Copilasi de iunie-iulie 2003 (65)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Buna, fetelor, eu sunt o mamica de la grupa de copilasi de oct-noi-dec 2003 si va mai citesc, imi sunteti tare simpatice .

Am intrat numai sa ii spun lui Romana, pentru diaree (de fapt entero-colita), cel mai important e sa fie hidratati baietii. Aici noua ne recomanda pediatrul sa luam Sprite, sa il agitam bine sa scoatem acidul din el, si apoi sa dam copilului sprite ... sa stii ca vorbesc serios, uite aici un link ... s-a mai discutat pe tema asta pe DC http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62485, multi pediatri recomanda. Deci ... eu zic sa incerci, mai ales ca e dulce si s-ar putea sa il accepte cu placere. Cata vreme sunt hidratati, in rest mare pericol nu e, doar sa ai grija si cu febra, sa nu treaca de 39 ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

romana - multa sanatate lui cristi! intr-adevar, trebuie hidratat ...si stefan a trecut prin asa ceva. stiu cum e...incearca sa pisezi banana si cu mar copt...si sa pui medicamentele in ea!
ii place nurofenul, din seringa???ca pe stef asa l-am pacalit sa-i dau medicamente (calciu carbonic si ercefuryl) in seringa de nurofen...
zeama de orez, morcovi fierti...si grisine....
multa sanatate!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Romana, nu te stresa daca nu mananca. Ana a fost abonata la genul asta de probleme, asa ca iti spun regimul (din memorie, daca il gasesc pe hartie cand ajung acasa il copiez):
* (daca vomita)primele 12 ore doar apa plata administrata cate o lingurita o data la 5 minute. daca nu (sau a trecut deja faza) treceti peste etapa asta
* mucilagiu de orez indulcit cu glucoza
* pe urma numai sticksuri, grisine, banane inca 12 ore
* urmeaza supa de legume (fara cartofi), orez fiert, carne de pui fiarta separat, paste cu branza de vaci facuta in casa (in ordinea asta).
Cel mai important este sa fie bine hidratat, preferabil cu "saruri de rehidratare" (gasesti la farmacie). De mancat o sa manance cand isi revine.
-------
Eu sunt din nou intr-o goana nesfarsita, la servici am o gramada de treaba, Ana ma alearga pe la concursuri si alte muzichii, n-am facut decat o parte din curatenia de Craciun (ca am avut proasta inspiratie sa decid ca nu vreau ajutor anul asta - aici am o poveste spumoasa cu tanticile care fac curat, dar n-am timp acum sa o spun) si nu stiu daca am vacanta. Nu stiu cum, dar in fiecare an decembrie seamana cu "trenuletul groazei" - se inghesuie tot ce n-am facut peste an. Si daca tot ma plang, adaug si ca m-am trezit cu gatul intepenit de ma intorc ca lupul. Si, evident, nu cred ca voi putea ajunge luni.

madishor miorlaitor

“If you treat people like idiots, they will behave according to the rules, and nothing else. But if you give them responsibility, they will know how to use it.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

romana - pt enterocolita regimul recomandat noua de medic este asa (la fiecare zi scriu doar ce se adauga fata de ziua precedenta):
ziua 1: apa, ceai neindulcit si sprite
ziua 2: uscatele, biscuiti sarat, sticksuri; spre seara, daca nu mai vomita, poate manca si 1 felie de paine prajita cu branza dulce de vaci, slaba
ziua 3: supa pasata din morcovi si albituri (fara cartofi)
ziua 4: carne de pui pe gratar sau fiarta, orez fiert (fara ulei sau alte grasimi)
din ziua a 5-a se revine treptat la alimentatia normala.

Obs. 1. sa nu te ingrijorezi ca va slabi, e normal! Cand isi revine se va ingrasa la loc.
2. dr nostru ne recomanda doar acest regim, fara sa luam alte medicamente, decat antitermice (siropel sau supozitoare). daca regimul e tinut strict copilul isi revine total, GARANTAT!
asa ca eu zic ca, daca cristi nu vrea decat apa ieri, cand se simtea foarte rau, a fost bine! nu trebuie sa il silesti sa ia medicamente, doar cele contra febrei!
eu ii pe baieti si le doresc din suflet sa se faca bine cat masi repede, si tie putere sa ii ingrijesti!

cgaby - costum de craciunei am vazut anii trecuti la metro si carrfeour, nu stiu insa daca asa de mici... succes, sunt sigura ca vei avea un craciunel minunat!

cornelia - pai daca aveti asa un drum lung poate e buna si ideea psihologului, sa va vedeti de planurile voastre... oricum, eu iti zic din experienta revelionului trecut, cand am fost cu bogdan - ne-am simtit minunat, el a fost cumintel si ne-am inteles perfect, doar ca pt 'relatia de cuplu' pot sa zic ca a fost ca si cum n-ar fi fost!!! in fine, voi (tu) hotarati cum sa faceti... si va doresc sa luati hotararea corecta!
eu cu masina am mai mers singura (prin spatele blocurilor si 1 data pe strada, da era duminica si nu era aglomerat ) am fost singura, inca nu am curaj sa plec cu copiii. am o problema, tot imi sta motorul... si cum masina o ia adi zilnic la serviciu, nici nu prea am cand sa merg. cu el alaturi e alta poveste... si a zis ca mai bine sa merg eu singura ca asa ne stresam unul pe altul...

in alta ordine de idei, voi ati planificat vaccinarea copiilor? ca la noi in agenda aia pampers scrie ca avem rapel la 30 - 35 de luni. oricum cu nasul asta curgator nu cred sa apuc sa i-l fac pana pe la Paste, asa...

anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Romana: si Alex a avut asta vara tot enterocolita si nu a mancat 3 zile nimic, decat putina coaja de paine si sticksuri, dar, in schimb , a baut multe lichide. I-am zis medicului ca nu mananca nimic si a spus ca nici sa nu incerc sa ii dau fortat. Pentru voma lui Alex mi-au dat picaturi de metroclopramid, iar pt enterocolita mi-au zis sa-i dau enterol, care e foarte bun. ALex avea si crampe, pt care a luat Debridad (parca asa ii spune).
Deci nu trebuie sa-i convingi sa manace, daca ei nu vor. S-ar putea sa aiba si greatza si normal ca nu vor sa inghita nimic.
Sanatate multa va doresc si putere. Ai sa vezi ca in cateva zile or sa fie bine.

Magda si Alex(2 anisori!)
http://community.webshots.com/user/edyalex
http://photos.yahoo.com/magdacorlea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Romana, sa ne spui cum mai sunt baietii!

Doinna, ai nascut???

Madishor miorlaitor, asteptam povestea spumoasa ! Cand iti faci timp, bineinteles.

Nu stiu ce ne-a apucat pe noi tocmai acum hoinareala . Nu m-am gandit ca vom ajunge aici cu Maria. Si chiar imi doream o iesire, ca de trei ani am fost doar cateva zile la munte, cu Maria dupa noi, evident. E asa de prost ales momentul, ca imi vine sa renunt.

Anamaria, eu nu am alternativa cu masina. De ieri o am in fata casei si ma gandesc sa nu stau totusi sa ma uit la ea. Noi suntem asa de izolati aici... Daca aveam ca alternativa autobuzul, nu imi trebuia. Cat despre motorul oprit, eu nu prea am probleme (dar sunt dezastru la alte capitole ). Totusi, azi am reusit sa il opresc o data, dar din cauza unei soferite mai catastrofa decat mine, care se oprea in mijlocul strazii, semnaliza stanga si facea dreapta etc. Si tot din aventura zilei de azi la volan: Am reusit sa gresesc drumul, cu toate ca tot ce aveam de facut era sa merg ianinte! Il sun pe Doru disperata si ii spun ca am gresit drumul . El ma intreaba unde sunt. Eram prin centru, dar nu trebuia sa fiu acolo . Imi spune ca oricum directia e buna si ca toate drumurile duc spre Mangalia , asa ca o sa gasesc eu o "iesire". Ma panichez... In sfarsit, ii spun exact unde sunt si primesc indicatii clare cum sa o iau. Se auzeau niste hohote de ras in telefon . Mare noroc am avut ca Stefan a stat cumintel in spate si a dormit!

Chiar suntem izolati. Am "descoperit" ca la o casa vecina sta o familie, care se ocupa de curatenie/intretinere, cu doua fetite, de 4 si 2,4 ani. Ce fericire pe Maria! Ieri a venit cu amandoua de manuta si mi-a zis: "Mami, am gasit copii!". Asa ca, azi le-am invitat pe la noi. Nu s-au prea jucat ele impreuna, dar Maria e incantata ca a avut musafiri.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Bine v-am regasit, m-am intors sambata din Franta unde a fost super bine mancat , plimbat, dormit dar si muncit cat incape.
Intoarcerea in schimb a fost o aventura, in Lyon sambata dimineata, ne-am trezit ca avionul nostru fusese anulat si ca urmare ne-au facut alta ruta, asa ca am pierdut o gramada de timp prin aeroporturi si la Lyon si la Paris. Nici la Bucuresti nu ne-am linistitit ca ne-au pierdut astia bagajele si de abia marti mi l-am recuperat. La aeroport ma astepta Cristi cu Irina, care s-a bucurat tare mult cand m-a vazut a venit alergand si razand la mine in brate, ii facuse Cristi pregatirea psihologica. Dragoste mare pe noi cand ne-am vazut , pupaturi si imbratisari. Binenteles ca de cand am venit sta lipita de mine .
Cat am fost plecata n-a avut nici o problema Irina, dar sambata noapte mi-a facut teperatura si vre-o 2 zile tot asa a tinut-o ca era rosie in gat.
Asa ca am intrat in focuri tare si cu forta ca prea belferisem in Frantza , vre-o 2 nopti am pazit-o ca facea 39 – 38 si eu tot ii indesam supozitoare.
In rest suntem bine, s-a bucurat mult de cadouri, cu Mos Niculae n-a percutat foarte mult sa vedem cum o sa fie la Mos Craciun. Am inceput pregatirea , dar nu prea o intereseaza, adica e atenta pana la faza aia cu “copii cuminti” cand schimba subiectul
Romana - multa sanatate copiilor.
Kehleyr - Irina a avut febra fara nici un alt simptom si s-a constat ca e rosie in gat, n-a tusit, n-a avut muci.
La intalnire s-ar putea sa vin si eu daca reusesc sa dau de soacra-mea ca de 2 zile nu raspunde la telefon.

