Ce gatim azi - pentru pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

buna dimineata mamici inventive!

AM NEVOIE de cateva sfaturi/sugestii/idei de la voi...puiul meu va implini luna asta 1 an jumate, nu stiu, mi se spune ca ii dau prea putin de mancare, si ca nu-i prea dau ce ar trebui la varsta lui. adica nu am diversificat destul.

ma rog, a inceput si puiutul meu sa pofteasca la mancare de adulti (nesanatoasa) gen: sunca presata, cascaval, pizza, biscuiti, zacusca, branza topita. Ideea e ca am fost sfatuita sa ii ascund mancarurile astea, adica la masa sa mancam ce mananca el, si aici ma refer la cina, pt ca asa se nimereste numai cina sa o luam impreuna. Numai ca nu-i pot ascunde mereu si ne mai vede mancand, mai ales ca el nu doarme ziua mai deloc si se tine dupa noi, are si spirit de observatie, nu il putem fenta chiar asa.

In plus, la cina nu stiu ce sa-i introduc, asa ca mancare potrivita la varsta lui. Repet, ca am mai scris si in alte dati aici, inca nu roade carne, orez/paste/ficatel nu agreeaza, legume gratinate nu, deci ce sa-i fac de mancare seara?
Ii mai fac prajituri de casa cu branza/mere/gem. Insa in general masa de seara a lui consta in piure de fructe, iaurt, cereale, branza, toate astea in diverse combinatii.
De almete cu rosii si paine s-a saturat demult. Acum ar manca sandwichiuri calde cu sunca si cascaval. I-am luat sunca de copii insa n-am incredere nici in aia.
merci

Da...destul de dificila perioada asta.Cam pe acolo e si Matei cu cerutul.Eu il mai smecheresc in felul urmator: in farfuriile noastre pun, pe langa ce mancam noi, si chestii ce poate manca el, cascaval, paine,masline, rosii castraveti, prajiturici sau biscuiti.

Despre furat din mancarea noastra...am inceput sa gatesc totul mai fara picanterii si ii dau si lui. Fripturi cu legume inabusite, supe din care el "fura" carnea sau legumele, gratar cu cartofi taranesti (care-s un pic cam prajiti dar cred ca asa mai rar merg). Cand mancam pizza ii dau bucatile de aluat de pe margine, alea fara topping pe ele. Sau ceva masline verificate sa nu fie picante. Mai fac salate asortate in care strecor bucatele de cas sau cascaval si cubulete de carne de pui si pe alea i le dau lui cand cerseste.

Sau snitele de pui dezbracate. Sau legume pane (dovleceii sunt cei mai gustati) tot asa, dezbracate.

Un nu hotarat am impus la mezeluri si carne de porc. In rest ii dau sa guste cate un pic din fiecare.

Daca imi mai aduc aminte smecherii mai scriu.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

MINA, merci mult, spune-mi te rog, de ce trebuie dezbracati dovleceii, doar au gust mai bun cu totul, nu? si din moment ce mananca si omleta facuta in unt, nu e la fel si cu dovleceii pané? intreb doar... sa inteleg de ce...nu va suparati ca insist pe detalii

Sa stiti ca e smecherut puiul meu...am facut pt cina de duminica legume din alea congelate, amestec mexican, la cuptor cu ficatei de pui...imi imaginam ca va sari pe platou, au iesit gustoase, fara sare in exces, noi ne-am pus piper in farfurie si alte condimente. A venit si puiul rapid, a gustat, a strambt din nasuc si atat, nu a mai continuat. daca aveam o sunca sau o felie de cascaval nu se lasa pana nu le lua pana la ultima faramitura

Mergi la inceput

quote:

MINA, merci mult, spune-mi te rog, de ce trebuie dezbracati dovleceii, doar au gust mai bun cu totul, nu? si din moment ce mananca si omleta facuta in unt, nu e la fel si cu dovleceii pané? intreb doar... sa inteleg de ce...nu va suparati ca insist pe detalii

Sa stiti ca e smecherut puiul meu...am facut pt cina de duminica legume din alea congelate, amestec mexican, la cuptor cu ficatei de pui...imi imaginam ca va sari pe platou, au iesit gustoase, fara sare in exces, noi ne-am pus piper in farfurie si alte condimente. A venit si puiul rapid, a gustat, a strambt din nasuc si atat, nu a mai continuat. daca aveam o sunca sau o felie de cascaval nu se lasa pana nu le lua pana la ultima faramitura

A, pai nu trebe musai, numa asa vrea domnu, dezbracati. Si daca asa vrea il las ca pe el, abia baga mai putina prajeala daca tot nu e fan mancare fiarta.

Vorba ta de smecherie: acasa nu mananc orez nici picat cu ceara. Am fost joia trecuta la o mini petrecere la restaurant si sotul a comandat ceva ce avea garnitura de orez. Nu va zic ca al meu cupil a mancat orezu ala de a lins farfuria. Il mai duc ;)

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

ok, eu ii voi da cu tot cu "pijamale", daca va dori, desi, tre sa ma gandesc sa nu fie prea mult ulei

sunca din comert, de pui, le dati?

Mergi la inceput

In seara asta am improvizat spaghete cu legume. Un morcov si o ceapa tocate ff marunt (date la robot eventual) calite intr-un strop de ulei. Cand au inceput sa sfaraie am adaugat apa cat sa le acopere si le-am lasat pana au inceput iar sa sfaraie. Apoi am adaugat suc de rosii si un praf de zahar sa ii mai ia din aciditate. Am lasat la clocot 5 min, am adaugat un praf de busuioc iar clocot 5 min.
Separat am fiert pastele. Le-am infratit cu sosul intr-o cratita, am presarat deasupra cascaval ras si am dat la cuptor pana s-a topit binisor cascavalul.
Paradoxal, desi in mod normal disperat dupa cascaval, daca prindea din cel gratinat il scuipa, insa pastele in sine i-au placut. Am gustat si eu, erau bune. Bine, io m-am ales mai mult cu cascavalul. Data viitoare il incorporez in paste, nu il mai las deasupra.

Revin cu povesti despre ce mai gatesc maine.

Mina si

Mergi la inceput

foarte interesant, dar cred ca si puiiul tau e un papacios :)) al meu nu pune gura pe paste, le scoate pe limba si le sterge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mina, la fel ii fac si eu pastele stelute(de la Monte Banato), dar nu pun cascaval si nu le bag in cuptor. Eu mai fierb un ficatel si il pasez acolo in paste. Lui Vlad ii plac mult.

Azi piticu' papa asa:
6- laptic
10- o banana cu branza de vaci si biscuiti + un iaurt cu fructe (piersici)
14- pilaf cu ficatel+ o mandarina
18- mar cu biscuiti
21- cereale Milubei cu biscuiti

Si bea apa plata la greu!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

quote:

foarte interesant, dar cred ca si puiiul tau e un papacios :)) al meu nu pune gura pe paste, le scoate pe limba si le sterge

Matei mancacios? Nu, mama draga, asta mananca numa cat sa nu=l doara burta de foame. Insa exista o smecherie: este dispus sa incerce cam orice fel de mancare daca nu l-a mai vazut demult. De ex daca ii dau si azi pastele alea nici nu se uita la ele. Abia peste vro saptamana, cel putin, vine iar momentu sa ii dau paste.

D'aia nici nu pot sa zic ca are o mancare preferata...poate doar carnea de pui.

Azi am fost lenesa si am improvizat din cele ramase de ieri, diseara cred ca ii dau cereale de la humana, din alea winterbrei cu scortisoara.

Mina si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Mina, ce fel de paste ii dai? adica spaghete, penne, stelute.....?
le mai faci cu blenderul?
fetita mea are 18 luni dar numai 5 dinti, mesteca bine dar m-am cam ferit de paste.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by clyo

Mina, ce fel de paste ii dai? adica spaghete, penne, stelute.....?
le mai faci cu blenderul?
fetita mea are 18 luni dar numai 5 dinti, mesteca bine dar m-am cam ferit de paste.

Eu ii dau stelute, dar nu le mai fac cu blenderul, le fierb insa un pic mai mult decat s-ar cere si cele mai multe se imprastie. Am incercat si cu penne insa puturosul detinator a 8 dinti si 4 masele nu le agreeaza. I-e lene sa mestece la ele, sau pur si simplu nu=l incanta, ca altele le mesteca.

Mina si

Mergi la inceput