OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by ancutzathree

quote:
Originally posted by anca2207

Nu stiu cit are legatura cu subiectul, insa cum se plateste concediul medical al gravidei care este diagnosticata cu iminenta de avort si i se impune de catre medic tratament si repaus total?
Si inca o intrebare: exista vreo limitare de timp pentru acest concediu medical (ex. max 45 zile)?

hai ca iti raspund eu,am fost in aceiasi situatzie,am stat ~ 6 luni in concediu medical . . .
ai dreptul la 90 de zile de concediu medical pe an,pe urma esti trimisa la Comisie,iar acestia itzi mai dau 90 (in fiecare luna tre' sa mergi ptr prelungire)despre salariu nu stiu exact,eu am luat cam acelasi salar ca si atunci cand lucram,nu stiu daca e % din salar sau e suma fixa . . .sper ca te-am lamurit . . .

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Multumesc pentru raspuns,
Ai avut concediu medical pentru probleme cu sarcina? Si ce trebuie sa constate comisia respectiva? Ti se fac investigatii sau te duci cu analizele si recomandarile doctorului care iti urmareste sarcina?
Probabil ca tu ai un contract colectiv de munca datorita caruia ai primit acelasi salariu pe perioada concediului medical, din cite stiu eu max. care se plateste conf. legii e 85%...

Stie cineva ce spune legea in sensul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

quote:

quote:
Originally posted by ancutzathree

quote:

Nu stiu cit are legatura cu subiectul, insa cum se plateste concediul medical al gravidei care este diagnosticata cu iminenta de avort si i se impune de catre medic tratament si repaus total?
Si inca o intrebare: exista vreo limitare de timp pentru acest concediu medical (ex. max 45 zile)?

hai ca iti raspund eu,am fost in aceiasi situatzie,am stat ~ 6 luni in concediu medical . . .
ai dreptul la 90 de zile de concediu medical pe an,pe urma esti trimisa la Comisie,iar acestia itzi mai dau 90 (in fiecare luna tre' sa mergi ptr prelungire)despre salariu nu stiu exact,eu am luat cam acelasi salar ca si atunci cand lucram,nu stiu daca e % din salar sau e suma fixa . . .sper ca te-am lamurit . . .

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...

Multumesc pentru raspuns,
Ai avut concediu medical pentru probleme cu sarcina? Si ce trebuie sa constate comisia respectiva? Ti se fac investigatii sau te duci cu analizele si recomandarile doctorului care iti urmareste sarcina?
Probabil ca tu ai un contract colectiv de munca datorita caruia ai primit acelasi salariu pe perioada concediului medical, din cite stiu eu max. care se plateste conf. legii e 85%...

Stie cineva ce spune legea in sensul asta?

da am avut probleme cu sarcina=>iminentza de avort =>diagnostic dat de dr ginecolog,iar cu recomandarile lui am mers la comisie ca sa-mi aprobe concediul,mi-a pus o stampila si atat . . .n-am intampinat nici o problema in acest sens,pe femeile insarcinate nu le iau la "puricat" . . .
intr-adevar am contract colectiv de munca . . .

Sarbatori Fericite

anca &alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

Multumesc foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Rozi , pot sa intru in CIC dar mi se pare aiurea ca legea sa fie citita dupa cum vrea fiecare . De ce nu avem toate aceleasi drepturi daca indeplinim conditiile clare ( 12 luni de cotizare inainte de nastere , adoptie , plasament )? De ce trebuie sa cautam scurtaturi de fiecare data ? Oare chiar nu se poate face o lege buna de la cap la coada ?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

S-ar putea face... in conditiile in care am alege in fruntea tarii oameni capabili, priceputi, cinstiti. Ma opresc aici, ca devin off topic, de nervi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Am ascultat la B1 tv acum, a zis Dna Ministru ca saptamana viitoare se dau normele si actele se pot depune imediat dupa 1 ianuarie; de la 2007 se are in vedere cresterea alocatiei si pentru copii cu varsta peste 2, respectiv 3 ani.......

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Am auzit de la cineva, nu am vazut emisiunea, ca dna ministru a spus ca si cele aflate in plata trebuie sa depuna cereri sau acte dupa 1.01.2006. Dar asta intra in contradictie cu comunicatul CNPAS de ieri, 13.12.2005 pe care il gasiti pe www.cnpas.ro si care spune clar ca angajatorii trebuie sa faca toate demersurile, pana in 25.12.2005, ba chiar li se dau tot felul de programele si formulare ca sa ii ajute. Un fel de "nu stie stanga ce face dreapta", ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Buna ziua!
In primul rand vreau sa spun ca eu am nascut in aprilie 2004, sunt angajata de ani buni la bugetari si sunt in cic..si intentionez sa raman pana face Dejan 2 ani...

Acum, dupa cum stim cu totii institutiile bugetare se misca deosebit de greoi...daca nu le arati scris negru pe alb nu cred..si timpul trece...

Intrebarea mea este..banii aferenti lunii decembrie (noi primim banii pe luna anterioara celei in curs)...cand se vor da..si mai ales de cine se vor da...Exista vreo dovada scrisa..comunicat , ceva ce pot sa le bag in fata celor de la salarizare...ca mai putin si intra in lungul concediu de sarbatori...si daca trebuie sa dea ei banii si pe decembrie tot in decembrie..sunt in stare sa nu o faca..si sa sara peste....

Comunicatul acela din 13.12 de care vorbea liloo unde pot sa il gasesc dacacpagina cnpas nu merge??????????

Si alta intrebare...voi reusiti sa intrati pe pagina cnpas....ca eu nu reusesc nici cum...

Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Uite comunicatul:

Comunicate de Presa CNPAS

13 Decembrie 2005
Publicat in: Tue Dec 13 22:41:14 EET 2005
Începând cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizația pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap urmează a se acorda de către direcțiile teritoriale de muncă, solidaritate socială și familie, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1008 din 14 noiembrie 2005.

Cu aceeași dată, încetează plata indemnizației pentru creșterea copilului efectuată în condițiile Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru indemnizațiile care se cuvin cu începere de la data de 1 ianuarie 2006, încetează obligația angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii și agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, de a stabili/achita astfel de drepturi.

Prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.148/2005 sunt aplicabile și persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005 se află în plată sau li se cuvine indemnizația pentru creșterea copilului reglementată de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a sprijini activitatea direcțiilor de muncă, solidaritate socială și familie și pentru a exista continuitate în plata drepturilor deja stabilite, angajatorii, plătitori ai indemnizației pentru creșterea copilului stabilită conform dispozițiilor Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, vor proceda la următoarele:

1. Odată cu declarația nominală lunară, ce urmează a fi depusă până pe data de 25 decembrie a.c., vor depune la casa teritorială de pensii fișierele cuprinzând datele de identificare a persoanelor aflate în plata indemnizației pentru creșterea copilului, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit. Datele sunt solicitate într-un format unic care poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghișeele caselor județene de pensii. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, CNPAS pune la dispoziție și un program informatic pentru culegerea acestor date.

- descărcare format fisier
- descărcare program pentru culegerea datelor

2. Angajatorii vor depune la direcțiile de muncă, solidaritate socială și familie județene, respectiv la direcția de muncă, solidaritate socială și familie a municipiului București, din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizațiilor pentru creșterea copilului aflate în plată, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit.
Dosarele vor conține, în principal, următoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a.cererea de acordare a drepturilor înregistrată la angajator;
b.certificatul de naștere al copilului și, după caz, livretul de familie;
c.buletinul ( cartea de identitate);
d.certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, după caz;
e.adeverință, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea condițiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, situația deschiderii dreptului la indemnizația pentru creșterea copilului și a duratei acordării acesteia. Modelul adeverinței poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghișeele caselor județene de pensii

- descărcare model adeverință

Nu puteati intra pe siteul cnpas pentru ca in linkul pe care l-am dat s-a strecurat o virgula, dar am remediat situatia. Iata si linkul complet al comunicatului: http://www.cnpas.org/portal/media-type/html/language/ro/user/anon/page/default.psml;jsessionid=18C98DC529316DB8EA40D250E2616B81?mode=article&container=RSS_NewsPress_ro&article=0#container-RSS_NewsPress_ro

Cat despre banii pe luna decembrie, cred ca mai e cale multa pana o sa-i convingem pe cei de la salarizare cum sta treaba. Din cate stiu eu e vorba si de ceva amenzi, in cazul in care nu se conformeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Pt anca2207:
Am avut un caz la firma dar i s-a dat concediul medical din spital (urgenta medico-chirurgicala a fost trecut in concediu) si a primit 100% salariul. Dupa, i s-a prelungit de catre medicul de familie dar a mai primit doar 85%.

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Mergi la inceput