Copii din 2002 (18)
Raspunsuri - Pagina 5
roxana c. spune:
Mi-am facut timp sa mai intru si eu, asa ca m-am pus pe scris. Si Ana tuseste, tot o tuse seaca, si e si ragusita putin, dar am luat-o babeste intai, i-am pus frunze de varza pe piept seara, si i-am dat Panadol si parca nu mai tuseste asa.Nu-i curge nasul, n-are febra, doar tuseste, atat. La noi este si o problema cu mersul la doctor, a speriat-o asistenta cand am fost la vaccinul ala la 3 ani si de atunci de cand intra pe usa blocului unde este dr. de familie si pana iese tot un tipat este de nu se mai intelege om cu om. Aveti vreo idee cum s-o fac sa nu-i mai fie frica cand mergem la medic? Am luat-o, i-am explicat ca doar o consulta, dar tot la fel se manifesta cand mergem acolo.
Am avut sedinta la gradi vineri, am vorbit de mos, de ambii mosi, pe 16 avem serbare. Saracele educatoare, au spus ca ele incearca sa faca serbare, dar ce va iesi nu se stie, pt ca doar cativa spun poezia, iar ceilalti ori nu vor deloc s-o spuna, ori o spun foaaarte incet, si in timp ce se chinuie cu unul sa spuna poezia, unu se urca pe pervaz, altul pe masa....imi inchipui ce-i acolo.Au spus ca n-au mai avut grupa asa de mica pana acum, sunt copii care implinesc 3 ani luna asta.Ma mir ca i-a primit, cine stie ce plocoane au dat, ca mie initial mi-a spus s-o dau la cresa, la 3,6 ani, ca nu mai au locuri, deci a mea era mica iar un copil de 2,6 ani era bun pt gradinita, ma rog, asta directoarea a fost, ca sa nu mai spun ca sunt 28 de copii in grupa.
Cu poezia, fii-mea o spune, dar foaaaaaarte incet, iar daca intra cineva in camera in timp ce spune ea poezia, tace instantaneu. Tare sunt curioasa cum va fi. Anul trecut cand a venit mosu s-a urcat iute la el in brate, nu-mi venea sa cred, si era bagata jumate in sacul lui.
Hai ca scriu rar, dar cand ma apuc....Ai vostri cum il asteapta pe Mos?
roxana c. spune:
De fapt eu am intrat sa va rog sa-mi dati si mie adrese cu situri pt copii, stiu ca au fost la un moment dat, dar nu le-am mai gasit, daca stiti pe unde sa caut.... va rog spuneti-mi si mie.
light spune:
Buna fetelor, multumesc de urarile de insanatosire!Roxana uite niste adrese: http://www.drawbooks.com/123_draw_series/44.htm#lessonshttp://www.lumea-copiilor.ro/index.php poate te intereseaza, povesti, jocuri.. si altelee pt copiihttp://database.cs.wayne.edu/marius/personal/Theo/Cantece_Copii/--cantecele in romanahttp://www.asiabigtime.com/games/---puzzlehttp://www.enchantedlearning.com/crafts/la acel link gasiti multe lucrari (lucru manual) ce puteti face cu copii in casa.cantecele si poezii in englezahttp://www.niehs.nih.gov/kids/music.htmhttp://www.englezapentrucopii.go.ro/Sanzi sa stii ca asa cum ma asteptam am ajuns si noi la Singlair.Joi vom merge si la alergologie si ieri am inceput singulair si ne-a mai dat inca un medicament, dar am uitat cum se numeste, nici macar nu am apucat sa il cumpar pentru ca am fost un pic socati. CAnd ne-am oprit la farmacie sa luam cele doua medicamente ni s-a spus ca nu au decat singulair si atat si nu 30 tablete ci doar 14 si suma : 826.000 lei. Am scos banii si l-am luat insa apoi m-am gandit sa dau o fuga la medicul de familie luni care cica nu poate sa imi dea reteta gratuita pe singulair, decat pe celalalt medicament dar alergologul in schimb imi va putea da reteta pt singulair.Tu cum procedezi SAnzi? Si cat timp trebuie sa ii dai? Noi ii vom da o luna deocamdata si mai vedem ce spune si alergologul joi. O alta mare faza este ca Liviu e acum la mama si nu a mai tusit absolut deloc. Nici data trecuta cat am stat 4zile la ea nu a tusit dar era si in tratament cu aerosoli si prednison. Acasa insa tuseste si a tusit si in timpul tratamentului cu prednison o data, de la fumul de frunze intrat in casa de afara. Insa eu am unele presupuneri si anume ca ar putea fi sensibil la praf si acarieni, pe langa mirosuri si gaze pentru ca acasa tuseste mult si la mama deloc. Acum nu stiu daca la mama nu a mai tusit pentru ca i-am dat prima tableta de singulair sau pentru ca nu mai are factorul alergen de acasa si anume o biblioteca imensa plina ochi cu carti multe vechi si probabil pline de acarieni si praf. Asa ca daca ni se va confirma banuiala si daca la intoarcerea acasa va tusi din nou (acum e tot la mama) va trebui sa scapam de biblioteca.GAbbriela voi ce mai faceti? Ce mai ziceti? De ce nu ne mai scrii?Pupici la toata lumea si multa sanatate!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
nadina spune:
Lucia Mirela, pana nu scapati de biblioteca o sa tot tuseasca micutul, parerea mea. Nu am inteles daca ati fost la un alergolog. Mie, inainte de tratamentul cu alergim A si ketof, la teste mi s-a inrosit juma de mana la acarieni si incerc sa ma feresc pe cat pot. Astmul alergic e f. sensibil si la igrasie, umezeala.
Eu acum ma mai chinui doar cu rinita alergica, de astma am cam scapat.
Nu am citit toate posturile si nu am inteles daca ii dai Singulair in urma recomandarilor unui doctor. Nu-i administra singura medicamente ca nu poti sti cum reactioneaza.
roxana c, incearca sa ii iei o trusa medicala sa sejoace de-a doctoru care face bine papusile, poate o ajuta. Nu merge cu ea la dr doar cand e bolnava, mergi si pentru consult general (inaltime, greutate, administrare Calciu, vigantol, discutii despre mancare etc.)
Povestea cu Mosu trebuie sa fie motiv de bucurie pentru toti picii, ce conteaza varsta? Important e sa se simta bine, chiar catarati pe pervaz. DOar nu candideaza la Eurovision sau la nu stiu ce festival de spus poezii sa fie asa mare jale ca n-a iesit regia.![]()
Nadina
roxana c. spune:
Are trusa de doctor, se joaca de-a doctorul, ii place sa fie si pacient si doctor, numai ca in momentul in care intru pe usa la medicul de familie....e scandal in toata regula. Este si o doctorita un pic cam ciufuta, probabil ultima solutie este s-o schimb.
Sabina spune:
Lucia, spune-mi si mie te rog la ce dr ati mers voi.
Sofia a re o chestie f ciudata, casca incontinuu.Dar incontinuu!!!! de respirat respira bine pe nas, dar cand doarme respira doar pe gura.Am incercat sa ii tin gurita inchisa cand dormea si respira perfect!!!! Deci...nu stiu ce sa zic.daca poate sa respire pe nas ...poate sa aiba si polipi?
si e palida in continuare.
sunt f f necajita...si cu toate astea a mers azi la gradi.
vreau sa spun ca nici la pneumonie nu se auzea nimic la plmanai...si acu dimineata dr de la gradi a zis ca se aud roncusuri la respirat.Nu stiu ce sunt alea si nici cum se scrie:((
o sa mergem la dr sa facem o hemograma, deocamdata ieri seara am venit de la munte si casa e cu fundu in sus...dau tel sa ne programam peste cateva ore.
A...si de aparatul Salin ce stiti???
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! 
In primul rand vreau sa va multumesc pt. gandurile voastre bune !

Iar apoi, imi pare rau sa aflu ca sunt atatia bolnaviori.
Le doresc sa se insanatoseasca cat mai grabnic, caci imediat e aici
si trebuie sa fie in forma pt. vizita lui.
Nici pe Cristina nu o ocolesc racelile, dar cel putin sunt usoare, fara febra. Oricat am feri-o de raceli, tot se prind de ea.
Altfel este bine, linistita, vesela si fericita ca este acasa. Ceea ce ii da si niste glicemii bune.
Observ ca se incadreaza binisor cu cele 14 kg si 101 cm ai ei. Ea a fost alaptata 15 luni si 1 sapt., doar ca la 3 sapt. de la intarcare a facut oreion. Altfel nu am avut probleme prea mari de sanatate, doar raceli usoare. Insa, preum stiti, totul a culminat cu diabetul zaharat facut la 3 ani si 7 luni, fara a avea precedent in familiile noastre.
Despre care am citit ca ar scadea riscul de a-l face la copiii alaptati cat mai mult. 
Probabil noi suntem exceptia de la regula.
Stiti ce am facut in weekend ? I-am scris impreuna cu Cristina o scrisoare lui Mos Craciun. Pe care am asezat-o la fereastra si am urmarit-o cum o iau spiridusii Mosului.
Cristina spune ca Mosul ii va aduce tot ce i-a cerut(o papusa baiat si una fetita si un carucior pt. ele, dulciuri pt. diabetici si atat!) pt. ca este o fetita cuminte si ascultatoare. Si asa va fi pt. ca este cea mai intelegatoare fetita ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58864" target="_blank">Diabetul zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59034" target="_blank">Copilasi din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032" target="_blank">Copii capricorn
sinzi_ana spune:
Lucia, noi am inceput direct cu singulair-ul, acum nu ii mai dau antialergice decat daca raceste si are pb cu respiratia (ceea ce nu s-a intamplat niciodata).
Mie imi da dr alergolog reteta gratuita dar de multe ori nu o gasesc gratis, pt ca putine farmacii o dau si trebuie sa te duci la inceput de luna sa mai apuci ceva gratis...asa ca de multe ori o platim...
Eu ii dau de 7 luni singulair cu pauza de o luna, si coincidenta sau nu, ii merge ff bine...nu mai raceste (ff rar si in maxim 3 zile trece fara antibiotic sau febra) tuseste ff rar, desi merge la gradinita unde se gaseste mereu cate un copil sa fie racit sau bolnav...
Noi ne tot cotim, si vrem sa schimbam meicul sa il mai vada si alt medic, pentru ca mie mi se pare ca David e foarte bine, si as vrea sa vad cum se descurca si fara singulair...si imi e teama sa il intrerup de capul meu...DAr dr tot insista ca el are astm in "codul genetic" si ca trebuie sa prevenim sa se instaleze, mai bine prevenim decat tratam...
DAr eu nu vreau sa previn ceva ce s-ar putea sa nu aiba...mi se pare ciudat...in fine...
Nina, ii tinem pumnii Cristinei in continuare. Ma bucur ca e bine cu glicemia...
Cam cand va ganditi sa inceapa gradinita din nou? Nu ar putea sa tina regim si in cadrul gradinitei?
Sabina, poate e un tic...
Poate e palida ca inca nu si-a revenit organismul...e inca slabit...
David e mai mereu palid...dar si eu sunt...cred ca e din familie![]()
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
sinzi_ana spune:
David tocmai ce a primit de Mos Nicolae o masinuta cu telecomanda de care e foarte incantat...Problema este ca fuge foarte repede, si DAvid nu prea poate sa o controleze, asa ca mai mult se joaca tati cu ea!!!!
Si o faza amuzanta de adineauri, David manca la masa si tati ii spune
-David trebuie sa mananci tot ca sa te faci mare...
la care DAvid
-Aleluia!!!!
(nu stiu de unde a auzit cuvantul asta, ca noi nu il folosim si nici la biserica nu l-am dus mai deloc
)
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David