Superpacientele visatoare si gravidute dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 9

mamiFlori spune:
Salut! Ce mai facti? Eu ma duc sambata la echo pe la 8,30 cred (asa ma cheama de obicei Moisica). Mai vine cineva???
Am si eu o intrebare: la o saptamana de la cauterizare ne-am mutat si am caraaaaat si ma dureaaa burta asa, jos, unde e cauterizarea.... Oare sa fi "stricat" ceva pe acolo? Nu stiti, nu ai voie sa ridici dupa o cauterizare din asta?
Cit despre adoptie... am deja o scumpete de fetita si "genele familiei" sunt deja in siguranta (sper ca cele mai bune...). Oricum, la iarna cind va fi gata casa noastra si vom face primul craciun in ea, trebuie sa fim 4. Astea sunt planurile pt anul asta: casa si sufletelul lipsa. M-a intrebat fiica-mea (a o suta-mia oara) unde intirzie fratiorii ei (!). I-am zis ca daca burtica lui mami e defecta si nu credem ca se va mai repara, Doamne-Doamne a trimis fratiorul in alta burtica pt ca stie cit de mult ne e dor de el si acum trebuie sa il cautam ca el ne asteapta. Vreau ca atunci cind vom aduce acasa mititelul infiat sa il primeasca exact ca si cum l-am aduce de la maternitate.
Va pup pe toate!
Florina
P.S. Ma gindesc sa pun si eu niste poze sa ne vedeti...

Amely spune:
Rami, iti multumesc mult pentru incurajari, esti o dulcica si sper sa-ti vezi visul implinit cat mai curand. CM-ul meu...nici eu nu mai stiu ce lungime are, de unde era 28 de zile ceas, in ultimele luni a inceput sa varieze...29-30, chiar 31... Ovulatia de obicei avea loc in ziua 13 cand ovulam pe dreapta, iar pe stanga (cum e cazul acum) cam prin ziua 14-15... Partea buna e ca macar am faza luteala constanta, adik daca ovulez mai tarziu, CM-ul vine tot asa, mai tarziu... La tine ce probleme au gasit dr-ii? ca eu nu mai stiu de unde sa o apuc... am o sarcina pierduta la activ, in rest totul pare ok, cu mici/mari variatiuni, ca de ex. primul meu chist, descoperit ieri...
Florina, abia astept sa vad pozele cu pustoaica ta!
Tabi, bebe sa faci! Da-o-ncolo de laparo!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

thea_m spune:
Amely sper sa rezolvi mai repede ce nu este in ordine la tine in burtica, cat despre chist sunt sigura ca este unul functional si se va resorbi singur. Nu sunt catastrofale valorile pe care le-ai avut pentru ziua 11, pana in ziua 14-15 stii si tu ca foliculul poate creste pana la 20 mm ( cel putin) si endometrul pana pe la 8-9 mm. Tu mai iei tratamentul naturist?
Rami in noiembrie, atunci, in acea sambata, am facut inseminarea nr. 4, ultima cred. Mi-e greu sa ghicesc, din 7 cupluri care erau acolo pentru inseminare care erati voi, dar ne vom vedea noi intr-o buna zi. Nu stiu daca mai fac inseminare tinand cont de probleme mele ( o singura trompa si aceea cu aderente cred dupa simptome, iar operatia cu nr. 4 nu o mai fac sigur), am sa merg marti la cabinet sa vorbesc cu dr. Eu simt ca nu am sanse cu inseminarea, sper ca ea sa fie de acord cu mine si sa fac FIV, dar abia peste vreo doua luni voi incepe protocolul pentru ca pana atunci sunt nevoita sa fac un autovaccin pentru stafilococ. Succes la inseminarea nr. 14, sa fie ultima.
Florina asteptam poze cu fetita ta si anul viitor de Craciun sa ii aduca mosul si un fratior sau surioara.
Cata parca tot cu tati seamana, deocamdata .
Liana distractie placuta la munte si sa imi aduci si mie miros de brad cu zapada.
Tabitha pe vineri aflam vestile bune? si o seara frumoasa
Teodora
Poze

MRL spune:
Fetele mele frumoase, va pup dulce, dulce!
Eu am ateriazat acum acasa de la consfatuirea cu Moisica. Gata, ma apuc deja de analize iar in momentul in care le am pe toate le aranjam in dosarel si atunci o sa vedem ce tratament o sa fac. Nu trec deloc pe anti pt o luna, i-am spus ca organismul meu nu reactioneaza prea bine la ele si ca as prefera fara. Mi-a spus ca la mine nu este cazul, ca stau bine cu endometru, ca am ovulatie normala (dar destul de timpurie) si banuieste ca la mine cauza nereusitelor ar fi FSH-ul cam maricel. Oricum sunt destul de optimista si am un feeling ca voi avea gemeni.
Anul asta am avut parte sa stau numai langa gravidutze. Prima oara m-am intalnit cu o prietena intr-o discoteca la ziua unei prietene comune. Am stat langa ea, am baut de doua ori dupa ea, am pus mainile pe burtica ei (si sotul a facut la fel - a pus doar manuta pe burtica). Am vorbit aproape numai cu ea ca aveam multe sa ne povestim. Ea este in luna a treia si mi-a spus ca si ea a luat-o de la o prietena care era la fel tot in luna a treia. Cica povestea se tot repeta, ca nu cu mult timp in urma o alta prietena a anuntat-o ca si ea a ramas graviduta dupa ce s-au intalnit. Dupa ce au plecat m-am aseezat in locul ei ca sa se ia odata si la mine.
A doua intalneala cu o alta prietena graviduta a fost tot la o petrecere si la fel, am stat langa ea, am vorbit aproape numai cu ea - in februarie urmeaza sa nasca.
Astazi la cabinet iar am dat peste 2 gravidutze iar langa una chiar am stat. Inainte sa ajung acasa m-am invartit putin printr-un magazin si aici tot asa in fata mea o gravidutza.
Eu cred ca este un semn bun, cred ca se apropie timpul si pentru mine. Niciodata nu am vazut asa multe gravidutze intr-un timp asa de scurt. Sigur se ia.
Gata, hai ca v-am inebunit cu atata vorbaraie.
va pup dulce pe toate-toate si sa fiti sigure ca anul asta o sa fie un an bun pentru bebelini, mai ales gemeni.

Liana30 spune:
ma voi distra moldoveancoooo asa cum zici tu... stai linistita ca nu cred ca voi intra...ca va sta grasu cu
teo cum sa nu mama .. va aduc ce vreti voi de la munte..numai sa'mi scrieti pana maine ca sa stiu ce vreti
MRL io fata curajoasa si super optimista..asa cum spunea teo..esti un exemplu pt noi..
olteanca
Gabitza
"Nimic nu-i imposibil!"

Carmen.cita spune:
Buna-seara!
Fetelor, ce mai face OANA, ca zicea ca vine pe 9 ianuarie... mi-e dor de ea!
Thea, mersi mult pt gandurile bune, ti le intorc inzecit! Mi-ai ridicat moralul mult in legatura cu tratamentul, de la 12 mil. la 52 mil. e super!
Sper si eu de la 8 mil. la un 40 milioane peste 2 luni, si-i dau inainte cu inseminarile.
Cat despre trompe, eu am avut o sarcina in 2004 si nu am avut niciodata probleme cu trompele, e adevarat ca Moisica mi-a pomenit de HSG dar i-am zis din start ca n-am facut-o niciodata si n-o fac, ca-mi asum toate riscurile pt asta.
O singura data am avut o tentativa de a face aceasta analiza... am trimis-o pe mama in 2004 la giulesti cu analizele mele la cabinetul de sterilitate sa se intereseze ce e de facut (aveam un serviciu foarte greu atunci si nu puteam lipsi), culmea coincidentei, mama a dat peste dr.Moisa (am aflat abia acum, de curand, cand m-am uitat pe trimiterea aceea pt HSG) care i-a explicat foarte frumos ca trebuie sa ma internez intre in ziua 8-10 sa fac HSG... ma resemnasem si asteptam ciclul ca sa fac internarea, si cand colo... ciclul nu a mai venit... ramasesem gravida... Deci trompele mele erau ok... sotul meu era dupa acel tratament cu undestor de care v-am spus si poate de aceea am ramas... acum astept efectele tratamentului, si sper sa nu se mai intample ca sarcina sa se opreasca in evolutie, mai ales ca intre timp m-am investigat serios: am facut toate analizele hormonale, infectioase, imunologice, genetice, si sunt super-ok, sigura problema este spermograma asta care ne da de furca...
Rami, bine ai venit printre noi! Suna putin descurajator... 13 inseminari... dar ai o bila alba pt perseverenta!
S-ar putea ca urmatoarea sa fie ultima, eu asa iti doresc!
Sa se lase cu bebe! In legatura cu analizele voastre si spermograma, e chiar inexplicabil... tu ai mai avut vreo sarcina pana acum? De cat timp incercati? Si eu tot la toamna as vrea sa incerc FIV, daca nu reusesc pana atunci... Pana atunci vreau sa fac galerie aici pt reusitele care vor fi: Liliana, Bety si Thea!
Sa vedeti ce vom sarbatori!
Amely, nu mai fii amarata, pe ciclul natural stai foarte bine, mama draga! Endometrul creste foarte mult la ovulatie, iar foliculul este f.bun pt ziua 11! Dar eu ce sa mai zic ca in ziua 13 aveam unul de 14mm
? Asta in conditiile in care eu de aproape un an ma monitorizez si ovulez in ziua 14... Asta e, am ovulat cu 2 zile mai tarziu... Cat despre chist, mai mut ca sigur este unul functional care va dispare repede, eu nu am avut pana acum, dar am inteles ca e destul de frecvent si nu impiedica cu nimic o sarcina. Capul sus si mergi inainte!
Nu uita sa zambesti!
Liana, sa-ti traiasca finutii si sa nasesti cat mai multi!
Catalina, bombonica ta se face pe zi ce trece tot mai frumoasa!
Va pupic, Alieene, MamiFlori, toate moisicile!

Tabitha spune:
thea_m: din pacate pana luni nu pot sa va dau nici o veste, ca luni ar trebui sa vina uratii si sa fac programare pentru laparo. Eu fac deocamdata un tratament pentru o cervicita, iau ovule Klion in prospectul carora scrie ca sunt contraindicate in primul trimestru de sarcina. Ieri, ziua 5 a tratamentului, am avut niste scrugeri rozii, care habar nu am ce por sa insemne.... Are cineva vreo idee?
amely: si eu ma rog sa fie sarcina, dar sanse nu prea sunt, mai ales ca urmez si tratamentul asta ... Stii, ma rog ca eu sa nu fi ramas insarcinata luna asta, ca cine stie daca tratamentul nu ar dauna si poate ca scurgerile de ieri sunt un semn in aceasta directie... Ar fi chiar culmea asa ceva...

thea_m spune:
Buna fete dragi!
Liliana nota 20! Se pare ca anul acesta chiar o sa ploua cu gemeni pe la noi, mai ales ca nu o sa facem toate o data FIV-ul, asa ca fiecare dintre noi se va incadra in acel 30% procent de reusita din lotul corespunzator. Buuun, deci s-a deschis sezonul la FIV, de fapt cu Mihaela careia ii tin pumnii ca se pare ca va fi prima.
Carmencita multumim de galerie, pana una -alta facem noi galerie pentru voi, fetele care faceti inseminari. Chiar, oare Oana ce mai face?
Liana eu vreau doar un varf de brad cu zapada care miroase a munte, n-am alte pretentii . Si multumesc anticipat .
Tabitha si eu am facut tratament cu Klion, dar l-am facut in primele 10 zile ale CM, usoara sangerare am avut ( nu in timpul trat. ci inainte de el, parca in ziua 22) si banuiesc ca era tocmai din cauza cervicitei. Asa ca, iti urez sa fie cum simti tu.
Bety cere si tu o pauza de la mutat si mai treci pe la noi!
Marti m-am programat la ora 18 si 15 minute, cica intre doua consulturi de sarcina , asa ca, Liliana, incep sa ma dau si eu pe langa gravidute
.
fetele
Teodora
Poze

Amely spune:
Neata fetele, va multumesc din suflet pentru sustinere, sa stiti ca energia voastra pozitiva a functionat si am vesti super-bune: T. s-a lamurit astazi ca nu era nici un chist, era doar un folicul baban de 22 mm iar endometrul, tineti-va bine: 10 mm, de la 6 mm alaltaieri... Sunt ziua 13 si m-a mai chemat vineri z. 15 sa vada daca a explodat foliculul... Asa ca diseara avem program...
Carmencita, iti tin pumnii ca tratamentul understore sa fie la fel de eficient ca data trecuta, si de data asta va fi bine cu sarcina, ai sa vezi!
Teo, eu tot sper ca vei ramane natural si nu vei ajunge la FIV...iti amintesti ca acum cateva luni ai ramas si sarcina nu a fost bine prinsa? deci se poate, si vei mai ramane . Sper sa scapi de stafilococ si sa treci cat mai repede la actiune!
Liliana, ma bucur mult ca esti optimista, este conditia esentiala ca sa reusesti. Si vei fi si tu graviduta ca ele, ai sa vezi, nu mai e mult!
Tabi, cat mai dureaza tratamentul tau cu ovule? poate sangerarea roz e de la implantare... Si chiar daca e, nu-ti face griji, in prospect sunt obligati sa scrie, dar nu e obligatoriu sa afecteze o eventuala sarcina. Te rog eu, stai linistita ca totul va fi bine, da?
Va pup pe absolut toate.
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

Tabitha spune:
Amely: Mama, ce ma bucur pentru scorurile tale. Esti tare ! Si multumesc tare de tot pentru incurajare. Tinem pumnii pentru diseara si peste 2 saptamani