Ce gatim azi - pentru pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

mina, cum faci tu legumele asortate?
am tot auzit de legume asortate dar nu stiu exact ce inseamna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
Originally posted by fulguletz

mina, cum faci tu legumele asortate?
am tot auzit de legume asortate dar nu stiu exact ce inseamna...

Pai legume asortate inseamna combinatii diverse din ce legume ai in frigider sau ii plac juniorului. Pun in cratita pentru cuptor morcovi, cartofi, ceapa, rosii sau suc de rosii. Asta e combinatia standard. Cand am adaug fie dovlecel, fie conopida (pe astea 2 nu prea le impreunez ca impreuneaza fiul niste gaze dupa aia de nu se poa sta langa el). Sau mazare, pastai....cum ziceam , ce am prin frigider. Deasupra pun carnea, un cub de unt (daca-s pulpe de pui nu mai pun unt ca iese prea grasa mancarea), apa fierbinte sa acopere, capac, si fugutza la cuptor la foc mic pana sunt gata. Ies o minune, mai nou asa papa toata familia. Ai zice ca fara sare piper si condimente nu au gust insa sunt f aromate si adultii isi condimenteaza in farfurie.
Cand sunt in viteza folosesc legume congelate, fie din cele puse de mine in toamna (din pacate numai morcov, pastarnac si tzelina) sau cumparate. Acuma de curand am gasit unele de la Bonduelle, Italian mix le zice, care contin in majoritate morcov si tzelina.

Chiar voiam sa va intreb: folositi pt bebi legume congelate din comert? Presupun ca nu e nici o problema, ca de acum sunt maricei.

Azi nu am avut cine stie ce meniu, la pranz tot supa de pui iar deseara friptura de vita.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

piure de legume + pui aromatizat cu busuioc

am fiert carnita de pui 1h, apoi am adaugat morcovii taiati rondele fine, pastarnacul taiat subtire, telina tocata, ceapa, putin cartof. Dupa ce au fiert toate (~45') am adaugat 2 lingurite pasta rosii, 1 catel usturoi taiat bucatele, 1-2 l-te busuioc (la...plic). Dupa 15' am oprit focul. Am mixat totul rezultand un piure delicios pe care pretentiosul meu Victor (1an) l-a devorat, spre bucuria mea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaT spune:

Alexia a mancat azi:7:30 -130lapte,10:30-branzica cu banana,14:30-orez cu lapte (nu a vrut mancare gatita),18:30-2ficatei fierti ,un galbenus de ou fiert,un cub de unt,cateva picaturi de lamaie,frecate iese ca un pateu ,cu painica,la 22- 250 lapte cu cereale.

Mihaela si printesa Alexia (25 ianuarie 2005)

Poze cu Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Azi papam asa:
7 - laptic
10- un mar+ o banana+ 2 biscuiti = piure
- un iaurtel cu caise
14- piure de cartofi, morcov, dovlecel si ficatel de pui
- un iaurtel cu capsuni
18 - orez cu lapte si dulceata de visine
21- cereale cu lapte (Milubei cu biscuiti)

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Azi vizigotu a prestat:

10 - paine cu Almette
14 - va papa friptura de pui cu cartofi taranesti
18 - improvizam, probabil iaurt cu fructe si biscuiti

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Vladut papa asa:

6- lapte
10- o jumatate de iaurt+ o jumatate de banana si o jumatate de crenvusti(nu a vrut sa serveasca mai mult!)
14 - piure de legume(cartof, dovlecel, morcov, telina) cu pui + un iaurtel cu capsuni
18- mar ras cu biscuiti si poate inca un iaurtel(de 50g)
21 - cereale Milubrei cu biscuiti

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Salutam si noi fetele si prichindeii!

Vrem si noi sa impartasim ce se chinuie copila mea sa manace...ca-i mai mult chin decat placere (offf de ce n-oi fi si eu asa...)
10.00 lapte cu cereale 150 ml
12.30 iaurt cu bucatele mici de paine neagra
14.30 carne de vita la cuptor + piure de cartofi
18.00 mar+banana+morcov ras
20.00 1/2 felie de paine neagra cu branza de vaci+ 1 feliuta subtire de curcan
22.30 150 ml lapte cu cereale
02.00 150 ml lapte cu cereale
Mina, eu ii dau legume congelate din comert si nu consider a fi vreo problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna dimineata mamici inventive!

AM NEVOIE de cateva sfaturi/sugestii/idei de la voi...puiul meu va implini luna asta 1 an jumate, nu stiu, mi se spune ca ii dau prea putin de mancare, si ca nu-i prea dau ce ar trebui la varsta lui. adica nu am diversificat destul.

ma rog, a inceput si puiutul meu sa pofteasca la mancare de adulti (nesanatoasa) gen: sunca presata, cascaval, pizza, biscuiti, zacusca, branza topita. Ideea e ca am fost sfatuita sa ii ascund mancarurile astea, adica la masa sa mancam ce mananca el, si aici ma refer la cina, pt ca asa se nimereste numai cina sa o luam impreuna. Numai ca nu-i pot ascunde mereu si ne mai vede mancand, mai ales ca el nu doarme ziua mai deloc si se tine dupa noi, are si spirit de observatie, nu il putem fenta chiar asa.

In plus, la cina nu stiu ce sa-i introduc, asa ca mancare potrivita la varsta lui. Repet, ca am mai scris si in alte dati aici, inca nu roade carne, orez/paste/ficatel nu agreeaza, legume gratinate nu, deci ce sa-i fac de mancare seara?
Ii mai fac prajituri de casa cu branza/mere/gem. Insa in general masa de seara a lui consta in piure de fructe, iaurt, cereale, branza, toate astea in diverse combinatii.
De almete cu rosii si paine s-a saturat demult. Acum ar manca sandwichiuri calde cu sunca si cascaval. I-am luat sunca de copii insa n-am incredere nici in aia.
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mai nou m-am prostit si i-am dat si danonino din ala cu arome de vanilie si zmeura, intr-o seara cand am venit din oras si era flamand ca un pui de lup, am deschis un borcanel de 190 gr de cerreale cu fructe si un iaurt, amestecat si umplut burtica

Mergi la inceput