casatoria

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Vad ca ti-au raspuns multe fete, fiecare bazandu-se pe experientele personale, asa ca simt nevoia sa-ti spun si parerea mea.
M-am casatorit la 21 de ani si nu regret, dar nici nu spun ca e numai miere. Am avut momente foarte frumoase si am avut certuri puternice, am crescut impreuna si ne-am apropiat de aceeasi lungime de unda.
Parerea mea e ca varsta nu conteaza atat de mult, problemele pe care le-au pus fetele se pot verifica si daca te mariti la 20 de ani si la 40.

quote:
In general sint de opinie ca si baietii si fetele sa mai aiba prieteni si sa nu se insoare cu prima si marea lor iubire care le rasare in cale la 18 ani! Pt. ca mai devreme sau mai tirziu va interveni rutina si amindoi vor regreta ca n-au mai cunoscut si pe altcineva... intervine plictisul in pat, intelegi?

Mi se pare o generalizare gratuita.
In primul rand nu toti au curiozitatea de a cunoaste si pe altcineva, plictisul dupa parerea mea se rezolva altfel, nu schimband persoana. De ce sa doresti pe altcineva, nu inteleg ce te astepti sa-ti ofere diferit? Lucrurile astea nu se fac cu titlul de experiment, sa vad cum e si cu altcineva.
In al doilea rand cineva care inainte de casatorie ai avut si alti parteneri poate fi la fel de tentat, daca nu chiar mai mult, ca cineva care e la primul partener.
Deci sfatul meu ar fi sa nu-ti faci probleme din cauza varstei. Daca insa, dubiile tale sunt de alta natura, atunci e mai bine sa astepti. Eu nu mi-am pus nici un moment intrebari, daca e bine sau nu s-o fac.
Si inca ceva, cu copiii mai usurel, traiti-va dragostea. Sunt multe probleme in cuplu cand apar copiii si trebuie sa fie legat bine ca sa le faca fata fara sa se sifoneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

da, intr-adevar este o generalizare gratuita, dar un cuplu nu ar trebui sa se grabeasca cu casatoria si facut de copii pana nu-si raspunde concret la intrebarea: AM din ce trai, AM un acoperis, AM o slujba, AM o diploma,doua la indemana?

la 21 de ani esti foarte tanara, nimeni nu iti da garantii nici de te mariti, nici de nu te mariti, de aceea fiecare face ce vrea, mie in momentul cand ajungi sa pui asemenea intrebari pe un forum, inseamna din start ca ceva nu-i kosher si, clar, nu esti pregatit.Intrebare tipica pt 21 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

slakje, tu mi-esti tare draga, cum spui verde-n fata lucrurile, uneori cu umor si gasesc ca ai o gandire sanatoasa.
Dar nu-mi place ca pui multe pr de casnicie pe seama varstei partenerilor cand s-au casatorit. Si stii de ce? Ca si eu m-am maritat, mai, tanara. Si e ca si cum mi-ai zice ca n-o sa-mi mearga bine.
Si sa-ti mai zic ceva, acum, dupa 12 ani jumate, din toata lumea pe care am cunoscut-o tot pe el l-as alege. Dar asta ramane intre noi!
Oricum te admir mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

generalizarile nu-si au rostul ca viatza e plina NUMAI de surprize, dar mi-am dat si eu cu parerea, si parerea mea este ca mai bine NU, fiindca totusi la 21 de ani esti foarte tanara si ai timp si de casatorie si de facut copii, mai ales ca in ziua de azi este posibilitatea concubinajului, nimeni nu mai are nimic impotriva.

la orice varsta poate sa-ti mearga bine, sau poate sa-ti mearga rau.dar...., eu daca as mai avea odata 21 de ani as profita de varsta asata inca o data si de libertatea si senzatiile acestei varste fara sa ma leg prea mult la cap.
Eu imi iubesc mult sotul, si el pe mine, multumesc lui Dumnezeu, am avut noroc in dragoste, dar si asa, cea mai faina perioada din viatza mea a fost tot pe atunci pe la 20 ani, ma pisca de ce se intampla in lumea asta, nu aveam treaba, huzuream, asta-i beneficiul varstei de 20 , 21 de ani, si nu inteleg de ce unii nu vor sa profite din plin de astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by slakje

da, intr-adevar este o generalizare gratuita, dar un cuplu nu ar trebui sa se grabeasca cu casatoria si facut de copii pana nu-si raspunde concret la intrebarea: AM din ce trai, AM un acoperis, AM o slujba, AM o diploma,doua la indemana?

Heheh...Slakje...
La noi a venit mai intai bebe, apoi ne-am casatorit, apoi ne-am luat casa, sotu diploma etc...La 23 de ani (si 24 sotul meu) le aveam pe toate...
Au trecut 3 ani si un pic de cand suntem "cu acte" si vreo 7 in total...si e tot ca la inceput...
Inafara de faptul ca dimineata se strecoara "micul mosntruletz" in patul nostru!!!!

Nu ma gandesc ca s-ar putea schimba ceva in rau...traiesc fiecare clipa asa cum este...dulce, calda, plina de iubire!!!!

Nu pot sa spun ca peste 20 de ani va fi la fel, dar anii astia de pana acum impreuna nu i-as da pentru nimic in lume!!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

si eu sunt de parere ca varsta n-are nici o legatura, doar ca se presupune ca o femeie daca ar cunoaste in prealabil mai multi barbati, ar stii mai bine ce sa aleaga..dar nu-i o regula..poti sa te indragostesti orbeste si sa faci greseli si dupa mai multi ani de experienta sau poti sa stii ce vrei chiar la o varsta frageda.
..eu, daca nu ar fi fost considerente de natura materiala (de genul sa strangem niste bani la nunta -ca asa e in romania, nu?-, sa depunem un dosar la ANL, credit bancar, diverse alte facilitati -consultatii, bilete gratuite numai pt. rudele de gradul 1, etc)nu m-as fi casatorit niciodata, nu ca sotul meu n-ar fi o alegere buna, ci pentru ca eu inca nu inteleg cum pot fi intarite niste sentimente cu niste foi de hartie si un inel pe deget..pentru mine casatoria inseamna sa inveti mult..e ca o scoala..cu multe examene..
..aveti o relatie de 4 ani, dar n-ati locuit impreuna..a petrece cateva ore in fiecare zi sau nopti ocazional e diferit de a sta zi de zi alaturi de cineva ..de ce nu incercati sa locuiti impreuna o perioada? de proba?
..pe de alta parte, daca tu esti convinsa ca el e alesul (desi eu, daca ma gandesc bine, n-am avut nici un dubiu cand am facut pasul) nu te poate convinge nimeni de contrariul, plus ca sunt convinsa ca te visezi deja in rochie de mireasa si iti planifici deja fiecare detaliu al nuntii...asa ca go for it..dar macar asteapta 1-2 ani pana a face un bebe..nu de altceva, dar sa mai aveti un pic de timp pt.voi..si apoi, de ce ti-e frica?..daca nu merge, nu-i nici o tragedie, mama, vor mai fi inca atatea flori si cantece de pasarele in lume..( asta mi-a zis mama cand m-am maritat)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Buna ANA...Ce mai faci?Cum e in Canada?

Hai sa va spun si eu parerea mea...Eu cred ca virsta nu are asa mare importanta,atita timp cind SIMTI ca EL e alesul.Eu nu am trait in concubinaj si nici nu ne cunosteam foarte bine(ne-am casatorit dupa 4 luni de la prima intilnire)dar am Simtit ca EL E.Si nu regret nici o clipa.La inceput si el(actualu sot)era gelos...dar dupa ce ne-am casatorit parca e alt om...s-a schimbat(in bine)si asta nu asa peste noapte,ci am stat mult de vorba,fara certuri si ne-am inteles reciproc.

In ceea ce priveste relatia voastra,tu stii parerea mea.Va cunosc bine pe amindoi si chiar daca esti mai mica,eu cred ca sunteti facuti unul pt celalalt.(va cunosc situatia)
In orice relatie sunt suisuri si coborisuri dar important e sa sa stii sa treci peste ele.Si inca ceva la fel de important e sa vorbiti mult...despre orice.Comunicarea e foarte importanta.
Hai ca m-am lungit cu vorba...
Va doresc mult noroc si sa ma tineti la curent !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iullia spune:

nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi, dar, parerea mea este ca, nu actul te tine, incercati sa locuiti un timp impreuna, e f mare diferenta intre a te trezi dimineata ca sa-l vezi si
a te trezi dimineata si-l vezi

casatoria, in general te schimba pe tine putin, iti da o anumita "garantie" si siguranta, dar pe el sigur il schimba, dar, orgoliul masculin intervine si reactioneaza variat de la caz la caz, de f multe ori nici macar nu sesizam, sau, nu vrem sa sesizam schimbarea;
de iubit continua sa ne iubeasca, nu ne vor iubi mai putin, dar deja devenim o parte din ei, care li se cuvine si trebuie sa fie acolo
deja nu putem sa ne pronuntam, dar devenind o parte din ei, normal ca ne vor iubi mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------
slakje:
eu la 21 de ani sunt pt CONCUBINAJ.
---------
Nu inteleg, si pace, de ce e preferat concubinajul casatoriei. Cat timp partenerii locuiesc impreuna, banuiesc ca o fac in ideea ca isi apartin unul altuia, si nu pentru a fi colegi de camera. Cand iti imparti existenta cu un barbat/ o femeie, nu mai esti un om liber. Doar ca ii transmiti celuilalt ca este temporar in viata ta, un pasager trecator, de care te poti dispensa cand ai chef. Dar, daca asta simti, nici nu are rost sa va mutati impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

casandra, sunt de acord cu tine
Dar ok, presupui ca stai in concubinaj si nu merge, te desparti, lucrurile sunt impartite, inimile sunt zdrobite, e la fel ca un divort dar fara acte judecatoresti.Cred ca trebuie sa te gandesti serios inainte de a face pasul de a trai cu cineva(fie casatorit sau in concubinaj).

Mergi la inceput