Copilasi martie-aprilie 2004 (74)
Raspunsuri - Pagina 12
Ela76 spune:
Buna dimineata, trupa! Desteptareaaaaa!
Avem si soare si temperaturi mai blande, sa inteleg ca stati mai mult pe afara? ![]()
Pentru noi ieri a fost prima zi de gradinita cu program pana la 6 seara. A dormit acolo fara probleme, doar ca a facut pe ea prin somn. Lucrul asta nu-l mai facea acasa, chiar daca dormea si 3 ore. Treaba lor, se descurca.
Se pare ca a fost o zi obositoare pentru ea, caci la 9:30 s-a culcat. In ultimul timp o apuca si ora 11 noaptea si nu dormea.
Voiam sa va intreb despre uleiul si semintele de dovleac - au vreo contraindicatie, se pot administra si la copii asa mici?
Mai povestiti ce nazdravanii si ce progrese au mai facut copilasii vostri!
O zi buna tuturor! 
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Buna Ela ! Prima zi pana la sase la gradi ! Bravo voua 1 ce n-as vrea si eu o gradi asa pt Daria ! La noi doar din toamna sa se poata ! Nu ca n-as fi multumita de dadaca, dar la gradi cred ca i-ar fi mult mai bine. Din cate tin eu minte Cristina nu a avut probleme de sanatate , nu ? Introducerea in colectivitate nu a afectat-o ?
Nazdravana mea a avut o noapte agitata. De fiecare data cand sotul e de serviciu nu doarme bine. Nu mai plange dupa el de mult, dar atata se foieste si se trezeste de ma omoara. A vrut s-o pun si pe picioare azi noapte! Dimineata nu ma puteam urni din casa !
Bine ca e frumos afara si o poate scoate dadaca la plimbare ! Am inteles ca o tine asa pana duminica ! Ce bine !

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
Ela76 spune:
Laura - nu as putea spune ca a avut probleme de sanatate. A fost racita la un moment dat, a si tusit, dar incepuse cu o zi inainte de a merge la gradinita. Asta-iarna, in vacanta de sarbatori la Odobesti, a mai fost putin mucioasa, dar i-a trecut repede, fara sa intervin eu cu nimic. Deci as putea spera ca nu va avea probleme nici de acum incolo. Sunt constienta, insa, ca in colectivitate va fi mai expusa la bolile contagioase, ale copilariei. Dar merita, se cunosc progrese de la o zi la alta, pentru simplul fapt ca toata ziua are de facut ceva, comunica cu copii de diferite varste, cu educatoarele, astfel ca si acasa vorbeste intr-una si ne povesteste vrute si nevrute.
Aseara am fost la cumparaturi si nu ne-am inteles cu ea pana nu i-am luat si o carticica cu Aventurile lui Buratino, de Tolstoi. Sa o fi vazut cum statea cu fundul pe banda rulanta de la casa si ii citea vanzatoarei povestea, cu intonatie si dand din cap: "odata, nicidata, fetitza, asa, nicidata...". Biata vanzatoare, cu ochii la ea, uitase sa marcheze cateva produse. ![]()
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
LaviB spune:
Mamaaaaaaaaa Ela ce fetitza isteatza ai!!! a mea vorbeste dragutza insa fff amestecat si destul de multicel pe limba ei. Imita acu fff mult tot ce -i spui si ce m-a mirat ca tocmai ieri imi spunea sotul ca a urcat cu ea scarile la un magazin si a inceput sa numere pe ungureste iar cu mine numara numaai pe romana.Deci sti e exact la fiecare in ce limba sa ne spuna. Ce ne distreaza insa tare de tot e faptul ca atunci cand nu are chef sa faca cate ceva, indiferent care dintre noi suntem (eu sau sotul ) ne spune :" nu nu nu nem nem nem nein nein nein" (ceva de genuul: sper ca din toate intelegeti ca nu vreau !!!"
Pupaturi fetitei cea isteata (tu ai inceput munca? nu de alta dar la absenta mea nu mai stiu)
Cuscra n-am apucat sa citesc prea multe numai ultimul tau mesaj din care am inteles eu gresit?! ii mai dai lui ginerica tzitzi???
PUpam nazdravanul si fratiorul lui drag iar pe mamica o imbratisam cu drag. (v-ati luat casa? sunt taaaaaaaaare in urma cu totul
)
Ultima nazdravanie a Hannei este cea de ieri seara cand la facutul placintei cu mere a ajutat-o pe mami dar cum?! si-a pus in cap faina ou si apa , asta numa asa ca la baia de seara sa trebuiasca sa o spele mama si pe cap.
Va pup ma duc s ama joc cu gaza ca nu mai are stare
paaaaaaaaaaaaaa
Lavinia-mama si micutza Hanna ( 16.04.2004 )
Ela76 spune:
Lavi -
fetita scumpa trilingva! Pai daca va zice 'nu' pe toate limbile, cred ca nici nu va poate trece prin cap sa insistati! Vad ca ai ajutor de nadejde la prajituri!
Eu incerc sa nu o las sa-si puna nimic in cap, caci face urat de tot la spalatul pe par, cred ca stiu toti vecinii ca e zi de spalat pe cap! 
Voi stiti ce dor mi se face de fetita mea de cand sta pana la 6 la gradi? Imi vine sa ma duc la pranz sa o iau acasa... Cred ca mai greu ma obisnuiesc eu decat ea, of.
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Am fost la primarie sa depun adeverintele pt indemnizatiile si stimulentele mamicilor si mi-au spus ca au primit o hatarare prin care este stipulat ca nu mai trebuie depuse lunar acestea. Avem in schimb obligatia sa anuntam imediat orice schimbare intervenita: terminarea concediului sau a per pt care se primeste stimulentul. In Monitor nu a aparut nimic dar am sa va anunt daca apare.
Va Pupacim !
Ela si mie mi-e dor de zilele cand uitam sa muncesc stand de vorba cu fetele !

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
vladhana spune:
Laura,cred ca sunt tare fericite mamicile daca vestea care le-ai dat-o e reala.Mi-a povestit nana lui Vlad,care e proaspata mamica,cat de greu i-a fost sa-si depuna dosarul,ca haos e la primarie.Daria cum se mai simte? Vlad e un pic mai bine,nu-i mai curge nasul,dar e inca infundat.
Ela,chiar ai o fetita isteata! Ce mult inseamna pentru copii colectivitatea! Chiar daca ai o dadaca buna sau bunici disponibili tot mai buna e gradinita,sunt altfel stimulati.
In toamna si noi vrem sa-l dam pe Vlad la gradinita sau la cresa,sper sa nu fie nici o problema din cauza varstei,in septembrie va avea doi ani si jumatate.El e un copil f.sociabil,nu cred ca va avea probleme cu acomodarea.Am scapat de mancarea pasata,mananca chiar singur uneori,ma abtin sa-l las singur sa manance ciorba,cred ca si-ar pune-o in cap pe toata,chiar daca cu greu il conving sa-mi dea lingura.La somn nu am probleme deloc cu el,cand e ora de somn,ne spune pa si se urca repede in pat.Adoarme fara sa stau langa el.Sper sa nu uite tot ce l-am invatat la gradinita ![]()
De cateva zile Vlad se joaca intr-o cutie de televizor.Daca nu mai stiti ce jocuri sa invetati pentru puiutii vostri faceti rost de o cutie mare si va garantez ca veti avea un copil fericit.Am inceput sa lipim pe ea tot felul de imagini,desene.Fiecare latura are un motiv.De ex.,pe una am lipit luna,soarele,stele,nori,pe alta un copac cu mere,iarba,flori,pe alta cifre...Ii place la nebunie sa-ti arate unde este fiecare.Iar daca o intoarcem devine casuta cu usi de fereastra.Seara,cand se uita la desene nu mai sta in pat,ci in casuta lui si se uita pe fereastra.
Stie aproape animalele si cum fac fiecare;fructele-magneti de pe frigider au devenit jucariile lui cele mai dragi saptamana asta.Recunoaste papaia(paia),marul(mar),ananasul(nnas)portocala(cala),para,lamaia...
Ma duc sa mai trebaluiesc ceva prin casa,acum se trezeste...
SimoV spune:
V-am citit pe diagonala.
Ela, pupam fetita isteata foc!
Lavi, bine ai revenit.
Imediat plecam la ziua de nastere a unei fetite de 2 ani. Astept sa se trezeasca astia mici si am plecat!
Si acum supriza: maine plecam in Las Vegas!!!!!! Pleaca sotul in interes de servici si ma duc si eu!! Am rugat o colega sa predea in locul meu luni si deci pot lipsi. Ura! Stam pana marti. Mai scriu cand ne intoarcem. Prima data cand plecam de langa ei amandoi pe atatea zile (de parca ar fi nu stiu cate, sunt doar 2 zile jumate dar nu sunt obisnuita...)
Pucku spune:
hop si noi in 2 randuri
fetelor nu avem refux urinar, am scapat, dar cistogia a fost crunta nici nu vreau sa ma gandesc cat a plans puiutul meu
in rest vorbeste toata ziua bine, cere arici, si atata traieste filnmul cu arici de zici ca are 5 ani, are peste un metru, am fetita mare, se joaca cu Toto, si cea mai folosita fraza de-a lungul zilei este 'nu pace, lasa in pace, nu face nimic', si cand o apuca damblalele incepe cat o tine gura 'nu pace nu pace lasa pace' e o scumpete. mama a invatat-o poezioare stie melc melc codobelc scoate coarne bouresti-balta-mananca leustean' pisicuta pis pis pis, visat- pieptanam -funda rosie' 'podul de piatra -daramat- altul-frumos' ' cutu cutu na Grivei, mamaliga vrei'. si mai stie dar nu-mi mai aduc aminte acum cum le zice exact, oricum e o dulceata
Ela tu lucrezi? sau te pregatesti? cum e sa ai o zi numai pt tine? am si uitat...nu te plictisesti? ca eu nu-mi mai vad capul de treburi, mai ales ca-l am si pe Totolino, care trebuie plimbat, scoala ...e bine la mine situatia e mai speciala acum dar vreau si eu o zi sa...dorm..nu ma mai ajung cu somnul...asta e si pt ca mi-au descoperit probleme cu tiroida si-mi da o stare de oboseala de nu va povestesc..
Deja m-am lungit, mai vorbim
Pupici la nasdravanici
Niste trucuri pt olita? ca noi nu facem deloc...nici macar caca.....
Corina ,
Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""