OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005
Raspunsuri - Pagina 14
emiliapop spune:
Buna,
Am citit ce a-ti scris pe site pana acum si as vrea daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Am lucrat pana la 1.06.2005 de la 11.10.2005 am inceput sa platesc la CAS din mana asigurarile. Acum sunt gravida si trebuie sa nasc in august 2006, deci nu o sa am 12 luni de cotizare ca s-a gasit Tariceanu sa isi bage si el nasu in legi.
Eu sunt si studenta la a doua facultate in anul 3 dar la FF.
Stie cineva vreo smecherie sau vreu subterfugiu prin care sa fiu asigurata si in lunile ramase neacoperite de CAS.
Ma gandeam la un contract de colaborare cu vreo firma pe alea 2-3 luni neasigurate, deoarece am inteles ca privati pot plati si din urma CAS.
Sau altceva, voi dati-mi o idee si ma ocup eu de ea mai departe.
Merci,
Emilia
laura radulescu spune:
"Dupa cum vedeti Casa Nationala de Pensii citeste Ordonanta in alt fel de cum vedem noi !!!" Silvia, la ce te referi ca nu mi-am dat seama?
Emilia, poti face un contract de munca cu o firma care iti poate plati cas din urma. Problema nu este plata cas-ului, ca primesti indemnizatie si daca firma nu il achita, problema sunt declaratiile pe care o firma le depune lunar la casa de pensii si cu care se stabileste stagiul de cotizare.
Monica-Elena, pai nu stiai de la noi ca nu se depun dosarele decat dupa 15 ianuarie? Ai mai batut drumul degeaba pana acolo. Dar pana la urma e bine ca te-ai documentat la fata locului. Ce fete au facut "tantile" de acolo cand le-ai spus ce vrei?![]()
codruta_grg spune:
Dar la Casa de Pensii mai primesc dosare? Normal ar fi sa le primesca pana la 31 decembrie. Nu?
I-am intrebat eu pe cei de la pensii Cluj si astept raspunsul lor. (dar se pare ca fix acuma li s-a "defectat" situl)
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
jone spune:
valeeuuuuuuuuu!
eu atat pot sa zic.
acum de abea am descoperit subiectul.
pe de o parte poate ca e bine ca asha poate iau si eu banii la timp (acum iau avans+lichidare si decalate rau de tot si cu intarziere).
in rest ...atat de tare m-au zapacit cele citite ca mai bine ma duc la nani sa rumeg ideea.
intrebarea este:se ia 800 ron in loc de cat se ia acum?
prea mult informatie (9pagini) si inca nu am deslusit tot.
jo si alexandra 
ps.andateodora poti sa treci si pe la noi http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63901&whichpage=4
Silvia_Pui spune:
La fraza cu rosu : CNSAP precizeaza ca stimulentul de 300RON se acorda in cazul reintoarcerii la serviciu inainte de terminarea CIC.
Nu ai avut CIC , nu primesti nimic . Cam asta ne-au comunicat cei de aici .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
anca2207 spune:
Nu stiu cit are legatura cu subiectul, insa cum se plateste concediul medical al gravidei care este diagnosticata cu iminenta de avort si i se impune de catre medic tratament si repaus total?
Si inca o intrebare: exista vreo limitare de timp pentru acest concediu medical (ex. max 45 zile)?
ancutzathree spune:
quote:
Originally posted by anca2207
Nu stiu cit are legatura cu subiectul, insa cum se plateste concediul medical al gravidei care este diagnosticata cu iminenta de avort si i se impune de catre medic tratament si repaus total?
Si inca o intrebare: exista vreo limitare de timp pentru acest concediu medical (ex. max 45 zile)?
hai ca iti raspund eu,am fost in aceiasi situatzie,am stat ~ 6 luni in concediu medical . . .
ai dreptul la 90 de zile de concediu medical pe an,pe urma esti trimisa la Comisie,iar acestia itzi mai dau 90 (in fiecare luna tre' sa mergi ptr prelungire)despre salariu nu stiu exact,eu am luat cam acelasi salar ca si atunci cand lucram,nu stiu daca e % din salar sau e suma fixa . . .sper ca te-am lamurit . . .

anca &
alexwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex
victoriamaria spune:
Buna ziua, sunt o mamica care a nascut la 29.09.2004, n-am avut nici o zi de CIC si ar trebui sa beneficiez de stimulentul de 300ron incepand cu ianuarie 2006; va rog sa-mi spuneti d-na Silvia Pui de unde aveti informatia conform careia daca n-am avut CIC nu beneficiez de stimulent;
Va multumesc!
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Silvia_Pui
La fraza cu rosu : CNSAP precizeaza ca stimulentul de 300RON se acorda in cazul reintoarcerii la serviciu inainte de terminarea CIC.
Nu ai avut CIC , nu primesti nimic . Cam asta ne-au comunicat cei de aici .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Pai si nu poti sa intri in CIC o zi - doua acolo, de control, si apoi e "reintorci" la serviciu si iei stimulentul?!
Ptiu!, sper sa nu citeasca pe-aici vreun legiutor si sa puna in norme conditie de "minim x zile in CIC inainte de reintoarcere".