Pupici, Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Romana, si noi am avut povestea cu enterocolita destul de rea. Eu nu iti recomand sa ii dai Sprite, medicul mi-a spus ca este cea mai mare prostie sa bagi ceva atat de artificial in copil (fara suparare ). Nici Stefania nu mi-a acceptat ceaiul, mai ales ca nu ai voie sa il indulcesti (zaharul nu e bun in astfel de situatii), asa ca am hidratat-o cu apa plata + acele saruri - le gasesti la farmacie, eu am avut Electrolyt de la Humana. Daca ti se pare ca apar simptome de deshidratare puternica, fuga la medic, poate fi foarte periculos.

In rest, regimul este de baza, cum au zis Anamaria si Madishor. Fiecare aliment trebuie introdus treptat si urmarita evolutia. Stefi doua zile nu a mancat decat paine prajita.

Eu medicamentele (ii dadeam furazolidon, dar unii medici nu il recomanda, asa ca nu ii da de capul tau) i le dadeam cu Debridat pentru ca ii placea gustul.

Aditzu, bine ai revenit. Cred ca rosu in gat e si la noi, aseara avea 39 si azi dimineata nu mai avea febra deloc.

Cornelia, ar trebui sa vii sa conduci in Bucuresti, dup-aia ti s-ar parea parfum pe acolo pe la tine . Eu trebuie sa recunosc ca sunt cam agresiva la volan, daca vad cate o soferita care incurca traficul o claxonez . Stiu ca nu-i frumos dar nu ma pot abtine.
Unde plecati? Noi mergem la Praga.

Aseara am fost la un spectacol de flamenco. A fost SUPERB. Nu va pot spune cu cata pasiune si energie dansau atat ei, cat si ele. Mai ales una dintre fete, care era grasuna si inspre 40 de ani, se vedea pe fata ei cat de mult ii place sa danseze, radia toata, radea, era extraordinara. Of, ca n-am si eu timp de asa ceva .

Va pup si weekend placut.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Salutare,

La intalnire vin si eu.

1. Carmenutza
2. Gabi
3. Bobi
4. Magda
5. Magdone
6. Mihaela (am vorbit cu ea la telefon si zicea ca incearca sa vina)
Pana la urma si-au inchiriat o garsoniera pe la Universitate, de luni incepe si serviciul.

Romana, multa sanatate copilasilor. Da ceai indulcit cu miere ai incercat? Sa pui miere mai multa sa fie dulce, cel putin Razvan bea cate 4 biberoane pe zi de ceai...

Aditzu bine ai revenit!

Cornelia, si mie mi-a fost cel mai greu cand am condus prima data singura cu Razvan in masina, dar dupa aia m-am obisnuit, ai trecut hopul! Si Razvan sta foarte cuminte in masina, asa l-am obisnuit de mic si acum pot sa plec distante lungi cu el singura in masina.

Anamaria, stii cum am rezolvat eu problema cu motorul oprit? Mi-a zis cumnatu-meu ca indiferent unde sunt cu masina, cand fac manevre, sa nu ridic piciorul de pe ambreiaj pana nu sunt sigura ca am terminat manevrele , nu stiu daca e clar cum am zis...dar incearca asa.

Aseara am zis povestea Scufita Rosie de 5 ori , cand ziceam ca a adormit, el de colo: osie, osie, adica s-o iau de la capat..., sau daca incep sa-i cant ceva, incep cantecul, zic primele 2 cuvinte si el : data, data! adica gata si atu, atu adica altul si uite asa pana termin tot repertoriul

maaaammaaa, stiti cum repeta Razvan dupa noi, nu mai pot sa zic nimic fratilor ca ma da de goool . Doamne cat e de scump!!! imi vine sa-l mananc.

V-am pupat!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by Magdone
Anamaria, stii cum am rezolvat eu problema cu motorul oprit? Mi-a zis cumnatu-meu ca indiferent unde sunt cu masina, cand fac manevre, sa nu ridic piciorul de pe ambreiaj pana nu sunt sigura ca am terminat manevrele , nu stiu daca e clar cum am zis...dar incearca asa.

Sunteti dementiale cu lectiile de soferie online . Pot sa zic si io ca daca masina e pe motorina se opreste mult mai usor? Mi s-a intamplat si mie la masina barbatului si mi-era o rusine...

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput