Daca sunteti in CIC - cititi urgent!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Loreena mersi, deci inteleg ca la dosar vor pune (copie dupa) cererea facuta de mine de mana la deschiderea dreptului.
Alta problema, voi scotoci si eu dar nu stiu daca scrie ceva in norme.
In cazul adoptiei: vad ca in cerere e categorie separata cu parinte adoptator/copil adoptat (lucru care mi se pare total nefiresc din moment ce din certificatul de nastere si din livretul de familie nu reiese nicaieri ca e natural sau adoptat, noi fiind trecuti la parinti firesti) ceea ce ma face sa ma gandesc ca va trebui sa pun in dosar si acte care atesta adoptia? Mi se pare total aiurea. Cazurile de plasament sunt altceva, dar la mine, adoptia e finalizata, sunt asimilata cu toate drepturile unui parinte firesc, deci de ce separare?

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

Cred ca am inteles si eu,intr-un final ce trebuie sa fac.Va rog sa ma corectati daca gresesc.Multumesc anticipat.Deci:eu fiind deja in cic,bebel are 1 an si 2 luni,trebuie sa depun la primarie declaratia,iar de dosar se va ocupa angajatorul(in cazul meu,nu prea are nici el habar)Sper ca numai atat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Lona

quote:
Originally posted by marius

Nu beneficiezi in acest caz. Dar nu poti comuta beneficiarul chiriei pe alticineva in afara de tine?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Trebuie sa te contrazic!

(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.

Chiria este venit din cedarea folosintei bunurilor, deci nu intra la "socoteala" pentru CIC.

Faci o confuzie intre primar si primarie:
La ceea ce faci referire sunt conditiile care trebuiesc indeplinite de o persoana pentru a intra in drept in timp ce intrebarea pusa a fost daca in anumite cazuri pot sa existe situatii care sa duca la invcetarea acordarii acestui drept. Una e primarul si alta primaria.

Una din conditiile prevazute de lege si care nu este deloc noua ea dateaza cel putin de la aplicarea legii 19, este ca persoana sa nu obtina venituri impozabile cu titlu de beneficiar de venit fie el chiar si cu titlu de venit din cedarea folsointei bunurilor sau pe romaneste venit din inchiriere de bunuri- locuinta in speta.
Dar nu toate veniturile impozabile fiscal sunt venituri profesionale sau care sa derive din cele profesionale si legea nu se rezuma doar la venituri profesionale ca interdicite de acordare a ajutorului social denumit CIC. De aici si una din cerintele obligatorii prevazute de lege care imbraca forma decalratiei pe proprie raspundere. Ehhh uneori trebuie sa ai studii si economice nu doar de drept, asa ca este scuzabil.

7) Persoanele beneficiare de indemnizație lunară pentru creșterea copilului trebuie să depună lunar la primăria de domiciliu sau, după caz, de reședință o adeverință de la angajator sau, după caz, declarație lunară pe propria răspundere că nu realizează venituri impozabile.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Asa este, Anda! Nu este cine stie ce filosofie cu dosarul angajatorului. Trebuie sa contina 4 hartii pe care le stii si tu. Deci pune-l sa-ti faca copie dupa cerea de solicitare a dreptului, sa-ti completeze adeverinta si sa-ti certifice conform cu originalul copiile dupa cerere, certificat nastere copil si CI. Si gata dosarul! Bunavointa sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Mai fetelor...la sectorul 3 a fost cineva? Pina la urma trebuie sa depunem doar cererea? Si de unde o luam , de la primaria sectorului 3?

Pupici

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Ina, suna aici pentru sectorul 3 sau mergi direct acolo. Cererea o primesti de acolo .
Sector 3 - adresa din Bd. 1 dec 1918 nr 12-14, tel. 0725.126.100
Adreea, iti depui singura dosarul. Iti fac cei de la firma delegatie si bineinteles, te ajuta sa iti faci dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

buna tuturor

si eu sunt in cic. din pacate, colega de la personal isi reia activitatea de maine si, in consecinta, nu a facut nimic pentru dosarul meu. nici nu cred ca a avut bunavointa avand in vedere ca i-am zis inca din decembrie ca pica in responsabilitatea ei acest dosar (citisem proiectul de norme pe site-ul min.muncii).

a depus cineva la primaria sect.2? ce documente ati depus? trebuie sa mergem personal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Este o bulibasala de nedescris, bine ca eu stau in sectorul 2 si m-am lamurit cu cele scrise de Loreema. Multumim!

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

quote:
Originally posted by anda74

Cred ca am inteles si eu,intr-un final ce trebuie sa fac.Va rog sa ma corectati daca gresesc.Multumesc anticipat.Deci:eu fiind deja in cic,bebel are 1 an si 2 luni,trebuie sa depun la primarie declaratia,iar de dosar se va ocupa angajatorul(in cazul meu,nu prea are nici el habar)Sper ca numai atat!!!

Pai cica nu la primarie depui cererea ci la o directie de protectie sociala a copilului (ca este mai multe)
La inceput depui o cerere ca sa-ti aprobe primarul indemnizatia, dupa care , lunar, depui o declaratie (asta cred ca la primarie, dar nu stiu sigur)
Oricum, maine ma duc pe la toate cele si ma interesez, dupa care va scriu ce am aflat.

Floricel & comp.

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Am fost eu azi la Directia de Protectie Sociala Sector 2, Calea Mosilor nr.132 unde nu era nimeni la coada si nu-mi venea sa cred ca scap atat de repede dar.... acolo mi-au spus ca ei nu au inca formularele si ca nu primesc inca actele. Atunci am scos eu formularele din geanta si le-am aratat ca le am eu dar au zis ca posibil sa nu ramana in acesta forma. Ca urmare mi-au dat nr. lor de telefon 3142208 int 158 cu precizarea sa ii sun pe joi ca sa ma interesez si mi-au mai spus ca ma pot duce si la Oficiul de Asistenta Sociala Pantelimon, Str. Potarnichii nr.3 (la Scoala Generala 62), tel. 255.66.60 si 255.66.61 pentru ca si acolo se vor primi actele. In drum spre casa m-am oprit si la Oficiul de Asistenta Sociala Pantelimon unde o doamna ceva mai informata mi-a spus ca formularele mele sunt bune dar ca nu le primesc inca iar in plus mi-a zis ca trebuie sa aduc si o adeverinta completata de angajator, adeverinta care deja este la dosarul depus de angajator in Amzei dar care doamna a zis ca ii trebuie si ei. Concluzia: asa cum spuneam, la noi ca la nimeni

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput