisori, care tocmai plecau la masa - fie-mea se incoloneaza si ea cu restul si da sa plece. O recuperez si intram la grupa mica. Imediat se duce la jucarii, dar cand o chem vine fara sa protesteze. Directoarea e convinsa si-mi zice "v-o primesc, ca tare e dulce". Mergem in cabinet, dau "atentia", imi da nr. de telefon si imi spune cu ce sa vin pt inscriere. Am omis sa va spun ca clasele aratau binisor, cu casute CHICCO si multe jucarele.
A treia gradi - nu-i mai stiu numarul. "Directoarea vine dupa amiaza, reveniti". Revenim - ii spunem ce vrem, intrebarea este imediat "cati ani are?", urmata de deja cunoscuta strambatura de nas. Pare cea mai putin abordabila si asa se si dovedeste a fi. Ne spune ca inscrierile vor fi candva in aprilie-mai, o sa afiseze ea cu o luna inainte ce si cum, ca la grupa mica n-are decat 20 de locuri si deja sintem a 8-9 persoana care ne interesam. Criteriile dupa care vor fi primiti copiii? "N-am primit nimic de la nimeni si nu primesc nici de la dvs. Veniti atunci". Intrebarea mea este: atunci, cand? Ce sa fac, sa-mi las rand ca in vremurile apuse sa prind un loc in aia 20? Si daca aflu ca sunt a 21-a?
Concluzii? Daca vreti gradi de stat grabiti-va, vedeti mai multe si vedeti care va "aranjeaza" cel mai bine.
Alternativa ar fi gradi particulare, dar mie imi trebuie aproape de casa si n-am nimic convenabil, pt ca, la programul meu, voi avea nevoie in continuare de bona si e cam greu de gasit cineva care sa bata tot orasul pt a duce/aduce copilul de la gradi. Plus ca, dpdv financiar, as iesi cam la pepeni, si cu gradi cu program lung/scurt si cu bona, asa ca la mine singura varianta sunt gradi de stat. Norocul meu e ca la cca 5-15 min de casa am o gramada de gradinite bune sau acceptabile, asa ca am de unde alege.
Intrebare pentru Madishor : tu unde o ai pe Ana?
Cam atat din peripetiile noastre, v-am pupat.
Madi si Mariuca
P.S. : MARTTA - sarcina usoara si un bb cuminte si sanatos! Felicitari pentru curajul de a o lua de la capat!
madishor spune:
Madi Si eu am trecut pe la gradinitele de stat din cartier acum 3 ani si m-am enervat cand mi s-a cerut din start spaga. Spre norocul nostru chiar atunci s-a deschis o gradinita particulara la 5 minute de casa. E pe strada Prisaca Dornei (~in spatele Policlinicii Titan). Noi suntem foarte multumiti de ea, dar, ce-i drept ne scoate ceva bani din buzunar (4 mil program scurt 8-13, 6.2 mil program lung 8-18). Daca te intereseaza iti povestesc mai multe marti. La orice gradinita incearca sa cunosti educatoarea care o sa aiba grupa mica la anul, pentru ca ea e cea care face diferenta de fapt.
The problem with the rat race is that, even if you win, you're still a rat
cgaby spune:
madic - mda...interesant ce zici tu! sunt cam ciudate...directoarele...![]()
cum se ajunge la carciuma??????![]()
abia astept sa ne vedem!
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
romana spune:
Madi: Dar la ce virsta vor directoarele de gradinite sa-i dam pe copii? Eu ma gindeam sa-i dau in toamna pe amindoi si pe Crisiti si pe Alin. Nu stiu la ce gradi, trebuie sa vad ce variante am.
Ama: Timpul trece foarte repede. M-am obisnuit insa cu cerintele fiecaruia din cei trei copii si am un MARE NOROC ca Maria e cea mai cuminte fetita din lume. Ma ajuta tatal meu , in special cu cumparaturile, cu plimbarea lui Cristi pe afara. Alin iese mai rar ca e cam dificil sa mergi cu el la cumparaturi din cauza ca e tare nelinistit.
Lya: Ce mai faci? Cum te simiti?
Doinna: Mai poti? Si-a mai reglat fetita somnul?
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
bibi spune:
seara buna!
E cam aiurea, ca sa nu spun imposibil, sa comunici pe forum atunci cand ai timp asa ca mine, cam o data la doua saptamani. Ideea era ca-mi cer scuze, citesc cand apuc, sunt la curent cu evenimentele din viata voastra dar nu pot tine pasul cu voi, asa ca mesajele mele sunt impersonale.
M-am hotarat sa raman la dr. Puia. Mi-a placut el ca eprsoana, are o liniste care mie-mi cam lipseste. Ma deranjeaza mizeria din Giulesti si nici cabinetul lui nu-i tocami ok, dar am fost pana acum intr-un super cabinet particular si am descoperit (de fapt nu eu, ci dr. Puia) ca am colul rupt de la nastere. Sa nu-l impusc pe dr. cu care am nascut si la care am fost inca de 4 ori dupa nastere. Si sa nu mai pomenesc inca odata de "avantajele" nasterii naturale!!! Nu a fost nevoie de multe argumente ca sa obtin o promisiune ferma pentru cezariana, dar ca sa nu-l sochez pe dr. n-am pomenit nimic inca despre pozitia mea fata de alaptat.
suna tel...
Bibi si
David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
gio spune:
Buna fetele,
vin si eu la intalnire, o sa citesc sa vad la ce restaurant.
de citit am citit tot pe sarite. De analize...ca asta e si preocuparea mea actuala. Nu stiu cat mai rezist pana sa incerc sa mai fac un bb insa ma abtin pt ca inca nu am aflat ce s-a intamplat acum...am rezultatul doar pt papanicolau care e ok insa pt bolile infectioase iau rezultatele de-abia saptaman viitoare...Mi-e groaza sa ma gandesc la rezultate, pt ca imi amintesc cum pe la 5-6 saptamani ale mele am avut la serviciu un copil bolnav rau de tot, care efectiv zacea pe jos. Acum acelasi copil are furunculoza si culmea parintii idioti il aduc in continuare
..Nu cred ca o sa-mi schimb locul de munca pt asta insa cu siguranta daca mai raman insarcinata nu mai calc pe acolo....Asta ca sa stau linistita. Si ca dr garantat ma intorc la cea cu care am nascut, cea mai umana dintre toti pe care i-am cunoscut.....
In rest..Taisia se acomodeaza cu noua bona careia ii spune cu drag la plecare: Esti varza!!!!Esti o matura, dna Cati!!!!
Va pup,
Si mai vb ca acum am net non-stop
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
Cornelia spune:
Gio, iti tin pumnii sa iti iasa bine analizele!
Bibi, ma bucur ca ti-ai gasit medic pe placul tau. Dar chiar nu are de ce sa il intereseze ca nu vrei sa alaptezi. Pe mine, dupa ce l-am nascut pe Stefan, m-a lasat toata lumea de capul meu, fara sa imi mai dea sfaturi ref. la cresterea copilului/alaptat. Asta e avantajul la bb nr. 2
.
O sa reincepem si noi "operatiunea" gradinita. Intai ne vom asigura ca nu va fi o noua trauma pt. ea.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Doinna spune:
Buna ziua si de la noi.
Nu am mai trecut de mult pe aici si tare mi-ati lipsit.Noi suntem bine,Daniel a fost putin racit dar acum este ok,Zoe are aproape 7 saptamani si inca sper ca o sa inceapa si ea sa doarma noaptea macar 4 ore neintrerupte.Dar e ok,deja mi-am intrat ,,in mina,,cum s-ar zice,incerc sa petrec timp si cu Daniel ptr ca il vad ca sufera uneori chiar daca,,este barbat,,si nu zice nimic,din contra in fiecare dimineata vine la Zoe si ii da un pupic,ii spune ca o iubeste si ca ia fost dor de ea.Dar sa vedeti daca ies numai cu el in oras(asa rapid doar pina la banca sau sa cumparam ceva)ce fericit este,repeta la nesfirsit:mami si cu Dani merg cu masina iar Zoe sta acasa,ce bineee...e asa simpatic....
Romana iti multumesc ca te gindesti la noi.Sper sa am timp maimult sa intru pe aici.
Va doresc un weekend placut in contiunare si copii cuminti si sanatosi