Cum va 'domesticiti' sotii?
Raspunsuri - Pagina 5
Natasa spune:
Cred ca fiecare vine cu educatia lui de-acasa. Daca femeia a vazut ca mama ei a fost buna la toate in casa si tatal nu era responsabil de nimic, atunci i se va parea normal sa slugareasca si sa nu fie ajutata. La fel si cu el!
Acum citiva ani, la o petrecere, la o discutie intre fete, una dintre amicele mele a dat un citat memorabil: "mie mi-ar crapa obrazul de rusine sa-l las pe sotul meu sa spele vase". Restul am facut ochii mari si ne-am dat seama ca noua nu ne crapa :) Orice i-am fi spus noi n-am fi convins-o ca daca barbat-su spala farfuria din care a mincat n-o sa-i cada mina. Asa fusese crescuta, asa o sa faca tota viata!
Si sint de acord cu fetele care spun ca staul acasa nu e odihna. Sint de un an jumate acasa si abia astept sa ma intorc la munca! Acolo mai stai de vorba, muncesti dar exista si timpi morti (sa nu-mi ziceti ca nu-i asa, ca uitati ce activitate e pe forum! :))
forte spune:
Urasc acest cuvint: domesticit. De parca ar fi animale care trebuie dresate.
Si am fugit toata viata mea de barbatii care cer sa fie slugariti. No thanks!!
Ce ador la prietenul meu? Este atit de relaxat in ceea ce priveste propria-i masculinitate, ca atunci cind imi vin prietene in vizita el ne serveste pe toate. Si nu-i cade rangul, nu e respectat mai putin, facem totul impreuna, dar nu e de principiul: in fata musafirilor eu trebuie sa arat ca sint masculul.
Si daca imi mai si conduc prietenele pina la metrou, cind m-am intors e totul spalat si pus la loc.
Cricor spune:
Eu va contrazic, nu totul depinde de educatia de acasa. Soacra-mea muncea continuu, 3 barbati in casa n-o ajutau cu nimic. Sotul meu (care la maica-sa acasa se ridica de la masa ca de pe banc in parc) ma ajuta, asa i se pare normal si lui si mie . Eu cred ca in Romania conteaza mult influenta mediului, daca toti prietenii tai se duc acasa si se uita la TV, asta-i normalul. Maica-mea, de cate ori vine la mine se minuneaza ca in toate casele in care mergem barbatii ajuta la treaba, se minuneaza ca merg cu copii in parc, ca fac cumparaturi, ca pun rufe la spalat. Noua nu ni se pare nimic grozav, ni se pare firesc.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
didita spune:
Noi suntem fericitii parinti a trei copii (5ani1/2, 2 ani1/2 si 7 luni). Initial eu faceam totul in casa cu exceptia mesei de seara (gatea el). Cu fiecare copil partea lui de munca domestica a crescut. Nu a venit chiar de la sine si am trecut prin niste faze de tot rasul (gen "de ce nu sunt camasile in dulap in acelasi sens", -umerasul bineinteles- cu raspunsul promt da' ce crezi ca ai camasi magice pe care le arunci pe jos murdare si se spala singure, se calca si se pun in dulap ... consider ca deja am facut destul pt camasile tale)
O alta faza: eram insarcinata cu al doilea si el imi zice languros cand o veni si bebe doi va trebui sa te ajut ceva mai mult in casa o sa spal eu vasele! am aprobat bucuroasa si o luna mai tarziu mi s-a livrat o masina de spalat vasele
! Dar ce-i drept el o umple cel mai des!
Cred ca declicul la noi a fost o discutie aprinsa care a plecat de la expresia "te ajut la treburile casei". Adica soacra'mea imi zicea ce noroc am eu ca sotul meu (adica puiuitul ei) ma ajuta la treburile casei (cu el de fata). Eu ca o adevarata nora am pus imediat lucrurile la punct (de fapt am profitat de situatie ca sa lansez mesaje la sot) "sotul nu ma ajuta pe mine in casa, ci face si el treaba in casa". Cum se uita la mine crucis i-am explicat ca atunci cand ajuti pe cineva sa faca ceva inseamna ca treaba este a acelui cineva de facut si tu esti dragut si ii faci un favor, ori treaba in casa nu este a mea de facut si a tuturor locuitorilor casei, deci el isi aduce contributia la mersul bine al casei ceea ce este de datoria lui! Din ziua aia ii s-au deschis si lui ochii si nu ma mai ajuta ci face ce are de facut!
Asta nu inseamna ca nu avem mici atentii unul pt celalat, dar le facem cu placere.
Theiuta spune:
Vad ca soti "ajutaciosi" ai mai mult fetele din "afara". Deci, chestie de mentalitate.
