bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (62)
Raspunsuri - Pagina 14
NataliaS spune:
Salut fetele si mersi de mesajele de intampinare!!!
Erica - am patit si eu o faza nostima cu fiul unei prietene, ii schimbam scutecul Anei si tocmai atunci a facut un pisu, iar Mihai catre mama lui : Mami, ai vazut? a facut un pisu direct din fund ![]()
, alta data a intrebat Da' ea nu are puta? ![]()
Patricia - si eu la fel patesc ca si tine, ma intreaba lumea daca eu dormeam la "actul creatiei"...asta e daca nu ne-am impins si noi genele in fata sa fi mostenit fetele noastre cate ceva si de la noi...pe de alta parte cred/sper ca Ana va avea temperamentul meu, ca tare agitata mai e.
Oana - imi pare rau ca ti-e atat de greu. Ma rog sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste toate problemele, Seb sa se faca bine si sa aveti un Craciun cat mai fericit!!!! Pupici de incurajare!
Ana doarme in general de la 21 la 8 cu 1, 2 pauze de titzi, una pe la 1 si una pe la 6.
Ziua:
10-11
13.30-15
16.30 -17.30
bine, si orele astea sunt variabile, dar in general cam asa dormim.
De papat nu-mi mai papa carnea si accepta foarte greu legumele...nu mai stiu ce sa fac cu ea...si bea foarte putine lichide (in afara de laptele meu din care se serveste de regula dupa masa)
Poate imi dati voi niste sugestii.
Natalia mamica Anei
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/natydu/my_photos
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
Amaya spune:
Buna seara mamici,
Offf, azi a fost o zi cu multe emotii...astazi Andrei a facut din senin temperatura...39,2 (eu suspectez ca avea si ieri, dar am crezut ca este doar incins fiindca tocmai trasesem o partida de joaca de gafaiam amandoi, si el era vesel si jucaus...ca atare nu i-am pus termometrul), dar astazi, parca luase foc; i-am dat la 8 seara 5 ml de Motrin (Ibuprofen) si a inceput sa scada...dupa baita (pe la 21) i-am luat temperatura ultima data si ii scazuse deja la 37,6...cand l-am vazut cu asa febra am sunat pediatra si mi-a spus sa alternez la fiecare 4 ore Motrin si Panadol, asa ca acum la 12 i-am dat 5 ml de Panadol (l-am verificat, fara termometru, si nu mai are febra)...sa speram ca pana la 4 dimineata cand ii dau urmatoarea tura de Motrin nu mai creste. Nu stiu ce poate fi, poate e de la vaccin (suntem ziua a 9-a), poate a racit putin, cine stie...cu toate ca ne ies si dintii de sus nu cred ca e de la ei fiindca temperatura era mult prea mare.
Scuze fetelor carora le-am promis retete fiindca raspund atat de tarziu.
Salata de surimi (super simpla) pentru aprox 4 persoane:
- o punga de Surimi sticks - taiate cubulete de aprox 1,5 cm
- maioneza (eu folosesc sos pentru salata pe baza de iaurt, dar este la fel de buna si cu maioneza) - dupa gust, eu pun doar cat sa lege salata
- o cutie boabe de porumb
- 2-3 oua fierte tari si taiate cubulete mici
- marar (dupa gust)
- sare (dupa gust)
- putina zeama de lamaie
Se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider aprox. 2 ore (cat sa se amestece aromele)
Friptura de porc fezandata:
- pulpa de porc o ung cu mustar (dulce sau iute, cum va place), eu il folosesc pe cel dulce cu miere, o condimentez folosind condimentele speciale pt. carne de porc de la Kamis (sunt cele mai bune), curat 2 capatani de usturoi (una se piseaza si una se taie feliute nu f. subtiri), fac mici buzunarase (mai adanci) in carne in care pun feliutele de usturoi (pe toate partile), apoi fac un sos din vin rosu (cam 1 litru) , 2-3 linguri generoase de sos de rosii, usturoiul pisat, o lingura de zahar, 2 lingurite de cimbru si cam 250 ml de apa; pun sosul intr-un castron mare si apoi pun carnea in acest sos si acopar castronul...eu o tin 2-3 zile pe balcon (fiindca este destul de rece, iar in frigider exista riscul sa se raspandeasca aromele) si intorc carnea cam la fiecare 12 ore...apoi in seara dinaintea mesei pun carnea la cuptor: pun carnea intr-o tava mare, de preferat cu margini inalte, pe bete subtiri de lemn (ca sa se patrunda uniform) si adaug cam jumatate din cantitatea de sos in care a stat la fezandat si in sos si pe partea de sus a bucatii de carne pun felii de kaiser afumat sau costita afumata; bag tava la cuptor, la foc mediu, o intorc din cand in cand pentru a se rumeni pe toate partile si o stropesc cu sosul ramas...daca vreti sa aiba mai mult sos la sfarsit mai adaugati apa, la inceput, la sosul din tava si la cel ramas fiindca scade destul de repede. Pare migaloasa, dar nu este...si este o nebunie. Noi o servim cu legume (amestec mexican congelat) cu unt.
EDIT: va rog sa ma scuzati ca nu am folosit PM-ul, dar mi-a fost mai usor sa scriu direct aici...
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Amaya spune:
Magga, multumesc mult pentru complimente, m-ai facut sa rosesc...pai de Craciun fac 28, nici mai mult nici mai putin...mai copilaresc si eu cat mai pot
.
Iar cu piure-ul de castane mie mi se face gura punga numai cand ma gandesc la el, dar sa i-l mai dau si copilului...dar de ce ti-a zis pediatra asta? ce calitati au castanele?
In alta ordine de idei, voi dati copiilor gutui? ca lui Andrei ii plac la nebunie, insa nu stiu cat e de bine sa ii dau si nici pe voi nu v-am auzit (dar cu penuria asta de fructe iarna m-am saturat eu numai de mere, banane, pere si ananas). Voi ce alte fructe le mai dati?
Cu dormitul, Andrei doarme de la 9 seara la 7 dimineata, papa si se culca la loc pana la 9, apoi mai doarme 2 ore dupa masa de la 11 si 2 ore dupa masa de la 16...
Crinuta, ai incercat sa-i dai telefonul tau mobil, sau ceva interesant pentru el, dar care este de obicei interzis, sa-l studieze in timp ce faci tu ce trebuie sa faci? La noi asta a mers o perioada pana cand s-a plictisit si acum suntem nevoiti sa facem 2 in 1, eu il dau cu crema, il masez si il imbrac, etc, si in timpul acesta tati ii tine biberonul...asta e cea mai buna solutie pe care am gasit-o si vad ca merge perfect...
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
PatriciaArdeleanu spune:
wow, Amaya, ce bine suna
. multumim frumos.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
V. Erica spune:
Fetelor, multumesc pt. aprecierile la adresa baiatului meu. Natalia, hai ca m-ai distrat tare cu baiatul prietenei tale. Si al meu constatase ca surioara n-are puta, dar nu facuse inca legatura ca daca n-are, atunci pe unde
...
Intr-adevar, e tare fain sa ai doi, eu zic ca merita efortul. Sa-i vezi cum se mai pupacesc, ce-o mai protejeaza Eric pe miti (asa-i zice mai nou, de la "mititica"), cum o face sa rada in hohote cand o pupa pe burtica... V-am facut pofta de doi?![]()
Liviana, si pe mine ma intereseaza unde ai gasit cartea. Poate mi-o aduce Mos Craciun ca mai aveam una pe care mi-o doream si sa nu se oboseasca mosu` sa faca doua drumuri
...
Patricia, ti-am admirat si eu printesa. E scumpa foc in rochita d-abusilea si cu suzeta dupa ea...
Oana, imi pare rau pt. Seb. Dar pan-acuma n-ai observat?
Ixxi, esti de admirat c-ai reusit sa alaptezi atat. Hai nu mai fi suparata! Sanatate multa!
Amaya, ai facut bine c-ai postat aici retetele ca uite, vin sarbatorile, si poate le-ncercam si noi.
Letaaaaaaaaaaaa !!!!! M-ai uitat? Tu erai cu Maurice pe ym?
Sa aveti o zi perfecta!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
PatriciaArdeleanu spune:
Erica, multumim
. dar tu de ce nu mai pui poze??
sa stii ca ne cam faci pofta, mai spune...![]()
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
lbelciug spune:
Shobo si V.Erica, am comandat cartea de pe un site www stephanus ro. A venit prin posta unde am achitat cu taxe cu tot 155.000 lei.
V.Erica, iti adresasem si eu o intrebare si pe forum si pe PM, insa nu inteleg de ce nu-mi raspunzi. ![]()
Amaya, spune-mi te rog cum ii dai tu puiului ananas si gutui? Ii faci doar suc din ele sau ii dai si altfel?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei
ixxi spune:
multumesc mult erica py incurajari.....chiar aveam nevoie.
chiar mi/ai facut pofta de 2 bbi, dar deocamdata....trebuie sa ma multumesc cu 1.
am inceput tratamentul.....
gaza mea se aseaza langa mine, isi scoate suzeta si vine cu gura deschisa spre sani.....ii distrag eu atentia cu bibe, suzi sau o jucarie, dar ma termina....nu stiu cat o sa dureze.....
apropo de mancare, partea buna cu intarcatul este ca o sa pot sa mananc tot ce vreu, nu? diseara am sa/mi fac niste cartofi prajiti cu usturoi....mult usturoi, ca in timpul sarcinii ![]()
![]()
![]()
si inca ceva ia cineva Logest?
Beatrice si
piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)
http://community.webshots.com/user/ixxi
Amaya spune:
Liviana, eu nu-i dau suc, fiindca nu bea...ii mai fac din portocale sau mandarine dar ia o gura doua si atat...Ananasul i-l dau din compot (fara zahar) si il amestec (fara sucul de la compot) cu mar, banana (sau alt fruct), biscuiti si branza, iar gutuia o coc la cuptor si i-o dau la fel, in piureul de fructe.
V. Erica spune:
Liviana, iarta-ma, aveam impresia ca am citit tot pe pagina aia. Iti raspund pe privat.
Patricia, trebuie sa-mi fac timp sa mai incerc sa instalez cablul de date... Eheee!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)