Copilasi martie-aprilie 2004 (74)
Raspunsuri - Pagina 5
Ela76 spune:
Buna dimineata!
Laura, acusica ma apuc si eu de cafea. Sper ca ti-a placut cafeaua mea de ieri
, chiar a iesit foarte buna. Ce frumos ca va intalniti asa multe mamici. Asteptam sa te vedem din nou in poze.
Pe la noi vad ca a plouat, sper sa nu inghete, ca patinaj artistic vom face pe strada.
Nedda ce-o mai face? Simo, tu ce mai stii de ea?
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
katalina spune:
'Neata!
Si la noi ninge superb, am scos deja saniuta la usa, dar nu stiu ce-i cu fi-miu mic, doarme si-acum.
Vestea rea e ca cel mare Cata a racit bine de tot si mai si tuseste,sper sa nu se transmita mai departe.
Simo, am o mare slabiciune pentru copiii blonzi cu ochi albastri,ai niste copii superbi, frumosi si dulci,sa-ti traiasca, si tu esti taaaare draguta.
.Multumesc pentru urare.Maie mult de lucru la casa, dar in august trebuie sa ne mutam.
Ela, si Cristina a crescut foarte mult, are un par superb, eo frumoasa(ca si mama ei).Casuta e pe linga muzeul de istorie.
Adina, multumim de vesti.si te rog sa-i transmiti Laviniei ca ,cuscrei ii este tare dor de ea si de Hanna....
Aveam de gind sa mergem la Bucuresti simbata ,dar se pare ca zapada mi-a stricat planurile.(tre' sa fac cumparaturile pt. botezuri).
Am fugit, trebuie sa apara scolarul acasa!
Mi-e dor de RAYU si DANIELA!!!
Catalina,
ROBERT si
CATALIN
Ela76 spune:
Kata - frumoasa zona pt casa! deci la vara venim la voi in vizita la curte
Nu mi-ai zis la ce gradinita te gandesti sa-l dai pe Roby.
Mariana - mai povesteste-ne de intalnirile de grup ale copiilor, ce ati facut, daca se joaca unii cu altii, poze etc.
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Ela ai povestit tu acum cateva zile de Cristinuca, ce frumos canta ea Podul de piatra. Plina de elan m-am dus si eu acasa s-o invat pe Daria acest cantec. Cand colo surpriza, iubita mea copila deja il stia. Se ocupase dadaca ! Stie toate cuvintele ( daca "uit" eu unul ea imediat il repeta), dar singura singurica nu-l spune. De fapt, deocamdata cam asa se intampla cu toate poeziile si cantecele .
Povestile le spune singura, isi ia o carte si in timp ce da paginile spune si povestea: Capa pa-pa papi paude, pune tei ie nu nu uca lupu papa, lupu inta papa ie maie , cauta ie mic oba, .... Adica in traducere : Capra pleca dupa mancare in padure si le spune celor trei iezi sa nu deschida usa ca vine lupul si ii mananca, intra lupul si il mananca pe iedul cel mare si il cauta pe iedul mic care este ascuns in soba.
In rest se joaca foarte frumos si mult mai mult timp singura. I-a adus soacramea o tabla magnetica si tot face multimi . Avem figurine magnetice si le grupeaza : baiei cu baiei ( baietei cu baitei ) tite cu tite ( fetite cu fetite ) si tot asa.
Ii place foarte mult sa scrie, acum i-am cumparat creioane colorate si urmeaza sa invatam sa coloram in contur.
Dar cum eu stau din ce in ce mai mult la munca se vor ocupa dadaca si mama de educatia ei ! 

Chiar asa Mariana pe unde umbli ?

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
SimoV spune:
Kata, multumim, multumim...
Vrem si noi poze noi cu baieteii tai! 
Daniela, si mie mi-e dor de tine. Totul OK? 
Mariana, hai la apel! 
Laura, pupam fetita cuminte si desteapta si vorbareata! Distractie placuta deseara. 
Adyna, multumim de urarile de la Lavinia. Spune-i te rog ca ne e dor de povestile ei!
Na, ca v-am pupat pe toate si pe toti! Si va astept!
Ela76 spune:
Laura - sunt uimitori copiii nostri, cate stiu ei de fapt! Vai, ce dragalasa trebuie sa fie Daria cum povesteste ea! Imi place de bona ta, se pare ca se ocupa frumos de ea.
