Copii din 2002 (18)
Raspunsuri - Pagina 4
irina_ina2000 spune:
Salutari din nordul tarii unde a nins dar se cam topeste toata zapada.
Si Alexandru tuseste de cateva ori pe zi dar asta din cauza la ce se strange in gat, in schimb nu face febra si pare sa nu-l deranjeze aceasta tuse.Si la el la gradinita sunt copii plini de muci si mai si tusesc dar cred ca nu prea am ce face.In schimb el nu mai vrea sa vina niciun mos,a plans rau de tot dimineata si nu vroia sa-mi dea voie sa plec se agata de mine exact ca acum un an si ceva cand amers prima data la cresa.Am stat in grupa pana a mancat dimineata si el s-a dus si si-a luat singur farfurioara cu mancare si a stat singurel la o masa .De acum vreau sa vad si luni cum va reactiona si daca va plange iar.Nu vrea sa spuna nici o poezie , nu vrea sa cante nici singur nici cu ceilalti copii, nu-l intereseaza nici costumatia de pitic si nu stiu cum sa-l fac sa devina si el mai activ.La un moment dat spus ca el nu vrea nimic de la mos si tare imi este frica ca doamnele educatoare l-au speriat mai mult cu mosul decat sa-l cointereseze.In plus miercuri era singurul care primise bulina neagra si nu stiu de ce , sper sa aflu cand merg sa-l vad si a fost pus sa stea cu ea toata ziua.Nu zic ca a fost sfant dar nu stiu nici daca merita sa stea atata pedepsit cu aceea bulina si cred ca cu ajutorul bulinei negre se poarta si mai urat decat sa fie mai intelegator.Oricum deocamdata sunt presupunerile mele si sper pana luni sa ii mai potolesc aceasta inversunare si sa-l conving sa fie mai maleabil.Regretul meu si al uneia dintre doamnele educatoare este ca refuze sa cante si se pare ca el canta cel mai frumos dintre tti din grupa.Dar mai este ceva timp pana la serbare.
Numai bine, week end placut la toata lumea!!
CORNELIAP33 spune:
Avem si noi o veste buna!
Sper sa nu ma grabesc, eu zic ca am facut un mare progres - astazi este a patra zi consecutiv in care Rares a cerut oala pentru kk. Daca va mai amintiti, noi eram codasi in domeniu. Nici pipi nu a mai facut pe el de vreo 6 zile, dar acolo din doua in doua ore il ducem noi sau d-na ingrijitoare.
Bietul copil nici nu are ocazia sa ceara!
Despre MOS in continuare vrea multe cadouri. Lui nu ii e frica de MOS, inca de anul trecut s-a asezat in bratele lui, i-a spus poezia (cu glas tremurat,intradevar) si apoi a zis - "Unde e?", Mosul "-Ce sa fie?", iar - Rares "-Cadoul meu!".
De tusit si la noi la gradinita toti tusesc, altfel arata vioi si nu au alte probleme. Rares tuseste doar dimineata la trezire de cateva ori. De trezit se trezeste foarte repede, usor nauc intreband "-Acum e seara sau dimineata?"
Va pupicim pe toti si pe toate si va dorim multa sanatate,
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Exista unele femei care in loc sa-i faca sa sufere pe mai multi barbati, asa cum e firesc,
se concentreaza asupra unuia pana il extermina. Acestea se numesc "fidele".
sinzi_ana spune:
Katty, asta e tusea din gradinite, am auzit pe mai multe educatoare povestind. Seaca, iritanta apare si dispare fara nici un alt simptom.
David doar cand raceste are accese de zeci de minute de tuse, in rest, tuseste cam o data pe zi de 3-5 ori o cateva zile pe luna...cam in rimtul asta...
Lucia, noi facem un tratament preventiv al astmului (inca nu i-am facut teste pt ca e inca prea mic) cu singulair. Doar atat...(ventolinu pe termen mai lung de 5-6 zile are efecte adverse destul de urate). Radu a avut astm in copilarie si fratele mamei are astm (pe fond alergic) eu astm nu am, dar fac alergii dese (care se manifesta prin tuse seaca de obicei dimineata).
Nu stiu daca este efectul medicamentul, dar tusea lui David e tinuta bine in frau cu medicamentul asta, de cand a inceput gradinita a racit destul de rar, si i-a trecut repede (in comparatie cu alti copii de la gradi de la el). Si tusea ii trece repede.
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Irina io cred ca Alexandru se poarta asa ca raspuns la cum il trateaza educatoarele. Poate daca ar incerca sa il imbuneze cu vorbe frumoase si efectul ar fi altfel, dar cu buline negre si apostrofari continue nu prea sunt sanse sa il faca sa fie incantat.Sanzi, tocmai m-am dus sa il culc pe Liviu si pe langa faptul ca s-a agitat o gramada, n-am avut de lucru si m-am apucat sa ii spun niste povesti inventate de mine cu trasnaile unui vecin de varsta lui. A ras cateva minute in hohote si apoi iar tuse.In rest e tare agitat, poate si din lipsa de activitate, si nu ii curge nasul sau alte simptome.Maine oricum mergem iar la doctor si vedem ce ne mai spune ca io mai am putin si cedez psihic.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
sinzi_ana spune:
Lucia, i-ai facut un exudat? Daca are ceva in gat care ii provoaca tuse?
Nu vreau sa ma dau desteapta, dar eu stiu ca Ketof-ul nu face mare branza (inafara de pofta de macare) ca antialergic. Cel mai bune e Aerius (unchiul meu le stie pe toate - testate pe el, ca pe vremea lui Radu erau alte medicamente).
Ai incercat sa mergi la un dr alergolog? E tipa aia dr. Radu, alergolog (sefa institutului de alergologie) si care e foarte buna...
Tie cine ti-a dat tratamentul? Dr de familie?
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Da i-am facut exudatul si nu are nimic in afara de candida provocata de tratamentele anterioare cu antibiotice. A avut si Aerius de luat 20 de zile, am uitat sa spun, dar l-a terminat.Doctorita Marcu de la Medlife ne-a dat tratamentul si a pomenit ceva si de teste de alergologie. O vom intreba maine.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
light spune:
In prospect la Ketof scrie ca efectul se vede dupa 8-12 saptamani si noi luam abia de 2 saptamani. Mai avem pana la 2 luni.
gabibarta spune:
Si Lili a tusit asa mai sec, ne-a dat ceva bilute homeopate si i-a trecut. Noi suntem pe Flonidan, acum cu raceala nu i-am dat cateva zile, insa iar are pielea aspra si se scarpina
Lucia, multa sanatate lui Liviu!!
Cornelia, felicitari pt progrese!
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
nadina spune:
Buna fetele, va citesc mereu, dar sunt mai lenesa cu scrisul :)
Lucia Mirela, Mandarina din fericire nu tuseste, dar eu am avut probleme, un astm alergic, care a trecut cu Ketotifen asociat cu un vaccin, alergimA, pe care, din pacate Cantacuzino nu il mai produce. Pe vremea aia nu exista in ROmania Aerius. Insa Ketofu imi dadea un somn ingrozitor, nu mai puteam face absolut nik dupa ce luam pastiluta, parca ma lovea cu ceva in cap si m-am ingrasat destul de mult.
Exudatul se face f bine la Institutul Babes, in Bucuresti, dar iti trebuie trimitere.
Nadina
sinzi_ana spune:
Nadina si sotul meu tot vacinul Cantacuzino l-a facut...El la 9 ani a scapat de crizele de astm, caci se pare ca boala propriu zisa nu se vindeca niciodata si ca acele crize pot reapare oricand...
Sinzi, Radu
si David