Bravo Porumbel30, chiar imi place cum ti-ai educat tu baietii!

Theiuta
poze cu Nicolas
ina78 spune:
Felicit fetele care au ajutor in casa si le compatimesc pe cele care trebuie sa faca ele tot.
Noi cind ne-am casatorit si ne-am trezit singuri, am inceput sa ne lovim de problemele casnice, fata de care el era chiar strain, dar avind amindoi servici, ni s-a parut normal sa le facem impreuna.
Asa ca acum treburile sint impartite, iar el stie sa gateasca, sa spele, sa stringa prin casa si alte cele ...
Cum??? Unele i le-am aratat ca la copii mici, iar cu altele l-am constrins (dar nu conditionat, ci trebuie sa-l lasi sa creada ca e ideea lui de a face un lucru intr-un fel).
In plus venind mai devreme de la servici decit mine... ar fi trebuit de ex. sa ma astepte pt. a minca, asa ca a invat sa-si puna masa, iar de strins .. de exemplu: "stringe tu, cit eu fac ... nu tiu ce, asa plecam mai repede ... sau ... "
Nu mi se pare normal sa dam vina pe mentalitate sau pe educatie, orice invat are si dezvat, in plus asa cum vin ei obositi de la servici, venim si noi.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Adrianai spune:
No comment la Babisa. Am ramas interzisa.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
ralcat spune:
N-am crezut niciodata in ideea de a "domestici" o persoana, cu atat mai sotul. Dar aku ma simt prinsa in capcana propriilor mele convingeri. Si ma simt ingrozitor, mai ales ca suntem in probabil cel mai dur moment de criza din casnicie. Ma simt tradata, frustrata, lovita de nu pot spune cum doare. Si cel mai mult ma doare faptul ca nu stiu daca mai merita sa lupt pentru a continua alaturi de tatal copilului meu. Si daca am mai avut momente de criza pana acu, cel putin stiam un lucru clar: ca nu ma vedeam alaturi de altcineva. Aku nu ma mai vad nici alaturi de el.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
prettysunshine spune:
Raspund la subiect,chiar daca n-am reusit sa citesc decat doua pagini din lipsa timpului. Eu sunt intre cele doua pareri divergente,nu mai stiu exact ale cui erau,adica nici nu sunt de parere ca sotul trebuie sa faca treaba cand vine seara tarziu obosit,dar nici sa nu faca niciodata nimic.Al meu munceste mai mult ca mine,adica vine seara tarziu acasa,dar in casa nu face niciodata nimic,dar absolut nimic.Asta in conditiile in care mama lui nu l-a rasfatat deloc,fiind o femeie foarte comoda de felul ei.La inceput era foarte harnic,e adevarat ca nu muncea ca acum.Eu fac tot ce inseamna curatenie in casa,spalat rufe (cu masina evident),calcat,facut cumparaturi,chiar si dus gunoiul.Nu stau acasa,am serviciu,iar doua zile pe saptamana merg si la fitness,unde stau trei ore,unde m-am dus tot de dragul lui,ca sa arat cat mai bine.Intre timp a inceput sa-mi placa,acum ma duc si prntru mine,dar asta nu inseamna ca nu ajung acasa franta si ma apuc si de ce mai este de facut prin casa.Iar partea proasta e ca eu innebunesc cand e mizerie in casa,asa ca fac curatenie,oricat de franta as fi.Iar el are pretentia sa fie servit,iar eu nici nu-i cer ceva,ca stiu ca in majoritatea cazurilor nu-mi aduce.Din fericire,ma ajuta mama mea ca altfel n-as reusi,ma ajuta la lectiile cu cel mic si la mancare,restul e numai treaba mea.Am tot incercat sa-l determin sa faca si el ceva,nu seara cand vine obosit,ci in momentele cand mai sta pe acasa.Dar el atunci tre sa se relaxeze,nu?
Si fiindca tot zicea cineva de petreceri,aici al meu ma ajuta intotdeauna,cel putin timp cat sunt invitati de fata,de ma invidiaza toata lumea ce sot bun si harnic am eu
va dati seama ca nimeni nu crede ca in rest nu face nimic.Iar pe cel mic il pupa din cand in cand pe frunte si atat.O data pe luna ma insoteste in Metro la cumparaturi,dar atat bodoganeste si atata i se pare o corvoada...Ma rog,orice am incercat cu vorba buna sau nu, a fost inutil. Va mai citesc pe voi,poate mai invat ceva.
-------------------------------------------------------------------------------------One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
yank spune:
Eu ma intreb cum v-or fi domesticit pe voi sotii,retoric avcors
Da nu cred ca recunoaste una.