Copilasi martie-aprilie 2004 (74)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Laura, imi pare rau ca Daria e bolnavioara. Sper sa-i treaca repede. Pupa-i obrajorii bucalati.

Ela, pupam si nasucul inghetat al Cristinei, ca prea frumos spune. :) Si fiica-mea a inceput sa lege propozitii si le zice amestecate in 3 limbi. Azi o laud ca a zis una in engleza, fara sa "bage" din nici-o alta limba: "mama, look ball!" a zis ea aratandu-mi o minge care nu era la locul potrivit. :)
Ai vazut mesajul meu in care te intrebam cate ceva despre Viena?

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Laura - sper ca Daria e bine si nu a mai varsat. Ampicilina i-ai dat-o la sfatul medicului? Eu as zice sa vorbesti cu medicul vostru, sa va recomande si niste analize, macar o coprocultura. Ai grija sa o hidratezi la maxim si verifica-i temperatura. Of, iti spun toate astea ca suntem patiti, nici nu vreau sa-mi amintesc. Multa sanatate si sper ca Daria sa fie deja bine!
Daniela - bine ca m-ai tras de neuron, ca o luase razna si uitase de Viena Daaaa, eu zic ca e in continuare un oras frumos, cel putin eu ma simt foarte bine acolo. Imi plac mult cafenelele lor - am intrat in centru, dar si intr-una din cartierul universitar f draguta, in alta care s-a deschis in interiorul magazinului C&A de pe MariaHilferStrasse, in Starbucks-uri...
Fiindca era decembrie, orasul era deja gatit pentru Craciun, in toate pietele erau casute cu punsch, globulete, castane coapte, carnati, globulete, jucarii, lumanari parfumate etc. Dar indiferent de anotimp, imi place ca mereu are loc cate un eveniment, de fiecare data se organizeaza cate ceva prin piata primariei ori pun cate un ecran mare in fata operei si vezi in direct concertul dinauntru (n-am sa uit intr-o toamna, cand am prins asa ceva, cu cata emotie am stat pe scarile operei si am urmarit Rapsodia Romana de George Enescu - si toti de acolo ascultau fermecati si unii chiar dansau!). Mancarea e buna peste tot, noi faceam ce faceam si tot cate un schnitzel vienez sau un cordonbleu luam Inghetata de la Zannoni sau un tiramisu adevarat... Mai intreaba-ma si-ti mai povestesc!
Pe fii-mea am reusit sa o conving cu caciula, nu am reusit cu manusile. Dupa parerea ei, alea trebuie sa stea in buzunarul de la hainuta. E grozav ca Lara va sti 3 limbi straine! Cum procedati ca sa o invatati?
Kata - stai linistita, ca nici Cristina nu pare sa inteleaga sensul cuvantului "NU". Are si ea pasiune pentru cotrobait si scos orice e bagat intr-o cutie sau ambalaj. Si sa o vezi cum arunca in stanga si in dreapta lucrurile care o "incurca"
Fii-mea a dormit mereu singura, in camera ei, din prima zi in care am adus-o de la maternitate. Cum spuneam, de curand a apucat-o dragostea nebuna pentru noi si vrea sa stam cu ea ori vrea sa vina in patul nostru. Vorbeam aseara cu tati ca poate e cazul sa ii scoatem patutul (tarcul, ma rog) si sa ii facem un pat adevarat. De laptic noaptea noi am scapat, sper sa nu o apuce iar.
Am auzit la radio ca urma ca dom' presedinte sa mearga sa joace hora unirii la Focsani - imi inchipui ce a fost acolo! Avem oras important, domnule!
Soleil - ce ma bucur ca mai avem vesti de la voi! Cred ca Tiana este o dulceata! Am intrat la stapan cu astia mici ai nostri, vrem-nu vrem, ne jucam, latram, mieunam, facem "avon motol" (adica avion cu motor, adica sa o iau pe sus si sa o invartesc - asta la nesfarsit, daca s-ar putea), dansam "anelu a gioc, noloc..." (alunelu hai la joc, sa ne fie cu noroc, v-ati prins voi )
Andreea - ce frumosi sunteti in 3! Chiar ca a crescut Alexandru, asa un baiat mare si frumos!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ela sorry o adormeam pe Daria. Iti multumesc pt sfaturi. Ne-a recomandat o coprocultura, dar n-am reusit azi noapte sa-i recoltez o proba , era absorbit de pampers tot. Din pacate cam asa de "grea" e diareea . De azi dimineata nu a mai facut si am reusit s-o pacalesc cu un biberon de mucilagiu de orez si o feliuta de paine prajita.
Din fericire nu a refuzat sa bea lichide,..doar mancarea.
Azi noapte a facut 39.5 , dar pt ca nu am vrut sa ajung la spital, i-am facut 1/2 algocalmin injectabil , nurofen si in 30 min i-a scazut.
Apoi au urmat trei scaune ( in vreo 6 ore) super lichide. Suntem deja la a 4a ampicilina ( acum la 1 ) .
Va puteti inchipui ca acest copil nu plange la injectie ? Marie putin , o cearta pe sora mea ( ea ii face injectiile ), cand termina arunca o privire urata seringii, dar nu ii apare o lacrima....
Da semne de trezire.
Va pup. Vb mai tarziu !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Laura - pare a fi o enterocolita. Obligatoriu coprocultura si regim. Cristinei i-au facut gentamicina atunci. Fara carnita, iaurt, fructe (banana se poate) - merge orez, branza de vaci, morcovi fierti (nu cartof) si abia dupa ce-si mai revine reincepi cu carnita. Sa ne tii la curent!

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Laura, si eu am patit-o cu Tiana in iarna trecuta - voma, diaree puternica, febra... .
Noua ne-a dat atunci doctora ERCEFURYL. Dar pentru ca nu ceda diareea deloc, dupa a treia zi i-am dat IMODIUM (tot la indicatia pediatrei). I-am dat 1 capsula astfel: scos praful din capsula, impartit in jumatate (parca eram traficant de droguri! ) si dat jumate seara si jumate dimineata (la 12 ore) in putina apa. Dupa acea capsula de Imodium i-a trecut diareea, dar am continuat tratamentul cu ERCEFURYL cele 10 (parca) zile prescrise.
In primele zile regim: mucilagiu de orez, morcov fiert, orez fiert, banana oparita sau mar copt in cuptor. Si lapte fara lactoza (pe atunci, Tiana era pe lapte praf). Incet-incet am trecut la regim normal de masa.
Foarte importanta a fost hidratarea - ceai, apa, cate putin lapte... Totul in cantitati mici si dese. Si, cel mai important, RECI. La temperatura camerei. Orice chestie cat de cat calduta (lichid, mancare) ii declansa reflexul de voma.

Multa sanatate!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Multumesc din suflet pt sfaturi. Din pacate iar a vomat, dar inclin sa cred ca din cauza cantitatii prea mari, a baut aproape 3/4 dintr-un biberon....Acum doarme din nou
Eu nu am reusit s-o fac sa manance orez fiert. Voi cum ati facut ?

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Eu ii faceam pasta din orez si o amestecam in laptele (fara lactoza) pe care il bea. Sau cu morcovul fiert. Nu s-a omorat nici Cristina, dar de foame l-a acceptat.
Vezi ca trebuie sa ii dai lichide putin cate putin. Daca varsa rau, chiar cu lingurita.

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Offff, saracuta!

Laura, nu-i mai da atata sa bea sau sa manance dintr-o data pentru ca stomacelul ei e dat peste cap.
Eu ii dadeam maxim 50 ml de lapte o data (in prima zi ii dadeam cam 30 ml, dar bine, era si mult mai mica acum 1 an...). Ii mai dadeam dupa o ora daca totul era ok. Foarte putin si des.

Orezul i l-am fiert bine cu mult morcov dat pe razatoare, le fierbeam impreuna. Ii puneam sare, un strop de frunza de patrunjel tocata bine... ma rog. Adica - orez, orez, da' sa aiba si el un gust .
Eu recunosc ca am noroc cu Tiana cu orezul, pe asta la orice ora o intrebi ce vrea sa manance ea zice "pilaf" . Dar asta e mai nou. La 9 luni era oricum mofturoasa la orice.
Manca si ea cum putea, daca accepta 3 lingurite de mancare pe care sa le si tina in burtica, eu eram fericita...
Iar din a 3-a zi ii faceam chiar pilaf, cu carnita fiarta de pui, etc. si ii dadeam sa pape numai orezul, fara carne.

Si insist, ca sunt patita: incearca sa-i dai numai la temperaturi de 20-22 de grade (temp camerei). Nimic incalzit.

Pupici pufosi!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Laura, ma doare sufletul cand citesc cat de bolnavioara e Daria... scumpa de ea. Va doresc sa se faca bine repede, repede, sa fie iar Daria cea vesela si vorbareata. Sa ne tii la curent. Eu sfaturi nu mai am ce sa-ti dau, ca vadca fetele ti-au spus cam tot ce stiam si eu ca se faca in asemenea cazuri. As adauga o singura chestie; sa nu ii dai nimic indulcit (dar asta cred ca stii si tu).

Ela, pupici la Cristina cea dulce, care canta si ii e dor de parinti noaptea.

Kata, si noi bem o sticla pe noapte. Nu vreau sa le-o scot, ca si-asa mananca rau, ma gandesc ca mai bag niste calorii in ei si cu sticla aia de noapte... ce sa fac...

Daniela, da ne-am hotarat. Mergem amandoi!! Ura!! Abia astept! Mi-e un dor de Europa.... hmmmmm

Soleil, bine ai revenit. Te mai asteptam.

Andrea, vazut pozele cu familai fericita si baietelul frumos!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Soleil, ma bucur ca ai revenit. Mai spune-ne ce mai face Tiana? Merge la gradinita sau sta acasa cu vreo bunica sau bona? Stiu ca tu ai inceput serviciul demult.

Laura, cu toate sfaturile date de fete sper sa-si revina Daria cat mai repede.

Ela, multumesc, te mai intreb despre Viena, ca mai avem pana plecam. :) Am cumparat biletele deja si probabil ca de la Belgrad vom merge cu masina pana la Viena. Vestea proasta este ca nu putem veni si in Romania acum. Probabil ca o sa vin numai eu cu Lara in vara, sau o sa ii aduc pe ai mei aici la noi. Asa mi-a parut rau ca n-am gasit nici-o combinatie posibila asa incat sa includ si Romania in traseu. Variante ar fi fost dar erau prea scumpe. Cu banii pe care i-as fi dat acum pot sa fac alta data un drum de SUA-Romania dus-intors.
Cat despre limbile straine, se pare ca Lara n-are nici-o problema cu ele. Vad ca le preia pe toate 3 "din mers". :) Eu ii vorbesc numai romaneste si sotul meu ii vorbeste in serbo-croata si in engleza uneori. Eu si sotul meu vorbim engleza intre noi.
De exemplu cand Lara vrea apa vine la mine si zice "mama-apa-voda" iar cand o intreb "cum zice mama?" imi raspunde: "apa!" si apoi o intreb "cum zice tata?" si imi raspunde: "voda!". La fel si cu alte cuvinte: stie cum 'le zice' mama si cum 'le zice' tata, fara probleme. Curios e faptul ca isi insuseste ambele limbi in aceeasi masura desi cu mine sta toata ziua si vorbim numai romaneste...
Cu engleza se intampla asa: uneori o mai intreb cum se zice in engleza la...? Si imi raspunde corect. Dar nu fac din asta o regula. Oricum e expusa peste tot limbii engleze. Apoi, cand vorbesc cu sotul meu ea e intotdeauna prezenta si desi nu pare sa ne asculte tot timpul, mai completeaza si ea de pe margine, dandu-ne de inteles ca stie despre ce se vorbeste si in engleza. In orice caz, pana acum nu pare a fi nici-o bataie de cap nici pentru Lara si nici pentru noi. Pur si simplu vorbim cu ea in toate limbile si vedem noi ce va iesi din asta pana la urma. :)

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput