OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005
Raspunsuri - Pagina 11
ioana.t spune:
Am si eu o intrebare de 100 de puncte: daca ma intorc la servici inainte de a implini copilul 2 ani, am voie sa lucrez program redus pe salariu intreg?
Multumesc.
laura radulescu spune:
Voi ce ati inteles despre alocatia de 200 ron data copiilor incepand cu 2007? Eu am inteles ca se va da tuturor copiilor pana la varsta de 2 respectiv 3 ani indiferent de situatia mamei. Asa o fi?
Uitati cat de diferite sunt parerile despre depunerea dosarelor! Citat dintr-un interviu dat de o persoana importanta intr-un ziar :
"Nebunia va incepe insa de la 1 ianuarie la primariile locale. Fiecare mamica, indiferent ca sta acasa cu copilul sau se reintoarce la serviciu, trebuie sa depuna un teanc de acte la Primarie, pentru a-si putea primi indemnizatia cuvenita. Mai debusolate vor fi mamicile care au nascut in 2005 si primeau salariul de la locul de munca unde sunt salariate. Ele vor fi nevoite sa depuna actele la Primarie, sa astepte termenele legale si sa primeasca pe viitor banii de la aceasta institutie (pe card ori prin posta, dupa cum vor opta). Autoritatile competente cu plata acestor drepturi vor fi directiile judetene, solidaritate sociala si familie, care vor primi dosarele complete de la Primarie si le vor analiza.
Actele necesare acordarii indemnizatiei/ stimulentului
- actul de identitate al solicitantului
- certificatul de nastere al copilului
- alte acte necesare dovedirii calitatii care confera dreptul la acordarea prestatiilor stabilite de aceasta lege (de la angajator). "
anyc79 spune:
anma e prima data cand aud de asa ceva... esti sigura ca treb sa primim banii in luna dec chiar pt luna dec? Pai statele de salarii pt luna dec se fac in luna ianuarie 2006. Cum crezi ca s-ar face cele pt indemnizatii in luna decembrie pt ca la noi la firma se scad indemnizatiile din ASS care de fapt ar trebui platite inluna ianuarie ( pt ca asa se face: platile pt luna decembrie 2005 se fac in luna ianuarie 2006 - valabil si pt alte luni). Banii pt luna decembrie ii primit intr-adevar de la firme dar in luna ianuarie 2006... :) nicidecum in luna decembrie.
"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"
anyc79 spune:
Christel, abia acum am citit ce ai postat.Unde ai gasit toata treaba asta ?
"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"
laura radulescu spune:
Ioana, ai voie 6 ore/zi la salariu normal pana implineste copilul 1 an.
Anyc, depinde ce data a stabilit firma pentru lichidarea drepturilor salariale. La noi este ultima zi din luna in curs. Nu cred ca asta e o problema. Important e sa-ti primesti banii pe decembrie, sa fie scazuti din bass in declaratia de cas aferenta lunii decembrie.
Otiliav spune:
Bine v-am gasit! sunt in situatia urmatoare: CIC din 1 Mertie 2005 iar din Ianuarie am un contract de munca in Norvegia. Banuiesc eu ca trebuie sa merg la firma din Romania unde sunt angajata, desi contractul de munca este suspendat, si sa-mi dau demisia. Practic eu nu stiu daca trebuie sa renunt la CIC, de care beneficiez in urma anilor de munca din Romania sau renunt la CIC pentru ca incep serviciul si pot solicita stimulentul de 3 milioane. Nici nu stiu ce acte doveditoare as putea prezenta la primarie, contractul pe care il am cu firma norvegiana cred ca este suficient. Nu vreau sa fac vreo ilegalitate dar nici sa renunt la anumite drepturi daca acestea sunt legale.
Va multumesc anticipat celor care ar putea sa-mi raspunda sau sa-mi spuna unde as putea merge sa obtin un raspuns (la consulatul Norvegiei am fost si bineinteles ca fiind o lege noua ei nu o cunosc).
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
Loreena spune:
am mai sunat la primaria la sector 2 si au zis ca inca n-au primit normele si ca normele apar in maxim 60 de zile de la publicarea in Mo, deci ar trebui sa apara pana la jumatatea lunii ianuarie ; oricum mi-au zis sa mai revin.....pentru cine vrea sa sune si e la sectorul 2 : Telefon: 209.60.00 interior 224
www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria
Poze cu toata Familia
anma spune:
In Libertatea de azi am gasit un articol cu privire la indemnizatiile CIC, in care scrie clar ca dosarele se vor depune de catre angajatori! Oare BI al solicitantului si certificatul de nastere al copilului se vor depune in original???
In lege nu scrie nimic de nici o copie!
laura radulescu spune:
Anma, nu au cum sa se depuna in original. Sigur se vor depune copii. Or sa se afiseze liste cu actele necesare la primarii. Asta ar mai lipsi sa dam la firma actele in original. Ai citit comentariile la articol? Ce-am mai ras! Au dreptate pe undeva, pe altundeva e discriminare.
ceciliamocanu spune:
[/quote][size=6]Laura,scuze pt raspunsul cu intarziere, dar intre timp am avut botezul si pana ieri nu am mai vizitat forumul.
mi-am activat pm-ul si te astept.
eu am incercat sa-ti trimit un mesaj privat dar mi s-a raspuns, cu scuzele de rigoare, ca nu primesti pm-uri