Icre

Icre | Autor: Laura Takacs

Link direct la acest mesaj

Voi cand faceti icrele proaspete, puneti gris fiert sau paine muiata in lapte? As vrea sa le fac si eu sa fie tari ca alea de cumparat (gata facute) si nu-mi iasa nici cum asa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu nu pun nici gris nici paine si-mi ies tapene.Le fac cu mixerul,le frec cu putina sare la inceput,numai daca-s proaspete(daca-s de la borcan cu sare le desarez bine in apa si apoi le scurg bine si nu mai pun sare la frecat), si apoi pun ulei ,cate putin,spre sfarsit zeama de lamaie.
Icrele de stiuca sant mai faine.Pastrez cateva,pe care le pun la sfarsit,numai cat se se desfaca bilutele in pasta...asa ..de fatza.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Eu frec icrele cu o lingura de lemn ca sa le zdrobesc bine de tot, destul de mult, vreo jumate de ora si apoi adaug grisul (facut ca si cum le faci la copii) si apoi le fac abia cu ulei cu mixerul.Lasf ceapa si lamaie, poti pune si putina apa minerala.
Daca icrele sunt sarate sa nu mai pui sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Multumesc pt sugestii. Ultima data am pus gris, dar poate era fiert prea moale, ca mi-a iesit o spuma de numa' ca aia. Slakje, il fierbi tare cumva?

Adriana, eu le mai "lungesc" nu pun numai icre si ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Laura da il fierb tare, si NEAPARAT il las sa se raceasca inainte sa-l adaug la icre.
Cat pun...cat sa-ti zic, la o lingura de icre, pun asa...vreo ...2, 3 linguri cu varf de gris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

ma refer la lingura de lemn, cantitatea asa sa o iei, de lingura de lemn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Eu amestec icrele cu miezul faramitat al unei felii de paine (neinmuiate), apoi incep sa adaug ulei si le amestec cu mixerul (la treapta inferioara), adaug din cand in cand putina apa minerala si la sfarsit zeama de lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by dori

Eu amestec icrele cu miezul faramitat al unei felii de paine (neinmuiate), apoi incep sa adaug ulei si le amestec cu mixerul (la treapta inferioara), adaug din cand in cand putina apa minerala si la sfarsit zeama de lamaie.

dori

Si eu fac exact la fel si imi ies beton ,sunt foarte multumita ,mie nu-mi plac cele din comert ca parca au trecut pe langa icre ,au mai mult gust de maioneza decat de icre .Cu gris facea mama dar sotului meu nu-i plae grisul si nu am reusit sa il pacalesc niciodata .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Sper sa-mi iasa "beton" ca vreau sa le servesc ca aperitiv duminica la ziua lui pruncu' (nu-s americani invitatii, ca amerincanii se feresc de ele ca de dracu').

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

icrele mele ies beton cu gris facut beton.Dupa ce se raceste grisul il pun in icre si robotul isi face treaba. Zeama de lamaie o pun cate putin, la inceput.Trebuie sa pui ulei destul de mult ca sa iasa beton.Incearca icrele de stiuca!La sfarsit pun ceapa taiata foarte fin. Pofta buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

icrele mele ies beton cu gris facut beton.Dupa ce se raceste grisul il pun in icre si robotul isi face treaba. Zeama de lamaie o pun cate putin, la inceput.Trebuie sa pui ulei destul de mult ca sa iasa beton.Incearca icrele de stiuca!La sfarsit pun ceapa taiata foarte fin. Pofta buna !

Mergi la inceput