Contract la Casa de pensii,mai e valabil ?

Contract la Casa de pensii,mai e valabil ? | Autor: Lya

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am o fetita de 2,6 ani, si inca de cand eram insarcinata cu ea am incheiat contract de asigurare la casa de pensii.....am primit cic,dupa terminare am cotizat in continuare, iar acum sunt insarcinata in 12 sapt.Vreau sa stiu si eu pt ca circula zvonuri,o sa primesc cic cu cel de-al doilea copil avand in vedere ca nu am intrerupt contractul si ce drepturi mai am.....am drept la retete gratuite neavand venit?
Va multumesc!

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya12+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda?

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya12+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Din pacate am citit un raspuns la www.pensiicluj.ro
numai cine are venit impozabil,din data de 01.01.2006
din 01.01.2006 ar trebui sa-ti faci carte de munca ,undeva,platesti tu datoriile catre BASS
ili

Mergi la inceput

Deci,e obligatoriu sa fiu angajata de la 01.01.2006?
Si daca as fi de la 01.02.2006,as primi CIC?
Ca tot perioada asimilata ar fi?
Si e neaparat sa fiu angajata cu 8 ore sau e bine si cu 4 ore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Da, din pacate asa este
1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
12 LUNI VENITURI PROFESIONALE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu zic sa astepti normele de aplicare pentru ca daca ne luam strict dupa textul legii nu ai avea dreptul. E prematur sa ma exprim.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Ce spune legea noua de norma redusa?Ca eu n-am gasit?
Se poate sa-mi bag cartea de munca la 4 ore ...e riscant?
Si cu cei cae au mai mult de 3 copii ce se intampla?Ca am 2 cunostinte in postura asta?

Mergi la inceput

Este ceva cu pagina de la www.pensiicluj.ro si nu pot sa-ti trimit raspunsul,dar asa raspuns mi-a dat de la 01.01.2006 carte e munca,daca inainte ai avut numi contract cu ei
incearca si la www.pensiiprahova.ro,
ili

Mergi la inceput

scuze
numai contract de asigurare,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

A aparut proiectul normelor. Conform acestui proiect care personal cred ca va fi si publicat oficial persoanele care sunt in CIC 1 vor avea dreptul sa treaca in CIC 2 deci nici o modificare fata de legislatia actuala. De asemenea faptul ca indemnizatia de maternitate sau CIC nu sunt impozitate prin legislatia fiscala a fost clarificata de Norme in sensul ca au fost acceptate la categoria veniturilor impozabile dar scutite de impozit prin lege. Deci sunt venituri impozabile dar scutite de impozit. In consecinta toate persoanele care sunt in maternitate (pre sau postnatal) sau in CIC pot sa stea linistite totul e OK.
De asemenea au aparut intrebari pt parintii sau tutorii a 3 copii sau mai multi. Daca va adoptat proiectul trebuie bine inteles faptul ca prevederea conform careia statul roman asigura parintele sau tutorele legal dupa caz pentru primul al doilea si pana la al treilea copil se aplica strict pentru copiii nascuti din data de 01.01.2006 incolo cei nascuti anterior acestei date neintrand in calculul restrictiv.
Ca si un exemplu:
prespunand ca am doi copii la data de 31.12.2005 statul roman ma va asigura pentru maxim 3 copii nascuti dupa data de 01.01.2006 sau cu alte cuvinte pot sa am maxim 5 copii pentru care statul roman este dispus sa ma asigure. Daca as fi avut 5 copii la data de 31.12.2006 atunci pot avea maxim 8 copiii pentru care statul roman este dispus sa ma asigure. Foarte pe scurt si fara atata teorie incepand cu 01.01.2006 incolo un parinte va avea dreptul platit de stat pentru maxim trei copii nascuti vii. Al patrulea sau urmatorii se fac pe riscul si "barba" parintilor. Devine decizia lor dar bani nu mai primesc.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Ce veste buna pt cei care au mai multi copii.
Dar cu cei care au doar contract la casa de pensii cum ramane cu cic-ul?
Cei de la casa de pensii Bucuresti spun ca e ok in continuare.

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya13+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput