Stimulentul conf OUG 148/3.11.2005
Raspunsuri - Pagina 3
Moss spune:
functionarii primariilor sunt depasiti ! astazi m-au plimbat cu dosarul dintr-o parte in alta. In cele din urma am dat peste o doamna binevoitoare ( dupa ce am dat 10 telefoane ) si am aflat urmatoarele:
eu stau pe vatra luminoasa , sector 2, prin urmare apartin de oficiul de asistenta sociala Silvestru ( undeva pe la Eminescu, strada Galeriu ).
trebuie sa prezint: cererea tip completata
copie carte identitate mama si tata
copie certificat casatorie
copie livret de familie
copie certificat de nastere copil
adeverinta de la serv. din care sa reiasa in ce perioada s-a efectuat concediul maternal si cand ai reinceput serviciul si, bineinteles faptul ca pana in prezent toate impozitele si contributiile sociale aferente au fost achitate
CE AM AFLAT DAR NU SUNT SIGURA 100 % ESTE CADACA NU AI EFECTUAT NICI MACAR O ZIva pup
Cristina si Alexia 1 an si 2 luni DE CONCEDIU DE MATERNITATE NU BENEFICIEZI DE ACEST STIMULENT, desi am inteles ca unele dintre voi deja ati depus dosarul fara probleme
maine merg la acest oficiu de asistenta sociala si sper sa nu fie balamuc mare ca nu mai am cand sa ma duc in alta zi.
cristina si alexia 1 an si 2 luni
oanab125 spune:
Peste tot vad ca trebuie pentru primirea stimulentului si o copie dupa buletinul tatalui. In Bacau nu ni s-a cerut si asa ceva. Oricum nici ei nu stiau prea multe. Chiar mi s-a spus cand am depus dosarul, ca daca vor mai fi anuntati ca mai trebuie si alte acte, ma vor suna.
Sper sa nu mai intervina nimic si sa primesc banii. Ne-au spus ca ii vom primi in februarie.
cge spune:
Fetili, am ajuns si eu azi dupa vestitul stimulent, si a fost super ok.
Se pare ca la sectorul 2 sunt cei mai descuiati la minte.
Trebuie sa mergem la sediul din Olari nr. 8-12: e Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Eu am avut anexa1 completata de acasa, am lasat-o, mi-au dat un nr de inregistrare si am plecat in oras.![]()
Mi-au zis ca imi recomanda calduros sa aleg sa imi vireze banii in cont, ca ele nu au incredere in mandatul postal.
Si stiti cred, ca daca nu ridicam banii prin mandat postal de 3 ori, ni se suspenda dreptul la ei.
Mi-au zis ca trebuie depusa si ptr stimulent lunar o adeverinta de la scarbiciu, care e pe sitel www.ddfssbuc.org , cum ca realizez venituri profesionale, parca.
Adeverinta poate fi depusa in mai multe locuri; eu voi merge pe Masina de Paine ca e mai aproape de casa.
Ce m-a intrigat a fost chestia ca mi-au zis ca imi trebuie depus dosar in Amzei, chiar daca nu am beneficiat niciodata de CIC.
Si ca trebuie depus pana pe 15, si astia de la serviciu nu vor sa imi faca dosarul, ca cica nu trebuie.
Ma duc eu luni peste ei, si ii pun sa imi dea imputernicire si ma voi singura in p-ta Amzei, parca vad.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
gangurici_licurici spune:
Fetelor am si eu o intrebare: din cate stiti voi, e posibil ca angajatorul sa se ocupe de tot, fara ca eu sa trebuiasca sa fac nimic? Ca am vorbit de vreo 2 ori cu colegele de la personal, si mi-au spus ca din cate stiu ele eu nu trebuie sa fac nimic. Nu ca nu ma bucur, ca in Timisoara am vazut ce coada e si cum ieseau mamicile furioase, dar sa nu ma trezesc fara bani (desi de pierdut tot nu-i pierd, eventual ii primesc mai tarziu, ceea ce n-ar fi o tragedie).
Numai bine.
cge spune:
Eu am inteles ca trebuie sa faci o cerere; Aneza1 in care sa soliciti tu stimulentul.
La mine pb. este alta, ca cei de la serviciu nu vor sa imi depuna niciun dosar in P-ta Amzei ca zic ca nu trebuie.
Eu nu intru nici o zi in CIC, din concediu de maternitate ma intorc la serviciu. Aveti idee cum pot sa ii conving sa imi depuna dosarul in P-ta Amzei ?
Daca nu, ma duc eu dar stau tare prost cu timpul.

Cristina,
Sefii Casei
Witchie spune:
am depus la Orizon, nu mi-au cerut copie dupa CI a tatalui.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Taifunul Irina
Mona Truta spune:
Pentru mama sefilor clasei.
Cei de la serviciu, daca inca esti inca in concediul de maternitate, nu au de ce sa-ti depuna vreun dosar.
So, dupa ce te reintorci la serviciu din concediul de maternitate, cere-le persoanelor din RU sa-ti completeze o adeverinta (Anexa 2 din normele metodologice). In afara datelor tale de identificare, trebuie sa mai completeze data de cand esti angajata la ei, perioada in care ai beneficiat de indemnizatia de maternitate, data de la care se implinesc cele 42 de zile din concediul de lauzie, data de la care tu iti reiei activitatea, intervalul de 12 luni de cotizare anterior datei la care ai nascut (neaparat trebuie sa fie 12 luni, spre exemplu, daca ai nascut pe 11.11.2005, acest interval trebuie sa fie specificat foarte clar ca 11.11.2004-11.11.2005), ultima zi de plata a indemnizatie de maternitate (neaparat trebuie trecuta ziua de dinaintea reinceperii lucrului, ca sa existe o continuitate).
Uuuuuuuffff, hai c-am scapat de adeverinta.
Impreuna cu adeverinta, cu copie dupa certificatul de nastere a copilului, cu copie dupa CI-ul tau (eu am dus si pt sot si n-au zis nu; nu stiu daca e obligatoriu), cu cererea tip de solicitare a stimulentului, cu declaratia sotului ca nu beneficiaza de indemnizatie, cu inca o adeverinta de la serviciu in care sa se precizeze ca esti salariata si ca realizezi venituri supuse impozitarii, mergi la primarie sau la locatia la care ai aflat ca se depun astfel de dosare.
Din cate am buchisit eu OUG 148, Normele metodologice si cam tot ce am gasit pe net despre asta, NU E OBLIGATIA ANGAJATORULUI in cazul tau.
Asa ca multa bafta!
ionella3003 spune:
fetelor, help!!!
la orizont se depune dosarul pt. sectorul 6? Eu am fost in CIC pana la 1 ianuarie si m-am trezit ca-mi pune contabilul un teanc de formulare in brate sa ma descurc... Mai trebuie sa depun ceva in Amzei??? PLS, ajutati-ma sa ma lamuresc!...
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
cge spune:
Mona,multumesc mult de raspuns.
La sect. 2 din Bucuresti unde nu este coada absolut deloc, nu iti accepta dosarul cu acte justificative ptr. acordarea simulentului.
Iti iau numai cererea prin care soliciti acordarea lui.
Asa ca dosarul justificativ va trebui sa il depun in P-ta Amzei.
Mai este cineva in sect. 2, in situatia mea ?
Si daca da, cum ati procedat ?
Cristina,
Sefii Casei
elyanne spune:
quote:Astia cred ca nu stiu unii de ceilalti... Ieri am fost in Piata Amzei (eu am fost sa depun dosarul pt. CIC, nu pt. stimulent si la sectorul 3) si au stat unele mamici sa depuna tot acolo pt. stimulent stiind ca asa era pana atunci... cand au ajuns in fata, dupa cateva ore de stat la coada, le-au spus ca tb. sa mearga la primarie cu dosarul respectiv... Se pare ca nu s-au hotarat care ce primeste...
Originally posted by cge
Mona,multumesc mult de raspuns.
La sect. 2 din Bucuresti unde nu este coada absolut deloc, nu iti accepta dosarul cu acte justificative ptr. acordarea simulentului.
Iti iau numai cererea prin care soliciti acordarea lui.
Asa ca dosarul justificativ va trebui sa il depun in P-ta Amzei.
Mai este cineva in sect. 2, in situatia mea ?
Si daca da, cum ati procedat ?
Cristina,
Sefii Casei