Acte necesare dosar Amzei-pentru Buc. si Ilfov
Raspunsuri - Pagina 3
LiaMia spune:
multumesc mult, laura
tocmai m-am intors de la olari. ai dreptate, trebuia bifat numai la indemnizatie. alte corecturi pe care mi le-a facut functionara de acolo (poate mai ajuta pe cineva...) :
- se trece salariata la punctul C (in cazul in care erati deja in cic), fara sa se bifeze si ultima optiune, aceea cu beneficiar al indemnizatiei cf.OUG148
- in titlu se taie 'stimulent' si se lasa doar indemnizatie si alocatie
precizari:
- nu mi-a cerut nici un alt fel de copii de pe documente, doar anexa 1 a verificat-o daca a fost completata la rubricile respective.
- a zis ca nu vom primi banii deocamdata decat prin posta.
- mi-a precizat ca lunar va trebui sa depunem la directiile de care suntem cel mai aproape cu domiciliul o declaratie pe propria raspundere (era pe usa modelul afisat) ca nu obtinem venituri impozabile SAU o adeverinta de la angajator in acelasi scop.
lia
joy04 spune:
OF fetelor, o iau razna...
Eu vroiam sa stiu cine trebuie exact sa-mi depuna dosarul...si ce naiba trebuie sa contina.
Am sunat in AMZEI si-mi zisera ca angajatorul trebuie sa se ocupe, mi-a zis numai ce tebuie eu sa depun:
- cerere tip
- declaratie
- copii certificat nastere copil si buletin si sa fie si in original, pt certificare.
Credeam ca astea le voi depune EU la primarie......
Pentru restul dosarului, mi-a zis sa-i spun angajatorului sa intre la WWW.DDFSSBUC.ORG sau sa caute normele si sa se uite pe ele....
Eu ar trebui sa intru de azi in CIC, astazi fiind a 43-zi de la nastere.
Stiti pana cand se depun actele astea???
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
laura radulescu spune:
Joy, in Amzei depun dosarele doar mamele aflate in cic din anii precedenti. Tu trebuie sa-ti depui dosarul la directia pentru protectia copilului de care apartii(acolo unde ai depus actele pentru alocatie). Si trebuie sa le depui tu, nu angajatorul. Actele sunt aceleasi ca pentru Amzei, doar ca pe declaratiile pe proprie raspundere nu se scrie copie conform cu originalul. Cel mai bine ar fi sa te informezi la fata locului. Daca vrei sa iei banii cat mai repede( adica pe la sf. lui februarie), grabeste-te.
joy04 spune:
Laura, am sunat ladirectia de asistenta si protectie copil, acolo unde am depus actele pt alocatie si mi-a spus ca la ei nu depun decat declaratia ca nu realizez venituri suplimentare.....
Ca au ei acolo ceva tip....sau nu ...o sa-l trimit pe sot saptamana viitoare.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
laura radulescu spune:
Joy, eu insist. Daca intri anul acesta in cic dosarul se depune la serviciul alocatii din primarie. Scrie in ordonanta. Pe site-ul ddfssbuc.org au dat si adresele :
http://www.ddfssbuc.org/formulare/Adrese_primarii_mame.pdf
In ce sector ai domiciliul?
joy04 spune:
LAURA, te rog, daca stii exact articolul din ordonanta, zi-mi si mie.
In sectorul 4 stau si astazi am sunat acolo, crede-ma.
Tipul de acolo, mi-a zis ca inca nu stie ce trebuie sa depun, declaratie pe propria raspundere, sau adeverinta de la servici.
Si cand am sunat in AMZEI, tipa mi-z zis ca dosarul il depune firma si i-am precizat ca anul asta intru in CIC !!!!!!
Habar nu au de capul lor.....!!!!!!!!!
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
laura radulescu spune:
Joy, capitolul 5 din norme.
Este posibil ca primaria sa nu fi inceput primirea dosarelor. La sect.3 stiu ca incep primirea lor din 16.01.06 si nici nei nu stiau nimic zilele trecute.
joy04 spune:
Mercic Laura. O sa sun astazi; ma gandisem si eu ca nu primesc inca....
Chestia e ca acum sunt suparata ca eu am intrerupere in stagiu de cotizare si unii spun un lucru, altii spun altceva. Mai concret: am lucrat pana la 15.12.2004, mi-am dat demisia - trebuia cu 16 sa ma angajez in alta parte dar acolo mi-au facut formele din 04.01.2005 si am lucrat pana cand am intrat in prenatal.
D-na Muga a spus ca fractiunile de luna sunt considerate luna intreaga - art 4 alineatul 3 din norme - am sunat in Amzai o doamna acolomi-a zis acelasi lucru iar astazi am sunat sa intreb de adeverinta si-mi zise altcineva ca nu ma incadrez ca fractiunile de luna sunt considerate luna intraga doar daca am avut medical sau am cotizat la casa de pensii
. Pai aia-i continuitate, nu???
Nici nu as mai depune dosarul ca daca dau peste cineva care considera la fel, mi-l respinge.....
Nici nu stiu ce sa fac....macar daca stau in post natal pe ianuarie mai iau niste bani. Asa...sa depun dosarul sa-l respinga, raman fara nimic 2 saptamani..
.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
joy04 spune:
Laura, m-am lmurit si o sa lamuresc ssi lumea pe la mine pe la servici, multumesc.
Am sunat la cabinetul d-nei MUGA si mi s-a recomandat sa nu-mi depun inca dosarul de CIC, pt ca am nascut in 2005 si nu intru pe O.U. 148 ca aceasta se refera la copii nascuti in 2006 !!!!
Si ca se lucreaza la indreptarea problemei si va aparea o noua lege, probabil o data cu cea care va reglementa si problema celor care au stagiu de numai 10 luni.
asta este ROMANIA.
pupici tuturor
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
Christel spune:
Se cere la dosar si extras de cont de la banca?
Am inteles ca in primele doua luni nu s-ar da banii decat prin mandat, dar pentru in continuare, trebuie sau nu la dosar si extras?