Si Cristina face "Upuu, maaaaaleee", cand vede poza cu lupul ascultand la usa. Si zice "Auzi? N-auzi??". Mai nou are pasiune pentru cantecelul cu "Bate vantul frunzele", ca da din maini si face ce zice (bate vantul, randunica pe sus zboara, se-nvartesc moristile, tata trage la rindea, bate din palme etc.) - de la gradinita, probabil. Iar din cartea cu Scufita Rosie o intereseaza doar bunicuta
.
Intrebare: Voi aveti scandal cand ii spalati pe cap? Ca a mea urla ca din gura de sarpe si cum are parul lungut, trebuie sa o clatesc bine - unul o tine zdravan sa nu sara din cada si celalalt o clateste cat poate de repede si de bine. Aseara incalecase marginea cazii, in disperarea ei. Cred ca ne stie tot blocul cand o spalam pe cap 
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Ela nici Daria nu reactioneaza bine la clatire mai ales. E drept ca noi avand parul scurt din doua pahare ( ca sa -mi fie mai usor folosesc un pahar de plastic , dusul nu-l suporta ) am terminat. Chiar si asa tot se ridica in picioare...de excaladat inca nu si-a dat seama cum ! ![]()
Daria e atat de incantata de lup ( daca o intreb ce poveste vrea sa-i citesc : " cu upu " e raspunsul invariabil ) ca a trebuit sa-i cumparam unul de plus ca sa-si ostoiasca dorul de el sau ma rog ...il mai si bate ...da' putin ( in fiecare zi ) ![]()

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
Nedda spune:
Dragele mele, profit de faptul ca Lara inca doarme si va scriu in fuga mare cateva cuvinte, macar sa va salut. Simo, Ela, Kata si celelalte fete care ati intrebat de mine, va pup si va zic ca suntem bine. Si mie imi e dor de voi si acum n-am reusit sa citesc decat ultimele pagini ale subiectului si sa vad ce mai faceti.
Trebuie sa ma plang acum: nu mai am timp de computer. Nu ma mai lasa Lara sa il ating decat daca ii desenez tot felul de pesti sau animale sau numai daca ne jucam diverse joculete sau ii arat poze.
Altfel, nici vorba de computer, nici macar pentru 5 minute. Zilele acestea am si avut noroc de o vreme superba si am stat mai mult pe-afara cu bicicleta si deci timpul pentru computer a fost si mai putin.
Dar sa va zic ce ma tine cel mai mult ocupata acum: intr-o saptamana plecam in Florida. Yeiiii! Am cumparat biletele deja. Ne ducem la Disney World. N-am facut prea multe planuri dar important e ca ne ducem.
Apoi, deja facem alte planuri de calatorie pentru Europa. La sfarsitul lui martie mergem la Viena si apoi pe traseul nostru obinuit, sa ne vizitam familiile sotului si pe a mea. sotul meu are vacanta de primavara doar de doua saptamani, deci el trebuie sa se intoarca la lucru repede, dar eu si Lara as vrea sa petrecem ceva mai mult timp in Romania. Si acum caut tot felul de combinatii ca sa gasesc bilete de avion mai ieftine. Trebuie sa zburam de aici la Viena sau Belgrad si apoi eu vreau sa am intoarcerea spre SUA de la Bucuresti. Asa ca asta ma tine ocupata cand Lara doarme.
Dar, destul despre noi! Va mai povestesc eu ce-o sa facem pe masura ce concretizam planurile.
Acum, despre voi:
Simo, m-am topit cand am vazut pozele Miei si ale lui Lucas!! Amandoi sunt atat de frumosi!! Si pozele in care sunteti toti 4 sunt reusite. Sunteti o familie tare frumoasa.
Apropo, si eu am surprins-o pe Lara in poze butonand la laptop! Zambesc cand ma uit ca si Mia are aceleasi preocupari.
Si ca sa nu uit, am vazut ca ai povestit cu ceva pagini in urma cum mananca Mia! Exact la fel face si Lara!! Dupa ce ca mananca putin, nici nu combina nici-un fel de mancare. Nu mai zic de mancarea gatita, nici nu vrea sa o guste. Si am ajuns la concluzia ca stie foarte bine ce ii place sa manance. De pacaleala sau de ascuns ceva ce nu ii place prin mancarea care ii place nici nu poate fi vorba.
Acum are 4 chestii pe care inca le mananca fara sa fie combinate intre ele ci doar separat: brocoli (fiert simplu cu putina sare), ou (scrambled dar fara ulei), supa cu galuste (dar galustele trebuie sa fie tari ca piatra!:) si cream-cheese cu cheerios (lipiti cate doi). Poftim meniu la fiica-mea!!:)) Nimic altceva nu gusta. Poate cate o grisina absolut accidental si fructe (numai mere, piersici sau capsuni -- de banane nici sa n-auda, de exemplu).
Dar ieri, am avut o mica victorie: a gustat niste cus-cus pe care l-am combinat putin cu un sos de ciuperci. Am pregatit sosul si l-am pus pe farfurie langa cus-cus si ca din greseala am luat din amandoua in ligura si i-am dat sa guste. N-a zis nu, dar nici nu s-a omorat. A mancat vreo 3-4 varfuri de lingurita si gata! Eh, dar eu o consider o mica victorie fiindca fata de alte experiente... :))
Ela, pup buclisoarele dulci ale Cristinei!! E atat de scumpa si frumoasa!! Si ce ma bucur sa aud ca ii place la gradinita.
Sa stii ca si Lara face putin scandal cand o spal pe cap dar am invatat-o sa inchida ochii si sa tina mainile la ochi pana o clatesc. Acum imi ia mana mea si o pune la ochisorii ei si o tine strans cu mainile ei. Parca asa nu mai comenteaza mult. In schimb, a descoperit ca e foarte interesant sa plimbe singura periuta de dinti prin gura (peste tot numai pe dinti nu!:) si nu ma mai lasa s-o spal eu. Trebuie sa duc munca de lamurire cu ea si sa-i fac demonstratii despre cum ma spal eu pe dinti ca sa frece si ea cu sarg la dintisorii ei. :)
Of, of! Si vad ca de-acum incepe sa creada ca poate sa-si schimbe singura si scutecul!:))
Kata, ma bucur ca ai revenit! Felicitari pentru casa si sa fiti fericiti! E o mare realizare sa o construiti voi si imi imaginez cat efort presupune.
Succes si tie la intoarcerea la serviciu! Deci anul acesta se intrevede plin pentru tine, cu multe schimbari.
Laura, imi imaginez pe Daria spunand povestea cu capra cu trei iezi!!:) Bine ca ai si tradus-o ca altfel nu intelegeam mare lucru. Si nu e de mirare. Ma uit la noi: eu inteleg tot ce spune Lara (sau aproape tot!:) dar sotul meu are nevoie de traducere de multe ori, mai ales la cuvintele noi.
Alona, nu-mi vine sa cred ca trebuie sa asteptati atat de mult ca s-o primeasca pe Thea la gradinita. E gradinita de stat sau particulara? Si de ce se asteapta atat de mult? Numarul de gradinite nu este suficient pentru cati copii sunt? Este aceeasi gradinita unde l-ai avut si pe Vlad? Daca da, nu va dau ceva discount-uri pentru al doilea copil si eventual un loc 'mai in fata', prioritate, pe lista de asteptare?
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
Nedda spune:
Pfiii, ce mesaj lung am postat! Sper sa nu va plictisiti cititndu-l. Se vede ca e Lara obosita si doarme bine in dimineata asta!:) (La noi e 11:30 dimineata si ea inca doarme dar s-a culcat aseara dupa miezul noptii!)
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
alona spune:
Buna Daniela, poze nu ne pui?
Asa, deci, despre gradinita sa va lamuresc cum sta treaba: e daycare de fapt, si habar nu am de ce dureaza asa mult sa aibe un loc, aici platesti la orice daycare sume mari si nu este privat( de fapt sint cam aceleasi sume si la privat), poate in alta parte ar fi loc dar eu vreau musai aci unde am inscris-o pentru ca imi e la indemina, e la 3 minute de mine si nu trebuie sa o car cu autobuzele.
Vlad nu a fost aici la day care, a avut anii de gradinita cind am venit si a fost la gradinita publica unde nu platesti nimic.
O sa astept cit va fi nevoie, ce pot sa fac?
Nedda, vad ca si Lara e mofturoasa la mincare, asa or fi toate fetitele?Ca mie imi vine sa imi iau cimpii citeodata,aproape nimic nu-i place ce ii fac, ar minca numai " pica"(ciorbica sau supica), tot ce e solid maninca 2 -3 lingurite si gata, fructe maninca dar nu sit as vrea eu, cam jumate de mar pe zi, sau o nectarina, banane mai rar.
Sa va spun ce am observat azi la Thea, i-am pus muzica (cutiutele muzicale)si am inceput si eu sa cint sa o provoc si pe ea, cind m-a auzit a inceput sa puna bot si sa plinga , dupa ce m-am oprit eu din cintat si a mers doar CD-ul, s-a apucat de dansat si de lalait.Chiar asa reactie sa aibe vocea mea?
Am ajuns bau bau.![]()
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "