Mami, cine a facut noaptea asta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Eu as zice ca problema sunt cosmarurile, nu noaptea, si problema asta ar trebui rezolvata. Poate nu ar fi rau sa vorbesti cu un psiholog, te-ar ajuta cred eu. Sunt copii mai sensibili, poate venirea pe lume a fratiorul a afectat-o mai mult decat vreti voi sau ea sa recunoasca. A coincis cumva perioada aceasta mai dificila cu aparitia noului fratior? Ai incercat vreodata sa o intrebi ce anume viseaza? Ar putea fi foarte relevant.
Sper sa depasiti curand aceasta faza, imi imaginea ca e destul de greu si neplacut.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Eu zic intii sa nu-i mai spui niciodata ca nu stii nici tu, ca nesiguranta ta o sperie (mami stie tot, si are puteri si cind e cu mami nu se intimpla nimic rau). Spune-i ca n-ai timp sa raspunzi imediat daca nu stii ce sa zici. Eu cred ca teama de noapte a generat cosmaruri si cosmarurile teama de noapte, si-uite asa e intr-un cerc vicios. Va trece. Vara-mea, cind venea pe la noi, ma punea de 100 de ori sa verific usa, apoi sa dau vaza afara din camera, apoi ghiveciul cu flori, apoi sa mai aprind o lumina, etc, de trecea juma de noapte. Acum e perfect normala si mult mai curajoasa. Cit priveste ochii papusilor, si eu am o papusa la care nu ma uit nici acum, iar ideea asta nu e noua (vezi filmul cu Chuky, sau cam asa ceva, o papusa malefica, deci s-au mai gindit si altii). cred totusi ca e f inspaimintata, si starea s-a agravat si de noutatile din casa. Eu zic ca cel mai bine e s-o luati cu voi in pat, sa adoarma tinuta strins in brate. E un compromis care merita facut sa stii ca scapa de ginduri asa negre. Si nu-i spune povesti prea complicate, de ex si pe mine m-ar speria piticul din luna, in general nu-i mai spune de personaje care n-au corespondent in lumea reala, ca nu stii unde duce imaginatia ei. Spune-i pur si simplu ca noaptea e sora zilei, una e blonda, alta bruneta, asa cum stie ea nu stiu ce surori de la gradinita. Si spune-i ca si ea are putere sa faca noapte: luati o pilota (ZIUA!), faceti acolo o cabanutza, casuta si cind vrea ea, trage pilota pt citeva secunde, incit voi doua sa ramineti in intuneric partial. sa para oricum joc, eventual fa-o sa rida, ca sa asocieze intunericul cu ceva frumos. Vezi reactia, si daca nu-i e frica, mai incercati, fara sa abuzezi. oricum, nu te astepta sa-i treaca spaimele intr-o noapte (si-o zi).Ai rabdare si ofera-i increderea de care are nevoie.
vise placute, Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Cornelia, uite vin si eu cu povestea noastra, chiar daca acum s-a facut zi, sigur mai vine o noapte apoi
Fetita mea m-a intrebat intai de stele si ne-am dus la fereastra, era o noapte cu atatea stele si le-am urmarit impreuna, si-a pus o dorinta si acum asteapta sa cada steaua aceea(sa i se implineasca dorinta).Apoi m-a intrebat de luna si i-am spus ca luna e viteaza, ca nu ii este frica de noapte si atunci ea lumineaza indata ce apare noaptea.
De ce se tine dupa noi luna? Luna viteaza ne trimita o raza.

Din surprizele jocului citez acum:
"De unde vii noapte,
Cu alaiul de stele
Clocind ouale cerului?

Urci cumva din taciuni
Ori din pesteri albastre,
Dintr-o iarba a fiarelor, urci
Si desfaci lacatul Lunii?

Sau te scutura vantul
Din sprancenele lui
Obosit,de-atata-ntuneric?

Spune-mi de unde vii,
Samanta de noapte
De ce cand vii tu sa-ncoltesti,
Poarta Soarelui se inchide,
Portile ochilor se apropie si se inchid
Ca sa rasara copilului visul?

Nu stiu inca ce esti
Si nici de unde vii
Pot doar sa-ti spun
Noapte buna,noapte!"

De unde vii noapte-Franciska Ricinski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu cred ca este bine sa-i spui adevarul... poti chiar sa-i cumperi un atlas... o carte in care sa se povesteasca despre planete... etc..
Sa nu crezi ca nu va intelege...
Eu am avut ceva probleme de genul asta cu corpul omenesc... ajunsesem sa ma dispere ... asa ca am luat cel mai ieftin atlas de anatomie si din poze a inteles ... sau asa a parut...
A... si mai este ceva... controleaza desenele pe care le vede... sunt pline de fantome etc...
Si Adi spune ca nu vrea sa intre intr-o camera intunecoasa ca sunt fantome... ca asa a vazut la desene...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Credeam ca am visat si de fapt nici nu am scris subiectul... Dar l-a mutat Joxy la poznasi. Bine ar fi sa isi afle locul aici. Daca era doar intrebarea, fara spaimele care au insotit-o, probabil ca as fi postat aici.

Va multumesc tuturor pt. raspunsuri. Problema e mult mai ampla, dar pt. ca nu vroiam decat sa gasesc raspunsuri la intrebari nu am insistat pe alte manifestari.

Zana, multumesc pt. poezie. E superba.

Stiu ca am gresit spunandu-i ca nu stiu. M-a luat pe nepregatite si singurul meu gand a fost sa nu ii spun ceva care sa o sperie. Era mult mai bine sa ii spun ca vorbim maine, acum e timpul sa faca nani.

Mi-a trecut si mie prin cap sa ii spun adevarul, dar nu cred ca era multumitor pt. ea in momentul ala. O sa incerc totusi o explicatie simpla si cine stie...

Citind tot ce mi-ati scris si discutand aseara putin cu ea am realizat ca nici nu trebuia s ama gandesc la altceva. Cred ca vroia sa auda aceleasi lucruri din gura mea: cu soarele care se duce la culcare, luna, stelele, ingerasi.

Aseara am vorbit despre noapte si a parut ok, asa ca m-am riscat si i-am zis si despre ingerasul care o apara. A vrut s aspunem "inger, ingerasul meu", dupa care m-a induiosat cand mi-a zis: "Mami, tu esti ingerasul meu". Faza la care m-am blocat din nou.

A adormit mai devreme (asta insemnand 12 ) si inca nu s-a trezit. Ma astept ca azi sa avem o zi buna, pt. ca e odihnita.

Am fugit, ca ma striga

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Asa cum ti-am raspuns si la "Constanta la apel", cred ca Maria traieste o angoasa a despartirii de tine...ti-a spus-o clar: "Mami, tu esti ingerasul meu" , adica doar tu o poti apara. Asa cum spunea cineva mai sus, cred ca ar fi bine sa dormi cu ea noaptea. Cred ca ai ajuta-o enorm, nu i-ar mai fi frica. Succes! Dumnezeu sa va ajute!

Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc inca o data. Mada, !

Nu stiu daca imi mai citeste cineva subiectul pe aici ...

In seara asta am discutat iar cu Maria despre noapte si am ajuns la vise. Ea imi mai povestise si inainte cosmaruri (unul chiar cu lux de amanunte). Acum mi-a zis despre vise urate si vise frumoase, despre un vis urat cu o maimutica pe care am adus-o eu de la spital ( eu pe Stefan l-am adus de la spital!) si pe care in final a aruncat-o in apa si inca unul care m-a ingrozit si pe mine cu "ochi care se uita la mine", "ochi asa cu gene si sprancene". In final a trebuit sa ii mai adun din camera ceva jucarii, inclusiv caruselul lui Stefan si Alba ca Zapada (care scapase ca prin minune si era inca pe perete), sa ii promit ca ii arunc puzzle-ul cu Alba ca Zapada (ala mare in care are roche galbena). A adormit destul de repede, dar inghesuita in partea de sus a patului, ca nu vroia sa vada ... peretele.

Daca o tine asa, in cateva zile o sa ii strang toate cartile, toate jucariile si probabil ca o sa trecem si la alte obiecte. In momentul asta sunt chiar panicata. Maine ajung la psiholog si sper sa incepem "vindecarea"

Va multumesc ca m-ati "ascultat".

Daca, din intamplare, citeste vreun moderator mesajul meu, il rog sa il mute de aici, ca nu e cu poznasi!!!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Cornelia, imi pare rau ca problemele Mariei nu s-au rezolvat. Ma ingrozeste ceea ce spui ca se intampla cu ea. Maria a suferit enorm, pot spune din ceea ce povestesti ca a fost socata de venirea pe lume a lui Stefan sau de ceva. Si pe mine m-ar fi depasit situatia si as fi apelat la un psiholog. Nu stiu cat de bine sunt pregatiti in Romania, dar Maria are nevoie de cineva care sa-i gaseasca cauza acestor cosmaruri si sa lucreze cu ea la inlaturarea lor. Uneori unei persoane din afara (psiholog) ii este mult mai usor sa gaseasca solutii pe care tu nu le vezi sau poate nici nu te-ar duce capul ca de acolo s-ar trage. Nu te invinovatii, ai facut tot ce a stat in puterea ta si nu ezita sa ceri ajutor.
Mii de scumpetei celei mici si sper sa rezolvati cat de curand problemele.

Ma bucur mult de tot ca Stefan a progresat atat de bine cu piciorusele. Macar cu el sa nu mai fi atat de stresata si suparata.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Cornelia, ar trebui sa schimbi numele subiectului si sa vorbesti cu un moderator sa ti-l mute inapoi la "Parintii intreaba, parintii raspund" sau la "Cabinet psihologic". Aici intr-adevar nu cred ca o sa iti mai raspunda multa lume.

Alo , ne aude vreun moderator? Problema este serioasa, nu e de poznasi...

P.S. Cornelia ati fost la psiholog?

Oana si Paul (3 iulie 2002)
poze
oana5874@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mda, e prost asezat subiectul asta aici, dar cred ca fara un PM la moderatori va mai dura o vreme pana se va muta din nou.

Cornelia, da-ne de veste ce ati facut la psiholog.
Sincera sa fiu, eu nu mai inteleg nimic, din ce povestesti tu cosmarurile Mariei sunt mai vechi de un an, deci nu au musai legatura cu aparitia lui Stefan.
Ma tem ca degeaba te straduiesti tu sa inventezi povesti pentru Maria, pana la urma n-ai cum s-o feresti de imagini si oriunde poate gasi ceva care-i sa-i ramana in memorie si sa-i provoace cosmaruri.
In sfarsit, sper ca macar la psiholog ati gasit niste lamuriri, cand ai vreme poate ne dai si noua o veste. Mi se pare tare trist sa auzi un copil povestind asa niste vise urate.

zgatiile

Mergi la inceput