Copii din 2002 (18)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Sunteti tare ocupate cu pregatirile pt serbare?

Lucia ce mai faceti??? ce face Liviu??? E bine?
Stie cineva ceva de Lucia?

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Sanzi, nici eu nu mai stiu nimic de Lucia, are ceva de cand nu a mai scris si ea era mereu prezenta!
Imi da luni dna educatoare materialul si il scriu si aici, sunt chestii stiute de noi, insa poate nu le constientizam prea mult! Acum am inceput o carte super faina: "Putem, creste copii buni intr-o lume negativa" de Zig Ziglar, mai am ceva pe rol, insa asta e prima pe care vreau sa o citesc!
Am pus poze noi cu George aici
Va pup, Elena

Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Elena, e tare frumos George...si chiar ca e mare!!!!
Sotul meu la 4 ani jumate avea 1.09 m si acum la 27 de ani are 1.90!!! (stiu pt ca bunicul lui - strabunicul lui David - i-a masurat pe toti nepotii pe tocul usii de cand aveau 1 an!!!! iar acum il masuram si noi pe David tot acolo...daca vor vinde apartamentul acela vom lua tocul usii cu noi)

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

quote:
Originally posted by nadina

Mamicilor-frumoaselor, am nevoie de sfaturi sa-i scriu lui Mos Craciun.
Carina-Mandarina cere ceva imposibil de la Mosu "planset de copil adevarat". In rest, nimic nu pare sa o impresioneze.
Voi ce cumparati puiutilor? Tablite de desenat are deja doua, carticele fara numar, papusi la fel. Credeti ca ar interesa-o o minibucatarie sau chestii de alea sa se joace de-a dna doctor? Ori o papusa bebelus cu accesorii?
Please help!
Nadina

Nadina, depinde... Daca merge des la dr, poate ar sti ce sa faca cu un set de dr. Daca ii place sa te ajute la bucatarie, poate i-ar place si ei un set de bucatarie. Daca va ganditi la al doilea bb, atunci neaparat o papusa-bb cu accesorii...
Idei as avea multe, insa fiicei mele i-am luat pista de masini si de la buni primeste ceva joc logic. La noi papusa e confundata cu Lego, dureaza max. 10 secunde pana demonteaza si dupa aceea nu o mai intereseaza. Jocurile tip Lego nsa sunt exelente, ca putem face masina, garaj sau pista... N-am ce face, are un frate mai mare

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Gabi, pista cu masini vrem si noi pt David de Craciun (printre altele). Da-ne si noua niste detali...eu ma gandeam ca sunt masinile de plastic si sar de pe strada...au viteza mare?

Jucarii de fetite, mie imi plac papusile Barbie care au calutz si trasura...

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Hop si noi dupa muuuult timp la bebeii din 2002.
Speram ca nu ne-ati uitat :)))
As dori sa imi dati niste idei de jocuri pt.copilashi 2-3 ani pentru
petrecere de Craciun.
Se vor aduna vro 20 de bebei si nu stiu ce sa fac sa-i grupez putzin.
Multumimmmmm.

Samurai-lady si bb Ken

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Gabi, pista cu masini vrem si noi pt David de Craciun (printre altele). Da-ne si noua niste detali...eu ma gandeam ca sunt masinile de plastic si sar de pe strada...au viteza mare?

Jucarii de fetite, mie imi plac papusile Barbie care au calutz si trasura...

Sinzi, Radusi David

L-am luat ieri de la Metro, se numeste orasel cu masinute, are niste patrate pe care le variezi cum vrei, peste acele patrate pui "drumul" care e cu multe denivelari, are masinute, are indicatoare.
Am vazut si piste de masini de la 30RON in sus.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Buna fetelor,Bine ai revenit Anina, iti doresc din suflet sa va fie mai bine, si micuta ta sa nu mai aiba alte probleme de sanatate.Sabina, noi am fost la doctorita Marcu de la Medlife care ne-a dat trimitere la alergologie tot la medlife unde ne-a spus ca Liviu are astm bronsic.Sanzi sunt un pic cam disperata in momentul asta, am venit acasa sa scot toate cartile din biblioteca dar mai intai vreau sa te intreb pe tine o gramada de chestii care mi-au venit in minte de cand am aflat ca Liviu are astm. Stiu ca e o boala care se trateaza acum in copilarie si nu e la fel de grav ca astmul adultilor dar efectiv m-au coplesit si pe mine toate problemele astea cu tusea, alergatura la medici si stresul si nu ma mai pot opri din plans si vreau sa caut raspuns la cat mai multe intrebari. Nu stiu daca e bine sa ma apuc sa te intreb aici sau mai bine pe pm, in fine, imi raspunzi tu unde vrei: Deci Liviu are astm bronsic, are gnea alergica si astmul declansat in toamna asta de cand cu gradinita si racelile.De cand suntem la mama nu a mai tusit dar avem pe langa singulair si inhalatii cu fixotide pt timp de 3-6 luni, apoi singulair minim 6 luni si acum cateva zile avem si inhalatii cu ventolin prin dispozitivul acela baby haler.Sanzi spune-mi te rog, sotul tau la ce varsta a facut astmul, cum s-a manifestat si la ce varsta a scapat de el? Acum, adult, e sensibil la fumul de tigare si alte mirosuri? Fumeaza? Poate sa stea in camere in care se fumeaza? Stiu ca mai aveti un mic prieten de al lui David care are astm. La el cum s-a manifestat? Cum l-au descoperit? Cum se trateaza?Sincer sunt foarte stresata si ingrozita la gandul ca i se poate intampla sa se sufoce din tuse si cand vad ca a tusit o data ma trec toate transpiratiile.Din fericire de o saptamana nu a mai avut crize de tuse. Dar ce vom face mai departe? Ce vom face cu gradinita? Stiu ca va fi sensibil si la viroze si va avea accese de tuse? E bine sa intrerupem momentan gradinita pana se mai reface? O sa ne interesam si la medicul pneumolog la care mergem. DAr daca ma poti ajuta Sanzi cu cat de multe informatii din experienta prietenilor si rudelor tale, ti-as fi recunoscatoare.Fetelor va pup, nu mai am timp sa mai stau ca trebuie sa gatesc, sa scot cartile din biblioteca pentru ca maine il aducem acasa pe Liviu.Doamne, sper sa fie bine!

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

VAd ca nu mai pot edita postarea asa ca scriu aici.Ma refeream la retragerea de la gradinita pentru ca oricum nu a mai mers de cand a inceput greva, si acum deja sunt ingrozita, mi-e frica sa nu il las sa alerge sau sa rada prea mult, sa nu intre in bucatarie cand gatesc ca sunt gaze, sa nu se bage cu nasul pe sub pat ca e praf si sa nu se agite prea tare. Ori daca il duc la gradi, pe langa toate aceste pericole care ii pot declansa tuse, mai exista si acela al virozelor si al pojarului. Nu mai zic nimic, sunt prea disperata in momentul asta.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Lucia, nu trebuie sa disperi, nici sa plangi...Astmul este o afectiune (mai mult decat o boala) cu care de obicei nu prea ai de furca si este mai mult faima decat boala...Asa ca lasa supararile caci nu are de ce sa iti fie teama...spune mersi ca e doar atat...
Sotul meu a avut prima criza la 1.10 ani si ultima criza la 9 ani (atunci cand a inceput sa faca inot si bronhiile s-au dezvoltat si au reusit sa mareasca astfel incat sa permita o respiratie normala). LA Radu prima criza s-a manifestat ca la carte, adica cu sufocare (soacra-mea spune ca era vanat la fata) nu putea sa respire (desi pana atunci nu a avut nici o pb de sanatate inafara de raceli banale destul de rare). Atunci erau la moda niste vaccinuri facute de Cantacuzino (care chiar asa se numeau) de desensibilizare pe care le-a facut si Radu in combinatie cu inhalatoare numai cand avea crize (o sa o intreb pe soacra mea ce inhalatoare si cat de des avea crize). Radu nu isi mai aduce aminte nimic acum, crize sau altceva, deci presupun ca nu erau foarte dese. Acum il deranjeaza mirosul de mucegai (si stranuta daca e foarte persistent) si e alergic (si-a facut testele) la fulgi si la acarieni. Probleme nu a mai avut, dar datorita faptului ca noi am stat in UK 3 ani (unde iarna e ff blanda) apoi a plecat pe mare in zone calde cand la noi era iarna (si practitc anul trecut a fost prima lui iarna dupa 5 ani) respira mai greu cand iesea afara in frig, asa ca a mai facut un tratament cu seretide 6 luni (dat de alergolog) si acum e mult mai bine (asta fiind a 2-a iarna nu mai are pb de adaptare acum). In plus pt astmatici aerul de mare sarat e ideal, iar lui pe mare i-a fost foarte bine (nu exista praf iti dai seama) si cand a ajuns pe uscat a fost un soc pt plamanii lui (frig si praf). De fumat nu fumam nici unul, dar nu are pb cand sta in miros de tutun (tatal lui fumeaza ff mult si fuma si cand era el mic, desi fuma in bucatarie mirosul era prin toata casa).
Cred ca am acoperit o parte din ce m-ai intrebat (daca mai ai nelamuriri sa imi spui te rog)

La Alex (prietenul lui David care face 3 ani in ian) a inceput cu crizele pe la 2 ani (putin inainte) tot racea, facea pneumonii, a facut 3 intr-o luna, si nu isi revenea. A inceput sa respire din ce in ce mai greu si dupa cele 3 pneumonii a facut o criza de astm (tot ca la carte, se sufoca si se tavalea pe jos pentru ca nu putea sa respire). L-a internat dar dupa ce l-au scos din criza parintii au hotarat sa inceapa un tratament homeopat fara nici un medicament aleopat. Si asa a mai racit (mai usor totusi) si a mai facut 2-3 crize in aproape un an. Dupa crizele astea a hotarat si mama lui sa il treaca pe singulair. Alex ia singulair de 5 luni si de atunci nu a mai facut crize. Dar nu ii mai da nici un alt medicament. A mai racit sapt trecuta o data, dar inafara ca si-a pierdut pofta de mancare (Alex e tare slab are 12kg la 3 ani) nu a mai facut crize.

La David stii cum am ajuns pe singulair.

Mie sincer mi se pare cam mult ce ii dai lui Liviu, si te-as sfatui sa mai consulti un dr sau doi...(eu am fost la un pneumolog si un alergolog cu DAvid care au spus de singulair fara sa stie unul de altul) L-am intrerupt in sept o luna, apoi l-am inceput din nou si acum vreau sa ajung din nou la alergolog caci eu consider ca i-l cam dau degeaba. David merge ff bine, desi e la gradi si acolo toti tusesc si sunt raciti, el nu a racit decat de 2 ori si atunci in 3 zile a trecut fara antibiotic sau febra.
Eu iti pot recomanda 2 medici in Bucuresti (unul la care se duce si unchiul meu - care are astm bronsic de 20 de ani - si unul pe care mi l-a recomandat cineva la spitalul Grigore Alexandrescu)

Uf ce m-am intins sper ca am fost coerenta

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput