Acte necesare dosar Amzei-pentru Buc. si Ilfov
Raspunsuri - Pagina 2
cris1511 spune:
Nu stiu ce sa mai fac.Contabila de la serviciu nu prea are chef sa imi depuna dosarul.Imi zicea ca trebuie sa il depun eu, ca doar daca sunt in maternitate, nu in CIC, e obligatia lor.
Eu ca sa ii fortez un pic mana am pus pe fax copie de pe CI, livret de familie, certificat de nastere si o sa ii trimit si adeverinta de la sot ca nu e el in CIC.Cererea de deschidere a CIC o are.
In conditiile astea ar mai avea nevoie de ceva de la mine? Ce e cu Anexa 1? Asta nu se depune la sector?
Eu am inteles ca lunar eu o sa depun la Dir de asist din sectorul de domiciliu doar o adeverinta de la angajator ca nu am inceput serviciul(si a fost sotul sa ia formularele, dar le vad diseara).
Poate
laura radulescu spune:
Amna, Anexa 1 se depune si in dosarul din Amzei, se depune si la dgaspc.
Corianai, cei din Amzei cer mai multe acte decat cele prevazute in norme. Sunt scrise la etajul 1, lipite pe pereti.
Criss, eu am fost ieri cu dosarul in Amzei si am avut nevoie de exact actele pe care le-am enumerat.
Aissa, declaratia tatalui de care am scris nu este cea de la pagina 6 din anexa 1 ci este cea depusa la firma odata cu cererea de acordare a cic. Si declaratia mamei la fel. Practic sunt 2 declaratii ale tatalui, dar facute in momente diferite : la intrarea mamei in cic si la depunerea dosarului. De ce e asa? Ei stiu! Din pacate, noi doar ne conformam. Sau poate sunt eu proasta? Ok?
aissa spune:
Am inteles. Eu nu le-am avut in dosar, de fapt nici nu imi amintesc sa fi dat sotul declaratie, stiu ca se cerea adeverinta de la serviciu cum ca nu beneficiaza de CIC. Nu mi-a zis nimic tipa de ele cand a verificat dosarul, sper sa fie ok pana la urma.
Ma rog, am inteles acum la ce referi!
Nu am vrut decat sa vorbim clar ca daca aruncam doar asa : "ce spui tu induce lumea in eroare" chiar ca nu mai stie lumea ce sa inteleaga.
Cristina si
Ale (30.09.2004)
laura radulescu spune:
Aissa, sa-i ia ....cu dosarele lor! E posibil ca maine sa ceara alte acte! Bine ca am rezolvat! Astazi o prietena a stat 4 ore.
LiaMia spune:
Laura, maine trebuie sa ma duc la angajator cu anexa 1, si cele dua declaratii pe propria raspundere a mea si a sotului. te rog sa ma lamuresti si pe mine cu urmatoarele:
- cum trec codul IBAN pe anexa
- la II.A trec copilul, la II.B tre sa-l trec din nou?
- la C, eu fiind in cic din 6 dec 05, trec si prima optiune si ultima?
- cum formulez declaratia pe propria raspundere pe care trebuia s-o fi depus odata cu cererea de intrare in cic, la societate? (trebuie s-o antedatez ca habar nu am avut ca trebuia depusa...)
merci,
lia
laura radulescu spune:
LiaMia
- codul IBAN scrie-l deasupra casutelor existente; dar inca nu se vireaza banii in conturi, vin prin mandat postal cel putin 2 luni de aici incolo(asa au zis la tv)
- la II A treci copilul pentru care soliciti indemnizatia, iar la II B numai daca mai ai alt copil in intretinere
- la C trece ultima optiune
Declaratiile pe proprie raspundere suna asa :
De la tine :
Subsemnata......, domiciliata in....., posesoare a ci.......,CNP, angajata a sc....................., declar pe propria raspundere ca nu realizes alte venituri.(dateaz-o cu aceeasi data care este pe cererea de intrare in cic)
Apoi de la sotul tau:
Subsemnatul....domiciliat......, CI........., declar pe proprie raspundere ca nu primesc indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
Sper sa-ti fie de folos.
ioanailincam spune:
Rasturnare de situatie! Azi am fost sa depun eu propriul dosar pentru stimulent la AMzei si dupa 4 ore de coada, cand am ajuns la ghiseu mi-au zis senini ca nu se mai depune la ei, ci la primarie
. Asta in cond. in care cu un sfert de ora trecuse directorul si il intrebasem daca iau dosare de stimulent si mi-a confirmat. Asa ca l-am adus frumos de manuta sa le dea peste bot la functionari si asa mi-au luat dosarul - ma rog, mai am de depus maine o hartoaga. Dar nu garantez ca maine le mai primesc acolo.
Deci iata ce am depus ca de ieri pana azi s-a simplificat:
- anexa 1, care contine si decalaratia sotului,
- copie de pe CI, livret de failie si certif nastere, certificate cf cu originalul de angajator,
- o adeverinta de la angajator (nu e tipizata, deci nu cea din norme) care atesta stagiul de cotizare (dexi X este angajata la firma din data de ...) si ca nu beneficiaza in prezent de indemnizatie de CIC - eu pe asta nu am avut-o.
Si atat, nici o alta declaratie de la tata, alte doc privind intrarea/iesirea din CIC etc.
Daca mai aflu ceva cand ma duc sa completez dosarul va spun.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
laura radulescu spune:
Ioana, ar trebui sa deschizi tu un subiect separat cu actele necesare pentru stimulent. Sigur va fi de ajutor. Ca noi aici am vorbit doar despre dosarul pentru cic si actele sunt tot aceleasi( a fost colega mea ieri si tot pe alea le-au cerut). Sa nu se inteleaga gresit.
LiaMia spune:
multumesc de raspuns, laura!
am fost ieri la firma sa o 'sprijin moral' pe doamna de la RU, care nu avea nici un chef de mine si in nici un caz de stat la coada in amzei.sper sa-mi depuna si mie dosarul inainte de expirarea termenului.
mai am o nelamurire: la 'Va rog sa-mi aprobati acordarea:
- indemnizatiei pt.cresterea copilului
- alocatiei de stat pentru copii
- stimulentului pentru cresterea copilului'
eu am bifat primele doua. e corect?
astazi as vrea sa ajung pe olari, la protectia copilului pe sectorul 2, ca sa depun anexa 1. stiti cumva ce documente mai solicita ei inafara de aceasta anexa? a mai depus cineva acolo?
va multumesc,
liamia
laura radulescu spune:
Lia, trebuia bifat numai la indemnizatie. Pentru alocatie cred ca deja ai depus cererea imediat dupa ce ai nascut. Zi-i si tu colegei tale sa dea cu pasta alba.
Am inteles de la fete ca pentru sect. 2 trebuie anexa 1 si sa ai actele la tine eventual in original sa le verifice.(ci/bi mama si tata si certificatul copilului).