OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CCMN este obligatoriu pt toti fie bugetari fie privati.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna mamici si tatici documentati juridic.

Lamuriti-ma va rog frumos si pe mine ;
- eu sunt in prezent in concediu postnatal care se va termina pe 12.01.2006;
- de la aceasta data, vreau sa merg la serviciu.

Ptr a beneficia de stimulentul de 3mil, ce trebuie sa fac ?
Este suficient sa merg la primarie si sa depun actele ?
In ce perioada ar trebui sa fac acest lucru ?
Eu as prefera sa fac sa depun actele pana pe 12 ianuarie, cand voi merge la serviciu, voi fi tare aglomerata.
Trebuie sa intru in CIC vreo zi ca sa beneficiez de acest stimulent ?

Multumesc,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina77g/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Nu trebuie sa intri nici o zi in cic. Poti beneficia de 300 ron. Inca nu stim exact ce, unde, cand. Stai pe aici si cand aflam noi, afli si tu sau invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nici nu stiu ce sa mai cred. Cert este ca pana nu vor aparea normele metodologoce, noi ne dam doar cu parerea.
Eu intreb de astea 90 de zile, termen de depunere a dosarului, pentru ca eu voi fi in tara abia la inceputul lui aprilie si in cazul in care e posibil sa pierd banii pe ian, febr, martie, ar trebui sa fac procura pentru cineva sa-mi depuna dosarul, nu? Desi mi se pare anormal sa nu se dea si banii din urma, ca doar termenul de prescriptie e de 3 ani!
Eu ma asteptam ca o sa-i iau cu intarziere de cateva luni si nicidecum ca nu o sa-i mai dea deloc. Sa vedem pana la urma cine trebuie sa depuna dosarul, ca in cazul in care-l depune firma, va fi mai usor, nu?!

quote:
Originally posted by laura radulescu

Christel asa zic si eu ca este. Dar daca depunem dosarul imediat, adica in ianuarie, eu zic ca primim banii pe la inceputul lui martie pe ianuarie si februarie. Dar eu ma intreb ce sistem de control al actelor vor avea?

Laura si bebe Cristina
( 20.06.2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anma spune:

Cei de la Ministerul Muncii spun ca dosarele CIC se vor depune de catre firme(angajatori) si ca normele metodologice vor apare in aproximativ 5-6 zile!Banii pe luna decembrie tb.sa-i luati neaparat in decembrie,altfel firma unde lucrati va primi amenda si nu stiu daca ar fi tocmai bine....!!!! Banuiesc ca economistii(contabilii) firmelor angajatoare sunt la curent cu toate ,deci ar trebui sa va anunte sa va luati banii pt.CIC pana la sfarsitul anului,deoarece nu cred ca le-ar pica tocmai bine o amenda "frumusica" in prag de sarbatori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Multumesc mult.
Ramane sa ne informam reciproc daca aflam informatii suplimentare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina77g/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Buna Doamnelor,

dupa ce am citit pe aici sunt in ceatza totala.

Si sa va spun si de ce?

tocmai am vorbit cu cumnata mea (noi suntem amandoua in CIC din ianuarie 2005 avand copii nascuti in sapt 2004) si mi-a spus ca a primit instiintare de la R.A.T.B-unitatea unde este ea angajata, prin care i se aducea la cunostinta ca luna dec 2005 este ultima in care ar mai fi platita de ei si pt continuare sa se adreseze primariei pana in data de 25 decembrie 2005.

Asta e institutie mare, bugetara, deci nu orice srl ca sa spun "hai ca habar nu au ei"
La voi cum e? Ati primit asa ceva? din cate vad io legea nu spune ca angajatorul trebuie sa se ocupe de acest transfer.

Christel,suntem cunostintze vechi in astfel de probleme, io presupun ca la depunerea dosarului nu conteaza cine il depune, ca la alocatie (sper sa presupun bine ca daca nu ne-am ars) si daca aflam ce acte ne trebuie poate sa il depuna oricine si sa ne incadram in termenul stabilit; care termen, nu stiu!

Spre ex io am procura de imputernicire pe fratele meu si a fost buna la ridicarea impozitului pe anul trecut ma gandesc de ce nu ar fi buna acum; si plata se poate face pe cardul titularului sau in cont,
sau Doamne ajuta!!

Alexandra

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Da, DidiAlex, ne cunoastem,noi am rezolvat pana la urma cu alocatia si ni-i i-a dat si pe toti din urma,voi?asta asa offtopic.

In privinta noului dosar care trebuie depus, curios ce spui tu, asta inseamna ca deja se depun dosarele(daca spui ca trebuie depuse pana pe 25 decembrie), desi fetele spun ca cei de la primarii nu stiu inca mare lucru, asteapta si ei ca si noi metodologia).

Si daca nu depun personal dosarul(desi mie mi se par mai normal sa fie imputernicita firma sa-l depuna, iti dai seama ce se intampla in cazul unei firme mari cu cateva zeci de femei in CIC?), atunci trebuie sa fac procura, ca nu am lasat nimanui in tara, n-am stiut ca se vor schimba legile, apoi trimise si buletinul, certificatul de nastere si livretul de familie,pe care le am aici,in cazul asta ce stiti trebuie originalele sau sunt valabile si copiile?

Mergi la inceput

Uitati ce am mai gasit:

Începând cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizatia pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap urmează a se acorda de către direciile teritoriale de muncă, solidaritate socială si familie, în baza prevederilor Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, publicată în Monitorul Oficial al României. Partea I, nr. 1008 din 14 noiembrie 2005.

Cu aceeasi dată, încetează plata indemniza#355;iei pentru cresterea copilului efectuată în conditiile Legii nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare.

Pentru indemnizatiile care se cuvin cu începere de la data de 1 ianuarie 2006, încetează obligatia, angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii si agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de muncă, de a stabilii/achita astfel de drepturi.

Prevederile Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 148/2005 sunt aplicabile si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005 se află în plată sau li se cuvine indemnizatia pentru cresterea copilului reglementată de Legea nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare [art. 24 alin.(1) din O.U.G. nr. 148/2005].

În vederea aplicării, de la data de 1 ianuarie 2006 a O.U.G. nr. 148/2005, facem următoarele precizări:

¤ În situatia asiguratilor pe bază de declaratie sau contract de asigurare socială, precum si a celor care fac obiectul art. 129 din Legea 19/2000, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului aferentă lunii decembrie 2005 se face de către agentiile judetene tpentru ocuparea fortei de muncă, în cursul lunii decembrie a.c., cu respectarea conditiilor cerute de lege.

¤ În situatia persoanelor beneficiare de drepturi bănesti care se suportă din bugetul asigurărilor pentru somaj, care se află în în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, plata indemnizatiei aferente lunii decembrie 2005 se face de către agentiile judetene pentru ocuparea fortei de muncă, în cursul lunii decembrie a.c., cu respectarea conditiilor cerute de lege.

Înstiintăm pe această cale toate persoanele care beneficiază de indemnizatie pentru cresterea copilului în baza declaratiei sau contractelor de asigurare precum si pe cei preluati în plată conform art. 129 din Legea nr.19/2000, inclusiv a celor care au solicitat indemnizatie în luna decembrie , că plata îndemnizatiilor aferente lunilor noiembrie si decembrie 2005 se vor face în luna decembrie 2005, de către Casa Judeteană de Pensii.

Începând cu 1ianuarie 2006 plata îndemnizatiilor persoanelor de mai sus aflate în evidentă precum si cărora nu le-a fost solutionată cererea până la sfârsitul anului se efectuează de către Directia de Muncă Solidaritate Socială si Familie .

Pentru aceste persoane, dosarele pentru plata îndemnizatiei se vor preda centralizat Directiei de Muncă Solidaritate Socială si Familie de către Casa Judeteană de Pensii.

Înstiintăm angajatorii, plătitori ai îndemnizatiei pentru cresterea copilului, care au depus solicitări de plată adresate Casei Judetene de Pensii, inclusiv cele depuse în luna decembrie 2005, că plătile vor fi efectuate în luna decembrie de către de Casa Judeteană de Pensii, dacă este respectată procedura si sunt îndeplinite conditiile prevăzute de lege.

Angajatorii, plătitori ai indemnizatiei pentru cresterea copilului până la 2 ani care nu si-au recuperat sau nu au solicitat aceste sume în decursul lunii decembrie 2005, o vor putea face începând cu luna ianuarie 2006, de la Directiile de Muncă, Solidaritate Socială si Familie, conform art. 25 anlin.(2) din O.U.G. nr. 148/2005, cu respectarea termenului general de prescriptie.

Angajatorii plătitori ai indemnizatiei pentru cresterea copilului până la 2 ani stabilită conform Legii nr. 19/2000 vor depune începând cu 01.01.2006 la Directia de Muncă Solidaritate Socială si Familie dosarele aferente indemnizatiilor aflate în plată.

Pentru drepturile privind plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului până la 2 ani solicitate după data de 01.01.2006 procedura este cea stabilită de Ordonanta nr. 148/2005.

Declaratia privind evidenta nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat corespunzătoare lunii decembrie 2005, care urmează să se depună, de către actualii plătitori, la casele teritoriale de pensii până la data 25 ianuarie 2006, se completează conform legislatiei în vigoare până la 31 decembrie 2005 si nu cuprinde modificările de ar rezulta din aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 148/2005.

>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Christel, unde ai gasit toata treaba asta ca as vrea sa i-o trimit si sefului meu?
Din ce ai postat tu aicea , eu am inteles ca angajatorii trebuie sa trimita dosarele. Corect?
Eu am fost azi la un notar si i-am facut mamei mele imputernicire pt. solicitarea indemnizatiei in numele meu, mai exact le-am lasat o discheta cu imputernicirea iar maine ar trebui sa merg dupa ea, dar daca nu mai am nevoie de ea as putea da telefon sa o anulez, adica sa nu mi-o mai faca.

Mergi la inceput