Nazdravani de aug-sept 2003 (68)
Raspunsuri - Pagina 6
ankalaura spune:
Am uitat sa mai mentionez un plus pentru sistemul privat (punctul meu de vedere): GREVELE nu afecteaza ![]()
Daca ai o varianta back up, e ok si la stat. Daca n-ai insa, ai cam "pus-o" cand o pune invatamantul romanesc de o greva
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
mihaela_s spune:
hehe, uite ca anka mi-o tot ia inainte...aia cu greva voiam si eu sa o scriu...nu ma mai joc!![]()
roisin, io te-am bagat in seama
mai acu' cateva zile cand am admirat ochisorii albastri ai Inei si ma intrebam de la cine-i mosteneste...tu? iar de Miruna nu mai zic, sunt indragostita de mutrita ei de pe vremea bebeliei, e foarte expresiva.
multzam de laude, ca de mult n-am mai primit
.
am sa revin mai tarziu, as vrea sa fac o comparatie intre gradinita de stat frecventata de Diana timp de 5 ani si gradinita particulara la care e silvia. Acu' merg sa le culc pe fete...sper sa nu adorm si eu.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
cristinamh spune:
e na ca acus ma supar io si neuronul meu obosit!!
pai bine ma, pun si io primul ranjet muncit cu fi-mea si nu ma baga nimeni in seama!!
na ca nu ma mai joc, nu-mi mai place...
cat despre gradi, ca nu de alta se discuta, trebuie sa-mi bag si io musca-n lapte, o sa-l dau pe andreo la meditatii la grupa mica, mijlocie si mare, mai ales la cea pregatitoare... si o sa vorbesc cu educatoarea mea de cand eram mica... tare faina treaba a facut cu mine, si sa faca si cu andrei
. asta pentru ca cel putin in urmatorii 4 ani cat avem noi de-a face cu gradi nu-mi voi permite in veci o gradi privata. si... cum mi-o fi norocul. o sa vad ce gasesc pe langa casa, si ma rog sa fie ok, ca mai mult nu pot. si ca sa suplinesc ce nu se face pe-acolo, o sa vorbesc (acum nu mai e gluma) cu educatoarea mea daca poate sa-mi dea ce are ea. ca la noi chiar s-a facut "gradinita", asta apropo de locurile pe unde chiar de mai face "scoala".
oricum imi amintesc destul de multe, pacat ca zgatia mea de copil nu accepta sub nici o forma sa se joace cu mine sau sa facem ceva impreuna. poate gradi il mai da pe brazda.
si trebuie si noi sa mergem luna asta, desi habar nu am cand, sa vedem cum e gradi de-aici din cartier, ca sa-l inscriem pe andrei.
cu vacantele, mie nu-mi convine aia lunga de vara, da' lu mama cred ca-i convine de milioane... ca o sa stea si nepotul la ea...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
mihaela_s spune:
E prea tarziu sa spun multe, doar cateva lucruri ce nu mi-au placut la caminul Dianei: educatoare sictirite de a incepe iar cu grupa mica, de la 0 cum le placea sa spuna, aveam impresia ca se plangeau "cat e de greu cu astia micii" doar ca sa primeasca si ele ceva, desi oricum li se dadeau cadouri cu diferite ocazii; atunci cand mergeam dupa Diana, una dintre educatoare statea mereu la catedra scriind in nu-stiu-ce caiet, nu ma vedea ca sunt in usa si o auzeam strigand: "ia mai taceti mai odata, nu vedeti ca am de lucru?" iar apoi cand ma vedea in usa mi se adresa cu scuzele:"vai, sunt atat de rai! nu stiu ce sa ma mai fac cu ei!". niciodata nu am vazut-o ocupandu-se de copii, facand activitati cu ei.
Diana nu a fost si nu este o mancacioasa, sunt mancaruri care ii plac si altele care nu. DAR la camin o obligau sa manance. Au fost zile, saptamanii in care mergea plangand la camin si implorandu-ma dimineata sa le spun educatoarelor sa nu o mai certe si sa nu o oblige sa manance. era jale!
Toaletele care lasau mult de dorit...instalatii vechi, wc-uri care desi erau spalate, nu se mai curatau cum trebuuie...ce mai...
curtea fara jucarii, doar cu iarba si cateva roti de cauciuc, fara nisip, fara leagane.
televizorul care era mandria fiecarei grupe, insa caruuia eu nu-i vedeam sensul...sa stea copiii la tv cuminti ca educatoarele sa stea la cafea si tigara?
in fine, probabil ar mai fi, dar ma lungesc prea mult.
Cu Silvia, am inceput sa caut camin-sunt 3 camine de stat in apropiere-inca din iunie, stiam ca vom merge in concediu si vom lipsi iulie si prima jum. a lui august de acasa. iar din septembrie trebuia sa mma intorc la munca. Ei bine, am ramas cu un gusst amar...in caminul care totusi era mai frumos, ghinion! nu mi-o ia decat de la 3 ani. La altul idem, iar la ultimul, directoarea abia daca si-a deschis gura si asta ca sa-mi spuna:"doamna, daca face pe olita o iau, da' daca nu face nu, ca io n-am deecat o bona la 3 grupe, asta fiind vreo 70-80 de copii si nu poate schimba scutece!" la vremea aceea Silvia nu facea la olita si cum era eu sa stiu daca in septembrie va face sau nu! 
Bun, asta a fost experienta mea. Una pestee alta eu sunt foarte multumita de caminul particular. Apropo, se numeste "happy kids" nu stiu daca in Buc este. E in Cluj la origine, la noi e filiala.
Si da, Silvia stie mai multe decat stia Diana la varsta ei, pentru ca Diana a fost la cresa de stat pana la 3 ani, acolo au invatat doar niste cantecele. iar asta nu pentru ca era mai puutin isteata sau mai putin interesata. Iar conditiile de la cresa de aici-pe care am uitat sa va spun ca am vizitat-o-lasa mai mult de dorit chiar decat caminele...
ok, hai ca nu mai intind povestea, mi se pare foarte concludent ce a spus Anka.
cristina, iris si-a bagat zambetul intre polemici si n-a mai avt nimeni timp sa-l admire. Da' io am facut-o, nu inainte sa-mi fac mustrari de constiinta ca m-am luat cu povestile de kko ale mele si am uitat de scumpa ta mica.
Ei da, parca e andrei si parca nu prea...
tu chiar mai tii legatura cu fosta ta educatoare? 
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
Anny spune:
Roisinule,
in drumul meu catre servici trec zilnic pe langa gradinita 123. Ce-i drept am vazut-o numa pe dinafara, dar mi-a placut. Imi face impresia ca este o gradinita foarte curata si solicitata.
Eu deja incep sa ma interesez de gradinitele din cartier de la noi sa vedem ce vom alege pana la urma. Cica deja prin aprilie-mai sunt "ocupate" locurile la astea mai bune. Evident, cu o relatie ......intri si la una de stat si la una privata chiar daca sunt full.
La noi acuma se pune problema olitei si daca vom scapa de pampersi pana-n toamna. Nu vrea sub nici o forma sa faca kk la olitza! Pipi face daca il pui (il punem cam din ora in ora) dar kk refuza cu inversunare.
In weekend l-am lasat fara pampersi si vazandu-l ca se screme l-am dus la olita. A stat 30j de secunde si mi-a zis ca nu face kk si s-a ridicat. Am zis ok, asta e, lasa ca il pun peste 5-10 minute, poate isi aminteste
. Ei bine, peste fix 1 minut facea kk in chilotei, ascunzadu-se de mine.
L-am intrebat apoi daca a facut si mi-a zis ca nu
. Si bineinteles ca a trebuit sa il alerg prin casa fiindca nu voia sa il schimb. Nu il deranjeaza absolut deloc daca sta cu kilu de pipi si kk la fund........
. Mi-e teama ca deja are o reactie constienta de respingere a ideii de a face kk la olitza......
ankalaura spune:
Cris - te rog frumos, cu zambetu', io ti-am zis personal, da?
Cu gradinita, sa nu-mi zici ca nici tu n-ai inteles! Aici vorbim chiar concret. In cazul vostru, avand in vedere ca tu inca esti acasa, nici nu vad de ce s-ar pune problema unei gradinite private, ca poti merge sa il iei. Este acasa cu el si te poti ocupa. Daca nu poti merge tu, Cristi poate. Daca macar unul din noi ar fi avut program pana la un ora 4, o inscriam si eu unde v-am zis ca mi-a placut mult, ca ajungeam pana la ora 5 in Romana. Ca asa se pune problema. Da' cand nu poti, elimini si discutia. Iei restul de criterii in calcul.
Mihaela si restu' in cautari - eu am vis-a vi-s de mine doua gradinite. Una e amenajata, baile sunt faine, mobilierul nou. Acceasi problema insa, nu mi-o primea decat de la 3 ani. Apoi, programul e pana la 5. Este peste drum, sa zic ca o iau. Dar ce fac cu ea o ora? Nu o pot tine cu mine aici. Ce nu imi place deloc, cum spunea si Mihaela, au curte, dar degeaba. E goala. Niste cracane de fier se inalta lipsite de leagane. Un cauciuc de camion e infipt in pamant - cum te joci cu el? Ii vad pe copii afara, alearga aiurea. Tantile stau langa zid si trancane. Niciuna nu face cu ei un joc cu mingea, o hora o ceva.....
Dar, repet, cand copilul are deja trei ani mai merge....
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
cristinamh spune:
mai, cu gradi io sunt de parerea lu' roisin. adica tare mult mi-ar place sa nu duc hartie igienica de-acasa, sa nu dau bani la fondul clasei, sa nu cumpar lunat creioane colorate, plastilina si hartie glasata ca sa aiba cu ce face activitatile. dar, pt ca asta e tragedia sistemului romanesc "gratuit", o sa le iau. mai bine asa decat sa nu faca deloc.
ca din pacate in unele locuri nu se face nimic, si copii stau la tv toata ziua, sa-mi fie iertat, da' acolo si parintii au un cuvant de spus. ca de-aia se face sedinta cu parintii si la gradinita.
ca o sa incerc sa suplinesc si eu acasa... pai asta e viata, nici la scoala nu ma astept sa faca aia tot, o sa incerc pe cat posibil ca ceea ce am invatat in scoala (si la gradinita
) sa nu se iroseasca.
ca stau eu acasa... mda, daca as sta degeaba ar fi ceva, da' din pacate nu e asa... copilul nu de-asta il trimit la toamna la gradinita, ci pt ca are o varsta la care trb sa faca parte dintr-o comunitate si sa invete sa se comporte in grup. ceea ce nu va invata acasa. plus altele... gradinita nu poate fi inlocuita de o mama temporar "casnica", si dupa parerea mea nici de bone.
ca ii permite programul lui cristi sa ia copilul de la gradinita... pai daca nu ii permitea, probabil cautam ceva gen ciobanasul unde putei lasa copilul pana la 7 seara cand ajungeai sa-l iei. da' tare as prefera sa nu-i mai permita atata programul si sa-i permita buzunarul altele...
facand un rezumat din punctul meu de vedere, apropo de alegerea unei gradinite, fiecare are propriile lui criterii. in momentul in care ala de ne arde pe toti (la buzunar) iti permite sa insiri mai multe criterii, mi se pare normal sa vrei ce e mai bun pt copilul tau. daca nu ai alternative, incerci sa decizi cat mai bine in situatia in care esti.
deci si prin urmare, cand alegi o gradinita, te gandesti la:
- pret
- dotari // activitati
- ora la care poti lua copilul
asa am inteles eu tot subiectul asta, si chiar nu vad de ce trebuie sa analizam acum motivele fiecaruia de ales gradi...
mai bine am pune aici frumos ce activitati fac copiii pe-acolo (si asta in special pt anka), ca sa avem de unde ne inspira... deh, sa avem ce face si cu copii prin casa, cand ramanem cu ei in weekend...
acum altele. sunt in lucru la site, asa ca nu va alarmati daca la ultimele poze primite nu se deschid cele mari. nu sunt gata paginile, dar le-am pus sa apara in albume.
iarasi, n-am primit ce albume vreti sa pun pe lista. asta din albumele personale care le aveti pe net... vedeti www.nazdravani.ro/cine_sunt.htm
-tot astept poze restante... (au ajuns ultimele de la reby si mihaela... mihaela... ce vrei sa scriu sub ele?? )
- si fetele, va rog sa am anuntati cand terminati de copiat cantecelele, ca sa pun in continuare...
si raportam, am reusit sa-l dreg cat de cat pe andrei la stomac, cu Lactulose... nectar de pere... acum nu se mai chinuie sa faca, desi are la inceput un dop mai tare din cacareze de-alea mici...
in schimb face mofturi la mancare. daca a pus el eticheta de CAH, nu-i bagi in gura nici mort. si cum a restyrans f tare meniul, io nu mai stiu ce sa-i dau sa manance in afara de ciorba si supa!
Cristina
Iris-Sabina(17.11.2005)www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
iuliana spune:
Back in business!!
Vad ca se discuta aprins despre gradinite. Eu ma abtin de la pareri. Am mai scris cindva despre asta.
Emma merge si ea la gradinita particulara nu pentru ca eu consider ca e mai buna decit aia de stat, ci pentru ca aici primeau copii in program de pre-school (nu stiu echivalentul in romaneste...cred ca gradinita) care nu faceau la olita. Oricum, am inteles ca exista pe aici prin cartier si o gradinita de stat (apartine de o scoala) care e gratuita si va trebui chiar sa ma interesez sa o inscriu sa mearga din vara (toamna) si la aia restul de zile...poate 3 acolo si la asta 2. Nu o voi lua de la gradinita asta pentru ca o iubeste pe educatoarea ei si a invatat f. multe lucruri. La cealalta trebuie sa aiba minim 3 ani si sa faca la olita (ea oricumm face). Si cica nu mai musca si bate la gradinita. Mai zgirie pe ici pe colo citeodata...de obicei pe unul si acelasi baietel cu care se joaca mai tot timpul:). Cica il musca/zgirie, ala plinge citeva secunde si apoi continua sa se joace impreuna:)). Azi dimineata incepuse sa biziie ca o las acolo, vine unul din baietei si o trage de mineca sa se duca sa se joace. Ea, bineinteles, in defensiva, da sa-i altoiasca una imediat:)).
Apropos de olita...Emma e innebunita sa faca pipi/caca la wc-urile publice. Ieri eram la mall si imi cere sa faca pipi la potty (nu mai foloseste olita, ci face direct la wc...ii place mai mult sa faca la ala din baia lor:). O duc, face pipi, iesim si imi cere caca. O duc din nou si nu face nica, ma enervez ca stau cu ochii pe ea sa nu puna mina pe ceva din baile publice (au astia hirtie de pus pe wc, dar i-am cumparat si un colac pliant portabil pe care il pun peste hirtia lor...ce sa zic, mama nebuna, dar ma gindesc ca cine stie ce madame folosesc wc-ul si ma ingrozesc). Iesim si nu fac nici 5 m ca iar imi cere in plinsete isterice ca vrea caca. Si atunci ma enervez din nou si ii zic...fa caca pe tine:). Bineinteles ca nu a facut si normal ca a zis minciuni:). Nu m-ar deranja sa ma duc nici de 5 ori cu ea la baie, dar tre' sa intru cu carutul dublu in toaleta, sa stau cu ochii si pe Diana, sa tin usa deschisa la wc, sa o spal pe miini, sa stau cu ochii si gura pe ea sa nu puna mina pe nica. Ce mai, ma trec toate cladurile. Bine ca nu are o fobie pentru wc-urile publice, ci chiar ii place, mai ales sa traga apa si atunci da-i din nou scandal si eu cu gura si miinile pe ea. Aoleu, mai bine politist ma faceam:)).
Aaaa, si sa va zic ca la pipi ma accepta in baie cu ea, dar la caca imi zice un "go, mami" vehement si imi inchide si usa. Ba chiar se coboara de pe wc sa verifice usa si sa fie sigura ca o inchid. La fel ii face si lui ta-su. Ieri eram cu Diana in brate si ma uitam la ea sa vad ce face. S-a urcat pe buda si apoi m-a trimis la plimbare "go, mami...nani baby". Adica, sa plec ca am treaba sa o culc pe Diana:)))). Asta m-a dat gata. Auzi, dom'le, imi si gaseste ocupatie:)).
Vad ca propozitii face mai multe in engleza. Ieri se juca cu Diana si asta mica pusese mina pe nu stiu ce. Mindra mare geloasa zice "no touch". Prima oara m-am gindit ca ii zice lu' sor-sa sa taca:), dar azi la wc la magazin ii zic sa nu puna mina si sa nu atinga nimic si ea imi zice "no touch".
Tot mare fan printese. Snow white e Snautit:), stie si piticii cum ii cheama. Cind mergem la magazin cauta disperata hainute, papuci, jucarii cu printese. Cind ii iau altceva imi zice ca sint mici si nu vrea nici vorba sa le poarte (pe moment, dupa aia o pacalesc:). Am fost sa ii cumpar niste adidasi. Pina la urma am plecat cu adidasii vruti de mine si sandalele ginite de ea. Bineinteles...cu printese:). Are un ochi extraordinar si umbla ca bezmetica si controleaza haine etc... poate poate gaseste ceva cu printese. Nu conteaza ce, un lucru acolo cit de mic.
Ce ma bucura la ea e ca ii place sa citeasca, vorba vine. Nu se culca fara o carticica in mina ....sau sa ii citesc eu. De multe ori adoarme cu carticica in mina, pe fata sau linga ea. Isi pune cartile bagate intre saltea si patut. Acum i-am luat noptiera si e bucuroasa ca si le pune acolo. Toata ziua cara carti cu ea....si genti/geanta:)) care nu ma e e batz (de la lunch box) ci e danta:). Si cara vreo 2-3 deodata. Ma gindesc cu groaza la vara cind o veni vremea palariilor de soare si a ochelarilor. Anul trecut a trebuit sa se faca frig afara sa le pot ascunde de ea:).
Diana si-a revenit inca de a doua zi de la administrat antibiotice. Baga Gheorghita asta a mea cite 200-230 ml de lapte la o masa de ma lasa masca. Nu se mai trezeste decit la 5.30-6 dimineata pentru laptic, asa ca acum sint o mare fericita ca dorm si eu citeva ore neintrerupte. Aaaa, si i-au iesit si dintisorii de jos, in sfirsit. Nu ma lasa deloc sa ma uit in gura ei, dar am simtit fierastraiele la mina:)). Bine ca i-au iesit dintii ca incepusem sa imi fac griji, cu toate ca am auzit ca mai sint copii care le-au iesit tirziu. Emma la 7 luni avea 6 dinti deja. Tot putrosica e, nu vrea deloc sa mearga de-a busilea, nici vorba de stat pe burtica. De adormit singurica, adoarme din nou. Offf, mare chin am mai avut timp de o saptamina. Acum inteleg si eu mamicile cu copii "problema". Bine ca a revenit Diana la sentimente mai bune :)) si e din nou copilul bun de dinainte.
Roisin, minca-i-ar mama ochii Irinei. La mine se pare ca amindoua fetele au luat ochii lu' ta-su. Asta e, ma resemnez si eu. In schimb la Emma se vede clar ca a luat temperamentul meu....asa zice lumea
.
Ma duc sa mai pun niste poze si va anunt cind e gata.
Pupi mama fetele si bebeloii:). Aaaa, si daca nu va bateti si nu va trageti de par, nu ma mai joc
. Tare imi mai plac bataile intre mu-ieri
.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
iuliana spune:
Iaca si pozele http://community.webshots.com/album/524625616DSMwMP/1 si pag urmatoare.
Ca mi-am mai adus aminte de ceva. Emma mai scapa citeodata citeva picaturi de pipi in chilotei pina ajunge la baie. Intr-o zi ii zic: Emma, daca mai faci pipi in chilotei, iti pun chilotei de bebe (si ii arat diapersii Dianei). Sa vedeti ce tipete si scandal. Fuge si zice: Dani baby, Emma princess:) si imi arata ce chiloti poarta ea (cu printese, cu ce altceva:).
Cind ii fac eu baie si nu are chef de ta-su, o scot din cada in prosop si ii zic ca "are mama un baby mare". A invatat fata ca imi zice imediat ca e baby. Si eu: hai sa iti dea mama tita. Si ea pune gura pe tricoul meu la tita si se face ca suge:). Bai, ma pisam pe mine de ris. Apoi ii zic: daca esti baby, atunci sa punem si chiloti de baby. Ei, aici s-a terminat treaba cu baby, devine printesa imediat:).
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
cristinamh spune:
iuli, misto pozele.. nici nu stiu sa aleg care ew cea mai fromoasa! dar prin toate cautam printesele
. la diana n-am gasit...
fetele, sa vedeti... azi o cautau pe fata mea de la directia de sanatate publica si protectia copilului... io dormeam.. si aud la usa... "sunt de la... si caut un bebelus nascut in luna nov si care figureaza la aceasta adresa". cica la maternitate nu aveam trecut medic de familie la copil, si au venit in verificari. pai astia la elias nici nu m-au intrebat! la andrei stiu ca am scris pe undeva.. dar acum... pauza. i-a zis cristi la cine figuram... oare s-or duce sa verifice??
din seria "ce mai fac fratii hornoiu", un mou episod. andrei a invatat ca pe sor-sa o cheama "iis". se duce la culcare, obligatoriu ii spune PA. daca o vede ca doarme, vine sa o mangaie. problema ei daca se trezeste... vine cand dorm cu ea, se lungeste langa noi si o prinde de manuta. ii pupa picioarele, dar asta dupa ce o descalta...
daca ii zic s-o pupe, obligatoriu o pupa pe botic
Cristina
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris