Copii din 2002 (18)
Raspunsuri - Pagina 9
light spune:
Sanzi multumesc mult! Ai dreptate, m-am gandit de n ori pana acum ca trebuie sa nu o iau asa in tragic ca sunt atatia alti copii cu probleme grave si poate cu adevarat tragice. DAr cum spuneam s-au strans multe si acum ajungand acasa singura incerc sa ma descarc sa imi vars oful sa pot sa ma incarc cu energie din nou pentru ca asta e, rabzi rabzi, se strang se strang si apoi explodezi. Dar cu rabdare vom trece si peste astea. Acum sincera sa fiu, multumesc, deocamdata vreau sa vad cum merge cu acest tratament, iar daca va fi nevoie sa ma reorientez catre alt doctor o sa te rog sa ma ajuti. Insa acum, stiu ca doctorita mi-a spus asa: e bine sa urmati si tratamentul acesta cu fixotide pentru ca multi parniti nu vor deoarece prefera sa se bazeze pe singulair ca zic ei "costa mult si e f bun" si atunci ce rost mai are sa indopam copilul cu medicamente. Insa eu va sfatuiesc sa faceti tratamentul complet si in felul asta sunt mai multe sanse sa fie bine mai repede pentru copil. Asa ca vom ramane deocamdata cu acest tratament si intre timp ne mai informam, mai cautam si in paralel mergem si cu homeopatia.Mersi mult de tot de sfaturi, sanatate multa iti doresc si tie!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
sinzi_ana spune:
Lucia, nu trebuie sa nu il lasi sa alerge, ba chiar e indicat sa faca miscare cat mai multa in aer liber (caci trebuie sa isi dezvolte plamanii sa se largeasca bronhiile) si nu trebuie sa te sperii de tuse. Nu se ineaca si nu se sufoca de la crizele de tuse...Alex face crize de astm fara sa tuseasca...(mai are si reprize de tuse dar nu se sufoca de la tuse)
Soacra-mea mi-a povestit ca era odata in C-ta cand Radu a avut o criza si pt ca dr lui Radu era in Bucuresti a plecat cu avionul comercial in Bucuresti cu Radu in criza...
Eu cred ca astmul se instaleaza pe etape:
1. raceli dese cu tuse care nu mai trece
2. tuse seaca fara raceala
3. crise de tuse
4. crize de astm
Daca previi si tratezi poti sa nu ajungi la crize de astm. Asa s-a intamplat cred la David (sper).
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Mda, mi-e groaza, ce sa zic, sper ca daca am inceput acest tratament sa fie bine. PAi noi am cam parcurs toate aceste etape si am ajuns la crize de tuse lungi de 1-3 ore cu mici pauze intre ele si cu senzatia ca tuseste si se sufoca. DAr de cand am inceput tratamentul aceste crize au disparut, e adevarat ca am fost si la mama, si am stat acolo, sa vedem ce va fi cand se va intoarce acasa.Sper ca daca se vede imbunatatirea, sa nu ajungem la crize de astm, cum zici tu, doctorita ne-a spus ca daca se sufoca chiar si dupa ce am incercat cu aerosoli, sa venim de urgenta la spital. Si asta m-a speriat.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
light spune:
Sanzi stii ce te mai rog? Da-mi te rog si mie numarul tau de mobil pe pm, ca nu se stie, poate vre-o data vreau sa te intreb ceva urgent sau poate sa imi spui cum ajung la doctorul acela si daca nu merge DC ul si e urgent macar sa am numarul tau de mobil sa te pot suna.
sinzi_ana spune:
Lucia e normal ca intr-o criza de tuse sa te sufoci, chiar si daca nu ai astm...
Crizele de astm nu incep cu tuse, incep cu sufocare pur si simplu...il vezi ca respira mai des (ca si cum ar alerga desi nu face efort) ca casca gura sa ia aer (nu ii mai ajunge ce ia pe nas) ca insipra mai mult, si apoi incepe sa se sufoce (nu ca un inecat, ci ca si cum nu i-ar ajunge oxigenul, adica ca si cum ai respira intr-o perna - nu stiu cum sa explic).
Dar sa stii ca singulair-ul pe noi ne-a ajutat ff mult, si cred ca il fereste si de raceli (raceli pe care dr pneumolog ne-a spus ca nu le va mai face, pt ca de fapt ce facea pana atunci erau forme alergice si nu raceli propriu zise) Deci nu cred ca trebuie sa intrerupi gradinita (dr ce a spus de gradinita?) poate doar sa (daca ai posibilitatea) il lasi pana la pranz, si sa ii dai sticla cu apa de acasa (sa fii sigura ca nu bea ceva dupa un alt copil care probabil ar fi racit).
David a mai facut o criza de tuse asta vara, cand in C-ta era ff cald, si am fost la Brasov (unde era ff frig si umezeala) si a intrat in toate baltile. 2 zile cat am stat acolo i-am schimbat 4 perechi de incaltari ca intra mereu in balti si avea mereu picioarele ude. Atunci in masina pe drumul de intoarcere a tusit aproape tot drumul. Cand am ajuns acasa nu a mai tusit deloc.
Nr de mobil este 0741167609 .
Dar eu spun sa stai linistita, nu va mai tusi, si ma indoiesc ca va face vreo criza de astm!!!!
A! Si ce am facut noi in casa (f important) am aruncat toate pernele cu fulgi si am cumparat perne antialergice, am eliminat pe cat posibil covoare (sursa de adunat acarieni), cartile le-am trimis la bunici, cat mai putina mobila (sa nu tina praful), am luat un aspirator cu apa (care nu face praf), cand faci curat sa nu folosesti clor (sau cand il folosesti sa il duci pe Liviu la bunici) sa nu folosesti spray-uri de praf sau de spalat geamuri care miros, sa fii atenta sa nu fie mucegai pe undeva (pe pereti) si aerisit in camera sau in casa de 2 ori pe zi.
Sinzi, Radu
si David
light spune:
SArumana mult pentru sfaturi. Singura problema e ca nu putem renunta la mocheta pentru ca e ciment sub ea, nu parchet. In rest cam asa fac, nu mai folosesc clor, sincera sa fiu mi-a fost frica sa mai pun si balsam la rufe, Adi s-a lasat de fumat, cartile le impachetez acum si in rest sa speram ca va fi bine.Da, sa stii ca cu gradinita ma gandesc si ma tot gandesc, doctorita a zis doar ceva de genul:"de acum nu o sa il tineti ca intr-un clopot de sticla, va trebui sa isi faca imunitatea, va merge in colectivitate, va mai raci..."Si io ma tot gandeam oare ce sa fac, sa intrerup si sa il duc la anul cand poate va fi mai bine sau sa il duc doar program scurt, fara dormit acolo. Si ce ma fac daca face vre-o boala urata luata de pe la gradi gen: gripa, pojar sau mai stiu eu... Si tot stau pe ganduri daca sa il duc in continuare sau sa il inscriu de anul care vine. O sa o intreb concret pe doctorita cand mregem la control pe 22 lun asta si ne vom hotara in final. ADevarul e ca sunt momente cand sunt hotarata sa il duc apoi ma razgandesc, nici eu nu stiu...
sinzi_ana spune:
Lucia cu cat sunt mai mici cu atat trece mai repede o raceala un pojar etc...Cu cat sunt mai mari cu atat se complica racelile, mai ales daca nu si-a facut o oarecare imunitate.
Si daca te temi de gripa, fa-i vaccin, si fa-i vaccin si pt bolile copilariei (pojar, oreion etc). Mie mi-a recomandat dr si alte vaccinuri nu mai stiu cum se numeau (ca nu le-am facut) dar pt o forma de pneumonie si niste raceli...
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Aia stiu dar acum cand deja are o problema, mi-e firca de complicatii la o eventuala raceala mai urata. Vaccin anti rujeola a facut si pt gripa sper sa pot sa ii dau homeopat in cele din urma. Mai ce sa zic, ma bucur mult ca te-am gasit aici ( adica nu ai avut netul picat) ca tu erai mereu pe baricade, dar ma bucur mult ca am putut vorbi cu tine si ca m-ai m-ai linistit un pic, mi-am mai facut si eu o idee cum e cum astmul , iti dai seama ca tot pe fuga si plecata nu am avut timp sa caut pe net articole despre astm.Dar e bine ca m-ai informat si m-am mai linistit.
sinzi_ana spune:
Lucia si eu cand am aflat mi s-a parut ca mi-a cazut cerul in cap...si nu imi venea sa cred ca tocmai copilul meu are asa o boala. DAr m-am linistit...in primul rand m-a ajutat foarte mult soacra mea (draguta de ea...hihi...) care mi-a spus sa ma uit la Radu, care e ca bradu, mare, frumos si sanatos (sa nu mai vorbim de destept!!!) si care a avut o forma mai grava cu crize si vaccinuri acum 20 de ani (cand medicina nu era ce este azi)!!!
Si apoi ma uit la David...ii merge foarte bine, e sanatos, merge la gradi si e rezistent la boli, nu mai tuseste, mananca bine (fata de cum manca inainte de singulair - desi nu stiu daca are pofta de la medicament)...
Nu ai absolut nici un motiv de care sa te temi...
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Da Sanzi, Doamne ajuta sa fie toti micutii bine, sa nu se mai chinuie prin spitale.Cat despre pofta de mancare, stiu ca de la Ketof ar fi dar si de la vitamine, ma uit la Liviu si parca a facut si el ceva falcutze, si ma bucur ca mananca bine si ca arata si el mai bine fata de cum arata acum 2 luni.