OU 148/03.11.2005 -(p.2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Eu sunt in CIC din sept.2004.In lege am citit ca avem termen de 90 de zile lucratoare de depunere a dosarului(incepand cu ce data se calculeaza 90 de zile?),incepand cu 01.01.2006 sau cu 03.11.2005 de cand a aparut ordonanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Incepand cu 01 ian 2006, eu asa inteleg.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by V. Erica

Incepand cu 01 ian 2006, eu asa inteleg.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

[/quote

Dana(LA MULTI ANI!), asa am inteles si eu, dar voiam sa fiu sigura ca am inteles bine, oricum, mie mi-a depus deja dosarul, la Casa de Pensii(Vitan), dar nu stiu daca mai trebuie sa depun si eu vreun alt dosar(la primarie?-cele de la casa de pensii au spus ca nu mai trebuie depus nimic). Iar acum am citit la celalalt subiect ca se depune dosarul la Dir de Munca,Solidaritate sociala si Familie(Amzei)incepand cu 3 ianuarie.Eu nu mai inteleg nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

E 2 ianuarie.De unde incepem,ce facem acum,ca eu sunt in ceata totala.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

E 3 ianuarie si la fel si eu sunt in ceata totala. A mai aflat cineva vreo noutate? Cand apar normele definitive poate se clarifica pana la urma situatia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Actele se vor depune la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din Piata Amzei nr.13, tel.2128415, fax 2128416, program L-V 9 - 16 imedit ce vor aparea Normele in Monitorul Oficial. Dosarul va cuprinde exact actele prevazute in Norme. Si ar fi bine sa ne cumparam si un dosar din acela de carton.
Cine vede prima normele sa dea de veste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

eu am sunat in Bucuresti in Venerei acum si mi-a dat 2 tel de la directia din amzei sa sun acolo ca la ei nu se depune - 316.84.15; 316.30.55; tipul de la directia venerei mi-a zis ca stie ca normele ar fi gata dar inca nu s-au publicat;
am sunat la minister si a zis sa sun in juma de ora ca vine directoarea care se ocupa si imi zice ea mai bine.........am cerut numele doamnei si mi-a zis sa nu ma supar dar numele nu mi-l poate da .......oare de ce nu???
am sunat la amzei si mi-a zis ca nu au aparut normele si ca dupa ce apar ANGAJATORUL FACE DOSAR SI DEPUNE LA EI SI CA E OBLIGAT SI DOSARUL PE CARE MI L-A DAT E "3 SURCELE" CA NU AVEA DE UNDE SA STIE CE CUPRINDE SI CA NU MI-L PRIMESTE; A ZIS CA E OBLIGAT PRIN LEGEA 148........buunnnnnnnnn mai sun in juma de ora la minister si apoi mor de gat cu angajatorul........de lene ce-i ie si comod ce e si dupa cate am observat cred ca m-a mintit cu cnpas ca nu i-a primit ca eu una nu am auzit pe altcineva cum ca i s-a refuzat dosarul si l-a primit angajatul sa-l depuna........poate ca or fi zic .......ca n-am eu de unde sa stiu hai sa o fraierim un pic........aaaaaaa ce nervi am dar sun acum la cnpas sa vad daca chiar a fost asa.........mama lor de.........

am sunat la cnpas vitan si mi-a zis ca s-au primit dosare pana la sf an si angajatorul mi-a zis ca nu i-au primit asta pe 20-21 ca nu mai stia exact cica a fost la et 2 la unul dintre cele 3 ghisee, primul din stanga.....

este cineva care a depus in perioada aia la vitan in bucuresti????

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Din link-ul dat de Paloma se intelege ca Normele metodologice au fost aprobate:

HOTĂRÂRE

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor

Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 148/2005

privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului

În temeiul art.108 din Constituția României, republicată, și al art.26 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

ART.1 - Se aprobă Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Am sunat azi la spitalul unde lucrez si mi-a spus ca pana in 10 ian ei trebuie sa trimita la directiile teritoriale dosarele noastre, a celor aflate deja in CIC. Nu stia daca trebuie sa depuna in TM unde este spitalul sau in Arad unde stau eu. Din lege eu am inteles ca : În vederea asigurării continuității plății indemnizațiilor pentru creșterea copilului stabilite conform prevederilor Legii nr.19/2000, angajatorii, plătitori ai acestui drept, depun la direcțiile teritoriale din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizațiilor pentru creșterea copilului aflate în plată în luna decembrie 2005, deci probabil asta imi va zice si mie joi cand revin cu un tel.
Directiile teritoriale au primit cererile pe care trebuie noi sa le inanintam primariilor, iar tipa de la personal a zis ca o ia (daca se va putea sa o ia din TM).
Cam atatea am aflat. Mai multe joi.

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (19+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas

Decembrie 2005

Mergi la inceput

Loreena, mie mi-a depus firma pe 28 dec la Casa de pensii, dar n-am inteles prea bine dosar sau fisier(cred totusi ca fisier, ca asa se cerea, nu?)
Tie ce ti-au spus de la casa de pensii?
Eu asta nu inteleg, trebuie depus fisier la casa de pensii si dosar la directia de munca si cerere la primarie?
De ce trebuie sa depunem o gramada de acte in toate locurile? Nu este suficient intr-un singur loc? Daca plata se face acum prin directia de munca de ce nu se depune doar la ei si se depune si la casa de pensii? Sau casa de pensii trimite mai departe informatiile catre directiile de munca?
Off, ce harababura!!!!!!
Si pe situl directiei de munca scrie ca se depun dosarele incepand cu 3 ianuarie si in tot decursul lunii ianuarie(pai si daca il depui mai tarziu ce se intampla, ca in lege scrie ca ai termen de depunere de 90 de zile lucratoare?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

[color=red]VESTI NOI[/color]

[color=red]am sunat la minister, nu mi-a dat directoarea la telefon ca e la "sedinta mare pe tema asta".......dar mi-a zis ca in decembrie pe 14 sau 22 s-a dat hotararea de guvern nr. 1825 privind normele, dar care inca nu s-a publicat in Monitorul Oficial[/color]

24. HOTĂRÂRE pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului
http://www.gov.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=44067&idrubricapresa=1&idrubricaprimm=&idtema=&tip=&pag=&dr=

am sunat la guvern tel 314.34.00 interior 1201 si de acolo mi-au zis ca hotararea e aprobara, e o greseala pe site ca scrie proiect in linkul de mai sus.......urmatorul pas e publicarea in monitorul oficial si asta depinde de cei de la MO si trebuie publicat in 30 de zile.

De la Mo - 318.51.10 mi-au zis ca sa mai sun ca nu se stie inca..........deci mai avem de asteptat :roll: ......sper ca e vorba doar de cateva zile :twisted:

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput