Probleme cu gradinita
Raspunsuri - Pagina 5
sinzi_ana spune:
Acum am inceput noi gradi si David plange...
Cel putin a plans in prima zi...desi el spune ca de maine nu va mai plange...si ca pana la urma ii place la gradi...
Sper sa treaca si el peste problema cu limba...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
Cristina_C spune:
Multumim, ruxij!
Sanzi, la voi cred c-o sa fie mult mai usoara acomodarea mai ales ca David a fost la gradi si in Ro. Cat despre limba, tu vorbesti engleza foarte bine din cate-am inteles si asta conteaza mult pentru ca-l poti ajuta acasa.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Gabrielama spune:
Mamici dragute,
iata ca desi acum 2-3 saptamani ma laudam ca fie'mea nu plange la gradi, azi este o tragedie.
Asadar, a inceput gradi pe 30 martie; primele doua saptamani au fost super OK, n-a plans, se bucura dimineata cand veneam. S-a imbolnavit insa si a stat acasa 2 saptamani, dintre care, in ultima saptamana tit timpul cu mine caci au fost sarbatorile si am avut si concediu.
Azi am adus-o din nou la gradi, prima zi dupa 2 saptamani de pauza si n-a vrut nici sa intre in cladire. Am reusit sa o lasam, dar nu vrea sa se joace cu nimeni (am sunat deja de cateva ori sa vad ce face), se plimba de mana cu o educatoare....
Sunt panicata rau....... cat o sa o tina asa?
Am lasat-o azi la gradi (in ciuda protestelor) la gandul ca daca cedam azi, s-a dus... nu mai putem sa o aducem caci va aplica metoda "daca plang ma ia acasa".
Uf!
Gabi
Cristina_C spune:
Eu il las deocamdata cu program scurt de 2 ore in loc de 4-5. O luam incet ca sa nu mai avem surprize.
Gabrielama, sigur o sa-i revina cheful de joaca. Acum e cald, o sa-i scoata mai mult pe afara... Bine ca ramane totusi singura, la noi asta era marea problema.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
sinzi_ana spune:
Cristina, eu nu vb cu el in engleza si nici sotul..in primul rand pt ca vrem sa vb romana si apoi nu vrea sa vb in engleza cu noi...si nici nu suporta sa ne auda vorbind in engleza...
Dar a facut engleza si la gradi in Ro, aude la jocuri si ii e usor sa prinda...deja comunica..asa imi spun educatoarele...
Azi parca a fost mai bine, dar tot a bocit...
Sinzi, Radusi David
David
Cristina_C spune:
Si noi tot romana vorbim toti trei in casa si asta vrem sa vorbim tot timpul, dar in fiecare zi nu ma pot abtine sa nu fac putina "pregatire" cu Robert la germana - conversatii scurte, un cantecel, o poveste sau o poezie si chiar ii place.
Mai nou, in landul nostru, cu un an inainte de scoala - deci la 5 ani- copiii straini vor fi testati la germana si, daca nu trec testul, sunt obligati in ultimul an de gradi sa faca o ora de germana pe zi. Daca nici dupa asta nu vorbesc suficient de bine, nu-s primiti la scoli obisnuite in clasa I, ci in clase speciale.
Acuma, sincer, griji nu-mi fac - cred ca mergand zi de zi la gradi are timp destul in doi ani sa invete germana, am mai auzit de copii care in 6 luni sau chiar mai putin deja nu mai aveau probleme de comunicare. S-au descurcat nu numai copii bilingvi, ci si trilingvi, asa ca am incredere ca si al meu o sa reuseasca.
Cristina,
mama lui
sinzi_ana spune:
Engleza o aude de peste tot, de la desene animate, de la jocurile pe tv, de la playground...asa ca nici eu nu imi fac probleme...plus ca mai rupe si el putin...
Eu cred ca intelege si destul de mult...pentru ca e in stare sa imi povesteasca un desen animat...(f pe scurt evident)
Problema la gradi nu cred ca e limba, cred ca e despartirea de mama......si are niste lacrimi de crocodil!!!! Mi se cam inmoaie inima...hihi...dar il gasesc vesel si in forma!! Asa ca ma motiveaza sa il duc si a doua zi...
Sinzi, Radusi David
David
redi spune:
Imi pare bine ca baietelul tau sta acum la gradinita , singur .Totusi eu ii urmaresc la al meu si reactiile pe care le are dupa amiaza , cand e acasa .Deocamdata nu are totala incredere ca voi veni sa-l iau in fiecare zi si imi spune sa nu uit sa vin .Pentru programul de dupa masa am sa-i las si eu perina lui preferata , poate se va simti mai linistit asa dar suzeta sau biberon nu se poate , in Franta nu le dau voie cu ele la gradi.
Vad ca asa cu timpul si venirea caldurii pe afara e mai bine si la gradinita.
Nu iti face griji pentru limba , sunt sigura ca copiii astia care sunt nevoiti sa vorbeasca doua sau trei limbi , reusesc de minune si nici macar nu au accent.Pot sa zic chiar ca mai tare ma tem ca nu invata corect romaneste din cauza lui "R" frantuzesc ,deocamdata nu spune r in cuvinte romanesti ci are accentul francez.
Sa-mi spune-ti si mie , cand ve-ti sti , daca programele pe care le au la gradinitele straine vi se par mai bune decat cele romanesti.Ma refer la activitatile pe care le fac intre doi si trei ani.Mai mult nu stiu nici eu ,dar anul trecut eram innebunita ca nu gaseam poezii si cantecele romanesti potrivite ,asa am si descoperit DC .
Pe curand si sanatate la toti !
Cristina_C spune:
Deci sta si al tau singur! Super! Al meu e deja in a doua saptamana si acum programul e de 3 ore, in prima saptamana a fost de doua. El e singurul copil nou de acolo si e si printre cei mai mici din grupa - cei care au inceput din septembrie sau au mai venit pe parcurs au toti peste 3 ani jumatate. In grupa sunt 25 de copii intre 3 si 6 ani, nu e ca in Romania cu grupa mica, mijlocie si mare. Am noroc ca educatoarea, care-i foarte tanara are multa rabdare cu el, il ajuta la imbracat si n-are nici o pretentie absurda. Robert mi-a spus ca-i place de Gabi - educatoarea, deci e OK.
La cum aratau lucrurile in iarna, cand am incercat prima data, eu sunt multumita. Chiar daca se mai intampla sa fie dimineata somnoros si sa n-aiba chef de gradinita, totusi se poate discuta cu el si accepta sa mearga si sa ramana, de vreo doua ori a plans pe drum, dar la poarta gradinitei si inauntru n-a mai avut nici o problema.
Intre activitatile de aici si cele de la gradinita din Ro e prea devreme sa fac o comparatie si, oricum, eu imi doresc deocamdata sa fie el fericit si sa-i placa sa-si petreaca timpul acolo, indiferent ce-ar face. Mai tarziu o sa mai vedem.
Cristina,
mama lui