Contract la Casa de pensii,mai e valabil ?
Raspunsuri - Pagina 2
andateodora spune:
In prezent cele care sunt angajate cu juma'de norma nu au dreptul la CIC-asa mi s-a spus la Casa de pensii.
Marius,daca stii cam ce vor contine normele astea poate ma lamuresti si pe mine daca mai am vreo speranta.Am terminat fac. de medicina in sept 2004.Am luat ex de rezidentiat;datorita alegerilor acesta s-a decalat si am fost angajati cu 1 februarie 2005 in loc de 1 ianuarie.Urmeaza sa nasc la sf lui ian 2006 si atunci voi avea aproape 12 luni(fara cateva zile);Nu mi se pare corect deloc ca o studenta in primii ani de facultate sa aiba dreptul la CIC iar noi(caci banuiesc ca suntem mai multe in situatia asta) sa n-avem nici un drept.
Mai am o intrebare-niste doamne foarte binevoitoare de la Bucuresti nu mi-au dat zilele de concediu toate (am spor de conditii periculoase) si m-au trecut in concediu fara plata 8 zile;eu m-am transferat in august in orasul meu si chiar am avut nevoie de zilele acelea;se scad si astea 8 zile din cotizatie,adica ar trebui sa nasc pe 8-9 februarie??!!
Te rog mult raspunde-mi daca ai idee,macar la ultima intrebare;nu depasesc termenul decat ci cateva zile asa ca vreau sa stiu la ce data as avea dreptul la CIC la 1 febr sau 8 febr.Multumesc!
Sarbatori fericite tuturor;iar gravidutele-atentie la ce mancati;
;eu m-am ingrasat cam mult desi nu m-am indopat-asa ca va inteleg;
Rozi spune:
Anda, poate iti foloseste asta (din PROIECTUL normelor - atentie sa verifici daca se va si publica in forma asta!)
Art (4) alin 5: "În situatia în care nasterea se produce înainte de termen, perioada prevăzută la alin.(1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data nasterii copilului si data prezumată a nasterii, certificată de medicul de specialitate."
Rozi spune:
ATENTIE !!
In proiectul normelor, stagiul de 12 luni nu se mai considera in functie de zile, se iau un considerare lunile. Chiar daca intr-o luna ai avut doar 1 zi pt care ai obtinut venit impozabil, se considera ca ai stagiu luna intreaga!
Art 4, alin 3: "În calculul celor 12 luni prevăzute la alin.(1) se includ si fractiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele în care solicitantii s-au aflat în una sau mai multe din situatiile prevăzute la art.1 alin.(2) din ordonanta de urgentă considerate, în întelesul ordonantei de urgentă, lună întreagă."
andateodora spune:
Rozi,iti multumesc mult;tocmai am descoperit si eu proiectul normelor si m-am linistit!
Bafta multa celor care mai au nelamuriri!
kikiriki spune:
Anda, si eu sunt tare fericita ca au aparut normele!!!!!!
In sfarsit se specifica clar ca daca nasti inainte de termen perioada aceea se scade din cele 12 luni !!
Eu eram chiar la limita: adica termenul este 1 martie 2006, excat cand as face fix 12 luni de contribuie la plata impozit venit, dar daca nasc sa zicem pe 25 februarie 2006 o sa scada cele 4 zile din cele 12 luni si o sa ma incadrez!!!
Desigur ca ne va trebui de la dr. o adeverinta medicala prin care sa se certifice ca nasterea a venit mai devreme de termenul estimat dar oricum este o veste mare !!!
Eram tare speriata ca pentru 2-3 zile nu o sa apuc sa iau nici un leut pentru bebelina mea!!!
Kikiriki
30+ cu
Luana
Kikiriki
marchplayer spune:
Unde este acest proiect al normelor ca vreau si eu sa-l citesc?
Si eu sunt intr-o situatie similara..adica sunt angajata de la 1 feb 2005 si DPN 8 februarie, insa tare mi-e teama ca nasc mai devreme de 1 februarie....asa ca poate as mai scapa putin de stres...
daniela 33+
kikiriki spune:
Marchplayer, uita-te pe pagini legislative la subiectele de ierica e un subiect "Norme metodologice" postat de teodraghici parca!!
Si eu sunt superfericita ca au aparut normele si o sa putem lua si noi banuti chiar daca nastem mai devreme cu cateva zile!!!
Kikiriki
30+ si
Luana
Kikiriki
mamica gen spune:
La www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/161205hot.htm" target="_blank">http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/161205hot.htm.
Poti naste mai devreme, important e DPN-ul (articolul citat de Rozi)
E doar un proiect, dar probabil schimbari semnificative nu vor fi...
Gen
6+ si Robert
2 noiembrie 2001
Lya spune:
Dar cu mine oare cum ramane?
Ca am doar contract la casa de pensii.Cei de la casa de pensii spun ca e in regula dar am emotii,nu stiu ce sa cred.
Trebuie sau nu sa lucrez,...sau e suficient contractul?
Ma poate lamuri cineva?
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya13+
&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty
marius spune:
Lya eu ti-am mai scris si in particular ca si contractele private cu CAS sunt acceptate de noua legislatie. Citeste OG 148/XI 2005 la mine pe site. Citeste si proiectul normelor de aplicare aici pe forum.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro