Copilasi de mai 2003 (35)
Raspunsuri - Pagina 6
dana d spune:
Buna mamici!
Din pacate si eu ma plang de cum se poarta Ilinca. E nervoasa, ambitioasa, incapatanata si foooarte perseverenta cand vrea ceva.
Acum cateva zile am luat-o cu mine la dentist asa cum am mai facut si alta data. Numai ca de data asta nu a vrut sa mearga si am tarat-o mai degraba decat a mers pe picioarele ei. Tot drumul a tipat "Vreau acasaaa!!" Am ajuns acolo tocmai cand sa ma asez pe scaun si am lasat-o in sala de asteptare tipand acelasi lucru(nu mai era nimeni in afara de noi in cabinet) Doctorul, la inceput calm, o tot ameninta ca o vede Mosul, ca e acolo dupa usa si se uita la ea si noteaza in carnetel... degeaba, nimic nu o impresiona, ea stia doar ca vrea acasa. Sa stiti ca mi-a lucrat vre-o juma de ora si Ilinca tot timpul asta a tipat ca vrea acasa, ba la un moment dat, vazand ca nu o mai baga nimeni in seama, a inceput sa dea cu picioarele in usa (pe care o incuiasem sa nu fuga). Nu va zic ca au fost cele mai neplacute si lungi minute din viata mea. Ba la plecare mi-a spus medicul sa nu mai vin cu ea daca nu vine de buna voie. M-am simtit ingrozitor si am plecat de acolo aproape plangand de rusine si de nervi, nu va spun cat m-am abtinut sa nu-i dau o mama de bataie.
Aseara la culcare ceva asemanator: "vreau in patul tau!, spus de mii de ori printre tipete. Am pus-o in patul ei explicandu-i calm (fortat) ca nu se poate, ca fiecare doarme in patul lui... ea nimic, "Vreau in patu' tau!! Vreau in patu' tau!... de sute de ori timp de vreo juma' de ora dupa care a adormit in sfarsit si s-a lasat linistea.
Nu gasesc numic care sa o faca sa se opreasca, sa se rusineze, sa se teama de ceva. Nu tine cu Mosul, nici cu vecinii de jos care o aud, nici cu Bau bau, nici cu Doamne Doamne.... nici cu "Vrei sa se imbolnaveasca mama?" ... nimic.
Altceva, ca sa o si laud putin, are momente cand sta linistita si se joca frumos, minute intregi, poate mai mult de o jumatate de ora nu se simte prin casa. Se joaca frumos cu papusile si maimutoii de plush si vorbeste cu ei, ii inshira pe canapea, se joaca de-a gradinita... Sau se joaca tot asa foarte mult cu o punga de animalute mici de plastic, din alea care imita foarte bine anumalele adevarate.
Am observat ca are o memorie de invidiat. I-am cantat de doua ori "Mos Craciun cu plete dalbe" ( prima strofa) si a si invatat-o. Am auzit-o pe urma si pe ea cantand papusilor.
Voi cu ce v-ati pregatit pt pus sub brad? Eu atat am studiat piata, am colindat magazinele reale si virtuale, ca inca nu m-am hotarat si deci nu am luat nimic. Ne hotarasem la un Bebelus interactiv (scotea diferite sunete cand il apasai pe manute, picioare si burtica si cand ii bagam biberonul in gura misca si gura si scotea sunete ca si cum ar suge) era foarte dragut dar pana ne-am hotarat noi a disparut din Metro(numai acolo l-am vazut). Acum oscilez intre Alfie cu litere (il are cineva?) si Jeepul teleghidat de la Chicco. I le-am aratat pe internet si am tot intrebat-o pe care il vrea, se pare ca nu prea o intereseaza, tot papusile sunt mai interesante dar neaparat sa vorbeasca sau sa cante. Eu nu prea i-as mai fi luat papusa ca avem casa plina, voiam ceva ce nu are de ex masinuta teleghidata.
Sunt in mare dilema, poate ma ajutati si voi sa ma hotarasc.
Ange, pai eu pregatesc ce ai spus si tu, bucate traditionale, fripura, sarmale, facem si cativa carnati si toba, cozonac (eu incerc in fiecare an dar il mancam numai noi ca nu reusesc sa-i fac fata comerciala), eventual niste prajituri cu nuci sau fursecuri, in functie si de cat timp dispun. Astea le pregatesc oricum, chiar daca nu avem musafiri, sa simtim si noi ca e Craciunul.
De Anul nou mai fac Salata de beof (poate ma corecteaza Mihaela daca nu am scris bine) si piftie... si alta friptura. De obicei pentru Revelion cumpar un tort de la o cofetarie buna (dar cred ca trebuia deja sa dau comanda ca sa apuc), daca nu mai prind tortul, fac eu unul cu crema de nuci, foarte apreciat in familie si destul de simplu de facut.
Mi se pare mult prea devreme pentru Maia sa afle despre Mos Craciun. Incearca sa o faci sa creada in el cat mai mult timp ca e tare frumos cand crezi. Eu am crezut pana la 11 ani iar Alexa mea abia anul asta stie adevarul (bauia si anul trecut dar nu i-am confirmat).
Alycia trimite si la noi norul ala din care a cazut la voi zapada. Vreau si au sa ningaaa!
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre
DanaMario spune:
Daoipri stai linistita nu cred ca-i cazul sa-l trimiti cu ciorba o sa vezi ca maninca chiar mai bine decit acasa mai diversificat Cind o sa inceapata gradinita o sa vezi ca au meniu afisat La noi nu cred ca s-ar pune problema sa-mi dea voie cu cioba dar nici eu nu cred ca mi-as pune problema sa-l trimit cu cioba asta mi-ar lipsi sa mai am si grija dimineata.
Noi joi avem serbare de craciun abia astept sa mergem.
Eu sint in pana de idei ce sa-i cumpar de craciun Am fost ieri cu el intr-un magazin de jucarii sa vad ce i-ar place si nu-l prea intereseaza nimic in afara de mingii si trenulete si de astea avem destule
Astept sa vad cu ce idei veniti voi eu m-as fi gindit la patine si casca dar nici nu a vrut sa probeze patinele ieri.
Ange aici e obiceiul sa duci flori sau ceva la gradi acum la sfirsit de an ?
Dana_d cam cum povestesti tu de Ilinca eram si noi inainte de a incepe gradi acum e ceva mai bine e mai ascultator.
Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
Aalina spune:
Mai dupa ce povestiti voi incep sa imi suspectez iar copilul de cumintenie :) Noi in general ne intelegem de vorba buna, rar are crize de personalitate si daca nu reusesc sa le previn...zbang isi arunca jucaria pe care o arein mana ...atunci il rog sa ia o pauza si ii spun ca sunt suparata pe el pana se calmeaza si isi cere iertare. De obicei se smiorcaie un pic dupa care vine si imi spune "gata" si sa il ieri si ca ma iubeste...si ne impacam cu un pupic.
Dar de cand sta si la tara avem probleme cu dormitul singur la el in camera. Chiar daca adoarme singurel...peste noapte se duce la mama in pat si ma dispera. I-am facut patut nou, saltea mare, lenjerie cu desene...toate l-au incantat...dar tot face drumuri nocturne. Imi pare tare rau pentru ca nu am avut problema asta pana acum. Si nu stiu cum sa o rezolv atat timp cat il duc si la tara.
Noi am cumparat brad si Dori a fost tare incantat. Insa doar sambata vreau sa il impodobim. Cadouri...eu m-am limitat la masinute si ceva carti de povesti pentru ca au inceput sa ii placa.
Am reusit sa ii luam si noi sanie si pentru ca a nins superb vreau sa il duc sa il plimb sa vad cum va reactiona.
Va pup
Daiopri spune:
DanaMario, hai c-am priceput sa o las mai moale cu ciorba, dar tot nu mi-ati dat idei si mie de ce as putea sa-i dau. Ca am vazut la cineva ca dadea la copil sandwich cu peanut butter si Nutela. Acuma la al meu numai ciocolata ii mai lipseste, ca si asa...
Si tot nu is lamurita cu vaccinul de varsat de vant.
In fine.. Parpa unde s-a dosit de sarbatori?
Si eu sper sa mai mi-l disciplineze altii:) ca noi am cam dat rateuri.
Pacat ca nu pot inca sa-l duc full-time. Dar las ca vine si vremea aia.
Noi i-am luat ca un fel de Geotrax, un fel de garaj etajat, pe care trebuie sa mergi cu masinute. Acuma nu stiu eu cum arata el exact, ca doar ce l-am vazut pe cutie. A fost mai greu sa-l ascundem de el, ca e deja a 3 incercare:)
Hai va dorim un Mos bogat si numai bine.
adita spune:
si Elena mai face din cand in cand cate o demonstratie de personalitate, dar ii trece destul de repede daca ii distrag cumva atentia. in rest ne intelegem bine, asculta de ce-i spun si ma ajuta la orice: facem patul impreuna, imi tine farasul cand matur, imi aduce tot ce-i cer si participa la orice fac, la calcat rufe (are fierul ei de calcat de jucarie si calca langa mine), la bucatarie (azi m-a "ajutat" la framantat cozonaci).daca plange cel mic incearca sa-l impace, e foarte grijulie. ii place foarte mult sa deseneze.
Daiopri, imi pare rau ca nu stiu ce idei sa-ti dau, la noi nu e cazul sa punem pachet la copii la gradinita, mananca acolo si au un meniu foarte echilibrat, sunt foarte multumita de mancarea de acolo
DAna, chiar nu stiu cum ai reusit s-o faci pe Alexa sa creada pana acum in existenta lui Mos Craciun. noi am fost nevoiti sa renuntam anul asta la a mai aduce un Mos in carne si oase, fiindca Antim de anul trecut, la 3 ani, a observat ca mosul e cam tanar si are inca o mustata pe sub cea alba.oricum, nu-mi fac griji in privinta asta, nu cred ca e o tragedie sa stie ca parintii aduc darurile. eu am aflat pe la 11 ani si mama a stiut cum sa-mi explice incat asta sa nu se transforme intr-o deziluzie, ci in inca un motiv de bucurie. asa am putut noi sa devenim ajutoare ale Mosului.ne placea foarte mult sa luam si noi cadouri la altii, si sa ne facem surprize care mai de care, sa ascundem cadourile si sa le cautam pe cele luate de parinti, sa ne ascundem si sa apelam la fel si fel de trucuri ca sa punem cadourile sub brad fara ca ceilalti membrii ai familiei sa observe
mamica de trei copilasi
: Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
dana d spune:
Am rezolvat-o cu cadoul ( nu ca ar merita). Am fost asta seara la Metro si am luat conform comenzii, o papusa care "bebeshe" adica vorbeste. Are pe burtica scrise niste intrebari in engleza, i l-e pui si raspunde la ele. Are si un biberon pe care i-l bagi in gura si ea plescaie ca si cum ar suge iar cand il scot ragaie. Sper sa nu deprinda si Ilinca obiceiuri proaste. Sunt convinsa ca o sa-i placa pantru ca am intrebat-o din nou, a mia oara, si tot asta si-a dorit "o papusa care bebeshe".
Vai Aalina! dar chiar ca ai copil cuminte! Macar de i-ar pasa si Ilincai cat de putin ca ma supar eu sau ca nu vorbesc cu ea. Cu asta am inceput si eu sa o amenint dupa ce am vazut ca cu bataia nu tine, dar nici de asta nu-i pasa, n-am decat sa ma supar cat vreau ca ea tot isi vede de treaba. Si Ilinca arunca ce are in mana iar daca nu are nimic da vant la un obiect care ii este cel mai aproape, si asta zboara jos. Niciodata nu a dat vant jos la ceva ce s-ar putea sparge, cred ca mai are macar putina judecata. Eu, ca sa-i fac educatie, imediat o pun sa il ridice si sa-l puna la loc, fapta pe care o indeplineste abia dupa ce insist.
pozele noastre
Daiopri spune:
Elena, mama, nu stiu cum te descurci tu cu 3. Mare lucra, ca in tara le dau mancare la gradinita. Imi amintesc si eu cu placere de vremurile alea. Tare bine ar fi sa fie si aici asa.
Dana_d tare ma mai amuz de traznaile Ilincai (sper sa nu te superi). Dar stii cum e, ca la al meu le vad prostii, iar la altii pare comic. Apoi e singura data cand nu mai imi pare asa rau ca nu am fata, caci as fi avut sansa sa fie la fel:)
Ca in rest vaz numai fetite cuminti. Sa nu zic ca am stat cu copii la niste prieteni, si ce m-am gandit eu, sa vina si sotul cu al meu odor. Cine credeti ca se agita cel mai mult? Bineinteles ca al meu, ca i-am trimis acasa si apoi era asa de liniste si frumos ca nu ziceai ca am in grija 3 copii intre 10 luni si 3 ani si ceva.
Tot al meu, agitatu lui mama:))
Lasa Dana_d, eu ma consolez cu ideea ca sa vezi ce cuminte o sa fie mare, iar ceilalti, care au fost cuminti mii, o sa fie obraznici:![]()
Si eu ma gandesc uneori ca nu sunt mama buna, de aia e asa, dar are si momente cand e cumintel si dulce, si atunci ma gandesc ca nu e dracul asa de negru....
La urma urmelor sanatosi sa fie, si se pare ca sunt, de au atata energie.
Numai bine, si pupici celor cuminti, dar si la cei nitel mai agitati
DanaMario spune:
Daiopri nici aici nu se duc copiicu pachet la gradi .
Dimineata il duc de mina si atit dar nu-i dau nimic la el.
Eu am crezut ca stai tu ingrijorata ca nu-i place mincarea de acolo si vrei sa-i duci de acasa dar nu-i cazul gradinita unde-l duc eu are angajata o firma care le aduce mincarea la 11:30 si 3:30 are o bucatareasa care are grija de ei in timpul mesei dar in general ei isi pun tacimurile la masa, ei spala farfuriile fac curatenie dupa masa.
Sa-l vezi pe Josh dupa ce maninca isi duce farfuria la bucatarie si acasa si si-o spala.
M-am uitat si azi la meniu foarte variat mincare chinezeasca, mincare tailandeza, spaghete italiene, hamburger, desert oricum fara alune aici se face mare tamtam cu alunele sa nu dai alune dar Josh maninca de sparge acasa
Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
dana d spune:
Despre mancarea la gradinita, sa va lamuresc cum e in Ro la gradinitele de stat, ca la alea particulare.. fiecare cu regula ei.
La stat e asa: daca duci copilul la program scurt (4-5-6 ore) e gratis si nu le da mancare, daca il duci la prelungit (pana pe la 5-6 dupamiaza) platesti doar masa si nu in totalitate, o parte e suportata de stat. La program prelungit le dau dimineata micul dejun pe la ora 8-8:30, apoi la pranz macare ca acasa, ciorba sau supa, felul doi si desert, apoi ii pune la culcare vreo doua ore si la sculare mai primesc o gustare dupa care isi asteapta parintii. Eu, cu Alexa am experienta in gradinite ca ne-am mutat cu locuinta si am mutat-o si pe ea. La ambele am fost multumita de mancare, se gateste acolo de catre bucatarese cu analizele la zi, feluri de mancare sanatoase pentru copii. Asta a mea, e destul de sensibila cu stomacul, dar de la gradinita nu s-a imbolnavit niciodata.
Daiopri si eu ma consolez cu gandul ca s-o cumintimai tarziu si mi-a mai dat si DanaMario sperante ca se va schimba la gradinita.
Dar stiti ce am observat? Ilinca e foarte cuminte cat nu e Alexandra acasa. Se joaca asa frumos, sta intr-un loc cu niste jucarii si moshmondeshte la ele zeci de minute fara sa miste. Cum vine Alexa de la scoala... e prapad. Incep sa se certe din orice, pe jucarii, pe mancare, pe locuri, pe "care trece prima"... pe orice. Si problema e ca Ilinca e capul rautatilor, ea se baga peste Alexandra si vrea tot ce e al ei, sau sa stea unde sta ea. Ajung mereu la tipete si vorbe urate. Ilinca tipa mereu "patzo!" adica proasto, spune asa si la oamenii mari care "o supara" si chiar la straini (noroc ca nu prea inteleg ce spune). Cred ca la gradinita o sa terorizeze toata grupa si o sa primesc numai reclamatii.
Eu am ajuns la concluzia ca nu sunt o mama buna, am deja dovada. Nu am tact si diplomatie, nu ma duce capul la diversiuni, eu stiu doar sa tip, sa amenint si sa dau cu palma. Fac eforturi sa ma abtin, sa-i explic cu calm ca nu e frumos dar de obicei nu da rezultate.
pozele noastre
alycia spune:
Dana_D eu cred ca e prea mult sa spui ca nu esti o mama buna, asa sunt unii copii mai energici, si eu am constatat ca atunci cand se intalneste cu Andrei, Mircea e mult mai agitat si tzipa, tranteste, fuge...dar nu chiar intotdeauna.Si eu tzip mult la Andrei ca e mai mare si tre sa inteleaga sa nu-l mai zgandare pe asta mik.Acu ce sa-ti spun poate ca nu ar strica sa consulti un psiholog pentru copii...ca sa vezi unde anume gresesti...ca greseli facem destule in educatia lor.Mie mi se pare destul de interesanta emisiunea "Super Nany" de pe Prima.Mi-am dat seama mai demult dar acum mi sa si confirmat ca trebuie sa fi perseverent in aplicarea regulilor in educatia tancilor...ca daca nu...ti-au prins slabiciunea si gata.Daca ai spus un lucru atunci trebuie sa te ti de cuvant...nu cedezi nici un pas....din pacate eu cu Andrei aici am gresit...mereu am cedat dupa ce l-am pedespit si l-am iertat cand venea si-mi promitea ca nu se mai poarta asa sau asa...cu cel mik nu mai fac aceeasi greseala...daca e pedepsit atunci asa ramane...pedepsele deocamdata sunt pe masura lui...adica il pun la colt cu fata la perete 5 minute.Chiar si cu Andrei am inceput sa o iau de la capat...daca il pedepsec odata atunci asa ramane pana se indreapta.Poate ca iti lipseste perseverenta, incearca sa vezi cum ar fi sa nu-ti iei inapoi cuvantul dat oricat s-ar ruga de tine...si fara nervi si tipete daca ai putea...calm si intotdeauna dupa ce au inteles ce anume au gresit.Sper ca nu te superi ca ti-am dat sfaturile astea dar dupa minte mea cred ca te-ar putea ajuta...la mine incep sa se vada roadele!
Pupici tuturor si va doresc CRACIUN FERICIT,petrecere frumoasa 

o masa imbelsugata 

si un Mos bogat 

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu