Probleme cu gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
Cristina_C spune:
In Romania am fost si noi in vacante o data si chiar de doua ori pe ani, au venit la noi si bunicii, aici avem cunostinte din Romania cu care ne vizitam, deci, in Germania, in afara de familie, un anturaj de romani are. Cu toata lumea, romani sau straini, se simte in largul lui atata timp cat este sigur de prezenta noastra - a mea sau a sotului.
Cat despre educatoare, ce sa zic, reactia lui a luat-o pe nepregatite. Ea se astepta sa se opreasca din plans dupa ce-am plecat a doua zi si l-am lasat acolo, numai ca asta nu s-a intamplat si tot ea m-a chemat sa-l iau. El singur nu se linistea, ea nu putea sa-l linisteasca. In cele 3 luni a mai crescut puiul un pic si episoadele de plans (de acasa, cand ceva nu-i convine) s-au mai rarit si dureaza si mai putin. Nu stiu insa ce ar face la gradi, vom vedea in aprilie.
E clar ca si educatoarea va trebui sa faca ceva ca sa-i usureze acomodarea. Ea are toata bunavointa, dar se pare ca nu s-a mai confruntat cu asa o situatie, cei inca trei copii straini din grupa nu i-au creat probleme la inceput.
E nevoie de mult tact din partea mea si a educatoarei. Ma gandeam sa-i dau cateva sugestii, sa vedem cum o sa le primeasca. De ex. ma gandeam ce-ar fi daca l-ar lasa in pace sa se joace la inceput cum si cu ce vrea el si sa nu-i pretinda sa stea in cerc. Apoi sa-i vorbeasca clar, rar, in propozitii scurte (are o voce joasa si placuta, asta-i OK), pentru ca si eu, si sotul am observat ca nu face nici o deosebire cand vorbeste cu ubn copil german care cu limba asta s-a trezit si cand vorbeste cu al nostru. Alte pretentii exagerate n-ar fi- ingrijitoarea ii ajuta la imbracat, incaltat, mers la toaleta. Acum cand il duc iar pe Robert o sa merg inca o data cu el la baie ca sa ma asigur ca se descurca singur. Vorbim acasa des cu el despre ce-o sa fie la gradinita si unele lucruri- jocuri si jucarii pe care deja le stie, locul de joaca de afara il atrag - pe asta mizam. Ne pregatim iar de gradinita implicandu-l in primul rand pe el: impreuna am luat un rucsacel nou si o cutiuta pentru mancare, stie ca si copiii de la inot si de prin alte locuri unde mai mergem vin si ei la gradinita. Cum ne pricepem mai bine incercam sa-i crestem increderea in el insusi. Il incurajam, il laudam pentru realizarile lui, il mai invatam germana. Speram sa fie bine!
Redi, numai bine va doresc!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
sinzi_ana spune:
Cristina, nici DAvid nu era fan gradi in Ro..si acolo a mers de la 2.3 ani la 3 ani!!! FAcea nazuri in fiecare zi...desi prietena lui cea mai buna, Mariuca ii era colega de clasa...era si rasfatat (educatoarea ii dadea sa manance in gura...numai lui!!!), se tinea departe de activitatile in comun (si pe caracterizarea de sf de an scrie ca e individualist si ca nu prea participa la activitatile comune)...
Dar, de cand am ajuns aici, in Sua...faptul ca ii lipsesc prietenii de acasa, ca nu prea mai e in contact cu copiii, ca se simte singur, il face sa isi doreasca sa mearga la gradinita, si imi cere in fiecare zi sa il duc la copii...ca a invatat engleza, si ca poate sa vorbeasca cu ei!!!
Nu spun ca e solutia ideala...la noi a fost fortata de imprejurari, dar izolarea de prietenii lui, de copii...l-au schimbat ca nu il mai recunosc...
E asa generos acum cu copiii, si se joaca asa frumos, si se chinuie sa vorbeasca cu ei si sa invete limba sa poata comunica...si o face cu atata usurinta...ca de abia astept sa ii gasesc o gradinita cat de curand!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
redi spune:
Buna !
Cristina ,sa stii ca astept cu nerabdare sa -mi spui ce va face in aprilie .
Si daca vrei spune-mi data de nastere a baietelului tau sa stiu de-i mai marisor ,ca asa cu greu voi reusi poate si cu fiul meu .Bafta !
narcisa spune:
Cristina, pt. ca noi n-am avut probleme cu ramasul la gradi nu stiu ce solutie sa gasesti. Vroiam insa sa-ti scriu altceva. De cind merge Patrick la gradi s-a schimbat enorm, s-a cizelat, nu mai are crizele de 2-3 ani, a invatat asa de multe lucruri pe care eu acasa cu el oricit as fi stat de el n-as fi reusit asa de multe. In concluzie reuseste si convinge-l cumva sa mearga la gradi si vei vedea dupa cca. 6 luni comparatiile, lucreaza aici in De ff. mult cu ei pe diverse planuri, eu sint f.multumita.
Mica noastra problema noastra e cind e racit, ca vrea numai la gradi si cum e peste drum cum deschid usa sa mergem undeva el vede numai gradinitza in fata ochilor. Si a antrenat-o si pe Vivien cind il duc la gradinitza o pierd pe la alta grupa, deja stie ca ea va fi acolo din toamna Bärenkind. Nu stiu daca exista vreo legatura ereditara la voi, virsta ce sa zic Patrick a mers la 3 ani si 1 luna, Vivien va avea 2 ani si 8 luni, faptul ca e maricica si vorbeste mult educatoarea sefa a fost de acord cu virsta.
Multa rabdare si sa gasiti solutie amiabila pt. Robert
toate cele bune
narcisa
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by redi
Si daca vrei spune-mi data de nastere a baietelului tau sa stiu de-i mai marisor ,ca asa cu greu voi reusi poate si cu fiul meu .Bafta !
14 decembrie 2002
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by narcisa
In concluzie reuseste si convinge-l cumva sa mearga la gradi si vei vedea dupa cca. 6 luni comparatiile, lucreaza aici in De ff. mult cu ei pe diverse planuri, eu sint f.multumita.
Stiu si tocmai de asta tin atat de mult sa mearga zi de zi si mai ales de buna voie.
Cristina,
mama lui
redi spune:
Buna !
Baietelul meu e din 06 ian 2003.
Deci ar trebui sa reusim in acceasi perioada aprox ,mai ales ca facem aceleasi eforturi .
Eu acum sunt in Ro si l-am dus aici la gradinita ,sa vad ce se intampla.E bucuros dar nu ma lasa sa plec si nu participa la toate activitatile,in schimb observa tot ce fac copiii si vrea sa faca si el la fel cand suntem acasa .Am fost de trei ori si e din ce in ce mai bine .Vrea el sa mearga ,nu trebuie sa-l fortez .Mai stam putin si revenim in Franta ,sper ca deja sa fi inteles mai bine ce inseamna gradinita si de ce il las acolo.
Bine ,va las sa dormiti ,pe curand !
mama_lui_alex spune:
La fel am patit si noi...
Am constatat ca este cu mult mai usor sa-l duca tati la gradi. De cate ori il duceam eu, pateam acelasi lucru - jale mare..."stai si tu", "nu pleca"....Si acum, dupa aproape 3 luni, patesc acelasi lucru. Astfel incat nu mai plecam impreuna - pleaca intai ei.
In fiecare dimineata il lasam sa-si ia o jucarioara cu el (in fctie de toanele pe care le avea).
In plus, il "fentam" verbal cu " astazi dupa-amiaza mergem in parc, sau mergem sa luam o masinuta noua" - incercam sa-i distrag atentia de la momentul iminent. I-am pus in masina o multime de jucarele pt. a sta "concentrat" cat timp ajung ei la gradi.
Va pupacim,
Mama_lui_Alex
Cristina_C spune:
Sunt foarte bucuroasa. Robert merge de buna voie si chiar cu placere la gradinita! Are cateva zile la activ si nu plange la despartire, nu intreaba dupa asta de mine, se joaca si face tot ce fac si ceilalti.
Cristina,
mama lui
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Sunt foarte bucuroasa. Robert merge de buna voie si chiar cu placere la gradinita! Are cateva zile la activ si nu plange la despartire, nu intreaba dupa asta de mine, se joaca si face tot ce fac si ceilalti.
Cristina,
mama lui
Bravo! Ti-am urmarit subiectul, asteptam vestea asta si stiam ca pana la urma asa va fi! Mult succes in continuare!