Bebelusi de martie - aprilie 2005 (61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Andrruzza eu zic ca e asa pana se acomodeaza.. ai rabdare..eu zic ca a luat chiar bine pentru inceput..in cateva zile incepe sa ia mai mult , o sa vezi

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

nino, Alex in cat timp a ajuns sa pape 250 ml la bibe?? Pai Rares invata sa pape la biberon, iar eu invat sa manuiesc biberonul

Biberoanele si tetinele tre' sterilizate de fiecare data cand papa

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Andruzza, si eu zic sa-l lasi un pic sa se acomodeze, ca altfel suge la biberon. Poate era bine sa-i iei tetina cu mai multe orificii, asa cum era obisnuit la san, poate asa ar trage mai usor. Eu mai sterilizez biberoanele o data la doua saptamani. Creste si tu intervalul treptat, incepe de la o data pe zi. Pofta mare sa aiba!

Rares, te-am "scapat"...La multi ani fericiti!

SARBATORI FERICITE VA DORIM!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Andrruzza nu stiu sa iti spun exact in cat timp.. pentru ca eu ii dadeam intai o parte lapte cu cereale facute mai groase cu linguritza si apoi lapte cu canutza.. si i-am scos treptat pana am ajuns doar la canutza.. dar nu foarte mult.. poate o saptamana..sa zic..
sincer eu nu ii sterilizez nimic, i le spal foarte bine dupa fiecare utilizare cu apa foarte fierbinte si doar atat...acuma nu dati cu pietre.. dar nu cred ca mai e cazul...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Adriana, Ako, Adseana, Andruzza - multumim pt urari!!

Andruzza - mie dr mi-a spus ca le sterilizez atata timp cat o sa le foloseasca. Chiar si dupa ceai.
Mie mi-e usor ca am luat un sterilizator pt microunde, si dupa ce le spal le bag in el, si in 12 min sunt gata.
Sincer, eu le sterilizez dupa fiecare utilizare, ma simt mai linistita si mi-e si comod, dar fiecare face cum crede ca e mai bine, nu dati cu rosii

Irina, piticul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

La multi anisori minunati Bia , Irina si Rares !!

Caramella platfus au absolut toti copilasii pana pe la 2 ani, e normal sa fie asa. Nu-ti face probleme. Ochisorii ar trebui sa fie OK la varsta asta deja, sa nu mai fuga si sa nu se mai incruciseze. Ar fi bun un control oftalmologic. Nu ii vor prescrie ochelari, dar pot depista la timp daca e vreo problema care necesita corectii. Aliciei si multumim pentru urari!

Andruzza Multumim! E foarte bine cum a inceput sa pape Rares din biberon. Se acomodeaza treptat si o sa pape mai mult. Cu Ioana a durat vreo 3 saptamani pana a a ajuns la un biberon plin (240 ml.). Eu ii faceam mereu cu 30 ml. mai mult decat bause cu o zi inainte ca sa nu arunc prea mult. Eu nu-i sterilizez biberonele si tetinele (si in general vesela) decat la prima utilizare. Pe urma le spal cu apa calda si detergent de vase si le clatesc foarte bine (am si periute pentru biberon si tetina desigur). Nu te-as sfatui totusi la tetina cu mai multe gauri. Desi Ioana a avut "natur" parte de vreo 7-8, daca la biberon ii pun tetina cu 3 gauri oboseste si se ineaca, in final refuzand sa mai suga. frumosului!

Mamacita Si noi tot in buncar Sper sa-i treaca de tot, de alaltaieri am tabarat si cu Osciloccocinum pe capul ei. Pe 21 avem programare la Medicover totusi si as vrea sa merg cu ea, poate ii fac si vaccinul atunci, fiindca de sarbatori o sa mai circulam si noi si nu vreau sa risc. O sa aiba 9 luni.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

ellinia, singura tetina din care vrea sa traga este de la Nuk, de latex, cu supapa. Si are 2 orificii. Avem o gramada de tetina, ca am tot incercat, dar cu mai multe orificii n-am.

andira, nino, thx! Fiind la inceput cu biberonul, o sa le sterilizez pentru fiecare masa. Oricum io-s mai paranoia si inainte de fiecare masa fierb apa si ii clatesc castronelul.

Mergi la inceput

rrox, pai cum am zis n-am tetina cu multe orificii. Asta nNuk are 2 si nu tre' sa faca mare efort sa traga, aproape curge singura, doar sa tina biberonul in guraDe la 5 luni de cand am inceput difersificarea pentru ca nu se mai satura la masa de seara si lapte praf nu a vrut, masa de seara dupa baiata era de cereale. Aseara i-am dat cereale la masa de la ora 17, sa fie flamand dupa baiata si sa pape biberon(ora 20:30 -21). A functionat, dar daca bea asa putin, nu se satura, chiar daca mai suge nitel si de la mine, cred ca mai mult de 50 ml nu trage. Sper sa ajunga mai repede la cei 250 ml.

Alta intrebare de incepator(): dupa cat timp de utilizare arunc biberoanele??

Am citit ca unii bebei papa paine cu unt. Eu nu i-am dat paine, trebuie???? Unt ii pun putin in legume. Pestele l-ati introdus?? Thx!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Doamne,ako,cum ii mai botezi,auzi,bomflica si chitcotel
ellinia,atunci mai aveti putintica rabdare,ca va iesi el,dintisorul.Cate despre prietena ta,datele sunt insuficiente si oricum stii ca nu prea-mi place sa pun diagnostice fara sa vad"materialul clientului"Nu e deontologic,nu e corect medical.Asa,pot sa-ti spun ca si eu am discopatie lombara l4-l5 si de ani de zile,si n-a fost contraindicatie nici de nastere naturala,nici de epidurala.Prima doza la epidurala nu e obligatoriu sa se faca la dilatatie 5,iar efortul e foarte bine suportat cu anestezie.am avut paciente operate pe cord care au nascut natural cu epidurala.Cat despre anestezia generala la cezariene,prietena ta e desteapta,ptr.ca asta e chiar ultima optiune,si nu mai reiau nesfarsitele discutii pe care vi le-am prezentat cand eram gravide pe tema asta,c-o ma luati cu"huo'.
andruzza,si nino si andira au dreptate:adica poti sa le si speli foarte bine cu detergent si apa fierbinte,eventual sa le sterilizezi o data pe saptamana,poti sa le sterilizezi si dupa fiecare utilizare,desi e putin exagerat,dar daca asa te simti in siguranta,procedeaza asa.Deja de la 8 luni se dezvolta suficient secretia de acid clorhidric din stomacelul lor ca sa poata lupta cu germenii obisnuiti,altfel ganditi-va ce-ar fi sa ne sterilizam si noua toate alea dupa fiecare utilizare.Dar iarasi e adevarat ca bb-ii,ca si adultii,pot fi si mai sensibili la anumite colonizari bacteriene,asa ca tu iti cunosti pana la urma puiul si decizi pentru el
rrox,pai daca va face 9 luni si iesiti din buncarde sarbatori,intr-adevar,nu vad motive pentru care sa risti.V-am spus,in ianuarie,daca se prelungeste ghinionul asta de epidemie(care oricum are evolutie ciclica,tot odata la 2-4 ani apare o epidemie de pojar)atunci il vom vaccina si noi.Pana atunci,viza la intrarepentru musafiri.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

mamacita, thx!

Am uitat sa va zic ca avem o sptamana de la vaccin si Rares e ok. Sa mai treaca inca 3-4 zile si respiram usurati, sper sa trecem cu bine.

Mergi la inceput