Bebelusi de martie - aprilie 2005 (61)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Buna fetelor!

Am si eu un pic de timp liber, profit ca doarme Alexandra

Andruzza Alexandra papa, de obicei 160-170 ml de lapte dimineata si seara, daca ajungem la 200 ml e sarbatoare mare

Eu ii sterilizez biberoanele si tetinele o data la doua zile, asa m-am obisnuit...iar de schimbat, tetinele le schimb in fiecare luna, biberoanele nu.
Azi avem doar o zi de la vaccin...sper sa nu faca nimic...perioada critica e chiar cu o zi inainte de Craciu, sper sa nu avem ceva "surprize" neplacute.

Chiar v-ati cumparat brazi?la Oradea abia de vreo 2-3 zile au aparut prin piete, dar nu sunt frumosi deloc si au un preeeeeet....mamaaaaa.Sper sa isi revina comerciantii astia si sa mai coboare preturile, ca de nu...multa lume isi cumpara brazi artificiali, dar mie, sincer nu imi plac...sunt frumosi, intradevar, dar sunt lipsiti de viata...si asta nu imi place deloc...

va pup, ca ma pregatesc sa merg la coafor, sa incerc o "schimbare de look", vorba vine, ma duc sa il vopsesc si sa tai un pic din el, ca iar e prea mare...

....vine

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;33/st/20050415/n/Alexandra/dt/7/k/eb65/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Bun gasit, fetelor!

Am reusit si eu sa mai intru, deoarece de cateva zile Alexia e la bunici la Focsani. E foarte bine, a pus-o maica-mea la cura de ingrasare. Au trecut 7 zile dupa vaccin si se pare ca e bine pana acum, mai avem cateva zile de trecut. Nu stiu cum se intampla, dar la bunici Alexia se comporta altfel, mananca mult mai mult, doarme non-stop si ziua si noaptea. Cred ca din cauza ca a schimbat aerul. Oricum o s-o las acolo pana dupa sarbatori, chiar daca ne este foarte greu fara ea. Dar deja incepusem sa ne chinuim una pe alta. Eu nu mai pot s-o tin toata ziua in brate, ea vrea NUMAI in brate si deveneam si una si alta irascibile.
Deja cred ca o sun pe maica-mea de o suta de ori pe zi si de-abia astept sa vina ziua de vineri ca sa pot sa ma duc la ea.
In rest la raport avem 6 dintisori, vreo 75 cm si vreo 7.500 kg. Nu mai comentez nimic in legatura cu greutatea ca deja am facut tot ce se putea pentru asta. Pediatra a ajuns la concluzia ca e prea agitata si de aia nu pune nici un gram pe ea. Oricum ideea e ca pe la un an am inteles ca trebuie sa aiba vreo 8 kg si ceva, asa ca nu ma ingrijorez prea tare. Sper sa o aduca maica-mea pe linia de plutire.
Sper sa nu va stresez prea mult cu problemele mele.

Mamacita Alexia e in cura de fier. Ii dau fer-sol cate 5 picaturi de 3 ori pe zi. Asa mi-a recomandat medicul de familie, de fapt a a zis ca la 9 luni asta se recomanda. Picaturile le-am primit de la cabinet gratuit.

Oana , Alexia si bebe din burtica 16 s+

http://pq.photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenduta2003 spune:

Buna ziua tuturor.

LA MULTI ANI pentru BIANCA, IRINA, ALEXANDRA si IOAN RARES !!!

Multumesc pentru raspunsurile primite in legatura cu tusea. Nu nominalizez ca sa nu uit pe vreuna dintre voi. Sunteti niste dragute. Am reusit sa vorbesc aseara, pe la 22,00, cu medicul de familie. Mi-a zis sa stau linistita pentru ca la control, vinerea trecuta, Rares era foarte bine. Tusea incepuse usor inca de joi, dar era seaca. Nu i-a gasit atunci nimic la plamani, nu avea rosu in gat. Mi-a zis ca dupa cum se comporta si cum tuseste este vorba de secretiile din gat pe care nu le poate elimina, motiv pentru care mi-a recomandat un sirop de tuse pe baza de carbocisteina, care ajuta la inia o pauzarea mucilor din gat si nas.

In rest, avand in vedere ca ieri era a cincea zi de la vaccin, mi-a zis ca, in mare parte, pericolul a trecut in ce priveste reactiile adverse, desi la carte scrie 12 zile, cele mai multe reactii apar insa in primele 5 zile. Imunizarea completa impotriva rujeolei se face, dupa cate spune el, in doua saptamani de la administrarea vaccinului, perioada in care anticorpii isi fac treaba. In concluzie, eu o sa-l scot din casa cam pe la Craciun.

Cu privire la fier, ma gandesc daca n-ar fi bine sa-i dau si eu, preventiv, deoarece si Rares a crescut foarte mult, are 78 cm si peste 10 kilograme. A iesit bine la analize, dar cresterea este destul de accelerata.

Andruzza, nici eu nu sterilizez biberoanele, le spal cu apa calda si detergent lichid, cu ajutorul unei perii. De cand am inceput sa-i dau lapte praf, pe la 6 luni jumatate, am procedat asa si Rares nu a patit nimic.

Poze Rares

Varsta lui Rares

Mergi la inceput

Mamacita am o mare rugaminte la tine. Te rog mult sa ma ajuti sa rezolv o dilema. Iti povestesc pe scurt. Eu cand am nascut-o pe Alexia am facut cezariana. Prima data doctorul ginecolog mi-a facut o rahie- anestezie cu 100 unitati de ceva(?) care nu s-a prins. De fapt s-au anesteziat picioarele, dar burta nu. In urma tipetelor mele de ajutor s-au hotarat sa ma anestezieze total. Aici a intervenit in sfarsit si medicul anestezist care, vazand ca mi s-a ridicat pulsul la 150 a reactionat si el. In fine, am fost anesteziata total si operatia a decurs ok. Intrebarea mea e acum o sa mi se faca rahie-anestezie sau anestezie totala, ca atunci dr. mi-a zis ca nu eu hotarasc ce fel de anestezie mi se administreaza.

Merci mult,

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

Mergi la inceput

Andruzza Alexia a ajuns sa bea cam 230-250 ml dimineata si seara, iar cateodata mai bea un biberon si in timpul zilei cand nu prea are pofta de altceva. Eu cand am intarcat-o i-am dat sa bea cu biberoane fiziologice de la chicco, f. bune dupa parerea mea care au forma sanului. De fapt din astea bea si acum si de 5 luni de cand bea la bibe nu i-am schimbat niciodata tetinele. De sterilizat, i le sterilizez dupa fiecare utilizare, din obisnuinta. Am un sterilizator cu aburi f. bun si m-am invatat ca dupa ce i le spal bine cu apa fierbinte si detergent sa le bag acolo.

,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

carmenduta, sanatate multa lui Rares

adseana, Alexandra este domnisoara si tre' sa aiba mare grija de silueta

CatXo, avem si noi un astfel de biberon de la chicco, dar nu vrea sa traga din tetina. Cu asta de la Nuk vad ca papa, sper sa mareasca repede cantitatea. Eu stiu ca greutatea la un an tre' sa fie 10-11 kg, mai are timp sa puna pe ea, stai linistita. Sarcina ushoara!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

sa stiti ca am lipsit motivat de data asta.Ufff,am fost mai mult singura cu Bubu pt ca draga de zgriptzi o tot tine in plimbari,vizite,cafele,etc iar pe aici da cand are chef.Oricum,maine pleaca si ea si consortul 2 sapt in Gr asa ca iar voi fi mai mult singurica.Noroc ca sotul mai munceste pana joia viitoare si apoi liber.De citit am mai citit,dar de cate ori am vrut sa scriu parca s-a ivit cate ceva.
Raspund si eu scurt,la ultimele intrebari,ca pe restu nu le mai tzin minte:
andrruzza,
eu sterilizez doar o data pe sapt biberoanele,dupa fiecare folosire le spal cu apa calda,cu peria si apoi clatesc cu apa fiarta.Inca nu ma incumet la detergent lichid,desi am unul care e mai ecologic.Tetina o schimb o data la 3 luni(si asa e si recomandat).Mult succes cu bibi si somn usor lui Rares si fara treziri!

mamacita,
eu nu-i dau Fe lui Bubu dar o sa itreb pediatrul la urmatoarea vizita.

rox,
sanatate si tie si micutei!

nino,
dragutz ca te-ai gandit la noi

marox,
o sa nasc tot aici,probabil ca ne vom mai prelungi sederea la nemti.

Multumesc tuturor de urari!(sa va-nsirui numele cam greu,ca nu mai stiu cine si ce si cum...)

Eu nu ma laud ca mi-e f bine,am stari de greata,ameteli,etc...Bubu e f bine,in 4 labute se deplaseaza demult,acum bucuria cea mare e statul in picioare in patut,sprijinit de zabrele.
Revin,acum tre sa fug ca se trezeste

Nicole,mami de pici cu lipici si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Rrox, Carmenduta - multumim si voua pt urari!!

Eu sunt cam chiauna, aseara am dormit 4h 1/2, si in celelalte 2 nopti cam 5h. Azi sper sa recuperam, ca altfel cad din picioare si nu sunt buna de nimic la servici.

Nu am apucat sa va spun, am fost ieri la eco. Totul ok, si iar s-a schimbat DPN-ul: acum e 15 iunie. Nu se prea vedea, si dr a pus "sex feminin" cu semnul intrebarii Deci s-ar putea sa mai am inca o fetita. Mai vedem la urmatoarea eco.

Fetelor, dati-mi si mie un sfat, daca voi stiti: nu sunt hotarata daca sa fac triplu-test sau nu. Ca sa fiu eu cat de cat linistita, l-as face, dar problema e urmatoarea: nu au cum sa-mi calculeze varsta exacta a sarcinii, dupa UM. Din cate stiu eu, la TT compara rezultatele analizelor de sange cu biometria fetala (ecografie) + UM stabilita cu exactitate. Orice intarziere de 1 sapt poate afecta rezultatul de cateva ori. Corectati-ma daca gresesc (si daca zic vreo tampenie) .
Asadar, neavand data UM, cu ce compara masurile lui bebe?
Nu e vorba atat de bani (desi costa cam 1mil) cat de faptul ca rezultatul poate sa-mi induca un stres gratuit pe toata perioada sarcinii, cum a fost la Irina.
Eu am 30 ani, nu e mult, dar nici putin. Nu stiu ce sa fac...

Irina, piticul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

CatXO - te inteleg perfect, nici eu nu prea mai pot sa o ridic pe Irina in brate, ma doare burta...
Tin pumnii sa vina grasuna de la bunici!
Tu n-ai aflat inca ce e bebe?

Mamacita - asa e, poate e putin exagerat ca le sterilizez de fiecare data, dar merg pe mana doctoritei, si, cum ziceam, mi-e foarte usor. Daca ar fi fost sa pun oala pe foc dupa fiecare masa cred ca as fi capitulat repede...

Zuzule - multa sanatate si asteptam cu nerabdare vesti noi despre bb2!

Irina, piticul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Multumim mult de urarile pentru vaccin si ochisor.
Ochisorul bolnavior eu zic ca e ca si cel sanatos. La masaj nu mai iese absolut nimic, nici lacrimi, nici secretii. Sper ca e de bine. Cat despre chinul la desfundat, dr ma linistea de fiecare data (ca deh, plangeam si eu pe coridoarele spitalului cand il auzeam pe Mihai), cica nu ii doare, sunt doar speriati pt ca sunt imobilizati iar dr are un fel de masca pe fata (cu lupa). Si fara mami sau tati langa. Iar de plans plangea exact 2 minutele.
La vaccin s-a purtat exemplar, a plans foarte putin. Vestea proasta e ca dr va fi plecata din localitate taman in perioada critica. Tin pumnii sa fie OK si sa avem parte cu toii de un Craciun fericit.

Andruzza, tetinele se recomanda sa fie schimbate la 3 luni, iar de sterilizat eu stiam ca tetinele e bine sa fie sterilizate. Daca ai sterilizator, efortul este chiar minim. Iar referitor la cantitate, Mihai papa la 10 dimineata 140-180 ml lapte, dar depinde si de cat a papat seara sau noaptea. Iar daca bb nu bea cat scrie la carte, tot n-ai ce sa-i faci.

Mihai n-are nici un dintisor si nici semne n-ar fi, de vorbit nici pomeneala. Cred ca nu simte nevoia, caci e suficient sa tipe una buna si se executa mami.
Va povesteam ca Mihai se trezea foarte des noaptea. Sper ca am gasit motivul, era flamand saracutul. Seara adormea la san, iar din bibe supliment nu bea mai mult de 60 ml. I-am schimbat tetina ca sa fie mai cu spor, asa ca de 2 seri bea 140-150 ml si doarme pana la 5-6 dimineata cu o singura trezire la 3 pentru cateva gurite de ceai (inainte bea 150ml ceai). I-am bagat bibe si la 5 dimineata.
Of, Doamne, mi-am flamanzit copilul in ultimele saptamani. Sper ca asta a fost si sa doarma de acum mai bine.
Din 5 mese inca la 3 suge de la san, asa ca urmeaza sa le suprim si pe astea. M-am tot luptat 8 luni, dar acum nu mai are nici un rost sa ne chinuim amandoi. Atata ca ii va fi si lui si noua cam greu sa renuntam la adormitul la san. Aseara a urlat o ora pt ca se trezise din cauza biberonului, si pana nu l-am pus la san nu s-a linistit. L-am pus apoi treaz in patut si a fost OK. Azi-dimineata vecinul mi-a dat raportul ca iar mi-a plans copilul. Data viitoare o sa-i spun ca si lui i-a latrat catelul.

Dana si Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput