OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005
Raspunsuri - Pagina 9
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by karin10
Mai am o nelamurire: tot pe undeva pe aici pe site am citit ca , conform contractului colectiv de munca 2005-2006 ar trebui sa primim la nastere bonus un salar de baza din partea angajatorului, eu sunt bugetara , oare exista sanse sa primesc acest salar si se poate chiar daca au trecut patru luni de cind am nascut? Oare a primit careva dintre voi acest salar?
varga
DA. Ai dreptul la un salariu in plus pentru nastere. E putin mai jos un subiect pe aceasta tema: mai multe mamici povestesc cum NU au primit acest salariu.
Christel spune:
Voi ce intelegeti din acest paragraf din lege:
În cazul persoanelor care, la data de 31.12.2005, se află în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului acordată în baza prevederilor Legii nr.19/2000, indemnizatia se cuvine si se plăteste după cum urmează:
- de la data de 1.01.2006, dacă cererea a fost depusă în termen de 90 de zile lucrătoare de la această dată.
- de la data cererii, în situatiile în care se depăseste acest termen
Adica daca depunem dosarul in acest termen de 90 zile(adica pana pe la 20 aprilie), luam banii pentru lunile ian, febr...cand in ce luna?
Si daca depunem sa zicem dupa aprilie, nu ne mai dau banii pe ian, febr.... ci din momentul cand depunem dosarul?
Eu nu am inteles prea bine acest paragraf, voi cum il interpretati?
laura radulescu spune:
Christel asa zic si eu ca este. Dar daca depunem dosarul imediat, adica in ianuarie, eu zic ca primim banii pe la inceputul lui martie pe ianuarie si februarie. Dar eu ma intreb ce sistem de control al actelor vor avea?
Ella2000 spune:
ei bine, ce nu am inteles cele care au lucrat 10 luni inainte de nasterea copilului si au nascut in 2005 vor beneficia in 2006 de indemnizatie? ma puteti lamuri? eu cred ca daca am intrat in CIC
conform Legii 19/2000 mergem asa mai departe...Ufff!
Multumesc, Ella
mariaP spune:
Eu am nascut in mai 2004 si m-am reintors la serviciu in ianuarie 2005.
Intru in prevederile OU 148/3.11.2005 privind acordarea stimulentului de 300 RON de la 1 ian 2006 ?
codruta_grg spune:
Mie mi se parea normal sa intre faza cu 12 luni din 1 ianuarie 2007. Cine stie cate fete si-au facut planul cu 10 luni si acum, in 2006, nu vor beneficia de CIC.
Da asa is guvernantii astia, te poti astepta la orice (in defavoarea noastra) din parte lor. Asa au mai redus din banii de dat pt. 2006.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
laura radulescu spune:
Ella, daca esti deja in cic din 2005, asa ramai!
Ai dreptate Codruta. Nesimtitii astia isi maresc pensiile cand au ei chef, ce le pasa de restul?
Loreena spune:
ART. 24
(1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se afla in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatie in care conditia prevazuta la art. 1 alin. (1) se considera a fi indeplinita.
ART. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria
Poze cu toata Familia
LunaNoua spune:
Karin, eu stiu ca acel salariu "cadou" este prevazut in contractul colectiv de munca. Dar acest contract nu exista la bugetari. Voi aveti altul. Deci, nici o sansa sa il primesti. Sorry
, Deea
31+
Mai e mult pana departe ???
Pozele ale mele