Ce gatim azi - pentru pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Eu azi i-am facut supa cu galusti si friptura pe vita la cuptor cu cartofi dulci (a fost prima oara cand a mancat cartofi dulci si i-au placut maxim). I-am facut si eu aseara prajitura cu branza dulce, i-am dat azi, dar nu m-a onorat nici cu gustatul macar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Anemona, de unde ai luat cartofi dulci? Ai gasit cumva congelati?

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu i-am facut astazi lui Robert o supica de pui cu stelute si ciulama cu piept de pui pentru pranz iar la cina a papat un dovlecel cu branza la cuptor.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Fetelor si al meu e lenes la mestecat, adica ii place sa roada, dar numai prostii, gen pufuleti, coji de paine, mere, biscuiti, cascaval cubulete, nu mancare clasica, gen carne, paste, legume....si alta chestie e ca nu-l pot face (a se intelege pacali) sa-i dau de 2 ori pe zi meniu de legume cu ceva, asa ca, exact cum spunea Adela incerc zilnic sa aiba in meniu asa:
-fructe (gustarea de dupa laptele de dimineata, unde le amestec cu iaurt/branza)
-lactate (laptele formula, branza/iaurtul din fructe, cascavalul ocazional, almete, smantana, unt, alternativ)
-legume (fierte, la pranz, nu are preferinte, dar sa fie cat de multe la un loc altfel e posibil sa nu-i prea placa, de ex mazare simpla)
-proteina (carne, ou, ficat, la peste inca nu s-a dat)
- cerealele milubrei de la milupa cu 7 cereale si scortisoara sau cu biscuiti, sau si alea de la Hero 8 cereale cu miere, de regula seara, si painica zilnic cate 1-2 feliute pe la gustari unse cu unt, smantana, almete sau terciuite in iaurt sau ou)

meniul de pranz de azi, joi si vineri:

-ciorba de perisoare din carne numai de manzat (fac cu juma de ora inainte de masa si un pireu de cartof)
-tocanita de dovlecei (la asta mai fierb loco un ficatel/ou)
-ardei umpluti cu carne de manzat doar

eu din mancarea asta ii dau 3 zile, pt ca deocamdata nu pare sa-l deranjeze

Gustarile sunt deocamdata la noi formate fie din omlete, fie fructe cu branza, iaurt cu cereale, fie sandwichiuri calde cu sunca de pui si cascaval din ala in folie feliat, prajitura de casa cu mere/branza/gem, eclere de casa. Rontaiala de pufuleti, biscuiti.

M-am strafocat cu sufleuri, soteuri si salate de legume si nu a pus gura inca, la el nu se accepta dom`le legume de 2 ori pe zi, indiferent in ce forma le bag.

Paste nu, orez nu, peste nu, deocamdata, sub nici o forma.

Vreau sa incerc paine in ou...ce ziceti? felii inmuiate in lapte si apoi date in ou, apoi prajite in ulei pe ambele parti. O fi ok pt varsta lui ??

va pup
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Buna dimineata

Lia, mie mi se pare un pic cam grea painea aia. Pe de alta parte insa poti sa incerci, poate ii place, macar asa din cand in cand ca delicatesa.
Cat despre lenea de mestecat...asa imi facea si Matei. A avut o perioada cand rontaia orice prin casa, insa papa de la masa trebea pasata. Evolueaza ei, stai linistita.

Pentru azi planuiesc vizigotului ficatei cu legume la prans si mancarica de spanac pentru deseara. Sper cu spanacu sa pacalesc si adultii si minoru

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

buna dimineata,

Mina, multumesc pentru raspuns.
noi suntem la regim zilele astea, asa ca azi avem lapte de dimineata, apoi mere coapte cu biscuiti, carne de vita cu legume (fierte separat si amestecate cu un strop de unt), diseara cred ca o sa-i dau un iaurt cu branza de vaci si painica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Buna!
N-am mai trecut de mult pe la voi......avem 1 an si 2 luni de acum, si meniul nostru, s-a imbunatatit, adica nu mai papam pasat , ceea ce e o realizare f mare. Am avut emotii, dar trecerea s-a facut f bine, parca nici n-a observat.
Acum papam 2 feluri la masa de pranz si uneori, daca mai incape si desert.
Azi, de ex avem asa: ciorbica de perisoare (piept de pui si vitel) cu legume si felul 2 out fiert tare si sfaramat cu furculita, amestecat cu sosul de la tocanita de vitel.Desert: o napolitana.
Mai papam si omletica cu cascaval, da mai rarutz...Aseara a mancat laptic cu paste (monta Banato) si cu scortisoara... i-au placut ff mult, asa ca mai repetam.

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Bubu05, cartofi dulci am luat din Carrefour Militari, este un stand rotund unde are si pepeni si pere si alte chestii mai extrasezon. Nu sunt congelati, ci proaspeti, la 100.000 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Azi a fost ziua de fitze la mancare, se intampla rar, dar...se intampla. Adica mananca putin si nu mai vrea si trebuie sa "inventez" altceva de mancare.

Deci:
- 6 lapte (doar 100ml )
- 10 o jumate de ou fiert cu branzica, o jumatate de crenwusti de pui Fortzoso si o jumatate de banana + un iaurtel pitic cu caise
- 14 jumatate de castronel de piure de cartofi si spanac cu pui, 3 lingurite de pilaf cu ficatel, 3 lingurite de ciulama de pui (aveam 3 feluri de mancare si nu era hotarat din care sa manance )
- 18 jumatate de iaurt cu biscuiti + un mar cu biscuiti + o lingura de fructe din compot (pere cu gutui)
- 20:30 o canuta de cereale cu biscuiti (Milubrei) - singurele la care nu face fite

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ieri:

la 10 - paine cu unt cu gem (nu s-o fi saturat?)
la 14 - o pulpa de pui superioara cu cartofi (facuta la cuptor) plus cateva bucatele de cascaval. In premiera, a acceptat si painica, pe care de regula o papa intre mese, ca gustare.
pana la masa de 18 a mai devorat 2-3 biscuiti si jumatate de mar.
La 18 - o felie de cascaval cu painica si un ou fiert (numai galbenusul, se pare ca seamana cu a lui mama care la albus face rau). Am incercat sa-l pacalesc cu niste mancarica de spanac buna buna dar evident ca nu a tinut figura.

Azi:
la 10 - cereale de la Humana, cele cu scortisoara.
la 14 - o pulpa superioara din portia de ieri cu garnitura de mancarica de mazare. Ca desert cred ca un pic de banana
la 18 - ceva combinatii de fructe iaurt si cereale

Pentru we vreau sa gatesc ceva dulce (o tarta cu mere cel mai probabil) iar de mancare ma mai gandesc, probabil ca voi face ceva sa mearga si pentru noi si pentru minorul din dotare.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput