Vichy vs. Avene
Raspunsuri - Pagina 5
anka-maria spune:
Crema coloranta se vrea o combinatie intre crema traditionala si fondul de ten. Este foarte potrivita vara deoarece asigura un ten uniform si luminos fara sa-l incarce, fara efectul de masca al fondului de ten. Exista produse identice si la Nivea, am incercat si nu prea am fost multumita, poate nici nu alesesem io bine culoarea. In schimb asta de la Vichy e foarte buna, se aplica exact ca o crema, iar efectul e de uniformizare a pielii, acoperire a micilor imperfectiuni. Cand imi fac rani pe fata o aplic ca atare, cand am tenul mai curat o combin si cu putina crema sa fie si mai hidratanta, mai ales iarna. Sunt super incantata pt. ca fondul de ten mi se pare cam "greu" si cam pretentios pt. varsta mea, in plus cu crema nu se vede linia de demarcatie, e mult mai naturala.
Demachiantul este sub forma de apa, are rol si de tonic, e ca si cum te-ai da cu apa pe fata adicatelea nu creaza senzatia de lipici pe fatza. Curata foarte bine dar mai ales calmeaza iritatiile. Eu am un ten dificil si mai am si probleme hormonale, asa ca mi se mai intampla sa raman cu semne dupa vreo furtuna hormonala, iar cu demachiantul asta se atenueaza imediat iritatiile.
Apropo de skin tips:
Am citit ca gelurile demachiante contin o substanta numita "laureath sulfate" cu rol de spumare si care subtanta este extrem de daunatoare tenului, usuca si imbatraneste. Cel mai bine ar fi sa folosim un demachiant tip lapte sau apa si daca nu ne convine senzatia lasata spalam fatza cu apa caldutza dupa demachiant.
Io aveam un pitic pe creier si nu ma simteam curata doar cu demachiant (+lotiune) drept care dimineata ma spalam cu un gel.
Dupa ce am citit treaba cu subst. asta m-am reprofilat (si-asa eram suparata ca nu gasesc un gel care sa nu-mi usuce fatza, dupa toate ma strangea pielea ingrozitor ) pe demachiantul apa.
Daca totusi folositi un lapte puteti spala fata cu apa calduta pt. a indeparta senzatia de film gras si este mult mai sanatos decat gelul.
Si pt. tenul mixt sau gras recomand argila. Eu eram adepta produselor cosmetice si nu a leacurilor babesti dar in disperare de cauza am facut o cura de masti cu argila verde si chiar a avut efect, sunt super incantata. Mai ca as incerca si o cura interna cu argila dar am inca mici retineri.
Si cu toate ca sunt maniaca a produselor cosmetice io exfolierea o fac cu malai sau taratze si parca e mai bine decat cu unul din cele trei tuburi de diferite subst. abrazive cumparate de-a lungul timpului si care se odihnesc prin sertare.
just me
louisea spune:
deci exista mai multe nuante ca si pt fondul de ten? ca eu am un simt tare prost de orientare a culorilor
------------------------
Louisea si Bandit
Jocelyn spune:
eu sunt pentru Vichy...dar nu am folosit Avene
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
anka-maria spune:
Si crema coloranta e pe culori, are o gama larga e nuante din care poti sa alegi.
just me
mariuta spune:
quote:
Originally posted by anka-maria
Si crema coloranta e pe culori, are o gama larga e nuante din care poti sa alegi.
just me
Si eu sunt fan Vichy lumineuse 00, pt ten mixt, din pacate in Germania nuanta asta nu exista. Mi se pare excelenta.
cait spune:
Dar pentru un ten in care cam abunda sebumuul ce recomndari aveti?Mi-am luat una de la Vichy astazi savedem ce efecte are..Cica in 4 saptamani cu mai ai nici puncte rosii, nici firicele de sange nu mai apr, nici pete luminoase..SAvedem si pe asta.
Anka tu ai incercat cumva capture de la Dior.Sunt curioasa daca isi merita banii.Ma gandeam sa mi-o iau si eu dar dupa ce-mi termin Gerovitalul adus de acasa.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Loreena spune:
azi mi-am luat de la Avene Cold Cream si apa termala spray;
ce parere aveti despre produsele Galenic; cum sunt fatza de Avene?
Poze cu toata Familia
ina C spune:
Cait,
cum se numeste crema?
Eu am folosit Ruboril, tot frantuzeasca, dar nu a avut efect.
Ce-i drept spune sa folosesti 3 luni si am doar 2 luni jumatate, dar nu se vede.
Pt. firisoare...