FIV 54

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Crinuta71: la mine este o poveste lunga. In urma cu 8 ani am avut o problema, adica un chist ovarian de 4,5 cm/ 9 cm care a fost operat in Germania. In urma operatiei mi-au spus ca au reusit sa imi salveze ovarul si trompa pe partea unde a fost chistul - dreapta. Oricum acum un an, dupa ce am vazut ca nu raman insarcinata am facut histerosalpingografie, examen la care s-a vazut ca pe partea stanga era un hidrosalpings (cred ca asa se scie). Asa ca m-am hotarat sa fac laparo. Aici s-au vazut de fapt problemele reale: in partea dreapta unde avusesem operatia, trompa fusese amputata (cum am spus mai devreme pe foaia de externare din spitalul din Germania scria ca au reusit sa pastreze trompa), in partea stanga exista pe trompa un hidrosalpings si aste modificari - trompa fiind inchisa la un capat. Medicul care m-a operat, a reusit sa faca o reconstructie tubara pe partea stanga. Operatia am facut-o in luna februarie 2005. Mi-au spus sa incerc sa raman insarcinata pe cale normala cam pana in luna august. Din pacate nu s-a intamplat nimic. Am vrut sa incep fiv-ul acum cateva luni, dar am amanat din diverse motive de sanatate. In plus mai am si o mastoza chistica asa ca nu stau prea bine.
Probabil ca in luna februarie o sa incep Fiv-ul la Med New Life

betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

Buna fetelor! Am tot citit ultimele pagini si vreau sa va incurajez si eu sa nu va lasati batute chiar daca ati trecut printr-un esec la fiv. Asa am patit si eu dar am fost atat de hotarata si l-am facut pe al 2-lea in acelasi an.
Ce nu inteleg eu la unele dintre voi, de ce s-a facut ET dupa 2 zile? Nu ma mir ca embrionii aveau 3-4 celule, nici nu puteau altfel, dar de ce nu dupa 3 zile, cand sunt mai mari? Eu la primul am transferat 2 de 6 celule si nimic dar la al 2-lea am pus 4 (2de 6 si 2 de 8). Cred ca unul din cei cu 8 s-a prins.
Eu va sfatuiesc si sper sa nu gresesc: alegeti-va un spital sau o clinica unde TE se face dupa 3 zile. Cresc sansele!
Orice intrebare aveti sper sa va pot fi de folos.

Intotdeauna optimista,

mishi
aproape 11+

Mergi la inceput

Luli: multumesc pentru incurajare si La Multi Ani!!!

betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mishi, tu ai facut ambele FIV la Giulesti? Cine hotaraste cati embrioni se vor transfera? Cine a facut parte din echipa FIV (biolog, si ceilalti)? Cat timp dureaza pregatirile pt FIV? Cat te-a costat pe tine?
Sarcina usoara in continuare, sa ai un bebe sanatos , frumos si mancacios!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Betty78 imi pare rau ca ai avut atatea probleme. Daca te hotarasti sa faci FIV iti doresc suucces!
Luli, Mishi va admir ca ati avut (Mishi) sau aveti (Luli) puterea sa o luati de la capat. Sper sa reusesc si eu asta cat de repede. Mishi iti doresc sarcina usoara! Luli cand vrei sa faci urmatorul FIV?

poze

Mergi la inceput

Crinuta: De hotarat, m-am hotarat sa fac Fiv-ul, in luna februarie. Mai incerc o luna pe cale naturala, tanand cont ca sper sa am ovulatia pe partea buna. Sper sa fie cu noroc.
pe toate si o Saptamana cat maoi buna si plina de succcese!!!

betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

La multi ani!Fetelor,trebuie sa fiti tari ca se poate.Eu nu am mai intrat demult,multe sunteti noi, felicitari celor care au resit! Mult succes celor ce vor face!Eu nu pot uita ca acum catva timp si eu visam sa am un bb si ca se poate desi abia a 4 oara am resit.Acum eram datoare(desi abia acum am avut timp) sa va arat pozele cu fivuletul meu.

Cristian - 31 mai 2005
http://photos.yahoo.com/ddenisa73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

quote:
Originally posted by Avalon

Mishi, tu ai facut ambele FIV la Giulesti? Cine hotaraste cati embrioni se vor transfera? Cine a facut parte din echipa FIV (biolog, si ceilalti)? Cat timp dureaza pregatirile pt FIV? Cat te-a costat pe tine?
Sarcina usoara in continuare, sa ai un bebe sanatos , frumos si mancacios!

Da, la Giulesti, cu Marinescu si Cocei. De hotarat trebuie sa fie de acord si medicii si pacienta. Prima oara, avand 28 de ani si 6 embrioni obtinuti, mi s-a recomandat sa pun doar 2 si sa congelez 4 ca am mari sanse sa obtin sarcina multipla, bal, bla, bla. Am fost de acord, date fiind statisticile, sa fac asa. Puteam sa nu fiu de acord, sa decid de atunci sa pun mai multi, tu hotarasti in ultima instanta. Cand am vazut ca dupa 6 luni cei 4 congelati nu au rezistat deloc, am schimbat strategia. Asta a fost un alt moment critic, alt esec, alta trauma dar mi-am revenit imediat si EXACT a doua zi dupa decongelare m-am hotarat s-o iau de la capat cu o alta atitudine.
Eram hotarata sa pun 4 embrioni si chiar 4 am obtinut si n-am congelat nimic. Medicii au fost total de acord pt ca si ei iau in considerare esecul anterior si pun mai multi a2-a oara. Cred ca daca aveam 5 nu congelam nimic si puneam 5, de nebuna ce sunt!
pregatirile pt fiv au durat la mine asa: din a 21-a zi a penultimului CM(cand am inceput Dipherelinul) pana in a 17-a zi a ultimului CM cand am facut punctia, adica 24 zile. Dupa 3 zile TE si dupa alte 10 zile betaHCG. AM FACUT ICSI LA AMBELE INCERCARI.
Prima oara m-a costat 1800euro, a doua oara, pe langa faptul ca am avut reducere de 300 euro (a2-a incercare)s-a ieftinit si tariful pentru cei cu ICSI. In final a fost totalul de 1100 sau 1200, nici nu mai stiu, fara tratament. In orice caz, daca la primul am cheltuit cu tot cu medicatie, injectii-manopera, plocoane s.a.m.d, 3000euro, a 2-a oara n-am depasit 2000.

mishi
aproape 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Multam mult, Mishi! In cateva cuvinte mi-ai spus tot ce ma interesa si tot ce nu am reusit sa aflu cotrobaind prin zeci de pagini de arhiva... Iti doresc numai bine, asteptam curand sa ne spui daca va fi fetita sau baietel! Chiar, tu ce ai dori?
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smita spune:

Bine v-am regasit!
Am iesit din oala cu melancolie cand am citit atatea mesaje. Si eu sunt o luptatoare ca si voi, si abia astept urmatorul FIV in luna mai, asta numai daca nu mai imi apar nesuferitele de chisturi. Acum spunti-mi daca dupa procedura a-ti avut dureri (ma refer la cele care nu au reusit,)? Eu de aproape o saptamana ma chinui cu dureri groaznice de ovare, dureri care cedeaza numai la algocalmin fiole.
Va doresc o saptamana linistita!

Sa auzim de !

Mergi la inceput