Icre

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Lizy, multumesc. Aici nu prea am de unde alege ce fel de icre cumpar. Unul singur in borcan. Americanii nu prea mananca, zici ca le dai otrava cand le pui pe masa- am facut greseala acum doua saptamani, si s-au uitat la ele ca la felu' paispe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Laura noi cumparam icre proaspete de crap (dupa care le punem cu sare la borcan) de la pescariile de chinezi.

Eu nu pun gris si nici piine. Pun 1-2 linguri de icre de Manciuria sa le lege, lamiie si 1-2 linguri apa rece (sau sifon). Le fac cu ulei de floarea soarelui si ies beton.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ehehe, stiu eu pescariile chinezesti AnaMaria de care zici! Dar pana ajung eu acolo, se fac pesti din icrele alea. Stii despre ce borcane vorbesc, alea Krinos.

Acuma-s in dilema, sa pun sau nu gris? Ca nici nu mai tin minte cum gusta fara gris. Si oricum astea din borcan trebuie putin desarate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Laura Takas nu toate icrele sunt gustoase fara o lungeala de gris sau paine cum pun alte fete, pt ca au gustul de peste prea strident si scarbos, si daca nu le freci de sa-ti iasa capacele si mai raman si nezdrobite...chiar ca sunt scarboase.
Eu in locul tau as incerca totusi cu gris , incercarea moartea nare, daca nu-ti place cum ies nu mai faci asa data viitoare.
sa-mi zici cum ti-au iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Slakje, io tot cu gris le-am facut pana acuma, am si uitat cum gusta fara. Da' negresit iti spun luni, ca le fac pt duminica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu le faceam ori cu gris ori cu piine, muiata si stoarsa, dupa cum imi tuna, dar astia nu au icre bune aici sau nu stiu eu ce sa cumpar. iar de gata, aici e o pasta oribila!, mi-e dor de icrele romanesti din comert( pe care evident, cind eram in Ro nu le cumparam- ca cica-s naspa)...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Mamini, nu-i asa ca acum apreciem ceea ce pe vremuri strambam din nas daca vedeam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Mie nu-mi plac alea din comert, mi se par pline de chimicale si de ulei, cum spunea cineva, parca doar au trecut pe linga icre. Noroc cu ceapa, ca le mai da gust.

Nici cu gris sau piine nu-mi plac, mi se pare ca se dilueaza gustul si incep sa semene cu alea din comert.

Asa ca eu nu pun decit icrele, nedesarate, asa cum le iau din comert, si incep sa le frec cu ulei (la mixer). Alternez cu zeama de la 1/2 lamiie (pt o lingura de metal plina virf cu icre). Mai multa lamiie nu pun, pt ca iar le ia gustul. Dupa ce s-au desfacut si intarit bine pun cite un jet de sifon sau apa minerala, care le albeste, le inmoaie si le sporeste. Pe urma iar cu uleiul, cind se cere iar putin sifon.

Cind am ajuns la cantitatea dorita (pe care o stiu ca am un vas special pe care il iau de etalon), ma opresc. Nu ies foarte multe, dar ies bune, si decit sa-mi iasa multe dar fara gust, prefer putine dar "adevarate" ...

Ceapa o adaug la sfirsit, rasa. Icrele sunt mai bune a doua zi, cind se trage bine gustul de ceapa si se amesteca toate aromele.

Pofta buna, oricum le-ai face !

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Laura mi-ai facut o pofta de icre de-mi curg balele, aproape nu ma mai pot gandi la altceva.Dar maine vine o rulota mobila care vinde si prajeste pe loc peste, aici la coltzul casei aproape se instaleaza in fiecare vineri, imi voi cumpara peste prajit, abia astept.Din pacate icre nu are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Mey, Slakje, acuma imi facusi tu mie pofta cu pestele proaspat prajit. Arunca incoace cateva bucati!

Mergi la inceput